Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
nema sta,sigurno ces biti zadovoljan ako se sve to uzme u obzir.

ne kazem da bih menjao ove moje,nego sad opet da kupujem a da njih nisam uzeo,ciljao bih na ckx9. za sad su dovoljne i ove :)

brine me jedna stvar,to je njihova glomaznost. da li ce lepo lezati u uvetu,da li ce ispadati. deluju prilicno veliko.
cak i da ne koristis ovo sto ide na usnu skoljku nego samo obicne gumice to su i dalje povelike bubice. mozda cak to sto se stavlja na skoljku poboljsava udobnost i tako nece ispadati,ko zna. videces :)

Jesu velike, evo par primera:
https://www.audio-technica.co.jp/items/contents/101/model/ATH-CKX9/model_img/img_23505.jpg
http://i.ytimg.com/vi/vzNh3QPzsxM/maxresdefault.jpg
http://revimg03.kakaku.k-img.com/images/Review/000/142/142330_m.jpg

Ali kapiram da bi se korisnici uveliko zalili da su neudobne, da ne leze dobro u usima tako da mislim da nece biti problema :) Taj spoljasnji deo je nabudzen a gumice koje idu u usi imaju manje-vise standardne dimenzije.
Koliko sam razumeo zbog ovih sil. kandzi hvale udobnost tj fiksirane su za usi cak i pri trcanju.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Au sad naleteh na ove Senn http://en-us.sennheiser.com/momentum-headphones-in-ear
http://www.head-fi.org/products/sennheiser-momentum-in-ear

Ali su mnogo skuplje kod nas od ove cene sa sajta (100$) a kod nas 13650 din (4A).
One AT, verzija sa mikrofonom su oko 10,5k din. A nesto mislim da ove momentum ipak bar malo naplacuju ime, jos me i ova boja nervira.. ujutru treba da narucim neke i sad ne znam sta da radim :d

poruci AT,ja bih pre njih. znam jos od pre ove momentum,citao sam o njima,mislim da su AT po komentarima dosta bolje. a da ne pominjem cenu Senn koja je nerealna kod nas.
a i inace je cena modela podignuta bar 30% zbog imena momentum. moje misljenje :)

^ To sam i ja zakljucio, da im je ista cena mozda bih jos malo razmislio, ovako ne bih da placam fensi naziv jos skoro 4k din.

Stizu sutra AT pa da cujem i to cudo.

Mislim da sutra narucim te Pistons 2 sa http://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown-5708.html
Koliko im treba do nas, imaju li tracking? Naplacuju li postarinu sta, da znam kad budem uplacivao na racun sutra. Jedino me nervira ako nema tracking-a jer ne mogu da dzodzim u stanu i da molim Boga da ce doci. Posto postari i da zovu i da ne zovu, ako nisam tu, necu pogledati u sanduce par dana jer mozda se ne zadesim u Bg.
I ako narucim power bank ili tako nesto, dolazi li zajedno ili? Ne znam koncept slanja.

Mislim da sutra narucim te Pistons 2 sa http://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown-5708.html
Koliko im treba do nas, imaju li tracking? Naplacuju li postarinu sta, da znam kad budem uplacivao na racun sutra. Jedino me nervira ako nema tracking-a jer ne mogu da dzodzim u stanu i da molim Boga da ce doci. Posto postari i da zovu i da ne zovu, ako nisam tu, necu pogledati u sanduce par dana jer mozda se ne zadesim u Bg.
I ako narucim power bank ili tako nesto, dolazi li zajedno ili? Ne znam koncept slanja.

Mislim da nema tracking, slanje je free, treba im oko 20 dana da stignu, ali sumnjam da ce to postar staviti u sanduce jer je to ipak tvrda kutijica, doduse ne znam koliko ti je to sanduce i koliki otvor. Verovatno ako nisi tu, ce da ostavi izvestaj pa da preuzmes u posti...
Nikakve troskove od carine nisam imao...
Ako narucis zajedno, slace zajedno ali onda nisam siguran za carinu jer sto je vece vise ih mami da otvaraju i carine...

Poslednja izmena:
Ibuygou ima tracking, stize za 20-tak dana (meni stigle za 21, cini mi se; pisao sam o tome ranije u ovom threadu). Oslobodjene placanja dazbina, postar ih doneo gore u stan. Zapakovano u manju kovertu sa vazdusnim jastucicima iznutra.

Pozdrav

P.S. Placanje Paypalom, tracking +2.00 $

Poslednja izmena:
Ibuygou ima tracking, stize za 20-tak dana (meni stigle za 21, cini mi se; pisao sam o tome ranije u ovom threadu). Oslobodjene placanja dazbina, postar ih doneo gore u stan. Zapakovano u manju kovertu sa vazdusnim jastucicima iznutra.

Pozdrav

P.S. Placanje Paypalom, tracking +2.00 $
U originalnoj kutiji nadam se? :) Dobro je da imaju tu opciju, naravno da cu platiti vise. To je smesna cifra, a mnogo znaci.

Da, u originalnoj plasticnoj kutiji, zapakovanoj u tanku kartonsku kutiju, pa u najlon kesicu i na kraju u koverat.

Interesantno je da je sama posiljka poslata iz Holandije sa njihovim tracking brojem.

Pozdrav

Da, u originalnoj plasticnoj kutiji, zapakovanoj u tanku kartonsku kutiju, pa u najlon kesicu i na kraju u koverat.

Interesantno je da je sama posiljka poslata iz Holandije sa njihovim tracking brojem.

Pozdrav

I mirisu na cokoladu kad se otvore, ali samo na kratko :)
Meni su super te reciklirajuce kartonske kutije u koje pakuju, sve sto prave izgleda profesionalno i kvalitetno izradjeno, pa i te kutije...

Poslata je iz kine ali zbog trekinga, ide prvo u holandiju, pa se iz holandije salje ovamo...

Moze neko da mi kaze za broj telefona kako ostavljate? Tj. u kojoj formi +3816**** ili samo 06*****.
Pretpostavljam da odabirate Paypal Package(Tracking No) i bez osiguranja? Stoji mi samo na tome pa da potvrdjujem uplatu :D

Moze neko da mi kaze za broj telefona kako ostavljate? Tj. u kojoj formi +3816**** ili samo 06*****.
Pretpostavljam da odabirate Paypal Package(Tracking No) i bez osiguranja? Stoji mi samo na tome pa da potvrdjujem uplatu :D

Ja se ne secam konkretno, jer sam uzimao i sa drugih kineskih sajtova svasta, ako pise tako i nemas drugu opciju da cekiras za treking onda je to to, sto se tice telefona ako su stavili prefiks srbija +381 upisi broj bez nule, ako nisu upisi kompletno internacionalni, mada ti to nije ni vazno, em je sitna posiljka da bi te carina kontaktirala, a i da hoce snasli bi se kako god da upises... kinezi nece da te zovu sigurno :)

Stigle AT. Ima vremena za detaljnije preslusavanje i poredjenje ali ovako na prvu loptu - za svoju cenu to su sjajne in ear slusalice u svakom mogucem smislu, od sadrzaja pakovanja preko materijala/izrade do zvuka.
Ukratko - potvrda pojma premium :) Svaka cast AT!

Za sada ne mogu da nadjem bukvalno nikakvu manu osim sto deluju cudno (nekima i ruzno), velike su a kabl mi deluje kao da nema 1.2m vec 1.1m otprilike, provericu to.

Uz slusalice dolazi odlicno izradjena futrola za nosenje u kojoj je dodatna operema:
ath_ckx9_access_1_sq.jpg
ath_ckx9_access_2_sq.jpg

Bas me zanima kako ovi sundjerasti tripovi uticu na zvuk.

Trenutno ih koristim sa fabrickom ''opremom'' i prvo stavljanje u usi je dosta cudno, zbog izgleda slusalica a i ove sil. kuke. I u tom pocetku stvaraju manji osecaj nelagodnosti ali to traje kratko. Ova kandza ih drzi kao super lepak tako da su verovatno odlicne za trcanje i druge sportove. Izrada je vrhunska, nema dela koji deluje jeftino i lose odradjeno, kabl je flat i veoma kvalitetan. Ocekujem da ce sluske raditi bar 3-4 godine.

E sad zvuk - ukratko zvuk razbija :) posebno u kombinaciji sa fiio e10k ali i na sony telefonu se cuju dovoljno glasno ali ne i preglasno, limit je imp. od 32 oma a i osetljivost je niza (104dB) od stock sony bubica (16oma, 115dB). Tako da su skroz upotrebljive i na telefonu ali tek uz fiio grme kako mogu i to bez ikakve distorzije. Max. ulazna snaga je 20mW sto je iznad proseka klase..

Definitivno najbolje in ear slusalice koje sam ikada probao, zvuk je zabavan za slusanje, izuzetno detaljan, cist, dinamican ali bez preterivanja u bilo kom opsegu (iako su malo v shaped ili u shaped) jednostavno sve je u skladu sa onim sto se reklamira (sonic fuel). A to sam i trazio :)
Sahranile su Senn cx150 a primetno su bolje i od Sony MH750. Svaki zanr koji sam probao zvuci odlicno a neki i sjajno (agresivna, dinamicna muzika raznih zanrova) pa mogu da posluze i za privremeni adrenalinski boost :d

Najvise iznenadjuje osecaj prostora, soundstage/sirina/punoca zvuka, kao da nosim neke over a ne in ear slusalice :smoke:, bukvalno nikada do sada nisam cuo nesto slicno sa in ear sluskama! To je verovatno zbog velikih 13.5mm drajvera i par otvora koji doprinose tom osecaju prostora, vazduha u zvuku pa je cak i slusanje dzeza, akusticne i klasicne muzike pravo uzivanje. Kad nadjem vremena probacu ih i u nekim igrama.
Ali zato malo vise sire zvuk u okruzenje od sony mh750 sto je verovatno posledica vecih drajvera/sitnih otvora. Izolacija je solidna/odlicna, zavisi ko ja na sta navikao, mislim da nece biti nikakvih problema u bucnim okruzenjima.

Za sada 9.5/10 za 80e koliko sam platio (dostava za dz). Apsolutna preporuka ali mislim da maksimum moze da se ocekuje samo sa pojacalom i boljim dac-om (minimum neki noviji plejer ili telefon sa jakim izlazom mada cu proveriti jos). A bas me zanima i koji im je limit tj da li mogu da zvuce jos ubedljivije na nekom dac-u koji je bolji od fiia.

Imam samo 1 foto. koja nije uspela pa sam je dodatno unistio filterima :d

Koga zanima vise fotografija i jos neke detalje ima u ovom opisu - http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2581215

Poslednja izmena:
Moram da dodam ovo - koristio sam ih oko 2h danas pa sam i zaspao sa njima jos jedno skoro 2h i sluske su malo nazuljale usi. Znaci skoro 4h bez prekida i pocele su da smetaju.
Moram probati sutra ove dodatke tj namesticu neke za nijansu manje pa da probam. Vece kad bih stavio mislim da ne bih ni mogao da ih koristim.

Kapiram da ce sa tim manjim delovima sve biti ok ali je vrlo moguce da ima ljudi koji ce tesko moci da koriste ove slusalice mada ima u pakovanju dolaze neki bas minijaturni dodaci pa je to verovatno resenje.

Ali zvuk.. :smoke: Uz presonus i fiio moja najbolja audio. kupovina do sada. Samo se pitam kuda sve to vodi i koliko ce para izvuci :d

Kad već pominješ spavanje sa sluškama i žuljanje, ja sam ranije često imao običaj da zaspim sa sluškama, koristio sam Philips SHE3590BK i nikakvih smetnji nisam imao a ostajale su mi u ušima do ujutru :p
Trajale su mi oko 3,5-4 godine a onda su gumeni delovi počeli da se odlepljuju, konektor je počeo da prekida ali i dalje rade (uz pomoć malo super lepka i konektora sa drugih sluški :d )

Ja sam narucio Pistons preko Ibuygou, platio sam $18,99 bez trackinga...stigle mi posle dvadestak dana bez dodatnih troskova.
Ja sam prezadovoljan kvalitetom.
Evo ih danas na snizenju za 16,99 dolara.

tako to obicno biva kad ja nesto kupim, bude popust sutradan, a nije da nisam cekao :d a sto se tice trackinga neko je pomenuo da ce ti se pojaviti kad stignu u holandiju i krenu ka nama

Nazad
Vrh Dno