Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Upravo slušao Sennheiser Momentum True Wireless u prodavnici, ljudi zvuk je perverzija!! Ne znam kako da ostanem pri zdravoj pameti i ne dam 296e za njih trenutno. Nisam audiofil ali bukvalno sam se naježio kada sam pustio pesmu i čuo svaki instrument...ne znam kako bi objasnio! Tačno mi dođe da im oprostim sve nedostatke; da je sad onaj popust od 15% što je bio prošle nedelje, verovatno ne bih razmišljao

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Lako se to objasni. Nisi audiofil ali evidentno imaš viška para / možeš lagano sebi to da priuštiš ;) S obzirom da često menjaš telefone tipa Pixel koji su takođe "povoljni" kao i te slušalice.
Znači matematika je prosta: ko ima da da taj i da, ko nema nema problema da ne uzme :d

Matematika je da kad dajem poprilično para hoću da imam zaokružen i što bliže savršenstvu proizvod koji ispunjava sve ono što je meni bitno. Ovde dobijam savršen zvuk, usb-c vezu i savršeno stajanje u ušima, ali sa druge strane neravnomernu potrošnju baterie između leve i desne bubice, kućište koje treba svakih dva dana da se puni, nemaju internu memoriju, loše rešene kontrole, slabiji ip rejting itd; najgore bi mi bilo da ih sad pazarim i za dva meseca senn izbaci noviju verziju sa rešenim problemima. Toliko sam recenzija pogledao poslednjih par dana o ovih par top 5 bubica da me glava boli!

No videćemo, možda uspem još malo da se strpim, plata tek od nedelje [emoji849]

P.s. ShamanNS sa telefonima sam se smirio poprilično, note 9 mi je ljubav - gotovo pa savršen telefon....a i nemam više toliko vremena za igru

Poslednja izmena:
Pogledao sad malo recenzije po netu za Sennheiser Momentum True Wireless - nisu uopšte sjajne.

Imao sam Jabra Elite Sport 65t i uopšte nisam bio oduševljen zvukom. A one su, na primer, imale dosta bolje recenzije od ovog Senn modela.

Koje bubice su dobre za rep muziku? QSY QS1 (ili QCY T1 tj koje su razlike između njih), Tin audio T2 ili nešto od KZ modela (imam ZSR)? Do 2000 preporuka... Ići će kao poklon

Послато са Mi A1 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pogledao sad malo recenzije po netu za Sennheiser Momentum True Wireless - nisu uopšte sjajne.

Imao sam Jabra Elite Sport 65t i uopšte nisam bio oduševljen zvukom. A one su, na primer, imale dosta bolje recenzije od ovog Senn modela.

Ne možeš očekivati da bežične bubice gruvaju kao i obične žične. Na svakom prikazu na netu su senn označene kao ubedljivo najbolje sa kvalitetom zvuka i poprilično bolje od Jabre. Za moj ukus i posle bragi dash modela, ove su perfekcija. E sad što imaju problema tipa pražnjenje dok stoje u kutiji, neravnomerna potrošnja baterije, ne pronalaženje konekcijenu aplikaciji i sl me upravo i zaustavlja od kupovine; do sada bi već bile kod mene da nema toga. Sad, moguće da to reše firmwerom ali i ne mora da bude.

Senn Momentum TW su zvucno bolje ocenjene od tih Jabra, npr:
https://www.soundguys.com/sennheiser-momentum-true-wireless-review-21371/
https://www.soundguys.com/jabra-elite-65t-review-18377/
Ali imaju niz mana koje se navode u testovima mada ni Jabra nisu bez mane.

@Proday
Sad ti je jasno zasto se Bragi Dash zvucno kotiraju samo kao prosecne u odnosu na cenu :) Vadi ih prakticnost, ergonomija.
Na KP te Senn mozes da nadjes za nesto manje novca a ako ti se ne izdvaja toliko za potencijalno problematicne sluske onda za 90-100e mozes da kupis neke klasicne, sa zicom, koje zvuce podjednako dobro ili cak bolje :)

Poslednja izmena:
@hsv.stoned bragi vadi to što i dan danas pružaju više mogućnosti i opcija od svih drugih + im je odlično odrađeno upravljanje. Audiofil nisam, meni su i one radile posao odlično osim onog dela sa očajnom bt konekcijom. Kao što sam rekao, da imaju usb-c (ili da znam da će uskoro da izbace novi model) uzeo bih bez razmišljanja!

Na kp momentum najpovoljnije videh za 280e; ovde često imam akcije gde bude -15% za članove, tako da bi me izašle 296-15% što je opet povoljnije, a uz to imam fiskalni i sve na svoje ime. Razmisliću još par dana, nešto uzeti moram, izgubih volju za treningom ovako.

Imam jedno pitanje, danas mi stigose tin audio t2 i tennmark bt modul, na koji nacin se ubacuje ovaj kabala, da li se zavrce ili samo gurne kabalnu ulaz? Pitam jer ne cakne kada se ubaci ovaj dzeknu ulaz, a vidim da ima nesto kao navoj na dzeku, strah me da nesto ne zeznem posto malo teze dzek ulazi u MCMX ulaz? Proslo bez carine na svu srecu. Na brzinu sam isprobao i rade, nisam nista konkretno cackao i testirao. Cini mi se da je kvalitetan zvuk, videcemo kada skinem neke kvalitetnije snimke.

U uži krug su mi trenutno ušle Sennheiser Momentum ... nove Samsung Buds ...

Mislim da su mi samsung buds trenutno najzanimljivije, posebno što će da ih bude gomila po oglasima za mesec dana kad budem dolazio kad krenu da ih prodaju svi koji su dobili uz nove s10 telefone (ako ih ikada dobiju) [emoji56]

Ima li ko iconiX od samsunga i da je koristio još neke potpuno wireless bubice?

Pridružujem se izboru i pitanjima.
Moj uži izbor:
Buds
IconX
Senn Momentum Free

Buds me privlači zbog toga što su novije, reklamiraju bolju bateriju od IconX, touch kontrola i posebno ovog smešnog dela iz zagrade [emoji23][emoji2960]
IconX me privlači samo zbog samostalne memorije mada me užasava ozloglašeni kvalitet poziva jer mi trebaju i u vožnji.

Senn.m.. zato što niko nema zvuk kao Senn... ali im je dosta slaba baterija i isto ne baš tako sjajan kvalitet poziva po rivjuima.

Da imam više para, na keca bih u radnju po Senn True Wireless ali što je mnogo mnogo je. Za sve ovo gore sam u nedoumici pa ako neko ima savet, iskustva... delite... dok ne stignu oglasi da odlučim. [emoji2960]

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Posle nekoliko odslusanih numera, da prokomentarisem t2. Sluske su stvarno dobre, ja nisam neki strucnjak, pa da vam sada razlazem visoke, srednje, niske. Ono sto ja primecujem, dosta detaljne, jasan svuk, tacno se cuju instrumenti, jednom reciju kvalitet zvuka je dosta dobar.
Uz njih sam uzeo tennmark BT modul, naravno vidi se mala razlika u kvalitetu zvuka, ali generalno dobar zvuk. Sutra cu najverovatnije probati da malo trcim pa cu jos malo prokomentarisati kakva je ergonomija BT modula u tim.uslovima.

Ja poručio QCY QS1 za $15.58, ali još ne šalju. Možda im se ne sviđa cena... Ne bi bilo prvi put kada iskoristim kupone da otkažu

@Balkan Spy: Kad si naručio (kog datuma) ? Ja sam naručio 28.03. bukvalno par minuta nakon što je startovao Anniversary Sale i kao poslato je 31.03. oko 21h. Očigledno im treba ~4 dana u proseku da obrade porudžbinu.
Doduše ja nisam koristio nikakav dodatni kupon za tu porudžbinu, samo platio tu cenu $ 17.58 koja je bila tokom Anniversary Sale.

