Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Znači to je... pa jel onda baš važi do tog 26og? Ja sam uplatio dopunu 10og, baš ću da vidim šta će reći posle prvog

Mesecna traje uve do kraja meseca.
Neko rece da nije poskupela karta pa ne slasem se sa time. Mesec dana pre stupanja na snagu bus plusa digli su cene 20% karta bila 50 a markica jeftinija.
Sistem govorni u 80% autobusa ne radi, bar 10 % uredjaja za validaciju je takodje neispravno. Vozim se cesto linijom 83. U jednom busu 3 nedelje nije radio sistem. U drugome dva centralna validatora ne rade bar mesec dana. Dakle odrzavanje im je zatajilo. Sad ce da dodju vrucine od 50+ c' u busevima, kvarovi ce biti neminovni. Do septembra ako bude radilo 40% validatora bice premija.

Zadnjih dana propast sistema...ali totalna...

Evo i sad se vraćam iz grada - ništa to ne valja. 3/4 vremena za mnoge stanice izbacuje da nema nikakvih podataka, par dana opet nije radio sistem uopšte (izbacivao je poruku da Busplus sistem trenutno nije u funkciji, itd).

Da smo na zapadu, neko bi debelo odgovarao za ovo, a pošto smo u Srbistanu - sad se neki batica koji treba da je odgovoran grohotom smeje čitajući ovakve postove dok jede mastan burek za kompom.

Do koliko sati je radno vreme kontrole? U pola devet uveče su upali sinoc u bus. Zar ne rade do 20h?

Hehe, oni rade po smenama, računaj da ih možeš i u 22:30 uveče naći.

btw sreo sam prekjuče bivšeg kolegu - radi preko omladinske za Busplus. Ima naravno crkavicu od 25.000

Najavljano je povecanje cene karte po medijima. Ako neko sad kupi npr.. 100 voznji * 60 din i onda oni povecaju cenu prevoza na 80 din kako misle da obracunaju ljudima troskove?

Yoyo ti uplacujes lovu na karticu a ne broj voznji. Tako da ce ti skidati automat vise novca.
Da slazem se sa prethodnim postom da je sistem sve jadniji i da imaju mnogo otkaza. Valjda je ovo nastavak probnog perioda 🙂
E sad pisao sam ranije da ne pisu kazne ljudima. Naveo da sam video nekoliko nedopunjenih mesecnih i kontrola kaze samo hvala. Danas devojka proverava karticu pri pejd tipu i on kaze nisam se validizovao. Uzima mu karticu i prinosi aparatu koji pokaze da lik nema kinte na kartici. Ona kaze hvala i nastavlja dalje. Kao da im je bitnije da vide broj putnila nego da svi plate. Ako nastave ovo sa propustanjem neplatisa, ima da se vrati vreme Slobe i nekupovine karata.

karticu koju sam zimus koristio sam danas dao zeni da ode do opstine i da se vrati. u jednom pravcu je skinuto 60din koliko je ostalo (prvobitno uplaceno 120din) i kada je htela da dopuni jos jednom 60din da se vrati - prodavacica joj je rekla da je maksimalno dopunjena kartica do 600din i da moze da uzme neku plasticnu.

da li papirna bese ima neki rok vazenja? i ako ima, kako je radila za jednu voznju?!?

Ima rok važenja od 3 meseca ili 10 vožnji.

znaci, kada se napuni - moze da se koristi dok ima kredita. a kredit moze da se puni samo tri meseca?

e pa ne, jer je zena otkucala zadnjih 60 dinara u jednom pravcu. a kartica je uzeta u jan/feb.

