Vise nemam drugog izbora, nego da pitam...
Dobio sam za rodjendan Sony MDR-EX51LP slusalice, iz one Fontopia serije. Po netu vidim da svi uglavnom hvale odlican i jak bas. Medjutim, iako bih rekao da je zvuk veoma kvalitetan, basa nigde. Kazu, slusalice moraju dobro da se nameste u usima da bi se cuo bas, ali probao sam sva tri nastavka, namestao, vrteo i pritiskao i - nista. Ako pritisnem toliko da se slusalice sretnu u glavi, dobijem nesto sto lici na bas, ali i jedan interesantan bol u usima. 🙁
Probao sam ih na SB Live kartici i na Creative MuVo TX SE plejeru i priblizno ista stvar. Nekako bih ziveo sa cinjenicom da su neuporedivo tise od slusalica koje dolaze uz Creative (neke od boljih, posto je model od 1 GB). Medjutim, Creative slusalice imaju neuporedivo jaci bas. Neuporedivo.
Elem, da li postoji neka posebna tehnika stavljanja ovih slusalica, u ciju mudrost ja jos nisam pronikao, ili to znaci da Creative ima neprirodno naduvan bas, a Fontopia "pravi" zvuk koji ja do sada nisam poznavao? (imam poluprofi Hitachi slusalice, ali nisam jos stigao da uporedim zvuk) Svaka pomoc dobrodosla. Bilo bi steta ne koristiti tako dobre slusalice.
P.S. Probana jos dva para jeftinijih slusalica na Muvo plejeru i zvuce isto kao Creative slusalice. Jos dvoje ljudi je probalo Sony i slazu se da nema basa i da ne uspevaju da ga nameste.