Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Zdravo! Uzeo bih neki od Comply nastavaka za sluške. Zanimaju me dve stvari. Da li neko ima Smart Core seriju, i da li ovakvi nastavci odgovaraju za zvučnik prečnika 6 mm? Ako za ovaj prečnik ne može, koji nastavak uzeti? Drugo, da li Comply još uvek daje besplatan shipping uz kod SHIPCOMPLYFREE?

A lepo, definitivno se isplati probati sređivanje.
Doduše, ne znam nikog ko to radi profesionalno kod nas, ali evo bar slika kako se rastavljaju.
Malo rada s lemilicom i dobar kabl i trebalo bi da je izvodljivo. Možda i da se ubudže MMCX konektori kao na ovoj slici.

Prilozi

• img343_13835.jpg
    img343_13835.jpg
    190 KB · Pregleda: 140
Ima neko ideju kako ovo srediti?
Kontaktirao sam servis u Kamenici, receno mi je da se popravka ne isplati, jer ce se slican problem javiti na drugom mestu. Mada, siguran sam da covek ne zna koliko bubice vrede :).
Ovo da se sredi moze jedino ako zamenis kabl.
Krpljenje silikonom i termo buzirom je ništa do obično krpljenje i opet će da pukne pored toga i na kraju će ti se smuciti i bacices ih

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

Kao što bakara reče, ovo je otišlo na 3 mesta, tu termo bužir ne pomaže, samo zamena kabla.
Neko bi i mogao da se nađe da to sredi ali kad bi ti rekao 20€ za ruke + cena kablova mislim da bi odustao, zato su u servisu rekli da se ne isplati.

Kao što bakara reče, ovo je otišlo na 3 mesta, tu termo bužir ne pomaže, samo zamena kabla.
Neko bi i mogao da se nađe da to sredi ali kad bi ti rekao 20€ za ruke + cena kablova mislim da bi odustao, zato su u servisu rekli da se ne isplati.

Provericu da li bi hteli to da odrade.
20+ evra uopste nije mnogo, slusalice su kostale 350 ako se dobro secam.

Sent from my iPad using Tapatalk

Koliko dugo koristis slusalice, kad su toliko stradali kablovi?

Au, pa kratak je to period da kablovi toliko prsnu na tako skupim slusalicama..

Pomislio sam da se radi o modelu od pre 7, 8 godina mada bi mi i u tom slucaju bilo cudno, s obzirom da znam za primer 8 i 9 godina starih Sony/Sennheiser slusalica (MH750/10€, CX150/20€) koje rade potpuno normalno i bez prekida u kablovima. Iskreno, sramota za Dunu.

Vrlo verovatno neko moze da ih sredi, samo treba naci pravi servis. Da su neke jeftine pa da se oprostis od njih, ovako mislim da se isplati bar pokusati da se poprave.

Jako je tanak cable, imao sam osecaj da ce vremenom da pukne.
Zbog toga sam od pocetka bas vodio racuna o slusalicama - odlagao ih uvek u kutiju i pazio da se ne ostete.
To sam prestao da radim pre nekoliko meseci i evo sta se desilo :).
Mislim da su na novijim modelima stavili detachable cable, nikada vise ne bih dao vece pare za slusalice bez njih.

Na prvu loptu mi se baš sviđaju Kinera Freya - velike sluške ali dobro leže u ušima a zvuk prilično pune i lepe sredine. Bas nije preterano dubok ali je prijatno topao, odlično kontrolisan i detaljan. Visokih taman koliko treba, nema zamarajuće oštrine skoro uopšte. Osećaj prostora i širine zvuka je verovatno najbolji koji sam čuo do sada na in-ear... Mada, za ove pare i treba da bude. Slušao sam ih 2 sata upravo bez ikakvog zamora.

Verovatno najbolje in-ear koje sam do sada čuo, mada nije da imam preterano iskustva sa ovom klasom cena.

Ljudi, sta je najbolji izbor za 1500 dinara? Nece se slusati muzika, potrebne su za slusanje nekih predavanja preko laptopa. Do sada sam koristio stare Sony Ericsson walkman slusalice(HPM-70), i odlicno su sluzile.
Vidim da od zvucnijih imena ima nekih Philips, Panasonic i Xiaomi Basic modela.

@ale
Jeste da ti trebaju (samo?) za predavanja ali vecina tih jeftinih slusalica je klasicna potrosna roba, cak i philips, panasonic itd. Uglavnom im veoma brzo stradaju kablovi, pa da bi izbegao nerviranje i ponavljanje kupovine, mislim da je bolje da u startu uzmes malo kvalitetnije slusalice.

Najjeftinije a dobre su Sony MH750, stock sluske iz pakovanja sony telefona, povremeno mogu da se nadju na KP za 800-1000 din. Dobre su cak i za slusanje muzike, bolje od vecine jeftinih bubica (do 2-2.5k din).

Sledeca, i jos bolja opcija, su iSK SEM5 (1995 din).
Kazu da su zvucno odlicne za tu cenovnu klasu, i pogledaj fabricko pakovanje, mnogi proizvodjaci ovo ne nude ni za 3-4x vise novca:

32670920_57162751843848-47742604ISK-SEM5.jpg

SEM5 su slušalice koje se stavljaju u uho. Neverovatan je odnos cene i udobnosti/dizajna.

https://www.head-fi.org/threads/new-iems-isk-sem5-and-isk-sem6-review-to-come.675753/#post-11117818
I am still very impressed with how these sound, I have owned a few KZ models and Soundmagic but these are impressive for the money. They will pound bass out if you listen to Prodigy but hold good detail if listening to Pink Floyd or Fleetwood Mac. I am just impressed.

Ja ne bih dalje trazio, kada su in-ear do 20 evra u pitanju. Samo napomena - kabl je dugacak cak 3m (in-ear standard je oko 1.2m), sto moze da smeta pri upotrebi sa plejerom/telefonom ''iz dzepa'' ali u ovom slucaju je mozda cak i prednost, za desktop ili laptop :)

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: ale
Takodje imas i JBL T110, 1500 din, ima odlican bas za taj cenovni rangimaju i mikrofon. Ja sam kupio T210 za 2000din,mada nista bolje nisu od T110, probao i jedne i druge i kupio T210 kao novija serija.. Mozes uvaziti i misljenje naseg kolege HVS, drzi ovo u malom prstu i dobre savete daje. [emoji2]

• Like
Takođe moj glas za t110 jbl.. Imam ih i u bt varijanti i u običnoj 3.5mm za komp što koristim..

Sent from my OnePlus 7T Pro using Tapatalk

• Like
Za one Panasonic sam vec procitao ovde na forumu da su skroz ok.
Ove sto je HSV predlozio, stvarno izgledaju dobro, ali mnogo mi je 3m kabla... Ove HPM-70 koristim sa onim nastavkom za 3.5mm ulaz, i taj kabal je dugacak 2m(uzeo preko AE).
Mozda sam trenutno najblizi ovim JBL.

Javljam svakako sta sam uzeo.

Iskreno, ne bih ni pogledao te JBL pored iSK, 1m kabla viska je najmanji problem. Kvalitetnije slusalice u svakom smislu + bogatije pakovanje, vise opreme. Da na njima pise AKG, Sennheiser, ATH.. kostale bi najmanje 50-60 evra.

Poslednja izmena:
Da li ima nešto da iole vredi, a da ne mora bubreg da se proda. Nešto oblika kao pominjani Sony mh750. Znači da ne ide u ušni kanal, jer to baš ne podnosim.

Gesendet von meinem Moto Z (2) mit Tapatalk

Stigle su mi Tronsmart Onyx free TWS slusalice, prvi utisci skroz pozitivni osim jedne stvari, voleo bih da su malo glasnije, da li je to do telefona ili do samih slusalica? Posto mi slusalice od huawei p20 originalne nisu ni upola glasne bile kao od htc 10 na mom p20, mada su one preko kabla isle...

Da li ima nešto da iole vredi, a da ne mora bubreg da se proda. Nešto oblika kao pominjani Sony mh750. Znači da ne ide u ušni kanal, jer to baš ne podnosim.

MH750 su takodje in-ear. Izbor bubica koje ne idu u usni kanal je veoma slab, posebno na nasem trzistu, svodi se na malobrojne AKG i Sennheiser modele do 50-ak evra a mnogi od njih su povuceni iz proizvodnje ili ih prodavnice nemaju na stanju. Nedavno videh AKG Y15 za 2475 din, ne znam sta moze da se ocekuje od njih, procitaj ovo.

MH750 su takodje in-ear. Izbor bubica koje ne idu u usni kanal je veoma slab, posebno na nasem trzistu, svodi se na malobrojne AKG i Sennheiser modele do 50-ak evra a mnogi od njih su povuceni iz proizvodnje ili ih prodavnice nemaju na stanju. Nedavno videh AKG Y15 za 2475 din, ne znam sta moze da se ocekuje od njih, procitaj ovo.
Možda sam se zeznuo u oznaci, ali imao sam do skoro neke Sony dobijene uz telefon i bio sam baš zadovoljan, ali pozajmila ih supruga jedanput i nema ih više [emoji1787]. Hvala u svakom slučaju pogledaću AKG

Jel te ISK imaju mikrofon? To mi je isto bitna stavka, ali ne mogu da pronadjem tu informaciju.

Nemaju mikrofon. Nisam znao da je to jedan od uslova.

Na tvom mestu bih pokusao da ovde u oglasima nadjem nove, neraspakovane Sony MH750.
Retko se pojave na KP i kostaju najcesce 800-1000 din, tako da mozes da ponudis toliko, odlicne slusalice za taj novac. Mnogi ih prodaju jer misle da su klasicne krs sluske sto dolaze uz telefon i ne pokusavaju da ih koriste, a onda kupe neke na AE za 10-15$ koje su najcesce zvucno losije od Sony. Imam 3 primerka MH750, koje sam podelio clanovima porodice, u upotrebi su 2 i 8 godina, i jedne neraspakovane ali necu ih prodavati, sluzice kada neke od ovih otkazu.

Jos jednan primer koliko su MH750 dobre za taj novac.
Sony MDR-EX110AP kostaju 2990 din i nemaju lose ocene po netu. A poslusajte razliku u odnosu na 2-3X jeftinije MH750, koje zvuce bolje, punije i mnogo prirodnije:

Ako ne nadjes njih za crvenu onda one skuplje JBL ili neke slicne, koje imaju mikrofon.

P.S.

Dobre su i Samsung (AKG) iz pakovanja novijih Samsung telefona.

Ovo je ponuda sa KP sajta:
Na prodaju original Samsung slušalice:
Od S10 20e, od S9 15e i od S7 edge 10e

Ove od 15 ili 20e, mozes malo i da im spustis cenu, bar da pokusas.

Poslednja izmena:
Možda sam se zeznuo u oznaci, ali imao sam do skoro neke Sony dobijene uz telefon i bio sam baš zadovoljan, ali pozajmila ih supruga jedanput i nema ih više [emoji1787]. Hvala u svakom slučaju pogledaću AKG

Ove si imao? MH410c
Te su najlosije sony slusalice koje sam ikada probao.. zvuce izuzetno tanko, hladno, zvucno mogu malo da se poboljsaju koriscenjem EQ, kroz ozbiljan boost niskih tonova, ili kroz predefinisane profile u samom telefonu, ali i dalje su zvucno primetno losije od MH750 ili ovih Samsung (AKG). S obzirom da ne idu u usni kanal, slabije izoluju i lako ispadaju iz usiju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno