Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Crkle "hajzerke",leva slusalica prestala da radi iz cista mira. :wall:
Sad nisam pametan sta uzeti?Ne bi grunuo neku ozbiljnu lovu,ali ne bi ni pristao na
neki osetniji gubitak na kvalitetu zvuka u odnosu na CX300II?
Narucivanje iz inostranstva mi vise nije opcija...

Popravljao sam ja sta oces, stari zavet, novi zavet, tarabice :d

salim se, pa gle, nekad kada nije do kabla, proveri se Coil, ako nije ni on onda gresku trazis u celom pakovanju drajvera, kako je sta spojeno i lemljeno. A ako krene da me k*nja kao sa telefonima sto ih popravljam, ima da popravim sta oces.

Ja se u Sony razocarala, hitno mi trebale bubice i nadjem Sony DR-EX12iP za 2300 a svugde bile 2700-3000 pa reko garant valjaju. Em se zeznem sto su bubice za apple uredjaje (nisam videla kad sam kupovala) pa ih moj telefon nije detektevao :smash: em kvalitet zvuka los, basa jedva da ima, kablovi tanki, izlgeda kao da ne bi izdrzale duze od pola godine a cx300II su me odusevile.

Dal se sony iskavario, il su losije bubice posto su za iphone ne znam...

Sony nema bas neke najbolje ocene i u srednjem i visokom segmentu. Oba 3way modela od 300 i 600 dolara nisu bas neke sjajne review-e dobili

Popravljao sam ja sta oces, stari zavet, novi zavet, tarabice :d

salim se, pa gle, nekad kada nije do kabla, proveri se Coil, ako nije ni on onda gresku trazis u celom pakovanju drajvera, kako je sta spojeno i lemljeno. A ako krene da me k*nja kao sa telefonima sto ih popravljam, ima da popravim sta oces.

Jos da si iz NS...
Salu na stranu kontaktiracu sutra ovlascen servis za sennheiser.Mada nesto nisam optimista al videcemo...

Ja se u Sony razocarala, hitno mi trebale bubice i nadjem Sony DR-EX12iP za 2300 a svugde bile 2700-3000 pa reko garant valjaju. Em se zeznem sto su bubice za apple uredjaje (nisam videla kad sam kupovala) pa ih moj telefon nije detektevao :smash: em kvalitet zvuka los, basa jedva da ima, kablovi tanki, izlgeda kao da ne bi izdrzale duze od pola godine a cx300II su me odusevile.

Dal se sony iskavario, il su losije bubice posto su za iphone ne znam...

Sony ''bubice'' koje stvarno valjaju kostaju uglavnom preko 50e, vecina jeftinijih je u skladu sa cenom. Mada MH750 koje kostaju tako oko 20e zvuce bolje od Senn CX150, sve zavisi, moze da se naleti na dobre a jeftine sony (npr MH1) ali su ove koje valjaju win win, tehnom.. i slicne prodavnice, uglavnom jedva prosecne (a ima ih na desetine modela, neke su jos i dobre).

Licno ne vidim koje bih njihove bubice kupio u klasi do 50e, tek tamo 50-150e imaju nekoliko odlicnih sluski mada je tu konkurencija veoma jaka, oni naplacuju i ime kao i sennheiser/akg (cije bubice takodje ne bih kupio, mislim da ima boljih za iste pare).

Poslednja izmena:
Meni stizu MH1 i to Sony Ericsson pa cu tako morati izgleda da uzmem i CTIA 2 OMTP adapter ;-) al to su sluske za 5gbp-a nove u kutiji ;-) aukcija na bayu, inace se kreću od 15 do 30e
Trenutno furam ex083 walkmen ali su samo 100db mada na z2 se lepo cuje i bass i treble.

Poslednja izmena:
Hocu da kupim za klinca, za komp, pretežno za igrice... čitao sam za Piston, ali klinac bi odmah, pa gledam šta ima u ponudi u prodavnicama...vidim da cx150 nije baš nešto, pa sam zato pitao za Sony...šta bi ste preporučili do oko 3k din, eventualno max 4k din?

Hocu da kupim za klinca, za komp, pretežno za igrice... čitao sam za Piston, ali klinac bi odmah, pa gledam šta ima u ponudi u prodavnicama...vidim da cx150 nije baš nešto, pa sam zato pitao za Sony...šta bi ste preporučili do oko 3k din, eventualno max 4k din?

Za komp i igre bih kupio neke ''velike'' tj over ear slusalice koje ne zahtevaju pojacalo (da ne bi povukle sa sobom jos jednu kupovinu). Filmovi i igre stvarno primetno bolje zvuce sa velikim drajverima..

