Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Da li se kartica razmagnetiše u blizini mobilnog ?

Ja ne znam šta se ovo događa sa celokupnim sistemom u zadnjih 5-7 dana (ili sam paranoičan pa se to samo meni događa).

3 dana kompletan sistem nije uopšte radio po pola dana, a i kada je radio davao je katastrofalne podatke (npr. 3 različite linije dolaze za 8,10 i 11stanica, a ono stvori se tramvaj ispred mene za pola minuta, mada ima i obrnutih situacija - piše npr udaljeno 0,1 stanicu, a čekam 20min).

I na kraju, nešto se definitivno desilo sa osetljivošću čitača - sad i više od 7 sekundi na nekim aparatima moram da držim busplus karticu da bi je očitao, što je bio slučaj samo u prvim danima implementacije.

koja kartica? cvrsta ili mekana?

Inace, cujem da se one od 40 din vise ne mogu kupiti po kioscima jer su rasprodali.

To u zagradi pise vec neko vreme, na nekom pise na nekom nepise, inace uvece u velikom broju buseva ne radi sistem bus plusa, pa samim tim ga i ne prijavljuje u poruci.

Pa sta mislis koja? 😛

Onda i nije toliko iznenadjujuce sto je prezivela, mada opet, sa obzirom na to koliko su neozbiljno uradili neke stvari, ne bi me ni malo iznenadilo da propustaju vodu.

Potvrdjujem, ja ih kupovao, sada ni za lek.

Usput, uskoro ce u zagradi, sem broja stanica, pisati i ocekivani minuti do dolaska - najavljeno na TV-u.

Ja, na srecu, jos imam jednu sa 10 karti, ali necu se ustrucavati da se svercujem kada to potrosim. Nemam ni najmanju nameru da kupim onu od 250 samo zbog njihove nesposobnosti ili bezobrazluka.

Da li se prilikom dopune kredita na nepersonalizovanoj kartici dobije fiskalni račun ili ne?

dobija se

Ja danas ne dobih fiskalni račun već samo neki račun iz njihovog terminala. U čemu je štos?

to ja stalno dobijam i koliko mi je prodavac objasnio,samo na stampinim trafikama izaju fiskalne racune.

Gledam kako komtrolori proveravaju karte ljudima. Dosta njih ne uplacuje mesecne vec samo ih da. Kontrolor ocita karticu. Na aparatu napise ( gledao sam ) nije validna i crveno KAZNA. Kontrolor se zahvali i ode dalje. Jel ce sad toj osobi da stigne kazna putem poste il nikom nista?

Ko će ga znati... Ja sam video da pusti mali kao fiskalni račun tj. kaznu da se odštampa, a traže i broj lk.

Moguće je da zbog izbora nisu bili u fazonu da pišu kazne.

Pa ako je personalizovana kartica, već je očitao jmbg i može da mu kaznu pošalje, ima sve potrebne podatke. Sad, što mu nije odštampao kaznu, nemam pojma.

Gledam kako komtrolori proveravaju karte ljudima. Dosta njih ne uplacuje mesecne vec samo ih da. Kontrolor ocita karticu. Na aparatu napise ( gledao sam ) nije validna i crveno KAZNA. Kontrolor se zahvali i ode dalje. Jel ce sad toj osobi da stigne kazna putem poste il nikom nista?

Pitao sam ih da li pisu kaznu ako ne validiram (mesecnu) kartu i rekli su mi da postoji "dugme/opcija" ali kako je kontrolorka rekla "ja to nikad necu da uradim". Hoce da hvataju ove sto im odkucaju kartu ispred nosa, i one sto se svercuju, a nas sa mesecnim nece da diraju. Ona je tako rekla, ali predpostavljam da sve zavisi od situacije, karaktera i raspolozenja kontrole.

Ja uopšte ne "validiram" mesečnu i niko mi do sada nije pravio problem, samo se zahvale i vrate mi karticu...

Мени је досад контрола ушла само једном...а картицу (персонализовану) никад не откуцавам

Da li je moguce da na frikin Sajmu nemas gde da kupis kartu za prevoz??? Na jednoj od ukupno 2 trafike nemaju karte, a ne jednoj ih ni ne prodaju...

Sta se desava, kad kontroloru tokom kontrole aparat prikaze crveni X na mesecnu markicu? Da li je obelezio putnika za kaznu, pa po automatizmu firma prosledjuje kazne, jer im realno ni ne treba vasa licna karta - sve podatke imaju u bazi. Ili jos uvek prastaju.

Ja svoju ne kucam, osim kad vidim ridzu. I jednom me vidi da kucam posle njega i kaze mi - kasno si je otkucao. Ja njemu - nisam. On gleda i ode.

Pozdrav.

I koja je na kraju prednost ovog sistema, osim "ako sistem radi znam za koliko ce bus naici" ?

Jel nam jeftinije? (karta od 60 din je pre kostala 60 din, a ne karta + papirno/pasticno ******)

Jel nam brze idu autobusi?

Jel brze otkucavamo karte?

Jel se manje svercuje?

Kad vidim nekoga sa bus plus karticom oko vrata, zgadi mi se koliko neki nemaju samopostovanja prema sebi....kao krava zigosana na dupetu. Pre se bar dostojanstveno ulazilo, sedalo, pa ako jednom mesecno naidje kontrola, izvadis iz dzepa

Jedina prednost ispade - nekad uspem da ponistim kartu ne vadeci je iz novcanika, ako me usere

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste primetili, al najava autobusa je i pre trebala da proradi, sve je pocelo kad je krenuo its sistem, privatnici su poceli da uvode gps u autobuse, na nakim linijama su postojali monitori na kojima su se vrtele reklame i bile su mape grada, vozilo je prikazivalo stanice, tad je i pocelo napiranje stajalista, ovi kodovi sto se danas koriste su vec bili ispisani na stanicama, tako da je ovaj sistem vec uzeo postojeci koji je trebalo da proradi, ali ga je nesto stopiralo ...
Inace nista se nije promenilo, osim lakseg svercovanja.

Nakon duzeg koriscenja BusPlus sistema, sve sam manje zadovoljan. Linija 18 koju redovno koristim do faxa i nazad, brljavi najstrsnije. Naime, ako pise 18tica dolazi za 5 stanica ( a sledeca za 6), ja predjem ulicu da kupim nesto na trafici, a cim sam presao 18ica na stanici? Ovo je naravno ok ako cekate na stanici pa vac prijatno iznenadi sto je kraci broj stanica. Naravno ima i suprotnih primera pise da dolazi za 2 stanice i nakon pola h cekanja pise da dolazi za 3 🙂
Jos 4x sam primeto netacnosti na linijama 75 i 77. Dakle, ako negde kasnite bolje se ne pouzdajte u ovo, vise je onako informativno, premda znaju da pogode.Eto, moze i mora ovo puno bolje.

Kad se osvežava datum važenja personalizovane karte? Juče sam uplatio za jun i dalje mi stoji do 31. maja, a vidim da je za dvoje ljudi koji su overili pre mene prikazalo 4. jun.

Kad se osvežava datum važenja personalizovane karte? Juče sam uplatio za jun i dalje mi stoji do 31. maja, a vidim da je za dvoje ljudi koji su overili pre mene prikazalo 4. jun.

Auh, biće da su te odradili, jer po svemu sudeći, mesečna dopuna važi od prvog do poslednjeg dana u tekućem mesecu. Znači ako si platio krajem maja dopuna ističe početkom juna :trust: E jeste truba i nije mi jasno kad su već tu personizovane kartice, velike baze podataka, tracking sistemi, bla bla, zašto dopuna ne važi mesec dana od dana uplate :S: I još treba mesečna da se overava? Stara povlastica je i dalje neprevaziđena :d

Svaki put uplatim oko 26. markicu za sledeci mesec i uvek mi pise da mi traje do kraja tekuceg meseca. Od prvog sledeceg meseca ide sve najnormalnije.

+1

Proveravao sam ovo prvog meseca, i video da je takav šablon. Dakle do kraja meseca ne možeš videti da li ti je produžena pretplata za naredni mesec (zato uvek čuvam u džepu račun iz trafike sve do prvog)

Nazad
Vrh Dno