Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Koje penaste nastavke preporučujete za qcy t5?

Do sad sam koristio qcy qs2, t5 i tronsmart spunky buds. T5 su zvučno najbolje i imaju najbolji mikrofon, u glasnoj teretani uz normalan razgovor me svi normalno čuju, dok je kod qs1 mikrofon neupotrebljiv, a kod tronsmart je mikrofon tu i tamo, može da prođe ali mora da se priča glasnije ...

Ali kada je reč o ispadanju iz uha, tronsmart spunky buds evo za 7 meseci i preko 100 treninga mi se nijednom iz uha nisu pomerile(bukvalno se nisu pomerile, kako ih stavim tako ostanu), dok mi t5 ispadaju svaki čas čim se malo oznojim... Sad ne znam da li je to zbog mog uha ili zbog loših qcy nastavaka.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

@ivanhoe imao sam Bragi Dash, jabra T65 i sada sennheiser momentum i nikada nisam imao problem ispadanja iz ušiju (sa bragi sam čak i plivao)...kontam kada bi me sa lopatom neko zvizno po glavi da bi ostale u uhu. Da sam stavio Comply Foam tips još bi i bolji efekat bio (koristio sam stock na svakima).

Sent from my SM-N970F using Tapatalk
Vlado sta mislis o Jaybird X3?

@illidan nisam imao ni probao druže tako da stvarno ne mogu da ti kažem bilo šta. Pogledaj JimsReviewRoom na you tubu da li je radio recenziju, obožavam lika!

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

jeste i nahvalio ih je :)

^ Imam i10s TWS ($13) i fenomenalne su. Nemaju noise cancellation, jer to nisam ni želeo, da budem odsečen od sveta oko sebe.
Svaka sluška je zasebna, dobri visoki tonovi, dobar bas, odlične i za podcast-e i za muziku, nema kašnjenja ako se gleda film.
Ne ispadaju, barem meni, ni kada trčim.
USB Type-C konektor.
1:1 kopija AirPads-a.
Kontrola zvuka i drugo sa slusalica.
Preporuka.

(pažnja! Ima jako loših TWS klonova u istom cenovnom rangu!)

^ Imam i10s TWS ($13) i fenomenalne su. Nemaju noise cancellation, jer to nisam ni želeo, da budem odsečen od sveta oko sebe.
Svaka sluška je zasebna, dobri visoki tonovi, dobar bas, odlične i za podcast-e i za muziku, nema kašnjenja ako se gleda film.
Ne ispadaju, barem meni, ni kada trčim.
USB Type-C konektor.
1:1 kopija AirPads-a.
Kontrola zvuka i drugo sa slusalica.
Preporuka.

(pažnja! Ima jako loših TWS klonova u istom cenovnom rangu!)
Battery life? Koliko traje punjenje?

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Battery life? Koliko traje punjenje?

Sent from my MI 9 using Tapatalk
Tek su mi stigle, tako da nije palo još nijedno punjenje. Javljam Kakve su posle 10-ak dana ali ne očekujem da bude drugačije nego u prikazima na YouTube.
Znači - dobar battery life! :)

Modeli i10 i i10s su praktično identični s tim da ovaj drugi ima dve nezavisne slušalice.

Stigle i meni qcy t5. Super su, probao sam da pricam i preko telefona i preko zoom-a, i odlicno su me culi sa druge strane. Zvuk isto ok, za mene kao prosecnog korisnika.

Ono sto mi se ne svidja, nisam znao da su im kontrole na touch, ja sam mislio da ima dugme. Iskreno nista ne mogu da nabodem, tako da kontam da to necu ni koristiti.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

dobio sam na poklon jbl tune 120tws.. zvuk je odlican (nisam neki strucnjak, meni odgovara, lepo se cuje :) ) ali imam problem sto mi ispadaju iz usiju. menjao sam one silikonske nastavke, sa najmanjim nastavkom mi najvise odgovara, ali mi ne stoje lepo i lako ispadaju, pogotovo desna. vidim da se ovde spominju ovi "penasti" nastavci. da li imate iskustva sa tim i da li bi mi to pomoglo? sta mi preporucujete?

Послато са moto g(7) power помоћу Тапатока

dobio sam na poklon jbl tune 120tws.. zvuk je odlican (nisam neki strucnjak, meni odgovara, lepo se cuje :) ) ali imam problem sto mi ispadaju iz usiju. menjao sam one silikonske nastavke, sa najmanjim nastavkom mi najvise odgovara, ali mi ne stoje lepo i lako ispadaju, pogotovo desna. vidim da se ovde spominju ovi "penasti" nastavci. da li imate iskustva sa tim i da li bi mi to pomoglo? sta mi preporucujete?

Comply važe za najkvalitetnije penaste uloške, ako ti nije puno skupo topla preporuka, na Sennheiser žičnim ih imam dugo i isključivo njih koristim. Sada mi stižu za Buds pa ću videti kako tu stoje. Što se tiče razlike u odnosu na silikonske, mogu reći da bolje stoje u kanalu, više izoluju spoljašnji zvuk i nekako "utegnu" zvuk, konkretno mogu reći da na Sennheiser bas zvuči dosta punije u odnosu na silikonske i sve je nekako više "tu" u ušima, kao da se zvuk ne rasprši. Nekome to odgovara nekome ne, da menja zvuk - menja malo, meni lično menja na bolje. Za Buds mi treba baš iz tog razloga jer mi fali malo basa, što se izolacije tiče već su i fabrički odlične po tom pitanju pa ne znam koliko tu još ima prostora za boljitak ali boljem basu se opravdano nadam. :) Inače im je shipping za Srbiju oko 20$ a trenutno je free shipping, 19$ im je cena za Buds, vidi koliko su za te JBL.
Ima neki Chinese pandan na Aliju, proizvođač se zove Misodiko, cena im je upola niža ali za kvalitet ne znam, na komentarima ih dosta hvale i imaju nekoliko modela isto pa proveri.

Poslednja izmena:
za ove moje su $12,xx. porucio sam. iskoristio sam kod za free shiping. za ove pare bolje bi im bilo da su dobre, za $12 sam porucio pre "celu" bt slusalicu sa alija a sad toliko dajem samo za uloske. za te pare treba da dodje neko i da ide pored mene i da mi drzi slusalice u usima :)

Au, pa ne znam čemu tips od 12$ kada su ti već dobre i bt slušalice od 12$ ali dobro. :) Jedno je sigurno, nećeš se razočarati, odlični su... i više nego odlični.
Što se vrsta tiče, ima ih raznih sorta ali imaju i odeljak Find your fit pa sam ja lepo njihov predlog pravo u korpu i to je bilo to, bez ikakve filozofije. Za Senn mi je izašao Isolation custom Sennheiser foam a za Buds neki Truegrip. I tako pravo u korpu... Ima raznih i gustina i širina kanala unutra, to mi je bilo previše komplikovano da mislim. To što su rekli tako je i bilo poručeno. Čekam za Buds da vidim koliko će biti pomaka jer žične skoro da više i ne koristim, lako se čovek navikne na komfor nauštrb kvalitetne žice... da mi je neko rekao.

Poslednja izmena:
pa salim se malo. kad su skupe slusalice, moraju i ti ulosci biti skupi. ali realno ne kosta to ni ⅓ od tih para..

Ima na Aliju da se uzme gomila penastih tipova za male pare koji uopšte nisu loši. Budući da se takvi nastavci po svojoj prirodi troše relativno brzo, trebaće vam rezerve.
Npr: https://www.aliexpress.com/item/32823488798.html

Ili tražite "anjirui foam tips", ima od T100 do T500, standardnih, okruglih...
Meni se većina tih penastih sa Alija ne sviđa jer nisu prava memorijska pena... Uključujući i te sa linka. Stisnem ga on se slepi, pustim on se odmah vrati. U ušima mi obično loše dihtuju jer se ne oblikuju baš lepo.

Za sada su mi ubedljivo najbolji bili ovi

#Aliexpress US $0.96 31%OFF | NICEHCK 1Pair(2pcs) 5mm T400 NICEHCK Noise Isolating Memory Foam Ear Tips Ear Foam Eartips For In Ear Earphone Earbud Headset
https://a.aliexpress.com/_sgDmGR

Mekša pena, utiska se najlepše baš tamo gde stisnem (kao plastelin) i treba joj malo vremena da se vrati u prvobitni položaj. Meni oni zapravo jedini liče da su stvarno nekakava memorijska pena.

Meni se većina tih penastih sa Alija ne sviđa jer nisu prava memorijska pena... Uključujući i te sa linka. Stisnem ga on se slepi, pustim on se odmah vrati. U ušima mi obično loše dihtuju jer se ne oblikuju baš lepo.

Za sada su mi ubedljivo najbolji bili ovi

#Aliexpress US $0.96 31%OFF | NICEHCK 1Pair(2pcs) 5mm T400 NICEHCK Noise Isolating Memory Foam Ear Tips Ear Foam Eartips For In Ear Earphone Earbud Headset
https://a.aliexpress.com/_sgDmGR

Mekša pena, utiska se najlepše baš tamo gde stisnem (kao plastelin) i treba joj malo vremena da se vrati u prvobitni položaj. Meni oni zapravo jedini liče da su stvarno nekakava memorijska pena.
Jel neko probao dt6 sa ovim penastim ili i dalje oni srednji crni najbolje zvuce?

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Probao sam sa ovim penastim nastavcima (skroz desno), zvuk je bio bolji od stock crvenih ali ipak losiji od medium crnih iz fabrickog pakovanja. Uz to mi je nekako smetao takav materijal u usima pa sam ih brzo skinuo. Jedini ''penasti'' nastavci koji su znacajno unapredili zvuk i bili veoma udobni su neki plavi, sa Amazona, koje sam dobio uz Pioneer in-ear ali nema sanse da ih nadjem.

Poslednja izmena:
Jel neko probao dt6 sa ovim penastim ili i dalje oni srednji crni najbolje zvuce?

Probao sam i koristim. Ovi penasti su mi nijansu bolji po pitanju zvuka, malo utegnu mid-bass i malo mi čistije zvuk kompletno deluje na DT6. Ipak nije to sad neka velika razlika pa često i dalje koristim srednje gumice jer mi pena iz nekog razloga više smeta na duže korišćenje.

Inače, evo našao sam malopre i jedne i druge penaste nastavke pa na brzinu snimio o čemu pričam.

Ove levo su kao 95% uložaka na Aliju i Gearbesta. Ove desno su NiceHCK. Razlika u tome kako leže u ušima i kako zvuče je ogromna, ove levo su krute i ne ostvaruju dobar fit uopšte. Kad ih stisneš ne zadržavaju formu ni malo pa ih naguraš onako kao panjčiće u uši i zvuk je tanak vrlo... U principu fake proizvod jer nije memorijska pena, tačka. Ove desno prvo stisnem sa svih strana i kada se rašire u uvu fit mi je odličan, bas odličan, sve odlično...

Poslednja izmena:
Vrh Dno