Sutradan sam dobio neki "4$ for 5$ spent" kupon koji sam iskoristio da naručim novi case za Kindle.

Posle godinu dana počeo i onaj manji KZ BT modul da baguje - ovaj slabo reaguje na znoj pa počinje sam od sebe da se stišava :d

Izašao novi Sennheiser software i firmware za Momentum True wireless. Changelog prijavljuje dosta stvari da je rešeno, moram sačekati par dana da vidim tuberima u praksi kako će se pokazati pa da prelomim već jednom!

Hovu da uzmem jedan MMCX USB C kabal, da ne koristim adapter vec da direktno ustekam sluske u telefon. Neko je rekao da da je kupio ovaj ali da mu je crkao posle nekog vremena.

€ 15,13 26%OFF | TENNMAK PRO Type-C Volume Control with Microphone Detachable MMCX earphones earbuds for Xiaomi HUAWEI OnePlus HTC Nubia mobile
https://s.click.aliexpress.com/e/VFHu4iy

Ima li jos nesto slicno na aliexpress-u? Kako uopste da pretrazim, sta god da ukucam izbacuje mi neke bubice i kablove za punjenje...?

@shamanNS
Naručeno 1.4. Poslali upravo sad preko Singapore post... Kojom brzinom otprilike stiže preko njih?

@N3n0

Imam KZ ZSR sa 3 kabla. Mikrofon je na braon "copper" kablu koji je dosta dugačak i retko ga koristim. Menjam povremeno "silver" kablić i bt modul (stariji). Ovo i zeleni case u boji slušalica je bio paket 11.11. za $28, ali ga više nema kod ovih gde sam ja kupio...

Poslednja izmena:
Hovu da uzmem jedan MMCX USB C kabal, da ne koristim adapter vec da direktno ustekam sluske u telefon. Neko je rekao da da je kupio ovaj ali da mu je crkao posle nekog vremena.

€ 15,13 26%OFF | TENNMAK PRO Type-C Volume Control with Microphone Detachable MMCX earphones earbuds for Xiaomi HUAWEI OnePlus HTC Nubia mobile
https://s.click.aliexpress.com/e/VFHu4iy

Ima li jos nesto slicno na aliexpress-u? Kako uopste da pretrazim, sta god da ukucam izbacuje mi neke bubice i kablove za punjenje...?
Izdrzljivost usb c konektora je 0. Morao sam da bacim kabal na kraju. Ovako zvucno je taj dac solidan (mada se bas greje) i mikrofon je dobar.

Послато са Pixel 2 уз помоћ Тапатока

Da li KZ ZSR imaju mikrofon? Nešto ga ne vidim na slikama. Pominje se upgraded silver cable, pretpostavljam da je on kvalitetniji?
Imaš mogućnost da biraš da li želiš kabel sa mic ili bez. Ja sam moje poručio preko Gear Besta i mogao sam da izaberem koju varijantu želim. Poručio sam i BT modul...

Poslato uz pomoć Tapatoka

Poslednja izmena:
Stigao Buds u Gigatron, 18.990 što je nešto manje od 160e. Na oglasima ih prodaju za 165 [emoji849] ... više ne znam da li da ih uzimam u obzir ili lepo kupim Momentum Free za te pare. Neka javi kakve su ko ih dobije.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Izašao novi Sennheiser software i firmware za Momentum True wireless. Changelog prijavljuje dosta stvari da je rešeno, moram sačekati par dana da vidim tuberima u praksi kako će se pokazati pa da prelomim već jednom!

Da odgovorim sam sebi, po ovih par klipova što videh na netu, ni novi firmware nije resio problem sa konekcijom i potrošnjom dok su u kućištu.

Odoh sutra da probam i Jabra elite 65t, više nisam pametan. Ima ih za 138e pa i da prebolim nedostatak usb-c porta kad su više nego duplo jeftinije od senn modela.

Nazad
Vrh Dno