Evo npr ove - http://www.head-fi.org/products/superlux-hd-681-evo-black-professional-monitor-headphones

Za te pare (oko 45e kod nas) nema greske, imas hiljade (uglavnom veoma pozitivnih) utisaka po netu.. zvucno su jedne od najboljih u toj cenovnoj klasi (zajedno sa ostalim SL slusalicama i ''derivatima''), udobne, lepe, jak i kvalitetan bass.. posto imam slicne slusalice (bile 4.5k din, sada 5.7k, zato preporucujem Evo zbog 2 izmenjiva kabla i lepseg izgleda sto moze da znaci klincu :)) mogu da kazem da je poredjenje cx150 sa njima prosto smesno, konkretno igre/filmovi/muzika zvuce jedno 1000x bolje sa tim over ear slusalicama.

Mislim, prelaze budzet za 1.5k din ali vrede svaki dinar, uz iole pazljivu upotrebu trajace godinama sto za jeftine bubice bas i nije sigurno jer relativno lako crkavaju.. a verujem da ces ih i ti cesto koristiti, lako se navuku usi na dobar zvuk :) Samo treba naglasiti da su pomenute slusalice toliko dobre da im zvuk sa integruse nece obezbediti da zvuce u punom sjaju, treba tu i dobar DAC ali za pocetak i na integrusi ce zvucati ubedljivije-bolje od bubica..

Poslednja izmena:
@hsv.stoned
vidi, ima on te velike, kupio sam mu solidne, Presonus HD7... e sad, valjda mu smetaju, šta znam, pa je hteo bubice...Hm, ček nisam znao da treba pojačalo...komp ima asus xonar dg karticu, a zvučnici Logitech Z323 imaju priključak za slušalice...jel to ne bi bilo dovoljno?

(cije bubice takodje ne bih kupio, mislim da ima boljih za iste pare).

Kupovao si ih kao što sam i ja kupovao.
Imaju oni dobre slušalice ali i promašaja. CX150 je promašaj barem zvučno za moj ukus.
ALi imaju i vrlo dobrih koje su mi u dobrom sjećanju ostale i kvalitetom i zvukom.

1025204331.jpg
Jedino bi ovaj potenciometar iskljucio, mada nije pravio probleme.

A sonijeve su dobre ove 41M25PJXDKL.jpg

Drajver sam poderao glasnim slušanjem ali je kabl korišćen na za još dva para bubica dok i one nisu otišle.
Mislim da i dalje imam kabl od tih slušalica samo ne znam gdje je.
Koštale su me mislim 12 EUR-a i to kod nas.

Sad ih nema kupiti.

Poslednja izmena:
@ deki30

Nisam znao da imate vec over ear (HD7).. one su mozda cak i malo bolje od Evo (stock vs stock, za modovane Evo kazu da su ipak bolje).

Pojacalo sa DG karte je vise nego dovoljno za te slusalice a in ear i ne zahtevaju AMP. Samo DG dac nije bas sjajan ali itekako moze da posluzi (za tu ceni vise nego solidan zvuk)

Iskreno, pored HD7 sa DG ne vidim svrhu igranja sa bubicama al' ajde :) Ne znam koje kupiti do 4k din.. pa jos za igre.. mozda ove - http://www.audio-technica.com/cms/headphones/14c1949f525a5460/index.html

40e kod nas.

@ kefalo

Moj utisak je takav da sennheiser i akg najvise naplacuju ime u svim klasama, znaci moj subjektivan utisak na osnovu brda drugih utisaka :). I nikada ne bih kupio njihove bubice pored tolikog izbora, evo uzeo sam AT ckx9 za 80e a Sennheiser momentum kod nas kostaju 45e vise a kazu da zvuce losije od ckx9 i verujem da je tako :)

Slicno je i u skoro svim ostalim klasama (in/on/over ear) i nemam nameru da placam nekakvo ime brenda ciji se proizvodi sada prave u Kini (AKG/Beyerdynamic) :) Pojavio se veliki broj dokazano dobrih (najboljih) slusalica u svim cenovnim klasama da bih placao ''brend''.. ne kazem da su im lose slusalice, daleko od toga, ali ih nekako gledam kao na specificne sluske koje treba imati u kolekciji samo za odredjene zanrove (ili kao sluske sa specificno obojenim zvukom), znaci kao neke ''sekundarne'' ili ko zna koje po redu :)

Poslednja izmena:
A sonijeve su dobre ove Pogledajte prilog 177799

Drajver sam poderao glasnim slušanjem ali je kabl korišćen na za još dva para bubica dok i one nisu otišle.

