Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ljudi, ja nikad nisam davao paznju bubicama jer sam sve ovo vreme koristio Koss Sparkplug koji sam prelemio na telefonski kabl jedno 20 puta (kako kupim telefon, zbog daljinca prelemim bubice na zavrsetak telefonskog kabla) ali sam juce naleteo na ovo, u original pakovanju na buvljaku, nikad koriscene:

121108_04.jpg

Skullcandy JIB

procitah na netu da ljudi hejtuju Skullcandy zbog slicnog marketinga kao i Beats, ali mene je zvuk razneo! jos su ove JIB model, entry model iz 2010 godine, a ja ne mogu da ih izvadim iz ushiju, bass je kao da sam stavio DJ slusalice od 300 evra.

Jel sam ja u zabludi sto se kvaliteta tice, i jel moze MNOGO bolje i od ovog .. ?

Pa realno ovo je nekako najmanji izazov za slusalice, posebno ako stavis full bass & treble i ako su iole dobre ovakva muzika ima da bude earjizz :) Jos ako telefon/plejer ima dobar audio cip..

Ne znam da li gresim ali na osnovu onoga sto sam probao slusalicama je najteze ''da pogode'' dobro razne podzanrove i fuzije rock/jazz/metal/ambient/trip hop itd..

Koliko kostaju te slusalice?

Ali pazi, na netu imas kopija toliko da je to strasno..

A sto se tice cene od 3200 kod nas.. ipak mislim da su bolje (univerzalnije) i kvalitetnije Senn CX150 (2+ godine guzvanja, maltretiranja, znoja i rade ko sat) za oko 2500 din a jos bolje su verovatno Superlux o kojima sam pisao ovde, imas 3 verzije tih slusalica, flat/bass itd, procitak ako oces. Porede ih sa modelima od 100, 150e.. a kostaju oko 3200 din (na pp koga zanima gde ih ima). Uglavnom lik koji je imao i cx150 kaze da su te Superlux HD381 primetno bolje i da stvarno zvuce kao neke mnogo skuplje.

Izdrzljivost je pored kvaliteta zvuka dosta bitna, ja sam imao dosta slusalica, od onih krs Hama i slicnih preko Sony itd do Sennheisera i ove prve su crkavale posle par meseci uz uzasan zvuk, Sony su zvucale bas dobro ali bi gubile kontakt posle godinu dana u proseku a Senn su za sada neunistive uz odlican zvuk, jeste da kablovi deluju bas tanko ali to ocigledno ne znaci da ce da riknu pre 2 godine, koliko je i garancija.

Sve ovo pricam za izbor kod nas koji je bas slab (mada do 2k din ih ima dosta).. ko putuje u ino ili hoce da naruci neke proverene preko neta ima 1000x vise mogucnosti za manje pare.

Poslednja izmena:
da, razumem, sad jos malo idem do Shangaja pa cu tamo uzeti nesto jos jace, al poenta je da sam ove kupio na nbgd buvljaku covece, za 100 dingera, sa sve kutijom i seal-om :d

benq aparat koji radi, 5 megapiskela 200 din
Skullcandy slusalice 100 din
8GB microsd za 300 din
jos ne provereni i5 CPU za 100 (neam soket)

zato sam se odusevio, jer nisam uzimao nista jos od mojih Sparkplug, koje su mi do ovog Skullcandy-ja bile sam vrh zvuka. sad sam se primio i u fazonu sam da ako ima bolje, da moram da uzmem bolje. hvala na preporuci, sad cu da vidim ove sto si napisao, pogotovo sta ima od ponude i u shangaju. ako znas neki model koji je ovde nedostupan, preporuci, nisu bitne pare jer cu ih tamo imati dosta, samo da su najbolje bubice

@ dzekson, nemam pojma brate, pratio sam uglavnom ove do 50e.. a ti ides ''u svet'' tako da ce izbor biti 10000x bolji nego kod nas. Sennheiser, Koss, Shure, AKG, Bose, Denon, Pioneer, Sony, Audio-Technica, JBL, Creative.. i ko zna koliko jos proizvodjaca a ti rece da ces imati para.. :) E sad, mnogi naplacuju i ime preko cega bih i presao ako ce to da znaci i bolji kvalitet izrade i dugotrajnost.

Cudi me da bas niko ne pise utiske o ovim Superlux HD381 na benchu, stvarno su povoljne i ocigledno zvuce kao mnogo skuplje, kad mi riknu cx150 verovatno njih kupujem jer mi je do 50e razumna cifra za nesto sto mogu slucajno da pokidam, izgubim..

Poslednja izmena:
imao sam jedared Audio technica za komp i odusevljen sam bio. Onda sam video clanak na netu: "zasto je bolje kupiti Audio Technica umesto Beats-a" od onog genijalca sa arstechnica sajta sto ima blog, pa sam u fazonu da oni zaista jesu kvalitet, bez neke deebilske cene i Dzastin Bibera da ih reklamira, ispravite me ako gresim .. ?

evo su u katalogu, koje od ovih su im najbolje, i najbolje u odnosu cena-kvalitet:

http://eu.audio-technica.com/en/products/subcategory.asp?catID=5&subID=38

Takodje je bitna vrsta muzike koju slušaš. Grado je omiljen brend među ljudima koji slušaju gitarski zvuk (bluz, stari rock).

