Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
HSV@
Zaboravio sam da napisem za mikrofon...

Trazio sam na KP te Sony slusalice, ali nema ih trenutno. Posto mi je bilo prilicno hitno, uzeo sam danas one JBL. Ok su, ali losije od prastarih HPM-70! Uz to, prekida desna slusalica, tako da odmah sutra moram da reklamiram... Nadam se da ce mi ovi iz Giga**** odmah zameniti.

Ove si imao? MH410c
Te su najlosije sony slusalice koje sam ikada probao.. zvuce izuzetno tanko, hladno, zvucno mogu malo da se poboljsaju koriscenjem EQ, kroz ozbiljan boost niskih tonova, ili kroz predefinisane profile u samom telefonu, ali i dalje su zvucno primetno losije od MH750 ili ovih Samsung (AKG). S obzirom da ne idu u usni kanal, slabije izoluju i lako ispadaju iz usiju.
To su te. Nisam neki audiofil, ali meni su odgovarale što se ne guraju unutra, a nisu mi ispadale.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

HSV@

Trazio sam na KP te Sony slusalice, ali nema ih trenutno. Posto mi je bilo prilicno hitno, uzeo sam danas one JBL. Ok su, ali losije od prastarih HPM-70! Uz to, prekida desna slusalica, tako da odmah sutra moram da reklamiram... Nadam se da ce mi ovi iz Giga**** odmah zameniti.

Bedak ali svakako im vrati sto pre, moraju prihvatiti. A i to sto su zvucno losije od starih HPM-70 dovoljno govori.
Nisam hteo da pisem nista za JBL, posto su ionako potrosna roba (kao i 99% slusalica, do 20-ak evra, iz domacih prodavnica) ali znam da jedan ortak (JBL fan, cela kuca sa JBL zvucnicima, klasicnim i BT) jedno vreme nije mogao da se namenja tih jeftinih JBL i slicnih slusalica. I ja sam pre 10+ godina prosao kroz slicnu ''skolu'' sa cestim menjanjem jeftinih slusalica za plejere i telefone.

Cuj se sa prodavcem onih Samsung/AKG slusalica, tesko da ces za taj novac (15-20e) naci bolje. Ako su stvarno nove, neotpakovane. Ili postavi ovde oglas da trazis MH750, za 800-1000 din.

@jevta

One AKG od 2.5k din su gotovo sigurno bolje od tih Sony. Pa mozes i njih da probas, ionako je veoma los izbor takvih modela.. Ako naletim na jos neke dobre, do 5k din npr. javicu ti.
Znam da hvale ove Senfer ali se trenutno ne isplati kupovina na AE.

Poslednja izmena:
Ma sad cu da porucim MH750 sa AE. Tamo su 3.5 dolara, slanje je besplatno, pa kad stignu. Sutra cu da reklamiram ove JBL, valjda ce izdrzati dok ne stignu ove iz Kine.

Ma sad cu da porucim MH750 sa AE. Tamo su 3.5 dolara, slanje je besplatno, pa kad stignu. Sutra cu da reklamiram ove JBL, valjda ce izdrzati dok ne stignu ove iz Kine.

Ivan KP ti je ukratko objasnio situaciju sa AE, a i pitanje je da li su original. To mozda moze da se zakljuci na osnovu ocena i komentara mada ni to nije garancija..

Znam kakva je situacija, pratim temu. Po komentarima bih rekao da jesu original, a slanje je besplatno. Nema veze, kad god stignu... Praticu i oglase, ako nesto naleti, svakako cu uzeti pa taman da uporedim kad ove stignu.
Kako da znam da i ove AKG nisu kopija? Vidim da ih ima dosta u ponudi na KP.

Evo ljudi da se pohvalim našao sam čoveka na kp ima nove Sony MH410c i neke HTC. Sve smo dogovorili uzeo 3 komada za baš male pare. [emoji16]

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

HSV@

Koje si uzeo JBL T110?

Ja imam te koristile mi cisto kao backup za Superlux 385, ove druge rikn'o kabl jako brzo (popravljane, rade ali nece jos dugo i ne koristim ih), JBL evo i dan danas rade normalno, bila desna pocela slabo da se cuje pa sa uvlacenjem vazduha :p se vratila u normalu.
Nisu neke ali za 1500 din je ok.

Inace ne dajem za slujke vise od 30€ jer ih unistavam relativno brzo.

Da, T110.
Ok su, za te pare verovatno da ne moze bolje. Uz to imaju i mikrofon.

Meni je neverovatno da HPM-70, koje imam od cini mi se 2008. godine, prosto razvaljuju ove. Ahh, dobri dani kada sam ubacivao razne drajvere za zvuk u K750...

Poslednja izmena:
Pa to su budzet bubice, takav bas ne daju ni jedne u tom cenovnom rangu.. JBL korektno ponudio za male pare.. Za nesto bolje i kvalitetnije treba izdvojiti i vise novca.. Ja sam uzeo T210 nista bolje nisu od T110 , i zadovoljan sam kako se cuju,dobar bas,za tu cenu neka rade koliko hoce.

@ale

Sudeci po komentarima za MH750 sa AE sajta, izgleda da nisu original vec ''dobra kopija''. A i kako da budu original za 3$.. kazu da je zvuk ''ok'' za 3$ ali da definitivno ima razlika u zvuku i izradi (npr. debljini kablova).

Ako ti HPM-70 zvuce bolje od tih JBL, onda ce gotovo sigurno i original MH750, a i u onom poredjenju se jasno cuje da zvuce punije, prirodnije, bolje.

Za one koji traze non-in ear bubice u domacim prodavnicama - SENNHEISER MX 375 STREET
Navodno uskoro na stanju u jednoj poznatoj audio prodavnici, za 3480 din.

Poslednja izmena:
Za ono sto sam uzeo, one ce odlicno odraditi posao :) Ovo sam cisto probao, jer me bas interesovalo gde su u odnosu na stare slusalice.

HSV@ Da, kasnije sam video da ipak nisu original. Procitao sam na brzinu dva komentara, u jednom je cak prodavac potvrdio da su original.

Ko traži jeftine bubice sa prenaglašenim basom može slobodno da poruči KZ EDR1/ED2 sa AliExpressa, čeka se naravno malo duže kao što je Ivan KP i napisao, dva do tri meseca, ali koštaju tri do četiri puta manje od tih JBL T110/T210, a i kvalitetnije su urađene od njih...

Kada je narucivanje sa AE u pitanju, DT6 su obesmislile kupovinu svih drugih slusalica slicne cene pa i vecine 3X skupljih.
Od nedavno ih koristim uz FiiO K5 Pro i zvuk je nestvarno dobar za 18$, neverovatno da tako jeftine slusalice zvuce sve bolje kako se povezuju na bolje DAC/AMP. K5 Pro im je jos vise ''utegao'' zvuk, uneo dodatnu energiju, preciznost, atak, detalje, dodatno poboljsao ionako odlicne srednje a visoki su malo detaljniji i puniji, prirodnije zvuce. Cinjenica je da DT6 imaju tu neku svoju ''boju'', koja mozda nece bas svima odgovarati, ali za smesnih 18-20$, tu jednostavno nema sta da se razmislja dalje. Uz napomenu da je kvalitet mikrofona prilicno ispod kvaliteta zvuka samih slusalica.

Poslednja izmena:
Preporuka za slušalice, može bt a mogu i na kabal, samo da nisu true wireless. Treba da imaju dugme za pauzu a kontrola jačine je poželjna. Koristiće se na ipod touch 4. Tu, do 20-25 eur

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

senfer dt6.prvo vidiš ima li na kp ako nema proveri ebay,ili su geekbying i sl portali proradili,pošto aliexpress nije.do 25e novo ovde u maloprodaji pa i na kp-u od velikih brendova nema da valja,a pogotovo ne može da priđe senferu.možda ti neko ovde može reći šta je aktuelno od kineza,neki kzs ili sl model,ima i popisano na temi par strana unazad...

bluetooth pre cca 35e i to samo u tws varijanti nema,možda možeš da iskopaš neke kzs sa bt modul/kablom ali to je imho teška petljavina...

