Šta je novo?

Bus Plus tehnologija

Javi joj da traži identifikacioni broj kontrolora.

Iz starog domaćeg filma, kad kažu direktoru škole Nikoli Simiću: "Direktore, drago mi je da smo se upoznali. Biće ovo jedna lepa parnica..."

Pojeo je mrak.

Kontrolor nema pravo:

- da legitimiše putnike, to pravo prema zakonu ima isključivo policija i komunalna policija

- da bude grub ili bezobrazan

- da pretresa putnika

- da maloletnicima insistira da mu pokažu dokumenta

- da prisili putnike da plate kaznu bilo kakvim verbalnim ili fizičkim napadom

- da naredi vozaču da zatvori vrata da putnik ne bi mogao da izađe napolje

- da upotrebi bilo kakvu silu da bi sprečio putnika da napusti vozilo do dolaska komunalne policije

- da na bilo koji način dođe u fizički kontakt sa putnikom, svaki takav čin se tretira kao pokušaj protivpravnog narušavanja slobode kretanja ljudi na javnom mestu

Kontrolor ima pravo:

- da ponudi putniku koji je bez karte da plati kaznu, što putnik može da odbije jer niko osim sudije za prekršaje nema zakonsko pravo da kažnjava građane za bilo kakve postupke

- da pozove komunalnu policiju, što je trenutno malo verovatno usled ograničenosti kapaciteta tog represivnog aparata

Ukoliko ipak dođe do situacije da je komunalna policija u pratnji kontrolora, ili da putnik nije imao vremena da napusti vozilo pre nego što se komunalna policija pojavila

Komunalna policija nema pravo:

- da podatke iz ličnih dokumenata putnika da na uvid kontroloru

- da privodi u stanicu bilo kojeg putnika kome je moguće ustanoviti identitet

- Komunalna policija ima pravo prema zakonu da izvrši proveru identiteta putnika a na dva načina: uvidom u ličnu ispravu ili na osnovu izjave lica čiji se identitet proverava

- da na osnovu podataka o identitetu putnika, koji je dobila od putnika, podnese prijavu sudiji za prekršaje

- da pretrese građanina ukoliko postoji "opravdan" povod, pretres mora vršiti lice istog pola

- da pozove "pravu" policiju, da im pomogne ukoliko to nađu za shodno.

Prekopirao sa sajta.

auuuu kakva prica! Auuuu kako ce neko ovde da naHebe i to DEBELO!!! Kakva glupost a nadasve bezobrazluk balavog kontrolora!
Detalji kasnije u toku veceri!

@sirena
Ne znam da li ima svrhe, ali ne bi bilo loše da kontaktirate medije i ispričate im događaj. Možda neko i objavi nešto.

Možda je ona trebala zvati običnu muriju pošto ju je ridžovan ,pravno gledano, fizički napao.
Slučaj je trebalo snimiti telefonom, a našao bi se i poneki svedok...

I mene, i mene 🙂

Ja sam očekivao da će Bus+ sistem i GPS eliminisati konvoje i kar(t)anje vozača na početnim stanicama, ali ništa od toga, sinoć čekam bus 20+ minuta i nailaze 2 komada jedan za drugim.

Ma to su videli da je "velika guzva" pa su poslali "dodatna" dva odjednom :laugh::laugh::laugh:

Ne znam da li mi se ucinilo, gledam juce u onaj aparat dok mi kontrolor proverava kartu. Na displeju mu je ispisalo, karta nije validirana. On mi je uredno vratio, jos mi se zahvali. Btw, kartu sam validirao.

Em im je sistem djubre, em nas sad i za_ebavaju. Proveravaju karte na prazno.

Nista cudno, meni se desilo vec tri puta da zapisti i ne izbaci nista, i naravno nije validirana, ali bas me briga. Dam im kartu, pa ako hoce neka je opet validiraju sami i vrate nazad.

Idem danas na posao autobusom Subotica transa. Autobus napunjen oko 90%, ulazi kontrola, niko ne beži, svi imaju karte. Kad sam u Beogradu kupio kartu u gradskom autobusu, pola autobusa me je čudno gledalo. Autobusi Sutransa nisu ništa bolji i noviji od Beogradskih, plate onih malobrojnih zaposlenih koji još rade su upola manje. Većina poslodavaca ne plaća kartu zaposlenima.
Toliko o prestonici i kulturi ljudi.
O da i u Subotici od 1.9 uvode sličan sistem, videćemo ondah.

Što ljudi imaju taj čudan trip da ih "neko čudno gleda" kada kupuju kartu kod vozača u Beogradu, ili kada otkucavaju istu??? (možda vam se otkopčao šlic, ili nešto tako :d)

Kad uđe kontrola, ne bude više od 2-3 ljudi (a često niko) koji nemaju ispravne karte...

Poslednja izmena:
Pero, ja u Bg placam 2680 mesecno, ali necu da je validiram svaki put, i necu da ulazim na prva vrata u prepun bus u kom mesta ima samo na 2, 3 ili 4 vratima... I da, necu ni da se neko vozi za dz dok ja placam.

Biće ovo "vrela jesen" u BG-u...

Neću i ne želim da opravdavam ovo, ali šta očekuju gradski "oci"? Narod (većina, ne računam kriminalce, vlastelu i neradnu omladinu koja bleji po ceo dan u kafićima šetajući najnovije modele telefona) je puk'o skroz, ne primaju ljudi plate, grcaju u dugovima, cene otišle dođavola, i onda se, posle mrtvog radnog dana nekom čoveku sa nategnutim živcima pojavi neki baja u autobusu (a npr. regularno plaća mesečnu kartu), da mu soli pamet gde treba da uđe, kaki, diše i sl.
Drugo, ovo naše društvo je prepuno skrivenih psihijatrijskih bolesnika (jer je i to tobože sramota, pa umesto da im porodice pomognu, one se distanciraju od njih), pa ćemo, ne daj bože, videti ekscese da neko baci bombu u autobus ili nešto slično. (moja keva je pre par godina bila lično u trolejbusu koji se sudario sa nervoznim taksistom, i kada je vozač krenuo da kulira taksistu i da ga obilazi, taksista istrča ispred trole i izvuče kašikaru).

Zar je bitno ko na koja vrata ulazi?

Exodus a zamisli da uz svaki račun dobiješ obaveštenje na dnu istog da moraš da vratiš ambalaže svih proizvoda koje kupiš u prodavnici u suprotnom ćeš da platiš kaznu od par hiljada dinara. Kako bi se osećao u takvoj situaciji?

Upravo je to slučaj i sa validiranjem bus plus karte.

Kako bi reagovao da te kontrolor izbaci iz autobusa iako si uredno platio svoju mesečnu kartu koju NAMERNO nisi validirao?
Posle svega nervozna reakcija ljudi ne treba da čudi.

Poslednja izmena:
Kako ljudi ne shvataju da taj kontrolor(baja) isto radi za shit platu, da mu je pun kufer svega ali je dobio upustvo kako da radi svoj posao i da pokusava da ga se pridrzava. Neki od njih su bahati koliko vidim ali ostali nisu. I ne treba se nad njima izivljavati, ipak je to njihov posao. Mislite da je njima super da ih dnevno brdo njih smara i da se svadja sa njima oko pokazivanja karte dok oni,ponavljam, samo rade svoj posao.

Pa i salterske sluzbenice se 100x gore izdrk..... nad ljudima pa ne vidim da ih neko bije sipkama itd.
A to da pola ljudi treba u psihijatrijske ustanove kod nas nije tajna.

^Šalterske službenice su iza šaltera, pa su zaštićene :d

Nije nego salteruse odrade blowjob a ovi mucenici iz busa ne pa nema ko da ih stiti.

Ma sta ste se napalili. Procitajte jos jednom ovu "vest". Kontrolor mu navodno samo "rekao" da udje na druga vrata, a ovaj ni pet ni sest nego odmah IZVADIO i to SIPKU i udario ga. Pa ovde je sve sumnjivo. Prvo sto niko ne reaguje tako kad mu se uljudno bilo sta kaze, drugo sto kontrolori ne reaguju bas tako pristojno (primera koliko hoces, a poslednji je sinoc), a i ovaj lik navodno SA SOBOM nosi SIPKU! Jos je izvadio... Odakle... iz unutrasnjeg dzepa na majci... I jos niko nije video da on nosi tu "sipku"... Ili videli coveka sa sipkom pa su hteli da ga za*ebavaju....

Pa ko je ovde lud???

Ko je njima dao mandat da odredjuju gde ce ko da udje? Koliko sam video u onom ugovoru, dobili su naplatu i to je sve.

Nazad
Vrh Dno