Plastična nepersonalizovana kartica se može dopuniti neograničeni broj puta i u neograničenom iznosu. Papirna nepersonalizovana kartica se može dopuniti više puta ali zbir svih dopuna ne može biti veći od 600 dinara. Ona se ne može više koristiti niti dopuniti nakon što se potroši 600 dinara ili ako je prošlo tri meseca od njene prve dopune.

http://busplus.rs/page-karta-kupovina-nepersonalizovanih.php

Poslednja izmena:
e pa realnost kaze drugacije - uzeli su pare, tj. skinuli su iznos sa kartice 🙂

i sada kada je toplo, teze ce sakrivati uredjaje 😀

Heh vala treba da se lepo obuku🙂. Sa kakvim se divljacima redovno bore trebali bi i sorc da dobiju 😀.

Pisali su već na prethodnoj strani, ali nije zgoreg da i ja ponovim.

Ozbiljno razmišljam da prestanem sa plaćanjem prevoza ukoliko se nastavi ovakva kontrola. Već nekoliko puta mi je upadala kontrola, ljudi oko mene ili nemaju karte, ili imaju ne-personalizovanu a nisu se otkucali, i jedno veliko ništa! Nemamo karte, kontrola se okrene i ode, hvala doviđenja.

Pa nismo ni mi budale da plaćamo redovno...

Heh, pa ja sam blago počeo da kuliram overu personalizovane mesečne...

Možda se jednom u tri puta "overim".

Šta kad i dalje bude u svakom vozilu po makar 7-8 nekih derana (primetio sam da su to većinom ćurke od 15-18 godina) koji bukvalno iskaču iz vozila kad vide kontrolore, zatim one standardne koji se prave ludima kad im se traži karta na uvid ili lična karta, onda oni koji se foliraju najsmešnijim izgovorima, itd. Prag tolerancije ovih kontrolora je mnogo mnoooogo viši nego kod starih dobrih ridžovana.

mesecnu je bitno otkucati prvi put u mesecu, da bi usla u 'sistem', inace i kontrolori ako je ne overis prvi put u mesecu na svom terminalu ne mogu da vide da si uplatio za taj mesec .. ovo mi je ispricalo vise kontrolora .. posle toga, u toku meseca, mesecnu NE MORAS da otkucavas ... ja ovako postupam vec dva meseca i nema problema ..

sto se tice tehnologije, sve je vise terminala koji su osteceni tako da uopste ne rade, sto potvrdjuje ranije polemike oko ispravnosti odabira takve opreme

aktuelna je prica oko poskupljenja prevoza, sem ako ne ukinu neki namet za naftu za GSP, a to se nece desiti .. i kao i uvek, oni koji placaju, placace jos vise, da bi se svi zajedno vozili sa onima koji ne placaju, i koji i nemaju motiva da pocnu da placaju, buduci da je najgora sankcija 'izlazim na sledecoj'

i meni dodje da im ne pokazem ako vidim da pre mene puste nekog sa izgovorm (licno video da prolazi) 'zabovila sam karticu kod kuce' i slicnim

Sto se overe tice svaki kontoler razlicito.
Jedan proveri na svom aparatu kaze hvala i vrati karticu, drugi otkuca i vrati mi, treci prica kako mora da se otkuca pri svakom ulasku, otkuca i vrati mi, cetvrti preti kaznom ali ipak sve prodje ok🙂
(napomena: uvek otkucam prvi put u mesecu🙂).
Tako da svako primenjuje razlicitu taktiku iz nekog razloga🙂.

Ja otkucam papirnu sa vremena na vreme, ali ne redovno. Sad cu izvaditi za zaposlene, ali nisam siguran da cu je uopste uplacivati. Video sam da neki kontrolorima daju personalizovane bez uplacenih mesecnih karti i kontrolori ne reaguju na to. Jos jedan od razloga sto mi je mrsko da placam je ono storniranje kazni od prosle godine. Konstantno oni koji placaju ispadaju ovce.
Na sve to, cak i da mi naplate kaznu jednom mesecno, jeftinije mi je da platim kaznu od 1500 nego da placam 2600 za zaposlene.

