Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Jel ove meizu ep51 mogu na iPhone?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni nikako neće da se povežu.

Sa bluetooth zvucnikom radi a sa ovim slusalicama neće . Slušalice se normalno kače na android...

@ jaffar

Imas na sk domaci mini-review za te SL 385 (ukratko - odlicne za taj novac, zvucno su malo bolje od Beyerdynamic DTX41ie i malo losije od Senn CX300 II).
A razmisli i o nekim iz HD 381 serije, u skladu sa tim kakav zvuk ocekujes: Superlux HD381 Series - Mini Review & Comparisons

Vecina earbuds/in-ear do 40e je ''potrosna roba'', narocito ako se ne pazi na njih i ako se stalno guzvaju. Mada nema pravila, npr. Senn 150 su zive vec 7-8 godina a neki su imali probleme vec posle 6 meseci upotrebe.
Inace, te Senn su bile odlicna kupovina pre 6,7 godina kada je konkurencija u toj cenovnoj klasi bile drasticno slabija i prakticno svake CX su bile bolje od fabrickih slusalica koje dolaze uz telefone. Vec posle 2 godine neke od tih fabrickih in-ear su postale zvucno bolje a od nedavno su tu i razne kineske pa od Senn danas ne treba kupovati nista ispod CX300 II (40e).

Ali ako izdvojis vise od 40-50e ne samo sto ces dobiti bolji zvuk vec i bolje materijale/bolju izradu i trajnost ali opet ni tu nema pravila, QC problemi su uvek moguci.

Ako hoces da se osiguras na neki nacin onda u srb kupi CX300 II za 40e i sa 2 god. garancije. Mada za taj novac mozes da uzmes i 2 para solidnih kineskih i to sa BT modulom pa da kombinujes..

Blagodarim, odlucio sam se za ove Superlux SL385 (imam i neke kucne sa kojima sam zadovoljan), kupujem u narednih par dana pa cu napisati utiske.

Jos dva zanimljiva modela: https://www.aproear.co.uk/swing-ie800/ (12-13$ trenutno)

Swing-IE800.png

Deluje da nisu lepo odradili grafikon al' ajde.

BGVP SGZ-DN1 (22$)

Poslednja izmena:
Swing bubice rasturaju, ja ih imam jedno tri nedelje čini mi se. Za neke stvari bolje od es3, apsolutna preporuka. Čini mi se da sam ih pomenuo već.
Es3 su udobnije moram priznati.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vsonic VSD3s, https://www.youtube.com/watch?v=Io8qz3hgypw, ja imam flo zelene sa fiksnim kablom, koje su malo jeftinije, odlične su, a dosta ispod 100e. Ako hoćeš da rizikuješ (ja sam dobro prošao), imaš ATH CKR10 (ili 9) sa alija za oko 50-60e. Malo su veće ali zvuk razbija! 1MORE sam razmišljao da mi neko donese iz uSA, ali bi mi onda neke od ova dva para bile višak, a dobre su... kopka me taj triple driver, iskreno :).

Preporuka za bubice za slusanje muzike do maksimalno 100 eura? 1MORE Triple Driver je nesto na sta sam najcesce nailazio kao preporuku za te pare. Hvala unapred.

Vylota je dao dobar predlog pa razmisli i o toj opciji.

Veci broj drajvera ne garantuje bolji zvuk od single-driver slusalica (primer jeftinih multi-driver kineskih in-ear koje ipak ne mogu na crtu vecini slusalica iznad 50$) a koliko vidim te 1more vaze za solidne ali ne i najbolje u toj klasi (do 100$/e) pa ne vidim razlog da se fokusiras samo na narucivanje tog modela :)
http://www.trustedreviews.com/reviews/1more-triple-driver
Npr. ovaj sajt je CX 5.00 i CKX9 ocenio sa 9/10, dakle za jednu ocenu vise od tih 1more a pripadaju istoj cenovnoj klasi. Ima jos na desetine odlicnih in-ear za taj novac ali je tesko zapamtiti sve oznake i modele..

Nije ni u srb los izbor u okviru tog budzeta a neke od slusalica bi mogao da probas pre kupovine a imao bi i kakvu-takvu garanciju.

Pre 2-3 meseca sam otprilike sumirao domacu in-ear ponudu 50-100e ali ne mogu da nadjem taj post, nasao ovaj iz druge teme: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?407555-Kvalitetne-in-ear-slusalice&p=5233594&viewfull=1#post5233594

Sve zavisi kakav zvuk ocekujes. Vecina korisnika od bubica ocekuje ''FUN'' zvucnu signaturu, muzikalnost (prijatnu obojenost zvuka) a tu sa nabrojanim Sennheiser, Klipsch, ATH itd nema greske, prednost je sto mozes da ih probas pre kupovine + domaca garancija a uz to vaze za najbolje u cenovnoj klasi.

Imas u temi i utiske koje je pisao Yojinbo, on je uporedio bar 5-6 in-ear modela (50-100e) pa svakako vredi naci te postove.

Poslednja izmena:
Имао сам ту несрећу да изгубим Сен цх5.00 и након тога сам користио слушалице које су дошле уз ХТЦ 10 међутим и њих сам сјебао :(
Не дају ми се неке веће паре јер сада када би дао тих истих 40 евра могу узети само горе слушалице које сам носио пре много године цх300 а то ми се не ради.

Колико сте ви писали испаде да је најбољи избор да узмем ове кинезе и ту ми се најзанимљивије чини овај KZ ZS5, таман нек ме служе годину дана па да видим шта ћу после - ваљда ће тада бити неких већих парица за боље слушалице. Има ли какве разлике између слушалица са микрофоном и без, знам да ми се некада давно дешавало да ме мало јебу слушалице са микрофоном када их накачим на комп? За колико сте их ви узимали и да ли има сада неких занимљивих попустам, где могу то пратити? Јер гледам дал се исплати да јурим те попусте и промоције пошто видим да се продају на КП за 2500 динара? За колико стижу када се наруче, две недеље?

Узео би их са микрофоном и узео би и онај блутут модул чисто из знатижеље да видим како то ради и колико је употребљиво

Poslednja izmena:
Vsonic VSD3s, https://www.youtube.com/watch?v=Io8qz3hgypw, ja imam flo zelene sa fiksnim kablom, koje su malo jeftinije, odlične su, a dosta ispod 100e. Ako hoćeš da rizikuješ (ja sam dobro prošao), imaš ATH CKR10 (ili 9) sa alija za oko 50-60e. Malo su veće ali zvuk razbija! 1MORE sam razmišljao da mi neko donese iz uSA, ali bi mi onda neke od ova dva para bile višak, a dobre su... kopka me taj triple driver, iskreno :).

Vylota je dao dobar predlog pa razmisli i o toj opciji.

Veci broj drajvera ne garantuje bolji zvuk od single-driver slusalica (primer jeftinih multi-driver kineskih in-ear koje ipak ne mogu na crtu vecini slusalica iznad 50$) a koliko vidim te 1more vaze za solidne ali ne i najbolje u toj klasi (do 100$/e) pa ne vidim razlog da se fokusiras samo na narucivanje tog modela :)
http://www.trustedreviews.com/reviews/1more-triple-driver
Npr. ovaj sajt je CX 5.00 i CKX9 ocenio sa 9/10, dakle za jednu ocenu vise od tih 1more a pripadaju istoj cenovnoj klasi. Ima jos na desetine odlicnih in-ear za taj novac ali je tesko zapamtiti sve oznake i modele..

Nije ni u srb los izbor u okviru tog budzeta a neke od slusalica bi mogao da probas pre kupovine a imao bi i kakvu-takvu garanciju.

Pre 2-3 meseca sam otprilike sumirao domacu in-ear ponudu 50-100e ali ne mogu da nadjem taj post, nasao ovaj iz druge teme: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?407555-Kvalitetne-in-ear-slusalice&p=5233594&viewfull=1#post5233594

Sve zavisi kakav zvuk ocekujes. Vecina korisnika od bubica ocekuje ''FUN'' zvucnu signaturu, muzikalnost (prijatnu obojenost zvuka) a tu sa nabrojanim Sennheiser, Klipsch, ATH itd nema greske, prednost je sto mozes da ih probas pre kupovine + domaca garancija a uz to vaze za najbolje u cenovnoj klasi.

Imas u temi i utiske koje je pisao Yojinbo, on je uporedio bar 5-6 in-ear modela (50-100e) pa svakako vredi naci te postove.

Hvala za opsirne savete. Iskreno do sinoc sam koristio slucalice koje sam kupio pre 3god u Srbiji za 20e i nema sta sa njima nisam radio verovatno je bilo vreme da odapnu konacno. Ne secam se ni imena vise ali cu potraziti kutiju i oznaku jos negde jer da su se isplatile vala jesu. Nemam neke preterane zahteve i visoka ocekivanja osim da kad vec kupujem nesto da bude na nekom solidnom nivou ne mora biti profi, i ako je moguce da ne crkne posle par meseci mada shvatam da to bas i nema neke veze ni sa brendom ni sa modelom ni sa cenom vec sa srecom :D

1MORE Triple Driver sam ovde u nemackoj video na ebay za 90e
CX 5.00g i Momentum in-ear se krecu oko 75-80e

Sto se izgleda tice sva tri modela su mi ok e sad sto se tice performansi tu ste vi kompetentniji....jos neki savet ili model, svaka preporuka dobrodosla i jos jednom zahvaljujem!

P.S: Da napomenem da je telefon S7 Edge, zbog OS i ostalih stvari da ne bude zabune eventualno.

Poslednja izmena:
Ako bih poručio ZS5 sa mikrofonom, pretpostavljam da bi i dalje mogao da ih uparim sa BT modulom bez problema, jedino bih "izgubio" mikrofon u tom formatu?

PS - koji KZ modeli daju najviše decibela? ES3, ZS5 ili neki treći?

Poslednja izmena:
Da, tako je.

Ljudi sada će 11.11, kako to ide sa kuponima i popustima? Gde ih naći uzeti? Hteo bih da narucim es3 sa BT modulom konačno, pa reko ajde da secekam još par dana.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Pitanje za ljude kojima su stizali paketi skoro - kako tretiraju slušalice po pitanju PDVa? Za carinu mi je jasno, nego me zanima da li i dalje redovno prolazi bez poreza.

Ja sam gomilu bubica naručivao, nikad ništa nisam platio posebno, ni pdv ni carinu. Ali su sve bile do 50e.

Samo da ponovim pitanje: koje KZ modele (a da su BT kompatibilni) bi preporučli a da su najbitniji faktor glasnoća pa verodostojnost frekvenca (flat response)?

To je čudno, ja ih koristim na iphone-u bez problema..

Uspeo sam da nakacim meizu ep51 na iphone, zanima me još dal ima da se podesi sledeće... Dal ima da se posebno podešava pojačavanje i smanjivanje na telefonu i slusalicama( tako je moglo na androidu). Sada, isto mi pojačava i na fonu i na slusalicama.

Ne možeš to na iphone-u, povezano je sve...

Ja rekoh da nisam negde omašio podešavanje... hvala za info

Ne, ali recimo meni se to lično sviđa :) naravno sve je do preferencija korisnika....

Jel inače spomenuti bluetooth delay u zvuku u odnosu na sliku standardna boljka BT prenosa i da li postoji neki video player na Androidu koji može da kompenzuje taj problem?

ok, ali zapravo potreban je video delay, odnosno da audio delay bude -200ms u tom slucaju :)

moze tako?

Sent from my HUAWEI U9508 using Tapatalk

Vrh Dno