Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ja imam philips 9500 i ima manje basa ali za muziku koja ne traži bas su bolje od sennheiser cx150 ali im je izolacija u rangu 2/3 izolacije sennheisera.
Moj zaključak je da je kod zvuka puno stvari individualno.

Uskoro bih uzimao sluske pa me interesuje sta bi mi bilo pametno uzeti.Bile bi koristene uz mob Nokia N82.Ranije sam koristio mp3 plejer Creative ZenXtra i sluske koje dolaze uz njega su mi bile odlicne pa bi mi odgovaralo nesto u toj klasi,nista losije od toga.Spreman sam da dam 20-30e.

Ja sam pre nekog vremena uzeo cx150 i vise sam nego zadovoljan. Ne trazi dalje. Jedino bi mi vise odgovaralo da je konektor za prikljucivanje u I profilu umesto u L (i da je eventualno pozlacen, ali to i nema mnogo uticaja na kvalitet zvuka).

Jedno loše iskustvo sa cx 150. Naime, poručim ja preko" IStyle" (šoping centar ušće) te slušalice i dobijem ih posle 10-tak dana brzom poštom. Bile su spakovane u original kutiju, i dobio račun i garanciju, na to nemam primedbu, medjutim na zvuk koje daju te slušalice, nemam reči, kako su loše. Uglavnom samo srednji tonovi, basa nigde a visoki tonovi skiče. Ne znam da li su mi uvalili neke fake slušalice, ali odvratniji zvuk na slušalicama nisam do tada čuo, čak i sa sluškama od 300 dinara. Slušalice su plaćene 2350 din + poštarina. Uredjaj na koji slušam muziku je tel HTC Sensation. Njegove original slušalice su ok ali sam hteo nešto više a dobio neupotrebljive slušalice. Ne znam da li vredi da ih reklamiram, original pakovanje sam bacio, ali mi je ostao račun i garancija.

ja na tim cx 150 sam imao primjedbu bas na prenafglasene basove i niske tonove, peglanjem ekvilajzera sam uspio da dobijem nesto prihvatljivo tj po mom ukusu. sad je zamjerka sto je kabl poceo da puca, da li od hladnoce ili neceg treceg nemam pojma, znam da cu ubrzo morati uzeti druge sluske i mislim da ce biti open ear tipa px 100 cak i po cijenu da u prevozu imam spoljne sumove, mislim da je pravi zvuk tek preko open ear dok in ear prave izoblicenje. ali suma sumarum te cx 150 nisu lose imaju manu prenaglasenih basova i niskih tonova kao i kabla koji je katastrofa zbog prenosa zvukova usled trenja a evo nakon dvije godine krenuli su i da pucaju. sve ovo ne bih pisao da nisam probao tj imao i ranije sennheiser i koss slusalice a sada philips. ni na jednim kabl nije imao tih problema.

.. Uglavnom samo srednji tonovi, basa nigde a visoki tonovi skiče. Ne znam da li su mi uvalili neke fake slušalice, ali odvratniji zvuk na slušalicama nisam do tada čuo, čak i sa sluškama od 300 dinara. ....

ovo sto si opisao se desava kada ti ne leze slusalice dobro u uvetu, tj. los je "dihtung". silikonski umetci moraju da prijanjaju uz usni kanal u potpunosti, cak i kad upadne dlaka od kose izmedju njih i usnog zida ima znacajne razlike u zvuku... znaci, izaberi pravu velicinu nastavka i probaj lrazne polozaje da ti dobro nalegnu na usni kanal...

Just for the record...

Kupio danas Sennheiser CX150, kad zabodem u laptop ili ne daj bože HK integralac, bas je neprijatno prenaglašen.
Kad zabodem u Sansa Clip+ plejer, sve je OK.

Koristim CX 150 15+ dana i sasvim sam zadovoljan.Bas je bio nesto naglaseniji i zbog te naglasenosti se malo gube vokali.Na pocetku je to predstavljalo problem ali mi je sad ok.Valjda se malo covjek navikne a i malo treba da se razrade sluske.Kontam da je i sa njima kao i sa zvucnicima,kad uzmes nove treba malo da rade da bi se uhodali i dali zvuk kakav zaista i jeste.A i prvi put koristim in-ear sluske pa je trebalo i na to se navici posto mi je bio skroz trip jer sam skoro skroz izolovan od okoline.Sad mi se cini da bas uopste vise nije naglasen i rade bas kako i treba.

Ti si ocigledno kupio fejk cx150.

Ja sam svoje kupio u 4audio i ne govoirm napamet jer sam imao i creative i koss i sennheiser prije cx150.
One su želja renomirane kompanije da ponude nešto i za one sa plićim džepom, a da bi to ponudio nešto moraš čak i namjerno da ograničiš, jer bi u suprotnom obmanuo one koji kupuju njihove high end proizvode.
Naravno dobre su one ali , meni evo pokazalo se nekoliko pukotina na kablu vjerovatno zbog hladnoće pa puca kada savijem obzirom da ih minus utvrdi, a možda i nije od toga.
Uglavnom razmišljam šta dalje da uzmem, sennheiser vrlo vjerovatno opet ali teško da će biti cx150. Prije neki open ear.

Ljudi, nemojte mnogo da razmisljate, uzmite AKG K324P, imam ih vec 3-4 godine, slusam ih od pon-petka u busu do posla i to preko Blackberry 9105 koji ima odlican zvuk, kao i na nekom starom creative mp3 plejeru, fenomenalne su! Ne bih znao koliko sada kostaju, ali vrede svake pare. Imao sam pre njih CX-300, ma ni blizu, eno ih na polici, cuvam ih za decu da ih akaju... Sad sam narucio iz amerike AKG K340, na popustu za 30e, videcemo kakve su one. Ne bih menjao ove 324, nego se ukazala prilika da dodjem do 340 za 50% popusta, pa cemo da vidimo kakve su u odnosu na 324. Nikad vise Sennheiser... mozda imaju neke skuplje modele koje su kvalitetne, ali moja top firma je odavno AKG.

Pozdrav!!

Trebao bi mo savet oko kupovine kvalitetnih slusalica- bubica za moj Ipod !! Moram naglasiti da volim cist, jasan zvuk, bez prejakog bass-a posto uglavnom slusam rock muziku i bitan mi je vocal i zvukovi gitare itd. sto se tice cene koju bih iskesirao to bi bilo negde do 6000 din !! E sad , sta mi predlazete, ja sam cuo da su sennheiser bubice dobre, ali negde sam citao da im je bas naglasen bass, e sad kontam da sve zavisi od modela.. ja sam napisao svoje uslove pa sad ko moze da mi pomogne !!! :)

Koa sto sam vec napisao, AKG K324P, su odlicne, mislim da su tu negde sa cenom.

Na m100 sam mislio, moja greska izvini.
:)
Ima gomila rivjuova na netu, na osnovu njih sam se odlucio da ih kupim i mogu ti reci da su skroz ok.

Jesu ok, imaju malo jaci bass od cx150 ali za isto toliko generalno ''losiji'' zvuk, ma slicne su u sustini ali im je mana kabl od samo 1m, cx150 denon c252 imaju 1,2m.

Moram se pridružiti preporuci za AKG K324P što se tiče zvuka... imao ih je brat 2 ipo godine dok im se nije prekinuo kabl kod konektora, a i mnogo pre toga su se izlizale i pukli su im oni gumeni odbojnici na kablovima pri vrhu, tj. pri samim slušalicama, tako da im je kvalitet izrade slabija strana. Sad ima CX150 i mogu reći da nisam nešto zadovoljan, previše pojačani niski tonovi... čak su mi i moje predhodne Philipsove SHE9500 bile bolje...

Nego meni si za oko zapale AKG K330 Wasp , pa reko da proverim da liko ovde zna kakve su? vylota javi kakve su te 340 kad dodju... I mnogo ste isključivi ovde, samo Razer ili Senn, recimo samo tehnomanija ima mnoogo zanimljivih modela u ponudi, od Sony-ja, Panasonic-a, Philips-a, Pioneer-a...

Treba mi predlog za in ear do 1500 (i 1500 je plafon).

EUR ? :p

pa da.

ma daj bre. nastavio sam ono sto si poceo...

hitno mi trebaju sluske od 1500 DIN

Ma zezam se :D

Pa za taj novac ja licno bih probao ova dva modela Sennheiser MX 370 (1630 din.) nisu bubice vec one earbuds ili ove AKG za 1490 isto earbuds http://www.player.rs/product.php?ID=4078

A od bubica, pa cini mi se da ti je realno svejedno...koje god da uzmes vrsice ti funkciju :) panasonic, sony, philips, pioneer

Ranije sam koristio te "velike"i posle duzeg slusanja su me ipak bolele usi. A osim toga, in ear mnogo bolje izoluju okolinu.

Ja se stvarno izvinjavam, ali moram jos jednom da probam.

Dakle, treba mi predlog za in ear slusalice oko 1500 din.

Nazad
Vrh Dno