Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Kako ce neko da naebe za ovo sto nam rade...

Kad pre 🙂

ZA BUS PLUS -KARTICE, 200 OMLADINACA, STUDENATA I NEZAPOSLENIH LICA ZA POSAO PRUZANJA INFORMACIJA(CEKIRANJE KARATA) U VOZILIMA GPS, DANAS POCINJE OBUKA
MIN. 150 DIN/H: HITNO POTREBNI OMLADINCI, SVAKO KO SE JAVI NA TEL. ZADRUGE ODMAH CE DOBITI INFORMACIJE O POSLU 011/344-33-81,243-54-86,3650-158(159)

Prilozi

• busplus.jpg
    busplus.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 230
Rekose da nece biti kontrola, odnosno kazni u februaru jer su i dalje ogromne guzve i veliki broj gradjana nije stigao da izbadi povlastice.
Je l moze neko da potvrdi?

Neko je pomenuo popuste za karte. Pominje se na sajtu da ce biti vremenskih karata u buducnosti. Cuo sam i da je moguce kupiti karticu sa odredjenim brojem voznji (znaci ne nepersonalizovana sa kreditom nego jedna karta koja vazi 20 voznji npr), ali ne mogu da nadjem nikakv info o tome.

Poslednja izmena:
Rekose da nece biti kontrola, odnosno kazni u februaru jer su i dalje ogromne guzve i veliki broj gradjana nije stigao da izbadi povlastice.
Je l moze neko da potvrdi?

Tako su objavili jutros na Studiju B, mesec dana samo dele opomene...

Bus se iskljucuje iz saobracaja ako cak i 1 validator ne radi. Bus se tada tretira kao neipsravan.
Znaci i jedan a kamoli svi🙂

Promenili su ovo, isključuju ga samo ako su svi validatori neispravni.
*** jel moguće da mora da se vadi iz folije da bi se validirali, u Amsterdamu bez problema radi i kad je u novčaniku...

Poslednja izmena:
Necu ni da se trudim da cekiram u narednih mesec dana dok ne proradi sve kako treba.

Promenili su ovo, isključuju ga samo ako su svi validatori neispravni.
*** jel moguće da mora da se vadi iz folije da bi se validirali, u Amsterdamu bez problema radi i kad je u novčaniku...

Ahaaa. Ok onda posto sam citao kod njih na sajtu negde u oktobru za ovo ako jedan ne radi iskljucuje se.
A za folije pojma nemam sto nekim ljudima ne radi, ja sam malopre u tramvaju bez vadjenja iz "futrolice" provukao i sve ok. Isto tako mi je dopuna mesecne odradjena bez da se vadi. Duno...

Sistem je kao i prethodni, sa ciljem da se naplati vožnja. Da li će to onemogućiti šverc putnika? Siguran sam da neće. Da li će unaprediti usluge GSP-a? I u tom pogledu sam prilično siguran da se neće ništa bitnije promeniti. U Južnom Bulevaru, kod pekare "Klas" autobus na liniji 46 nekada stigne nakon pet minuta čekanja a nekada nakon 20 minuta. Dok je to sve tako - GSP od mene neće dobiti nijedan dinar. Da ne pričam o tome koliko je netransparentna čitava situacija oko uvođenja BusPlus standarda.

Problem je što je ova diskusija izuzetno političke prirode, kao i sve diskusije koje se tiču društva i uslova života u jednom društvu/državi.

Naravno da autobus neće biti isključen ukoliko ne radi neko od uređaja za validaciju... Nema GSP toliko vozila da se "poigrava" sa stanjem na terenu i to bi izazvalo dodatne probleme u sistemu koji već trpi jako velike probleme.

Дакле не постоји више опција куповине карата на трафици? Тј ми који нисмо из Београда, морамо да цимамо возача и плаћамо... колико? Под условом да желимо да плаћaмо 😀

A da li se kartica moze vise puta ponstiti prilikom ulaska....za dva tri putnika?

Wait what?!
Za jednu vožnju 120 din?
Nisam se dugo vozio u gradu gradskim, izleda da neću ni dalje.
lol 120

Дакле не постоји више опција куповине карата на трафици? Тј ми који нисмо из Београда, морамо да цимамо возача и плаћамо... колико? Под условом да желимо да плаћaмо 😀
Ili, jeftinijie, na trafici kupiš onu papirnu busplus od 40din (rok trajanja 3meseca), i dopuniš koliko ti treba. 40+60=100din - ako je i samo jedna vožnja ispadne te jeftinije nego kod vozača.

Ako do sad nisi shvatio/procitao,onda bolje ni ne dolazi u BG 😛

Papirna nepersonalizovana kartica se može dopuniti neograničeni broj puta do maksimalnog iznosa od 500 dinara

Udjem danas u 9-ku na Slaviji, validiram karticu, sednem... tek vozac napred: "Ne idemo dalje!". 😡😡

Kako u takvim situacijama vratiti nazad pare ?

Koliko ja kapiram tehnologiju validatora, oni bi mogli i da 'dopune' kartice tj da vrate nazad na karticu sumu koju su oduzeli prilikom validiranja. Pitanje je samo administrativnih prava u sistemu.

Papirna nepersonalizovana kartica se može dopuniti neograničeni broj puta do maksimalnog iznosa od 500 dinara

Kada su dizajnirali karticu verovatno nisu uracunali uvecanje cene karte od 20%, sa 50din na 60din.

A nekada je karta u Banbusu kostala 3din..

Eh moji drzavni monopoli...

Da li ove kartice rade i u nocnom rezimu voznje ?

A sta radi u nocnom rezimu i koje ne rade? (pers/nepers?)

Ne radi niti jedna. Ima ridžovan tj. bolje reći kondukter koji ti naplaćuje kartu bez obzira imao ili nemao bus plus karticu.

Poslednja izmena:
Jedino ako je poljicija sa njima, drugačije nisi dužan po zakonu, ako dobro shvatam. Mada sve je moguće.

Nazad
Vrh Dno