Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Poslednja izmena:
Hvala na predlozima ;) . Trenutno najvise slusam tehno ali generalno slusam i rock i metal i klasiku .. zavisi sve od raspolozenja . Nisam probao mnogo kvalitetnijih slusalica pa da mogu da uporedim ali recimo imam HD 515 i nisam preterano zadovoljan
sa tim slusalicama , kacene su doduse na xonar DG ,cmoy , neka full size pojacala , bas mi je uvek bio previse prazan na njima , za klasiku i neki lagan rok su mi super. Posto kao sto rekoh trenutno najvise slusam tehno , uzeo bih nesto
sa malo izrazenijim i cisitm basom , ne nesto preterano da boje zvuk .
Tesko da cu uspeti da se nategnem za te AT ;) .
I dalje se nadam full size sluskama :D ali sva je prilika da ce ici bubice ;) . Ove AT 165,00 na amazonu, ti dual driveri su bolji dosta koliko ja kontam.

Evo nekoliko sluski koje bi ti odgovarale:

JVC HA-FXT90 (pre nekoliko strana o ovim su pisali Vylota i kefalo)

JVC HA-FXD80

SONY MDR-EX510LP

Shure SE215
http://www.trustedreviews.com/shure-se215-review
Ove Shure sam i ja hteo da kupim, pre svega zbog izmenjivih kablova ali sam odustao jer se isti tesko nabavljaju i skupi su, procenio sam da to nije zvuk koji hocu mada su svakako jedne od najboljih slusalica za tu cenu, u to nema sumnje, nego sam ja hteo malo detaljnije treble podrucje.

ATH CKX9
http://www.trustedreviews.com/audio-technica-ckx9is-sonic-fuel-review

Ove sam kupio umesto Shure (ali verziju bez mikrofona, IS je sa mic-om), bas onakav zvuk kakav sam i ocekivao - idealan za slusanje energicne muzike u pokretu (a cesto ih koristim i kuci), sve sto zahteva v shaped zvuk zvuci sjajno, klasika i slicni zanrovi ''samo'' dobro i solidno ali to i onako ne slusam za in ear sluskama. Ogroman soundstage za in ear modele, stoje kao zakucane za usi (nema ispadanja) jedina mana moze da bude udobnost - za ljude sa manjim usima, posebno posle par sati nosenja, usi ne zuljaju ni ove ''kandze'' ni gumice unutra vec ovaj najveci deo koji se naslanja na usi, npr meni pocne da smeta posle jedno 3h nosenja ali nista strasno.

Ima tu jos bar 10ak slicnih modela ali ko ce popamtiti sve.. a od ovih nabrojanih koje god da uzmes neces pogresiti samo pokusaj da procenim koje bi ti najvise odgovarale jer tesko mozes da ih probas u Srb.

One AT CKR9/10 koje sam prvo predlozio izgleda da karakterise ''life-like'' zvuk pa mozda nisu bas najbolje resenje za elektro zanrove ali vaze za jedne od najboljih slusalica do 200e. Moram da ih kupim kako znam i umem :d

Klikni na II link iz potpisa pa pogledaj sta jos ima dobro do 150$..

A dobre on ear mozes da kupis i kod nas - npr Beyerdynamic DT990 pro, oko 150e kostaju a ako ti je to mnogo za 40-45e mozes da kupis superlux 681 evo ili presonus hd7 koje zvuce nesto losije od BD a primetno su jeftinije, plasticne ali prilicno zilave, mogu da traju godinama uz normalnu upotrebu a udobnost je odlicna.

HD7 imam preko 18 meseci, 9.5/10 za te pare u svakom smislu, ko ih upari sa iole kvalitetnim dac/amp-om sa ''warm'' zvukom moze da uziva u vecini zanrova a posebno u onim bassy jer lepo gruvaju bez zamucenja ostatka zvuka :)

Poslednja izmena:
Evo mojih SUPERBASS slusalica :) sto ih vise koristim sve sam vise odusevljen.

Uslikane pored MH750 od Sony-ja. Poredjenja radi, MH750 imaju da se kupe solo u radnjama po 1500 dinara. SUPERBASS daje bolji zvuk i od MDR-NC kao i od MH750

dsc0003.jpg

dsc0004.jpg

aj sad me iznenadite da im je dizajn najverovatnije ripoff nekih brendiranih slusalica .. ? :)

Nakon pola godine crkla mi jedna slusalica (Sony MH-EX), vjerovatno se kablic zeznuo. Sto je najgore od svog nosanja u farmericama (te muke su izdrzale bez problema) one crkle nakon sto su mjesec dana aktivno bile nakacene na racunar jer su mi ove od racunara riknule. Meeeh..

Uslikane pored MH750 od Sony-ja. Poredjenja radi, MH750 imaju da se kupe solo u radnjama po 1500 dinara. SUPERBASS daje bolji zvuk i od MDR-NC kao i od MH750

aj sad me iznenadite da im je dizajn najverovatnije ripoff nekih brendiranih slusalica .. ? :)

Jer su to iste slušalice, kao što sam ti već rekao.

Nakon pola godine crkla mi jedna slusalica (Sony MH-EX), vjerovatno se kablic zeznuo. Sto je najgore od svog nosanja u farmericama (te muke su izdrzale bez problema) one crkle nakon sto su mjesec dana aktivno bile nakacene na racunar jer su mi ove od racunara riknule. Meeeh..

pravac na net i vidi kako se lemi ako vec sad ne znas. A ako nemas lemilicu, pravac kod kineza da kupis bar prvu u zivotu. Care, Koss Sparkplug, takozvane FART Cannons (zbog ******skog bass-a) , koje su po mom misljenju jedne od najboljih slusalica koje sam ikad probao, a iako nisam imao ove preskupe ubadao sam svasta u usi da cujem, i pored cinjenice da su izasle 2005 godine, sabijaju. Prelemio sam ih 20 puta na raznorazne kablove, sve dok drajveri nisu crkli

DM - MDR-NC i MH750 su iste .. ? nisu, bar sto se jacine zvuka tice. MDR-NC su podosta glasnije. Mozda ima veze i sa samim oblikom kucista za bubicu, ali su definitivno MDR-NC glasnije

Poslednja izmena:

dsc0003.jpg

dsc0004.jpg

Jel znaš koji je tačno model tih slušalica koje hvališ? Jel imaju mikrofon i tastere za next/pause/previous?

Da probam da ih nađem na aliexpress/ebay-u...

DM - MDR-NC i MH750 su iste .. ? nisu, bar sto se jacine zvuka tice. MDR-NC su podosta glasnije. Mozda ima veze i sa samim oblikom kucista za bubicu, ali su definitivno MDR-NC glasnije

Nisu ni glasnije, ni tiše. Kućište je drugačije zbog NC funkcije. Z2 automatski ih detektuje i pali profil za NC. Kad obe uporediš na generic ili nekom drugom profilu, identične su.
A kao što rekoh Piston 3 su mnogo bolje.

Imao sam sve te slušalice, MH-750 imam pri ruci i dalje. I nakon prodaje MDR, nikad nisam gledao nazad. Jurio sam da ih uzmem, jer sam mislio da su možda bolje od MH, a niko nije imao iskustva da mi kaže ovde.

Cudno, ako se dobro secam Vylota rece da su MH1 jedne od boljih slusalica ispod 50e koje je probao. Posto vidjam iste za neke smesne pare po ''amazonima'' ne bi me cudilo da ima i kopija..

Evo ima i poveca tema na h-fi - [REVIEW] Sony MH1 – The Best Kept Secret

Poslednja izmena:
Ma da, nego ja sam mislio samo na zvuk. A kablovi su posebna prica.. vidim to i na head fi navode kao manu.

Danas sam imao prilike da probam one slusalice sto su isle uz xperia z2 MDR-NC31EM i odusevio se. Jel mozete da mi kazete da li imaju neke sa tom funkcijom,udobnoscu i da ima ono dugmence za javljanje na poziv? I da kostaju do 3000? Ako nema,jel mozete da mi date best buy do 2000-3000? Dobio sam uz z2 MH410,jako su glasne ali neudobne,ubi me uvo..i posle vidim na nekom sajtu da im je cena 2300 ,boze. xD

YE - losija izrada u svakom smislu (kazu i da brze crkavaju) i nesto losiji zvuk, u prevodu treba kupovati samo P2 i P3, nikako YE verziju P3.

Poslednja izmena:
Ok,to sam samo na jednom sajtu uspeo da procitam pa reko da vidim sta vi kazete.
Na aliexpresu su 18 evra,na KP 2600 din,to je to kontam...

edit: zapravo,sad citam da Z2 nece da ih prepozna -.-

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno