Evo nekoliko sluski koje bi ti odgovarale:
JVC HA-FXT90 (pre nekoliko strana o ovim su pisali Vylota i kefalo)
JVC HA-FXD80
SONY MDR-EX510LP
Shure SE215
http://www.trustedreviews.com/shure-se215-review
Ove Shure sam i ja hteo da kupim, pre svega zbog izmenjivih kablova ali sam odustao jer se isti tesko nabavljaju i skupi su, procenio sam da to nije zvuk koji hocu mada su svakako jedne od najboljih slusalica za tu cenu, u to nema sumnje, nego sam ja hteo malo detaljnije
treble podrucje.
ATH CKX9
http://www.trustedreviews.com/audio-technica-ckx9is-sonic-fuel-review
Ove sam kupio umesto Shure (ali verziju bez mikrofona, IS je sa mic-om), bas onakav zvuk kakav sam i ocekivao - idealan za slusanje energicne muzike u pokretu (a cesto ih koristim i kuci), sve sto zahteva v shaped zvuk zvuci sjajno, klasika i slicni zanrovi ''samo'' dobro i solidno ali to i onako ne slusam za in ear sluskama. Ogroman soundstage za in ear modele, stoje kao zakucane za usi (nema ispadanja) jedina mana moze da bude udobnost - za ljude sa manjim usima, posebno posle par sati nosenja, usi ne zuljaju ni ove ''kandze'' ni gumice unutra vec ovaj najveci deo koji se naslanja na usi, npr meni pocne da smeta posle jedno 3h nosenja ali nista strasno.
Ima tu jos bar 10ak slicnih modela ali ko ce popamtiti sve..
a od ovih nabrojanih koje god da uzmes neces pogresiti samo pokusaj da procenim koje bi ti najvise odgovarale jer tesko mozes da ih probas u Srb.
One AT CKR9/10 koje sam prvo predlozio izgleda da karakterise ''life-like'' zvuk pa mozda nisu bas najbolje resenje za elektro zanrove ali vaze za jedne od najboljih slusalica do 200e. Moram da ih kupim kako znam i umem :d
Klikni na II link iz potpisa pa pogledaj sta jos ima dobro do 150$..
A dobre on ear mozes da kupis i kod nas - npr
Beyerdynamic DT990 pro, oko 150e kostaju a ako ti je to mnogo za 40-45e mozes da kupis superlux
681 evo ili
presonus hd7 koje zvuce nesto losije od BD a primetno su jeftinije, plasticne ali prilicno zilave, mogu da traju godinama uz normalnu upotrebu a udobnost je odlicna.
HD7 imam preko 18 meseci, 9.5/10
za te pare u svakom smislu, ko ih upari sa iole kvalitetnim dac/amp-om sa ''warm'' zvukom moze da uziva u vecini zanrova a posebno u onim bassy jer lepo gruvaju bez zamucenja ostatka zvuka