Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Pa ne znam koliko će da pomognu slike mojih ušiju i slušalica u njima al evo :D

Ne znam, meni sve sluške pasuju, valjda su mi uši pravljene po nekim kineskim standardima, šta li. Uvek koristim samo najveće tipove, bilo koje da su dubine. Od penastih mislim da su kao Comply T400 i to kad upadne u ušni kanal, nema šanse da ispadne, ali ne zapečate na svim slušalicama isto, što zavisi od širine i dužine kanala.

Na slici su sa penastim što su došli uz njih, jako su meki i ok stoje. Kabl nije iz paketa i u principu je pravljen da ide preko ušiju, ali nije problem da se nose i nadole.

Naravno, sve to ne mora ništa da znači, koliko ljudi, toliko i ušiju :)

Prilozi

• t2-1.jpg
    t2-1.jpg
    33.1 KB · Pregleda: 156
  • t2-2.jpg
    t2-2.jpg
    32.4 KB · Pregleda: 145
Ljudi jel može neko da mi pusti u PM ako ima one penaste čepiće viška za prodaju, ne čeka mi je mesec dana da stignu sa Alija

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Stigle su mi T2. Prvi utisak: wow.
Izgledaju lepo, izrada deluje odlično za sada, metalno kućište, solidan kabl...
Vrlo su udobne bez obzira kako ih nosim, preko uha ili "klasično", nisu teške ni glomazne, lepo legnu...priloženi plavi foam tipovi su dobri, možda za nijansu manji nego što mi odgovaraju ali nemam problema sa nameštanjem.
Zvuk je sjajan, ukratko. Vrlo su glasne, najglasnije bubice koje imam, čak i na slabom izlazu Huaweija P9 Lite. Izuzetno detaljne, čist zvuk, visoki i srednji tonovi su bombona, rock i metal zvuče fantastično.
Što se tiče basa, ima ga "taman koliko treba", da tako kažem. Da je manje, osetilo bi se. Ovako, ne ide previše duboko ali ga ima gde treba da ga ima, ne guši ostatak i precizan je. Još je rano da experimentišem sa zatvaranjem rupica na njima za dublji bas...hoću da se naviknem na "defaultni" zvuk pa možda nekad u budućnosti...
Sve u svemu, mislim da su dobra kupovina čak i za redovnu cenu od 50-ak dolara, za 30 koliko sam ih platio vrede svaki cent.

Ja sam porucio ZS10. Ocekujem dosta od njih posto sam koristio Piston 3 i ZS3. Porucio preksinoc a status vec Accepted by airline. Nadam se da stizu krajem one tamo nedelje. Bile su 37,5$ sa kodom za pracenje.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Pozdrav svima.

Da ne otvaram temu, mada razmišljam, o Massdropu, jel može neko da mi objasni da li funkcioniše za Srbiju i kako ili u suprotnom da vidim preko koga ću iz inostranstva. Vidim imaju zanimljive IEMe trenutno.

Postoji opcija za slanje u Srbiju ali dostava nije jeftina i ne isplati se, osim ako je nešto što drugde ne možeš da nađeš ili ako ti nije žao para. Iz tog razoga nisam naručivao ništa sa Massdropa pa ne znam kako bi dalje išlo nakon naručivanja.
Imaj u vidu da su je Massdrop vezan za rokove i dostavu koju im nametnu izvori/proizvođači, dešava se za neke proizvode (pogotovo iz Kine) da se čeka dosta ili da čak i ne stigne to što je naručeno...koliko sam video iz komentara na razne proivode. Koje te sluške zanimaju tamo?

Hvala na pojašnjenju, onda ću da jurim nekog ko je preko da uzme.. Fisher Audio Dubliz ili Kennerton Ikiz.

Ne zaboravite Shipito, preko njih mozete da preusmerite paket da vam stigne preko drugog carrier-a [npr uzmete "free to ship in US" item i preusmerite ga sa najjeftinijim shipmentom do srbije].

Izasao je review ZS10 na audiobudget. Dali su 5/5 ali nisam video da su neke toliko "ocrnili" za tu ocenu. Mid su ocenili sa 4 a fit sa 3 xD pomislio sam da sam se presao sa kupovinom...

A taj isti Fonograf je nahvalio ZS10, pa ti sad vidi kome da veruješ :)

Problem verovatno jeste u tome što su ogromne, imaju kratke cevke, bas ventovi su im na nezgodnom mestu, ali kad se nađu odgovarajući tipovi sve legne na mesto. Ili jednostavno nekima ne leže dobro u ušima kako god da probaju da ih nameste, pa je onda sasvim moguće da zvuče grozno.

Meni je samo do toga da ne dobijem neku felericnu jer vidim da ima situacija gde su ljudi dobijali modele sa obrnutim polaritetom kod konektora pa mora na kontra stranu. Nzm kako ih ljudi montiraju u tim slucajevima jer ugao kod konektora na strani kabla ide u kontra stranu. Ako budem imao problema oko velicine i to ce biti smor ali videcemo. Verovatno cu poruciti i newbee tipove... mada bi bilo dobro kad bi neko od vas imao neke viska na prodaju da isprobam xD

Poslednja izmena:
^
True that. Te iz linkova su solidno cenjene.