To je tacno, isto tako beats slusalice vaze za odlicne sto se tice slusanja elektronske (pre svega house i sl. muzike) kao i pop, r'n'b samo sto je fazon u tome da ih fenseri zbog reklame i beats logo-a placaju nekoliko puta vise nego neke druge modele sa istim ili cak boljim kvalitetom zvuka :)

To je tacno, isto tako beats slusalice vaze za odlicne sto se tice slusanja elektronske (pre svega house i sl. muzike) kao i pop, r'n'b samo sto je fazon u tome da ih fenseri zbog reklame i beats logo-a placaju nekoliko puta vise nego neke druge modele sa istim ili cak boljim kvalitetom zvuka :)

e pa to je pricao ovaj lik na blogu, ako nadjem okacicu. sad me nece. Pricao je za AKG, Audio technica, i Pioneer modele, koji daju mnogo vise kvaliteta od onog najskupljeg Beats Pro od 300 ili kolko vec bese evra.

Eee ali nisi cool ako ne furas beats, audio technica, shure, akg.. - to je fashion no no :) :d
Ja bas volim sto beats slusalice kostaju toliko, bilo bi do jaja da su i duplo skuplje :)

Da li neko može da mi preporuči neke bubice za mobilni?
Nije potrebno da prelaze 15-20 evra, pošto će biti korišćene u časovima dokolice i tokom putovanja gradskim prevozom.

Hvala unapred.

Uzmi prelistaj poslednjih 10-ak strana teme..

Za 20e Sennheiser cx150 su proverena opcija ili superlux hd381 za 25e koje su jos bolje a za 15-20e ima jos tona pioneer, sony i slicnih u win win npr.

Poslednja izmena:
Jel moze neka preporuka za bubice sa vernim tonom - nesto sto blize monitorskim slusalicama za ne tako skupe pare ? Ako je to izvodjivo uopste,nesto do oko 50 eura ,10-20 e gore dole :D ... Imam ATH M50,ali njih ne mogu da nosim stalno sa sobom,posto su druga prica ,treba mi neka OK pokretna varijanta,da pravi ton ,a ne buku.

^ nisam probao ali na osnovu pisanja po audiofilskim forumima i iskustvima ljudi koji su probali - Superlux HD381F, vec pominjane ovde, kostaju samo oko 25-30e (l*ra m*sic :d) a mnogi tvrde da zvuce kao neke od 100+ jura :)

Prelistaj poslednje strane teme, i peja i ja smo kacili neke uporedne testove..

Poslednja izmena:
Uskoro leže plata pa bi odvojio koju sumu da uzmem bubice, vidim da nabrajate dosta njih ovde al stvarno nemam vremena da sednem za komp i sam pretražim te tražim savet za neke sluške sa mikrofonom kako bih mogao koristiti na fonu. Par hiljada da koštaju, da ima kod nas kako bi što pre stigle i ako imaju neke sa dobrim basom?

Narucio sam na slepo HD381F, pa videćemo ;-)

Javi obavezno utiske i testiraj ih kako dolikuje (dobar plejer i flac) :)

@jovica

Pa nije valjda toliko tesko prelistati poslednje 2 strane majku mu :d

za neke sluške sa mikrofonom

Prevideo sam ovo :d

Ne znam, ne volim te modele sa mic-om i ne pratim uopste..

Aj neka ostane link, znaci ko hoce sto bolje slusalice sa jakim basom za sto manje para - Sennheiser cx300 II ili jos bolje Superlux HD381/HD381B
http://www.head-fi.org/t/493052/superlux-hd381-series-mini-review-comparisons

Poslednja izmena:
Ne postoje bolje bubice od:

http://www.whathifi.com/review/soundmagic-e10
http://www.expertreviews.co.uk/headphones/1287814/soundmagic-e10
http://www.trustedreviews.com/soundmagic-e10_Headphones_review
http://anythingbutipod.com/2011/08/soundmagic-e10-review/
http://www.pocket-lint.com/review/72506-soundmagic-e10-in-ear-headphones-earphones-review

Prosto ne trazite nista drugo jer za te pare ne postoji nista kvalitetnije uradjeno i nista sto ce vam dati bolji zvuk, ponavljam ne postoji.
Slusalice su 2 godine zaredom dobile What Hi-Fi nagradu, svako ko proba ove slusalice ne vraca se na druge.

Toliko sam bio odusevljen pre par meseci da sam proizvodjacu poslao mail zahvalnosti. Nakon 100 probanih i isprobanih slusalica u zivotu to je to.

http://bcove.me/7gf99bb2

Mislim da postoji verzija i sa mikrofonom, tj. za telefone.

Poslednja izmena:
Ne sumnjam ali ove su 35 funti i nema ih kod nas :) Superlux mogu da se nadju kod nas za 3k din.

Vezano za HD381 - ocigledno (na osnovu tone testova) zvuce neverovatno za te pare ali ipak kazu da izrada i nije bas na nivou poznatijih proizvodjaca. ***a, ne moze sve za 30e ali ovo moze da bude problem jer je bubice jako tesko cuvati (znaci ne guzvati ih po dzepovima, rancevima itd).

Ako ove Soundmagic imaju odlicnu izradu i zvuk i ako su dugotrajne - onda vredi skupiti pare i naruciti.

Za koliko su ti stigle? Smaraju me ta narucivanja.. :) A 35$ da e bay-u.. mozda je kopija. Pre cu dati 40-50e a da znam sta mi stize.

Ako je sve tako onda kad riknu ove Senn skupljam do 50e za ove jer ipak hocu nesto sto ce da traje a za superlux nisam nesto ubedjen da bi prezivele kad zaspim na njima (senn cx150 prezivele isto to jedno 100x :d).

Oko 20-ak dana, iz Kine. Ne znam da li postoje kopije.
Firma je inace Kineska.

Na kutiji postoji kod koji je prekriven onim srebrnim slojem i na sajtu se proverava da li su sluske genuine. Moje jesu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno