Stigle su mi KZ ATR i ZS3 sa GearBest-a...
I jedne i druge su predviđene za nošenje preko ušiju, mada verovatno mogu i da se samo ubodu, ali bolje leže ako se kabl prebaci preko. ZS3 ima i ono ojačanje predviđeno za to, i zbog toga ih je malo nezgodnije staviti. Treba malo petljanja ali kad se jednom nameste ne mrdaju, idealno za džogere. Oba modela lepo leže u ušima, čak i sa default gumicama. Naručio sam penaste eartipove sa Alija, čekam da stignu, pa ću videti kakav je komfor i izolacija sa njima. Inače, ZS3 ima i mikrofon, ATR nema. Mislim da mi zeza kabl na levoj slušalici na ZS3, gubi se zvuk ako se namesti na određeni način. Videću šta da radim, ne šalju mi se nazad u Kinu i da čekam druge. Kad smo kod kabla, razlikuje se u odnosu na KZ GR sluške koje sam ranije imao, gumiran je i deluje manje "neuništivo" ali radi posao, mada, ima nešto mikrofonije. Ne bih da naručujem onaj bolji, silver kabl, ne daje mi se za njega koliko za same slušalice.
Što se zvuka tiče, nemam mnogo toga da kažem jer sam ih samo probao, nemam druge bubice da ih uporedim a upoređivati ih sa velikim slušalicama je kao porediti babe & žabe. Plus, kupio sam ih da ih uparim sa MP3 playerom koji tek treba da mi stigne (Benjie M28). Ono što mogu da kažem je da ATR zvuči fantastično za svoju cenu (5 dolara!) i da bi bile idealan poklon za nekog za male pare. ZS3 ima nešto bolji, precizniji bas i bolje visoke tonove ali i ZS3 i ATR imaju povučene srednje tonove, baš se oseti kad se pojačaju ekvilajzerom, tipični V-zvuk. Ko želi ravni, analitički zvuk neka ih zaobiđe. U svakom slučaju, zvuče mi odlično, mnogo bolje nego bi se reklo po ceni.
Naručio sam još i Einsear T2, nakon hvalospeva koje sam pročitao svuda. Navodno su lepo izbalansirane (ne i potpuno "ravne") - hteo sam jedne takve da dopune bassy zvuk KZ slušalica, male su (opet, za razliku od KZ) i jeftine (platio sam ih 12-13$). Još uvek nisu stigle...
Verovatno ću naručiti i neke earbuds, čisto zbog raznovrsnosti, da nemam samo in-ear. Ima odličnih već za 5-6$ (VE Monk+ ili TY Hi-Z HP32), a za 15-25$ da ne pominjemo...
Kinezi imaju gomilu dobrih bubica u rasponu od 10-25$, raznih tipova, sa ovim ili onim...samo treba googlati. Chi-Fi je čudo.