@gringos
Uvek postoji šansa, nažalost, da ubodeš sluške s obrnutim polaritetom, mada se to ne dešava tako često. Umesto kablova sa izlomljenim konektorima, mogu da se koriste oni sa ravnim pa da se obrnu ako su sluške van faze. Neki ih i otvaraju pa preleme kako treba, al valjda neće doći do toga. Meni se desilo par puta kod nekih superjeftinih pa sam ih rasturao i sklapao ako je moglo :)
Ja nemam newbee, naručio sam neke kung-fu Comply T400 kopije, al nikako da stignu. Ako dođu imaš par pa probaj.

@ivanhoe

Sto se tice ocekivanja osim da ne budu felericne, hteo bih da je soundstage/separacija primetna, a sto se tice nekih finesa nisam neki audiofil.
A za tipove unapred zahvaljujem :) Nisam imao prilike da probam penaste pa se i tome radujem xD

Poslednja izmena:
Samo da javim da nakon brojnih preporuka za UiiSii HM7 nakon 6 meseci su posustale, do sad mi se nikad nije desilo da se zvuk prekida na mestu gde kabal ulazi u slusalicu ali izgleda da je i to moguce, ostala 2 para koja sam narucio za druge i dalje rade savrseno...
Vrv cu ih naruciti opet ali me zanima da nema nesto bolje za taj low budget

I da moje nisu mirisale toliko kolko ste svi pricali tu sam se bas razocarao:D

Ja npr za Piston 3 imam samo reci hvale. Treca godina i jace kod mene aktivnog koriscenja, zvuk odlican, koriscenje i na ampui tad su u rangu zs3, dosta bude izbalansiraniji zvuk, bas izjednacen sa ostatkom. Terao ih i dj na velikom pojacalu i nisu se sjebale, covek odusevljen kaze ne probijaju xD Tako da mislim da cu b8ti odusevljen desetkama koje su sad sa statusom departed country of origin

Na preporuku drugara uzeh danas Denon c820, bile na akciji za nekih 55€ pa reko ajd. Upoređujući ih sa sennheiser momentum in ear, zvuk duplo bolji iskreno, za taj cenovni rang koliko su me izašle i jedne i druge. Bas potaman, ujednačeno sve, dual drajveri rade svoj posao. Kod senhajzerki se zvučna slika potencira na tim srednjim i visokim što je počelo da mi smeta u poslednje vreme, ovo je baš lepa promena. Kvalitet ne može da se poredi, denon je ovo izradio stvarno vrhunski, imaš osećaj da su sluške stvarno premium.

@lates

Odlicna kupovina za 55e (na amazonu su trenutno 159-199$), stvarno deluju premium i veoma kvalitetno a ocigledno i zvuce odlicno :)

1494355045000_1335964.jpg

Ljudi ja ne mogu da verujem koliko brzo su stigle ZS10 u Srbiju. Porucene 5.5. i danas stigle u Srb. Jedino sto izgleda idu na carinu pa ce se cekati ali fascinantno koliko brzo... sve pohvale za wooeasy store...

vidim preporuke su i za cene oko 40,50e uz kom da je jeftino :D siguran sam da su sjajne al nazalost budzet do 1000...moze bg moze aliexpres, telefon je redmi note 4x. muzika psy, edm, bas volim..mozda usmeri.
Ako moze neka preporuka? Dobio sam za JBL t110
a inace prekjuce sam imao peh sa mojim pioneer i bas sam se smorio, jer sam ih cuvao, traju 4,5g sigurno...no sta je tu je, ionako sam ovih dana pomislio da mi trebaju nele sa mikrofonkm, pa sam mozda dozvao :( :D i da, bitan mi je mic. hvalaa :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

ipak mora kupovina u beogradu...nmg da budem bez slusalica mesec dana, odlepicu :D
moze i inbx ako imate nekog koga licno koristite za jeftinije cene :)
ove jbl su 1400 po prodavnicama, a naisao sam na kp za 800+postarina..al realno vise se isplati za tih 400 dobiti i garanciju kad malo bolje pogledam

Meni su naplatili 550din pre mesec dana (Beograd) za Meizu EP52 plaćene $37 sa transportom.
Epilog: otkazao levi kanal posle možda 5-6 punjenja baterije (reda 40h rada). :lupko:

Krenuo da se utišava pre par dana a onda skoro potpuno nestao zvuk s leve strane.
Nije do BT (isto i za interne beepove) niti neki prekid jer bi nestao odjednom, pretpostavljam elektronika.
Nazad na stare dobre žičane AKG K321, ionako bolje zvuče. ;)

Poslednja izmena:
nikoo? pomagajte, siguran sam da ovde mogu da donesem pravu odluku i bukv cekam samo pomoc odavde :)
guglam, trazim, al nemam jos nista...
evo malo suzeno, kz es3 ili piston 3? u slucaju da porucim sa alija i umirem dok ne stigne :D
a ovde jedini izbor za tih 1400 imam taj jbl gore pomenuti...pioneer iskreno sad i ne bih, ostale mi nisu privukle paznju...
jbl znam da je jako ime, i vidjao sam i slusao njihove prenosne zvucnike i sa tim sam odusevljen, pa cenim da ni slusalice ne mogu biti daleko...i mng mi se svidja taj ravni kabl, imam utisak da je izdrzljiviji

ako je aliexp, jel imate mozda nesto drugo?
znaci da ima mic i da je in ear do 1400,500 maaax...nadam se da ce neko odg, ako ima aktivnosti na ovoj temi, hvala!!

Vrh Dno