ček, ne vidim svrhu poskupljenja. AKo se ne varam grad finansira GSP plus oni dobijaju pare od mesečnih. Sve pare od uplata običnih kartica idu u Bus Plus? Ako je tako, ne ide mi u glavu logika oko poskupljenja. Stalno zaposleni u Bus Plusu imaju, bar mislim, oko 35 000?

Inače, sistem će puknuti. Mislim da je ovo samo poslužilo nekome da nabije pare u džepove na brzaka.

Ja jos uvek ne vidim kako bi mogao da pukne, bus plus uzima preko 8% proviziju, grad finansira nove autobuse od gradjana beograda, jos dotira razliku za povlascenje mesecne ...
Moze da pukne jedino kad bi masa ljudi pocela da ne placa kartu ili da ne kupuje markice ili da se ne vozi gsp-om uopste.
Generalno po busplusu je smanjeno svercovanje.

Pisali su već na prethodnoj strani, ali nije zgoreg da i ja ponovim.

Ozbiljno razmišljam da prestanem sa plaćanjem prevoza ukoliko se nastavi ovakva kontrola. Već nekoliko puta mi je upadala kontrola, ljudi oko mene ili nemaju karte, ili imaju ne-personalizovanu a nisu se otkucali, i jedno veliko ništa! Nemamo karte, kontrola se okrene i ode, hvala doviđenja.

Pa nismo ni mi budale da plaćamo redovno...

Identicno razmisljam. Imao sam prilike jednom da napravim malte ne scenu zato sto sam protestovao protiv kontrolora sto ne cine nista povodom toga - nemam kartu, nemam licnu kartu, necu da izadjem sledecoj stanici/izacicu na sledecoj stanici.
Zena mi je rekla - ja tu ne mogu nista, da je umesto mene neki [pazi sad ovo] VECI kolega, sigurno ga ne bi pustio?!?!

Kud ne izrastoh kao VECI kolega, pa imao bih sve u zivotu izgleda. Dakle poenta i siguran prolaz - svi vi koji ste VECI, bez problema prolazite sa ili bez karata, kod riba, izbora posla, stranke, u klubu, u prodavnici....
Koji samar realnosti.

Ahahahahahaha🙂))

^ Моја девојка никад није имала маркицу, увек се извлачила, али су је пре неки дан ухватили.
Ја већ други месец не купујем маркицу.
Моје релације су у 90% случајева 2-3 станице (не могу пешке преко Газеле,а трамвај се клацка 3 дана до Храма), и за све време студија увек сам имао маркицу. Никад нисам желео да размишљам, лепо купим маркицу и боли ме уво да ли ће неко ући.
Више не. Од почетка примене ових нових правила, мени је контрола ушла у превоз свега два пута. А шверцера колико волиш. Доста сам ја био луд... Док не крену да кажњавају све редом, нећу им дати ни динар.

Identicno razmisljam. Imao sam prilike jednom da napravim malte ne scenu zato sto sam protestovao protiv kontrolora sto ne cine nista povodom toga - nemam kartu, nemam licnu kartu, necu da izadjem sledecoj stanici/izacicu na sledecoj stanici.
Zena mi je rekla - ja tu ne mogu nista, da je umesto mene neki [pazi sad ovo] VECI kolega, sigurno ga ne bi pustio?!?!

Kud ne izrastoh kao VECI kolega, pa imao bih sve u zivotu izgleda. Dakle poenta i siguran prolaz - svi vi koji ste VECI, bez problema prolazite sa ili bez karata, kod riba, izbora posla, stranke, u klubu, u prodavnici....
Koji samar realnosti.
I veci kolega bi isto to uradio.
Ne znam, meni su strasno jadni ti ljudi koji upiru sa "a sto njoj niste pisali kaznu?".
Hoces da placas? Plati i zivi sa time. Neces da placas? Nemoj. i zivi sa time.
Ne vrti se ceo svet onako kako vi to zelite i zato sto vi to zelite, i opet, zivite sa time.

Nazad
Vrh Dno