Sad ih nema kupiti.
E te sonijeve su bile odlicne, a model je sigurno od pre 10godina :D dolazile su sa vrlo prakticnu kutijicom, zaboravila sam i da je imam negde :)

^^ pistonse uzmi preko https://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown-5708.html
provereno original a i pistons 3 su na akciji

Da li ima u domacim radnjama? Koliko je uopste dugacak? Da li bi mogle stare SE HPM-70 i HPM-77 da se prikljuce?
Mali je to kablic, nista posebno.

06852ebd941174f49fc72de69b1175f0.jpg

HPM 82 jos uvek imam, rade extra skoro sam ih testirao na w950 <3

2cfd3a1d58c3475e920431ccc56ce360.jpg

A tu su i wh701 od N8 njih bi isto mogao da koristim sa ti adapterom :)

4ca9cd01c63cfc9d3acd9a2349678594.jpg

Legendarne sluske, a za one hpm walkmen ima isto adapter ali se tesko nalazi, retkost, ovako mozes samo onaj kraci deo da nakacis...

E te sonijeve su bile odlicne, a model je sigurno od pre 10godina :D dolazile su sa vrlo prakticnu kutijicom, zaboravila sam i da je imam negde :)

^^ pistonse uzmi preko https://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown-5708.html
provereno original a i pistons 3 su na akciji

Evo preporuke meni za kupovinu od prije tri godine gdje mi kaže

uzmi ove http://goo.gl/VGe6T
salim se, pazi, ima ogroman izbor, ja bih ti licno na osnovu svog iskustva preporucio SONY jer su stvarno kvalitetne za te pare, po meni bolje i od Philips i Sennheiser kad su u pitanju bubice ili jeftinija varijanta za mp3 player, ja sam recimo imao ove http://goo.gl/hj0IL to su jedne SAVRSENE bubice sa odlicnim zvukom i pogotovu basovima, ali meni licno je bio problem sto su ispadale iz usiju, a mrzim sundjer, ako ti to ne smeta to ti je moja najtoplija preporuka, slucajno sam video da ih ima i ne mogu da verujem, imao sam ih pre 10 godina, slusalice su MRAK! najbolje bubice koje sam ikad imao, a imao sam i Philips nekoliko i Sennheiser, ma ne mogu da prismrde ovim, drugo sto im je kabl znaci NEUNISTIV! probao sam da ga pokidam, nema sanse, svim silama sam zapeo iseko sam prste nisam mogao da pokidam, e to je kvalitet.. plus basovi su bas pravi na nivou, a jeftine su do bola.. tako da.. zaebi sennheiser, nek ti vrate ostatak od para i uzmi slobodno te (znam da si naveo da zelis on-ear).

Linkovi ne rade ali piše isto što i ti, sluške od prije 10 godina :D, odnosno danas od prije 13 godina.

Ja ne vjerujem mnogo pisaniju , više volim da čuje ali ima jedan dobar sajt anythingbutipod, koji je pukao jer nije našao sponzora.
Medjutim baš zbog toga je bio i cijenjen jer se pisalo ni po babu ni po stričevima što na head fi nije slučaj, (banuje se kad potegneš nešto protiv proizvodjača koji je zzgred i sponzor )

Evo jedno interesantno poredjenje, od velikih slušalica do malih
http://www.anythingbutipod.com/forum/showthread.php?t=8404

Kupovao si ih kao što sam i ja kupovao.
Imaju oni dobre slušalice ali i promašaja. CX150 je promašaj barem zvučno za moj ukus.
ALi imaju i vrlo dobrih koje su mi u dobrom sjećanju ostale i kvalitetom i zvukom.

Pogledajte prilog 177800
Jedino bi ovaj potenciometar iskljucio, mada nije pravio probleme.

A sonijeve su dobre ove Pogledajte prilog 177799

Sad ih nema kupiti.

Meni se te Sony iskreno nisu nešto specijalno dopale, ono što bi rekli "u okviru proseka klase". Prilično zatvoren zvuk za moj ukus.

Evo jedno interesantno poredjenje, od velikih slušalica do malih
http://www.anythingbutipod.com/forum...ead.php?t=8404

Sve je to lepo ali.. sta sad, neko ovo treba da procita i? Da pomisli da su hd201 bolje od nekih SL slicne cene ili za 10e vise? Zato sto na njima pise Sennheiser? GLUPOST ;)
Jer kao sto si i sam rekao, to se ne cita nego slusa a ja sam cuo i to potpisujem (konkretno HD7 zvuce daleko bolje od HD201, cak i pioneer m390 deru te sennheiser a kostaju samo malo vise).

Sto se sajtova i sponzora tice to je danas realnost.. ali svako za sebe moze da ''filtrira'' sadrzaj i informacije, ja do sada jos nisam pogresio u izboru na osnovu toga :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno