Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Ja se isto dvoumim između Senheiser True Momentum, Jabrta 65t Active i Bose, ali mi ni malo ne ulivaju poverenje jer sve te sluske jedva da imaju 3.5/5 koji god sajt sa user reviews da pogledam. Na kraju cu da uzmem Airpods2 jer ispada da su najpouzdanije.

Te ocene su dosta subjektivne a često i plaćene u korist jednog a štetu drugih proizvođača, na to gledam kao na ovog na forumu što je napisao da je žični AKG bolji od Buds, a u životu nije stavio kvalitetnije slušalice u uši od onih koje dolaze u kutiji telefona. Definitivno je stvar preferencija, meni npr. Sennheiser 3.0 ima previše basa nauštrb srednjih i visokih (pogotovo), a činjenica da su slušalice odlične generalno. Nekome više prija Jabra, nekome Bose, nekome Sennheiser. Ja kod kuće imam japanski Technics RPDJ-1200 star 11 godina i u poređenju sa njima sve ostalo što dobijem u ovim mini-verzijama mi je prazno i nedovoljno. Ali ne mogu da kažem da su CX3.0 loše slušalice.
Zanima me mišljenje nekoga ko je probao više slušalica od fabričkih, šta misli o Buds?

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Te ocene su dosta subjektivne a često i plaćene u korist jednog a štetu drugih proizvođača, na to gledam kao na ovog na forumu što je napisao da je žični AKG bolji od Buds, a u životu nije stavio kvalitetnije slušalice u uši od onih koje dolaze u kutiji telefona. Definitivno je stvar preferencija, meni npr. Sennheiser 3.0 ima previše basa nauštrb srednjih i visokih (pogotovo), a činjenica da su slušalice odlične generalno. Nekome više prija Jabra, nekome Bose, nekome Sennheiser. Ja kod kuće imam japanski Technics RPDJ-1200 star 11 godina i u poređenju sa njima sve ostalo što dobijem u ovim mini-verzijama mi je prazno i nedovoljno. Ali ne mogu da kažem da su CX3.0 loše slušalice.
Zanima me mišljenje nekoga ko je probao više slušalica od fabričkih, šta misli o Buds?

Imam i ja taj Technics ali ne možeš da porediš dj sluške sa bubicama. Dj sluske su optimizovane da za kick odnosno bassdrum kako bi sto lakse beatmatchovao track u glasnom klubu.

Ne poredim ih, loš je izraz samo, hoću da kažem da su one napravile standard mojim ušima i da iz tog razloga mnogo tražim od bubica. [emoji4]

Kad god sam nešto ozbiljnije kupovao od tehnike, uglavnom je bilo straightforward što se tiče izbora, dok je kod bubica to prava nauka.
Jabra definitivno otpada. Što više čitam iskustva korisnika to su mi odbojnije. Ali sam zato primetio da kada čitam iskustva o Sennheiserovim True Momentum onda nekako navijam da rivju koji čitam bude što bolji, negativne strane opravdavam u svojoj glavi u smislu da neće baš mene zadesiti... Verovatno je to psihološki trik koji proizvodi cena samih sluški koja premašuje 300 evra pa mi stvara kognitivnu disonancu gde priželjkujem skuplje sluške jer imam utisak da ako su skuplje da su boljeg kvaliteta. Već godinama imam Sennheiserove on ear sluške, HD205, HD555, Game One i HD650 i nikada se nisam premišljao kod kupovine, dok sam što se tiče Momentuma baš u dilemi. Odmah bih uzeo Airpods2 samo kad bi imale noise canceling, i to zato što primećujem da odvaljujem volume na običnim žičanim Apple sluškama kako bih potisnuo zvukove oko sebe dok slušam muziku, a ne bih želeo na takav način da ugrožavam sluh. Bio sam toliko zagrejan da uzmem Bose QC35 II dok ih nisam probao u radnji.Veza je pucala sama od sebe svakih dvadesetak sekundi bez ikakvog kretanja, samo je išla muzika sa soundclouda, tako da su i one otpale.

Poslednja izmena:
@Joxy Stigle Mi AirDots Pro. Prvi utisak, kvalitetna i robustna izrada, lepo izgledaju, izoluju spoljasnje zvukove. Fantastican zvuk za TWS bubice! Vise nego korektno funkcionisu glasovni pozivi kao i touch kontrola na samim bubicama. Prepoznaje kada se nalaze u kutijici i u usima pa prema tome se automatski povezuje/raskacinje bluetooth konekcija, pauzira muzika itd. Autonomija tek treba da se testira, po recenzijama deluje da ce tu i pokazati najvecu slabost.

U Gigatronu Jabra Elite 65t na sniženju 19000 što je za sada najniža cena viđena u Srbiji [emoji2962]
Proday, daj neku recenziju, vrede li tih para? Baterija? Povezivanje? Do nedelje je akcija.

@ljubimci meni su ovo tek druge slušalice ovoga tipa tako da ti ne mogu neko specijalno poređenje praviti.

Sa povezivanjem nisam imao problema, aplikacija je skroz ok. Domet onako, kada odem iz sobe u kupatilo do koga ima 3 pregradna zida, počne da secka i prekida. Povezuju se bez problema sa dva uređaja (u mom slučaju telefon i sat kada idem na trčanje). Audiofill nisam, meni je bitno da svira. Izolaciji rade skroz ok, kad pojačaš preko 70% više se ništa sa strane ne čuje. Audio transparentnost ne koristim. Bateriju još nisam stigao ni jednom da ispraznim pošto ovih dana radi. Od jutra do mraka pa nemam kad praktično ni da ih stavljam u uši (ne stižem ni na trening/trčanje).
Od mana u mom slučaju da navedem jedino što me leva slušalica malo žulja kada ih nosim duže od 45min. I što bih voleo da su kontrole na touch kao kod bragija koje sam ranije nosio, ne ove mehaničke što moraju da se stiskaju. Nedostatak usb-c u 2019 naravno najveća mana.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

To su generalno dve stvari koje i mene nerviraju, touch kontrole i usb-c, kao i jedina dva plusa zbog kojih uopšte padam u iskušenje da razmatram Buds, iako znam da su [emoji1785][emoji28]
Sve ostalo, što više čitam o Jabra, sve me više vuče novčanik ka njima. Vidim da se mnogi žale na neudobnost i da rešavaju foam kapicama, šteta što ne idu i one u paketu kao kod elite sport, to bi verovatno bio pun pogodak.

Meni foam kapice ništa ne bi promenile, plastični deo od same slušalice mi smeta, ne taj nastavak koji ide skroz u uho.

Uzmi buds kao prelazno rešenje dok se ne pojavi nešto kompletnije i ćao

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

https://m.imgur.com/127NFfu

Postoje 2 rupice za vent koje kad se zacepe daju dosta velik bass boost u odnosu na stock verziju.
Taj bass mod sam ja koristio jos pre 10 godina na Bang & Olufsen A8 bubicama.
U sustini, trebalo bi da bude efikasno na svim bubicama tog dizajna, gde se pritvori bass luft, i ako bass postane neprecizniji, pa to treba raditi ako bas osetite da bubice imaju izrazeno slab bass.
Moje A8 su imale prelep zvuk, ali bas nikakav, pa sam bas dosta dobio.

Poslednja izmena:
To su generalno dve stvari koje i mene nerviraju, touch kontrole i usb-c, kao i jedina dva plusa zbog kojih uopšte padam u iskušenje da razmatram Buds, iako znam da su [emoji1785][emoji28]
Sve ostalo, što više čitam o Jabra, sve me više vuče novčanik ka njima. Vidim da se mnogi žale na neudobnost i da rešavaju foam kapicama, šteta što ne idu i one u paketu kao kod elite sport, to bi verovatno bio pun pogodak.

Zar ti ne smeta to sto ozbiljni sajtovi navode to da te Jabra ne zvuce u skladu sa cenom? Dzaba sve ostalo dobro ako je zvuk ispod ocekivanja, da kostaju do 50e pa i da se tolerise zbog ostalih prednosti, ovako za 200e jednostavno ne ide.
https://www.whathifi.com/jabra/elite-65t/review
https://www.soundguys.com/jabra-elite-65t-review-18377/

Mislim, nisam cuo kako zvuce, verovatno su bolje od vecine jeftinih (ili stock, koje dolaze uz telefon) in-ear koje je prosecan korisnik koristio u zivotu (pa su sa te strane svakako dobre + niz ostalih prednosti) ali za ovu lovu meni deluje smesno da im navode zvuk kao manu.

U sustini je cela ta True Wireless (150-300$) klasa sumnjiva, ne postoje takve slusalice da nemaju bar neku izrazeniju manu, evo npr. Sony WF-1000X (30k din u srb, GT):
https://www.trustedreviews.com/reviews/sony-wf-1000x
https://www.whathifi.com/sony/wf-1000x/review
https://www.techadvisor.co.uk/review/headphones/sony-wf-1000x-3674092/
https://www.cnet.com/reviews/sony-wf-1000x-review/
https://www.techspot.com/products/headsets/sony-wf-1000x.172650/

Za njih kazu da su zvucno mozda i najbolje u klasi ali i one imaju probleme - trajanje baterije ispod proseka i sto je najgore mnogi prijavljuju probleme sa konekcijom.
Mozda su ispravili to u novijim serijama slusalica (testovi su uglavnom iz 2017/2018.) ali je smesno da imaju takve probleme, ne samo u toj cenovnoj klasi nego uopste.

Zato sam i batalio TW slusalice pa i klasicne bezicne, kablovi smaraju ali bar ne razmisljam o trajanju baterije, nema problema sa konekcijom a slusam kvalitetniji zvuk i sve to za 2-3x manje novca. Kada naprave 100% krstene TW do 200e onda mozda i resim da se otarasim kablova.

Poslednja izmena:
Danas stigle Edifier P180 klasicne bubice.
U poredjenju sa VE Monk Lite i iPhone EarBuds prvo sto se primeti je veca osetljivost, dosta su glasnije na istoj jacini te su dobar izbor iz za telefone sa slabijim izlazom.
Druga stvar koja je primetna je veoma dobar bas, nema subbasa u onoj meri kao na Apple sluskama ali zato sa druge strane ne dominira zvucnom slikom kao na njima.
Visoki pomalo praskavai za moj ukus ali sam to i ocekivao uzevsi u obzir osetljivost, generalno slusalice traze igranje sa ekvilajzerom kako bi se dobio pristojan zvuk.
Sveukupno su mi bolje od Monk Lite, manje impresivne sa basom u odnosu na Apple ali u celini tesko da ima boljih slisalica za 9$ koliko su placene na aliju(verzija sa mokrofonom, bez su jos jeftinije).
Lagane su i udobne te sa te strane nemam zamerki. Kabl doduse ne odise sa previse poverenja, posebno mi se ne dopada relativno glomazan mikrofon koji u kombinaciji sa laganim kablom pri trcanju leti na sve strane.

@Joxy Stigle Mi AirDots Pro. Prvi utisak, kvalitetna i robustna izrada, lepo izgledaju, izoluju spoljasnje zvukove. Fantastican zvuk za TWS bubice! Vise nego korektno funkcionisu glasovni pozivi kao i touch kontrola na samim bubicama. Prepoznaje kada se nalaze u kutijici i u usima pa prema tome se automatski povezuje/raskacinje bluetooth konekcija, pauzira muzika itd. Autonomija tek treba da se testira, po recenzijama deluje da ce tu i pokazati najvecu slabost.
Kako si prosao sa carinom? Koje su boje slusalice?

Kakav bang for buck su QCY Qs1! Ja stvarno ne znam šta mogu da ponude druge true wireless bubice da bi opravdale tu razliku u ceni.

E, jedino što možda nisu baš glasne. I što mi ne deluje da neće ispadati prilikom trčanja al videćemo.

Zar ti ne smeta to sto ozbiljni sajtovi navode to da te Jabra ne zvuce u skladu sa cenom? Dzaba sve ostalo dobro ako je zvuk ispod ocekivanja, da kostaju do 50e pa i da se tolerise zbog ostalih prednosti, ovako za 200e jednostavno ne ide.
.
Zato sam i batalio TW slusalice pa i klasicne bezicne, kablovi smaraju ali bar ne razmisljam o trajanju baterije, nema problema sa konekcijom a slusam kvalitetniji zvuk i sve to za 2-3x manje novca. Kada naprave 100% krstene TW do 200e onda mozda i resim da se otarasim kablova.

Pt. 1
Naravno da mi smeta. Ali između Jabra Elite 65t za 19000 i Galaxy Buds za (trenutno) 15200 naravno da biram Jabra. [emoji846] Tom logikom bi Buds trebalo da koštaju 30e.

Pt.2
Slažem se. Imam Momentum 2.0 kao žičanu rezervu, fali mi neki TW za rekreaciju, vožnju i sl.
100% krštene neće napraviti nikada, kao što ni flegšipovi nisu 100% kršteni za 1000+ evra u 21. veku. Da bi sledeći bili "kršteniji" a mi opet poleteli za njima... [emoji849]

Kakav bang for buck su QCY Qs1! Ja stvarno ne znam šta mogu da ponude druge true wireless bubice da bi opravdale tu razliku u ceni.

E, jedino što možda nisu baš glasne. I što mi ne deluje da neće ispadati prilikom trčanja al videćemo.
Totalno... upravo stigle. Koji value... istina nisu glasne, kvalitet u rangu memt x5 recimo, a mislim da meni npr ne bi ispale tokom trcanja 90%... ali stvarno. Na akciji 15$, strava!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Pt. 1
Naravno da mi smeta. Ali između Jabra Elite 65t za 19000 i Galaxy Buds za (trenutno) 15200 naravno da biram Jabra. [emoji846] Tom logikom bi Buds trebalo da koštaju 30e.

Pt.2
Slažem se. Imam Momentum 2.0 kao žičanu rezervu, fali mi neki TW za rekreaciju, vožnju i sl.
100% krštene neće napraviti nikada, kao što ni flegšipovi nisu 100% kršteni za 1000+ evra u 21. veku. Da bi sledeći bili "kršteniji" a mi opet poleteli za njima... [emoji849]

Ja ove jabra elite active 65t ne mogu da ispraznim [emoji3] od kako sam ih kupio sigurno sam slušao više od 15 sati jer uglavnom slušam audio knjige i znam koliko koja knjiga traje. Pali se žuta lampica na kutiji prilikom stavljanja bubica ali one i dalje rade bez greške, udobne za trening, setnju, za lagani tempo trčanja, malo brži tempo proz šumu i imam osećaj da se previše tresu u ušima i plašim se da mi ne ispadne koja. Pass through radi odlično u saobraćaju, u autu i vožnja bicikla, lepo se čuje okruženje.
Samo sam jednom prilikom slušao malo muzike do sada prilikom nekog podcast-a i mogu reci da jači i kvalitetniji bas nisam čuo. Nisam merodavan za kvalitet jer imam stock verziju LG G7 sluške, bt Meizu EP51 i sound magic E10S, ove pomenute se ne mogu porediti nikako sa kvalitetom zvuka na jabra.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Poslednja izmena:
Totalno... upravo stigle. Koji value... istina nisu glasne, kvalitet u rangu memt x5 recimo, a mislim da meni npr ne bi ispale tokom trcanja 90%... ali stvarno. Na akciji 15$, strava!

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Gdje si ih uzeo? Imam poznanika koji trazi bt slusalice, ja sam probao samo EP51 koje imam godinu dana i super sa zadovoljan. Ove bi cak i vise odgovarale jer nemaju zicu

Kad god sam nešto ozbiljnije kupovao od tehnike, uglavnom je bilo straightforward što se tiče izbora, dok je kod bubica to prava nauka.
Jabra definitivno otpada. Što više čitam iskustva korisnika to su mi odbojnije. Ali sam zato primetio da kada čitam iskustva o Sennheiserovim True Momentum onda nekako navijam da rivju koji čitam bude što bolji, negativne strane opravdavam u svojoj glavi u smislu da neće baš mene zadesiti... Verovatno je to psihološki trik koji proizvodi cena samih sluški koja premašuje 300 evra pa mi stvara kognitivnu disonancu gde priželjkujem skuplje sluške jer imam utisak da ako su skuplje da su boljeg kvaliteta. Već godinama imam Sennheiserove on ear sluške, HD205, HD555, Game One i HD650 i nikada se nisam premišljao kod kupovine, dok sam što se tiče Momentuma baš u dilemi. Odmah bih uzeo Airpods2 samo kad bi imale noise canceling, i to zato što primećujem da odvaljujem volume na običnim žičanim Apple sluškama kako bih potisnuo zvukove oko sebe dok slušam muziku, a ne bih želeo na takav način da ugrožavam sluh. Bio sam toliko zagrejan da uzmem Bose QC35 II dok ih nisam probao u radnji.Veza je pucala sama od sebe svakih dvadesetak sekundi bez ikakvog kretanja, samo je išla muzika sa soundclouda, tako da su i one otpale.
Uff, kakva greška u koracima. Taj QC 35II je ili imao neke smetnje, ili nije imao ažuran firmware.

Koristim ih godinu i po, vrhunske slušalice - čak i u poređenju sa npr. Sony WH1000XM2, koje takođe posedujem. Baterija je perverzija, napunim jednom u desetak dana i to je to, a koristim ih svaki dan makar sat vremena. Nema nikakvog pucanja konekcije, nebitno da li sam kući, treniram ili ih nosim kroz grad.

@hsv.stoned
Meni su te 65t bile zaista smešne u smislu kvaliteta i prvenstveno jačine zvuka, nisam verovao na šta sam dao 200€. Nisam očekivao neko ludilo, ali poređenja radi, nemaju ni dve trećine snage AKG sluški koje su mi stigle uz S10+. Sledeća mana su jako neprecizne touch kontrole, nekad sam i po 5-6 puta morao da pritisnem.

Šta reći kad su mi tu negde u rangu sa Meizu Bluetooth sluškama koje sam nekada davno kupio za $35.

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Uff, kakva greška u koracima. Taj QC 35II je ili imao neke smetnje, ili nije imao ažuran firmware.

Koristim ih godinu i po, vrhunske slušalice - čak i u poređenju sa npr. Sony WH1000XM2, koje takođe posedujem. Baterija je perverzija, napunim jednom u desetak dana i to je to, a koristim ih svaki dan makar sat vremena. Nema nikakvog pucanja konekcije, nebitno da li sam kući, treniram ili ih nosim kroz grad.

Послато са SM-

Otvoren sam za sve kritike. Ovih dana baš čitam kako ljudi imaju problema sa konekcijom upravo nakon updejtovanja lošeg firmvera. Razmišljam se da im dam drugu šansu. Srebrne izgledaju predobro.

@hsv.stoned
Meni su te 65t bile zaista smešne u smislu kvaliteta i prvenstveno jačine zvuka, nisam verovao na šta sam dao 200€. Nisam očekivao neko ludilo, ali poređenja radi, nemaju ni dve trećine snage AKG sluški koje su mi stigle uz S10+. Sledeća mana su jako neprecizne touch kontrole, nekad sam i po 5-6 puta morao da pritisnem.

Šta reći kad su mi tu negde u rangu sa Meizu Bluetooth sluškama koje sam nekada davno kupio za $35.

Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока
Takođe imam QC35 II i nikad nisam imao takve probleme. Vrhunske slušalice u svakom smislu. Malo sam se pribojavao slušajući recenzije pojedinih kada navode slabiji bas, ali po meni koji volim da čujem i osetim bas, imaju baš vrhunski izbalansiran bas, precizan je i da baš dobar udar, a ne muljavi ga. Svaka preporuka za njih.
Te definitivno nešto nisu bile u redu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Moguće je da su brljavile jer su izložene u velikom tržnom centru gde bukvalno svako može da ih aka. Otići ću ponovo na još jedan detaljan test. Ako budu imali srebrne verovatno ću ih uzeti, ako ne, sve sam bliži Sennheiser True Momentumu.

Gdje si ih uzeo? Imam poznanika koji trazi bt slusalice, ja sam probao samo EP51 koje imam godinu dana i super sa zadovoljan. Ove bi cak i vise odgovarale jer nemaju zicu

Ima ih na KP. I ja ću da uzmem jedne, nikad nisam imao BT slušalice, pa da vidim kako će mi se dopasti, a čini mi se da za prve trenutno nema boljih od ovih. Ako mi se svidi BT fazon, ići ću na neki jači model.

Takođe imam QC35 II i nikad nisam imao takve probleme. Vrhunske slušalice u svakom smislu. Malo sam se pribojavao slušajući recenzije pojedinih kada navode slabiji bas, ali po meni koji volim da čujem i osetim bas, imaju baš vrhunski izbalansiran bas, precizan je i da baš dobar udar, a ne muljavi ga. Svaka preporuka za njih.
Te definitivno nešto nisu bile u redu.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
True wireless momentum su bas dobro ocenjene, rekao bih da su bolje od Bose.

Nazad
Vrh Dno