Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Koliko je trebalo da stignu? Ja cekam hibrid da stignuz smorih se.
Oko dve ipo nedelje je trebalo.

Inace da li postoji taj support ticket i za gearbest i jel imaju neku garanciju? I meni se cini da mi je leva slusalica malo slabija kao sto je kod @Lidija. Mada ih nisam dovoljno ni istestirao. Ali nisam nesto ni spektakularno odusevljen. Ocigledno da sam ocekivao vise koliko su hvaljene. Nista bolje nisu od mojih sadasnjih Beyerdynamics dtx-41ie.

Inace da li postoji taj support ticket i za gearbest i jel imaju neku garanciju?

Ima, u nalogu kod sebe pokreneš ticket...
Ali nešto sad bas nisu revnosni, pre par meseci mi poslali nov mi band, baš su bili korektni, a sad sam im se žalio za neku siću od 2,5$, al reko ko ih šljivi, rekli da je tempered glass a nije i još poslali u običnoj koverti stiglo skroz izguzvano...
I 3-4 poruke u ticketu, poslao slike, nema ih da odgovore, a kažu 24h...
Na kraju sam pokrenuo žalbu na paypalu, ni tu ne odgovaraju, ali polako na kraju će paypal da presudi, što ne mislim da im ide u prilog, jer tada Paypal vraća pare a pretpostavljam ako budu imali više takvih slučajeva da će da im opadne kredibilitet kod paypala i mora da snose neke sankcije, bar pretpostavljam da to tako funkcioniše...

Odgovorili su mi sa ibuygou i traže da pošaljem crknute pistonke nazad i da će ih zameniti. Jel se to isplati uopšte zbog poštarine? Jel ima neko iskustva s njima?

Onda ih šaljem nazad. Ali me *ebe što sam skidala onu metalnu mrežicu mislići da je zvuk slabiji zbog prljavštine, i prilikom vraćanja sam je na jednom mestu malko nakrivila na ivici, probaću to da ispravim da se ne vidi, da mi ne odbiju zbog toga reklamaciju... Baš sam baksuz.

Probao Hibrid, meni su super, lepo leže, izrada extra, zvuk, pa sad to je individualan osećaj, ali u poređenju sa piston 2 čini mi se nekako bogatiji, ne previše, bas dobar, i mislim da su tu bolje od piston 3 za koje su rekli da imaju slab bas...
U svakom slučaju vrlo zadovoljan...

Piston 3 nemaju slab bas.

Bass na piston 3 bubicama nije slab, cak sta vise, krade najveci deo zvucne slike. Problem je taj sto je muljav, muddy, nedefinisan. Ista stvar i sa visokim. Ima ih ali su nedefinisani, zatupljeni pri vrhu. Srednji su pristojni ali povuceni usled muddy bass-a, kao sto sam vec spomenuo. Za taj cenovni rang piston 3 sluske su odlican izbor, ali ni u ludilu ne ocekujte sad ne znam ti ja sta.

Ma kakvi. Sledeca investicija je neki custom home made DAC, lampasko pojacalo za sluske i Fidelio 2. Tacno cu bubreg da prodam :D

Definitivno sam za tu topliju varijantu, kazu da lampe bas dodaju na tu stranu. Kad skupim lovu idem da isprobavam redom pa ako mi se zvuk dopadne, kupicu pa makar gladovao :D

Kako možeš da se buniš za nedefinisan bas, i onda da pričaš o lampama?
Jer lampe imaju nedefinisan bas koji se opisuje kao toplota.
Distorzija lampi je njihov zvuk.

Ista stvar je i kod ploča, njihova nesposobmost da reprodukuju definisan bas. Zbog čega se mastering za ploče prilagođava njenoj nesposobnosti.

Poslednja izmena:
Imao dvoje CX 300 II koje su se prestale da rade za dosta kraće vreme od kog sam očekivao da će riknuti. Nisu mi se opet davale pare za Sennheiser pa sam potražio alternativu. Video sam da ovde dosta hvale E10, pa sam vas poslušao i pazario ih..

Meni se slušalice svidjaju. Izgledaju kvalitetno napravljene, zvuk je dobar, imaju gomilu gumica, dobru torbicu za nošenje...

Kako možeš da se buniš za nedefinisan bas, i onda da pričaš o lampama?
Jer lampe imaju nedefinisan bas koji se opisuje kao toplota.
Distorzija lampi je njihov zvuk.

Ista stvar je i kod ploča, njihova nesposobmost da reprodukuju definisan bas. Zbog čega se mastering za ploče prilagođava njenoj nesposobnosti.

Lampe daju masnocu, za teske distorzije nema nista bolje. Dakle, lampe ih malo omeksaju, skinu preteranu ostrinu i bude mnogo pitkije. A za bass bubanj koji je i ovako u vecini slucajeva trigerovan i zvuci kao "klick" nema te lampe koja ce mu onemoguciti da sece kroz miks na +250 bpm ;)
Ovo iskljucivo govorim iz mog ugla jer slusam "smrtni metal".
Za nekoga ko preferira stariju produkciju ( i bolju naravno, ali dzaba kad sve od 2000. pa na ovamo vuce ka generickom semplovanju skoro svega u miksu) njemu je imperativ svetliji ton da malo otvori te ploce, da um udahne zivot i ostrinu.

mikiPSY:

ispade da i sam znas da nije problem u lampa vs digitalno vec u modernoj produkciji koja ti ne lezi. :) iskreno,po meni nema pomoci genericki isproduciranoj muzici sa maksovanim masterom ma kroz sta je pustio,dok bi te lampa zapravo uskratila kod dobre produkcije jer ne bi cuo onako kako su autori zamislili.s'toga,mnim da je mudrije imati sto neutralniju i siru zvucnu sliku kod sebe (dal' slusalice,zvucnici...) a ako bas moras da slusas genericki DM da malo prosnjuvas po plaginima za plejer,poprilicno sam siguran da ces vec naci nesto sto ce utopliti zvuk manje vise kao laNpa.mislim,to je sve ionako samo EQ.

Zato ja sta god vredno izadje od novijih izdanja skidam vinyl rip, jer nema klipinga, dok bi me obican CDrip zesce smorio. Na prvu loptu cd zna da prevari slusaocca kako je zvuk ok ali kod duzeg slusanja, kad se trudim da budem analitican, onda tu vinyl brise patos sa cd-om. Sve je do produkcije i masteringa. Danas svi sempluju jer je analogija skup i redak sport.
Ovde govorim o lampama kao prvi izbor u bojenju generickog semplovanog zvuka koji je danas standard. U smislu, bolje lampa nego EQ.

ne vidim predost lampe u izlazu najvise zato sto je ogranicavajuci faktor i to statican.neki korektan EQ mi je mnogo logicnije resenje.a kvalitetne analogne muzike narocito u tim i slicnim zanrovima ima koliko hoces,samo mora da se kopa. :)

Ja koliko znam, lampe kvalitetnije boje od EQ-a. Ako vec investiramo u hifi, onda bolje da idemo na sto cistiji izvor.

Pozdrav svima,

Nov sam na forumu i imam par pitanja u vezi in ear slusalice.
Planiram da kupim in ear slusalice. Razmišljam se izmedju ath ckx9, sennheiser momentum, shure se215.
Slusalice bi koristio za muziku, filmove i igrice. I postoji li razlika između ovih slušalica i nekih "velikih" tipa m30x u kvalitetu zvuka?

Zato ja sta god vredno izadje od novijih izdanja skidam vinyl rip, jer nema klipinga, dok bi me obican CDrip zesce smorio. Na prvu loptu cd zna da prevari slusaocca kako je zvuk ok ali kod duzeg slusanja, kad se trudim da budem analitican, onda tu vinyl brise patos sa cd-om. Sve je do produkcije i masteringa. Danas svi sempluju jer je analogija skup i redak sport.
Ovde govorim o lampama kao prvi izbor u bojenju generickog semplovanog zvuka koji je danas standard. U smislu, bolje lampa nego EQ.
To ne može na ploči, jer bi igla preskakala.
Inače bi i na njoj bio clipping da može.

@umart
Nije stvar u tome da li je snimana digitalno ili analogno, bitna je finalna odluka da li će da pojačaju van mere i kompresuju za CD.

Naravno to bi svakako ko radi taj posao znao da ne treba da radi jer i besplatni Audacity ti kaže kada signal udari u plafon. Ne znam kad će da umre ta *****na praksa, ali ne može dovoljno brzo da se desi.

Узео данас Пистон 3. Тестирам их помало на послу, за сад звуче ок. Јављам за који дан како се чине. Иначе узео сам их овдје на форуму...

Xiaomi hybrid (utisak za par dana):
4560f605e89237b24d95ded06925ac8d.jpg

511c782c481bd11fa9399360d3b6c512.jpg

88f14e8abae617549a942b6cd3b1302c.jpg

aac0b4e12b35e90de8b95a61e496914b.jpg

7ebb8c01260d2b894f8b26a7b46ea663.jpg

8f4714f62859624fa6f34abc6e6d32b5.jpg

6c5d6274da9270360b6d9b291cbe6303.jpg

9ea8b11609b9d636043458049f57971b.jpg

bfd0ca37ad3c69fdb416cf34ca4ef53a.jpg

ae4945bfe1e09217949e3f38b612cdcc.jpg

Jos koja slicica:
819e971bb4fc5dcc4ca9569c4431fae0.jpg

95867a8911ed59c0723c25fa9c92d362.jpg

e13086dec097dadcef5b2bcd0a517ed8.jpg

Na ovoj fotografiji sa Piston 2 su gumice od njih na Hibridu. Zato su braon :) To je bila od proba koje mi gumice najbolje odgovaraju, jer imam bas male usne skoljke.
Nisam stigao cestito da ih probam, jedino vidim da je kvalitet zavrsne obrade na P2 za nijansu bolji.
Najvaznije zvuk, u odnosu na P2, visoki tonovi su bolji nekih mozda 7%, nizi precizniji za nekih 30%, srednji losiji za nekih 10%, glasniji za 15%. Naravno P2 su usvirane, Hibrid nisu. Mislim da ce se ti srednji tonovi poboljsati. To je bukvalno sta sam mogao primetiti za 2-3 pesme (prikljucio sam ih na OPT paralelno sa adapterom pa sam mogao da testiram istovremeno). Naravno, kontrole na OPT rade (sa P2 nisu radile). Mikrofon i kontrole su pomerene (zanimljivo) na desnu stranu. Sam mikrofon nisam ni probao.
Pakovanje je, najiskrenije, jadno kada se uporedi sa P2, ali to je najmanje bitno.

Poslednja izmena:
Vrh Dno