Ima li neko iskustva sa poručivanjem sa Linsoul sajta (pošto aliexpress više ne nudi besplatnu dostavu)?

Isto tako je nekada mogla da se zove ''hama i ostali krsevi (od 3-5 evra) za jednokratnu upotrebu'' pa onda ''philips/panasonic/sony/sennheiser od 10-20 evra'', zatim ''xiaomi pistons hype train'', ''KZ'' itd.

Situacija na in-ear trzistu se drasticno promenila u poslednjih 5 godina, pa ako neki tamo garazni kineski ''brend'' napravi in-ear slusalice koje kostaju 18$ a zvuce podjednako dobro, ili cak bolje, od visestruko skupljih modela izvikanih brendova, to je onda dobro za korisnike, odnosno problem i znak za uzbunu u velikim kompanijama :)

@hsv.stoned
Nije poenta u tome, nego što se preporučuju modeli do kojih je teško doći, naročito sada od kako je svet u haosu.
Ne patim za brendovima, ali nemam strpljenja da čekam bubice dva meseca. Verujem da su predloženi modeli daleko bolji od većine poznatih brendova, ali šta mi to vredi ako moram da čekam ko zna koliko da stignu. Ne znam za ostale, ali ja bubice kupujem samo kad mi stare crknu. Nemam rezervne.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

Razni (best buy) chi-fi modeli se preporucuju vec godinama, DT6 malo vise od godinu dana, a kriza (sa AE) traje nekoliko meseci. Ne vredi, takva je situacija, i sada je za kvalitet zvuka u rangu DT6 potrebno dati minimum 60-ak evra, za neke slusalice iz ponude domacih prodavnica, i to ako su na snizenju. Ili se pomiriti sa slabijim kvalitetom zvuka, ali svejedno dobrim, i pazariti neke Sennheiser nove CX serije npr. Ionako vecina voli takav bassy zvuk.

Ili to, ili kupiti one Samsung (AKG) za 15-20 evra, Sony MH750 (ako se pojave opet u oglasima, za 800-1000 din). Kome ne smeta duzina kabla od cak 3m (npr. samo za kucnu upotrebu) onda iSK SEM5 za 2k din.

Koje je stanje sa BT bubicama u 2020, jos uvek je QCY QS2 korektan model za kupiti u tom rangu da se kod nas mogu naci i da je cena do 4k din ?

Da li ima onog suma kod njih kada neide nikakav audio ? Poznanik je imao 3 para 1 je imao sustanje, pa se nadam da je to neka mala sansa da dobijes defektne ?

Razni (best buy) chi-fi modeli se preporucuju vec godinama, DT6 malo vise od godinu dana, a kriza (sa AE) traje nekoliko meseci. Ne vredi, takva je situacija, i sada je za kvalitet zvuka u rangu DT6 potrebno dati minimum 60-ak evra, za neke slusalice iz ponude domacih prodavnica, i to ako su na snizenju. Ili se pomiriti sa slabijim kvalitetom zvuka, ali svejedno dobrim, i pazariti neke Sennheiser nove CX serije npr. Ionako vecina voli takav bassy zvuk.

Ili to, ili kupiti one Samsung (AKG) za 15-20 evra, Sony MH750 (ako se pojave opet u oglasima, za 800-1000 din). Kome ne smeta duzina kabla od cak 3m (npr. samo za kucnu upotrebu) onda iSK SEM5 za 2k din.
Jesu te ISK pogodne za slušanje muzike ono na ulici, šetnja, trčanje?

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno