Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
[YOUTUBE]AqwOHR3df74[/YOUTUBE]

Na tom head-fi su sve psihopate...tamo najvise svrsavaju na specifikacije i brojke i nekakva podesavanja do u nedogled, muzika u desetom planu..ako nesto nije 1000 dolara, ne valja.

Imamo i ovde na forumu ljude koji čuju razliku između originalnog materijala i istog tog materijala flac-ovanog.
Kaže čovek nebitno je što je flac lossless.
Kaže razlika postoji i njegove uši na njegovoj opremi je čuju, pretpostavljam ako je potrebno dokazaće to i sa ABX testom :)

Poslednja izmena:
Imamo i ovde na forumu ljude koji čuju razliku između originalnog materijala i istog tog materijala flac-ovanog.
Kaže čovek nebitno je što je flac lossless.
Kaže razlika postoji i njegove uši na njegovoj opremi je čuju, pretpostavljam ako je potrebno dokazaće to i sa ABX testom :)
Ljudi koji se bave produkcijom (ne secam se tacno koji posao), koji imaju istreniran sluh i znaju sta da slusaju, pali su na blind testu kada su slusali flac i flac koji je konvertovan u 320 mp3. Toliko[emoji4]

https://www.youtube.com/watch?v=UoBPNTAFZMo
Postoje dobri mp3 fajlovi gdje je teže uočiti razliku a postoje i oni koji se bez većih teškoća uoče razlike.

Tu je prikazano šta lossless ima a šta ima mp3 tj. šta nema.

Treba imati i opremu za čuti razliku.
Ja dok nisam nabavio iole bolje slušalice nisam ni znao koliko propuštam, tj. šta je sve u numeri a da nisam čuo sa npr. ovim slušalicama.
41M25PJXDKL.jpg

Poslednja izmena:
Najjace vreme mi je bilo kad sam muziku slusao sa ipod shuffle, sa njegovim slusalicama, i kad sam mislio da ne postoji nista bolje. Samo ubacim muziku i teram. Cak nisam gledao ni koji je kvalitet mp3-a. Ovako slusam neki flac i racunam u glavi kako da unapredim zvuk, koji fiio uzeti, koje naredne slusalice... :D i nema nazad :D

Pa normalno..Na mikseru, u studiju, dok se igra s kanalima, presetima, semplovima, tad mu treba istancan sluh i gleda sta ce da podesi i kako ce da podesi...kad se posao zavrsi, boli ga uvo, niti se zanosi previse, zanima ga mjuza da se opusti.Oni su taj svoj posao odradili tako da 99% korisnika, pusti tu gotovu pesmu sa cega god mu je volja i uziva, i malo da se poigra sa ekvilajzerima i presetima(normal, rock, pop, live, hip hop...)

Dok se ostalih 1% pogube u tehnikalijama, opremi, omazama, hercima, a muziku ni ne cuju na kraju.

Ljudi koji se bave produkcijom (ne secam se tacno koji posao), koji imaju istreniran sluh i znaju sta da slusaju, pali su na blind testu kada su slusali flac i flac koji je konvertovan u 320 mp3. Toliko[emoji4]
Ovaj razlikuje lossless od lossless-a... :)

Pa normalno..Na mikseru, u studiju, dok se igra s kanalima, presetima, semplovima, tad mu treba istancan sluh i gleda sta ce da podesi i kako ce da podesi...kad se posao zavrsi, boli ga uvo, niti se zanosi previse, zanima ga mjuza da se opusti.Oni su taj svoj posao odradili tako da 99% korisnika, pusti tu gotovu pesmu sa cega god mu je volja i uziva, i malo da se poigra sa ekvilajzerima i presetima(normal, rock, pop, live, hip hop...)

Dok se ostalih 1% pogube u tehnikalijama, opremi, omazama, hercima, a muziku ni ne cuju na kraju.
Ne, ne, koliko sam ja razumeo oni su slusali tu muziku bas sa namerom da cuju razliku. I nisu uspeli.

@Poolmaker a da mu u blind testu pustis jednu istu pesmu on bi istripovao da je jedna boljeg kvaliteta[emoji16] [emoji16]

^^ Pa da, potpuno gubljenje.
Jedno je kad neko voli hi-fi (ili bilo šta drugo), a nešto je sasvim drugo kada čovek ode u talibanstvo i potpuno izgubi kontakt sa realnošću i zdravim razumom.
Neću čoveka imenovati javno, nema potrebe, dovoljno je bilo off-a.

Kakve su ove jbl 33a slušalice? Jel znate neke bolje za iste pare kod nas? Treba da imaju mikrofon.

Preskoci ih, kazu da ne zvuce bas dobro a i lako crkavaju..

Au sad vidim da su kod nas 8k din a na amazonima po 30-40$.. koje dranje. Nemoj da ih kupujes, mnogo je to para za slusalice koje se vode kao jedva prosecne.

Poslednja izmena:
^ kostaju 19$ kod prodavca sa 99.6% pozitivnih ocena, sa par stotina narudzbina i pozitivnih komentara o P3, taj oglas prvi izlece na ali-u kada se traze te sluske, mislim da je dovoljno sigurna preporuka :)

100.0% of buyers enjoyed this product! (218 votes)

Inace za P3 kazu da zvuce malo bolje (malo cistije, neutralnije) od P2 mada sve je to subjektivno.

Poslednja izmena:
Moja greska, u brzini sam prevideo. Imas na KP ali je pitanje da li su original + su vise cene.. mozda ih prodaje neko sa foruma.

Crko Piston 2, nakon godinu i 2 meseca svakodnevnog vucenja i slusanja. Leva radi, desna prekida. Zna li neko ima li im leka?

No, ono sto sam hteo da pitam, sta uzeti sada.
Sta ima kod nas dobro do 2000-2500din?
Sta ima kod kineza dobro do 2000-2500din?

Piston 2/3 ? KZ ED9 ?

Nazad
Vrh Dno