Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Pa nema veze da li je poznat brend ili ne, svi poznati proizvodjaci jasno rangiraju proizvode po cenovnim klasama uz naplatu ''imena'' dok se ovi poznatiji kineski proizvodjaci bore sa odlicnim odnosom cena-kvalitet zvuka (neki cak i izrade) :)
Senn 150 su stare slusalice, u to vreme (2009-2012) zaista jesu bile primetno bolje od fabrickih koje su se delile uz telefone i oduvale su stock Samsung koje sam dobio uz fon.

Tehnologija napreduje, borba na trzistu je sve veca i logicno je da kinezi napadaju trziste sa sve boljim proizvodima a na poznatim proizvodjacima je da odgovore istom merom i smanje prodaju magle u low-end segmentu :)
Ali na svu srecu u ''srednju in ear klasu'' je lako zagaziti danas, uz malo srece vec za 80-100$/e, npr. za one Senn CX5.00 moze da se kaze da su na pragu srednje klase a mogle su da se kupe za samo 40e u srb, inace su 10-11k din.

Pogledaj one linkove iznad, lepo su prikazali chi-fi ponudu, ima tu in ear modela i od 30-40$ pa na osnovu recenzija proceni koje bi ti najvise odgovarale.. nisam narucivao kineske sluske..

Pa razmisljam se da li da porucim neke bubice dobre ili da uzmem neke klasicne kompjuterske sluske, jer ovw uiisii koristim i za komp. Taj neki srednji segment mi je dovoljan, videcu, ne zurim, ako naleti neka dobra ponuda, rekoh da ti nisi uzimao ove nesto od kineskih cisto iz radoznalosti...

Prelistaj linkove koje sam postavio, ''awarded'' kategoriju, pa izaberi sluske koje ti najvise odgovaraju (lik je sve komentarisao, zvucnu signaturu, izradu, pakovanje itd).
Moram da ponovim da je prava steta sto Senn CX5.00 vise ne mogu da se kupe za samo 40e, to je stvarno bila vrhunska ponuda.

A kao budzetno resenje za kucnu upotrebu najbolja opcija su neke od SL/Takstar slusalica za 30-50$ + kineski DAC/AMP od 60-80$.. nije bas ni mala investicija ali vredi :)

Koliko sam shvatio taj cx 150 su neka srednja klasa i ove jeftinije kineske su uporedive sa njima. Taman da vidimo da li ja trioujem ili su ive uiisii bas toliko dobre.Jos nee mogu da prezalim sound magic e10m sto sam imao.

S obzirom da ih imam 4 godine, a zvuk je odlican (doduse to mogu i dobrom izlazu iz iPhone-a da se zahvalim), mislim da i dalje siju ove kod nas sto mozes kupiti do 2000-2500 in ear. Da ih nadjem po nekoj povoljnoj ceni, opet bi ih kupio. Za HM7 videcemo kad dodju. Mada i posle nekog perioda videcu koliko ce trajati :)

Идентичног сам мишљења, кад бих куповао само на нашем тржишту, за ту неку цијену бих опет њих гањао да купим, ја их имам исто 4-5 год и трају да куцнем у дрво. Извор је углавном Xperia Z, и доста ми фино звучи.

Иначе поручио сам HM7 за 4.5е и Rock Zircon за чини ми се 12е.
Када ми стигну и видим шта је то, размишљао сам се да обе дам на поклон, а себи онда евентуално поручим неке треће... нпр boarseman KR49i сам исто виђао за 12-13е, а по опису ми дјелују доста солидно..

HM7 Super Bass Stereo Earphone Sport earbuds For Samsung iPhone 6s Xiaomi redmi pro piston earphone Auriculares earbud
http://s.aliexpress.com/jqMfIvyA
(from AliExpress Android)
3.82eur :))

Za moj ukus ipak malo prste vise nego sto treba,alo svakako za te pare best buy ubedljivo,ako neko ima neki dobar EQ koji bih spojio uz spotify nek preporuci :))

sent from tapa for android :)

Viper 4 Android, pa nameštaj do mile volje [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Stigle i meni UiiSii. 4$ slusalice i 2$ pracenje. Za te pare nemam ni jednu zamerku. Da dugmence ima lufta, ali cudo je da ga uopste i ima :)
Ono sto mi je bilo iznenadjenje je da bas prijatno mirisu, ko neki zenski parfem :)

Stigle i meni UiiSii. 4$ slusalice i 2$ pracenje. Za te pare nemam ni jednu zamerku. Da dugmence ima lufta, ali cudo je da ga uopste i ima :)
Ono sto mi je bilo iznenadjenje je da bas prijatno mirisu, ko neki zenski parfem :)
Bas lako se otvara za mikrofon deo, zalepi malo selotejpa i nema problema sa tim.
Ja imam drugi problem sa njima. Kad ih prikljucim na moj telefon, cuje se blago kliktanje. Ni najednom drugom telefonu se ne cuju, a sa bilo kojim drugim slusalicama nema problema. Cim se pusti muzika to prestane (utisam zvuk skroz dok muzika radi u pozadini i ne cuje se).

Послато са Nexus 6P уз помоћ Тапатока

I meni su stigle danas. Kad malo bolje razmisim, ovo je jedina stvar iz Kine koju sam porucio a da lepo mirise :)

Sent from my x600 using Tapatalk

Ma da, inace je poznato da viper ''poboljsava kvalitet zvuka'' :d

Od G se ne pravi P. Viper je ok softver ali samo za emulacije, efekte i umereno koriscenje eq sto pruza svaki iole ozbiljniji program/aplikacija.

A Senn 150 stvarno jesu bile odlicne slusalice jedno vreme, 2009-2012. npr. jer tada konkurencija iz CH nije bila ovoliko jaka a fabricke slusalice u uglavnom bile losije.
Ali vec od 2012. stock sony fabricke sluske (MH750) postale su bolje od tih Senn, mada tek uz namestanje manjih gumica od stock koje su prevelike za 98% korisnika i daju supalj zvuk jer ne ulaze lepo u usni kanal.
I ja sam sumnjao u te stock sony ali su uz zamenu gumica skoro pa odrale Senn. a na KP kostaju 800-1000 din (ako su original)

Poslednja izmena:
Ahahahaha pa sta znam ...iskreno poverovah u komentare ljudi da moze da se dobije bar delimicno bolji zvuk :)
Kad smo kod gumica je l neko negde kupovao gumice kakve dolaze uz Senn,ili mozda otisao i trazio u 4audiu,kapiram da im pretekne od reklamiranih komada....iliiii da neko na forumu nema najvece Sen gumice da mu ne trebaju :)

Stigle Ujsi za dve nedelje. Baš brzo. Ovih dana ću ih probati [emoji4]
9a24cf6a6689a596589b12b4cb622d3c.jpg

Aj pozuri, trebao bih i ja da ih porucim [emoji1] Zanima me kakve su naspram Senn, mada pretpostavljam da ih deru

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Odneo devojci i kao poslusacu i zaboravio ovaj dodatak za moj telefon pošto jelte iPhone 7 nema 3.5mm, ali ono što sam čuo kod nje, lepo se čuje. Za 400 dinara vrede kao neke sluške koje su ovde oko 2000. Jedina zamerka na gumice, ali devojci su okej, mene malo zuljaju.

Napisi neko poredjenje vs Senn 150 :)

Moje poredjenje u odnosu na 150icu robustniji i znatno tezi kabl,kuciste je od metala sto mi se licno ne dopada jer tripujem da mi zamaraju usi,plastikanere kod senna ja ne osecam ...mozda moj licni utisak,samim tim sto su teze kablic vuce ka dole pa ako vam gumice ne odg kao meni to bude problem,ja licno nakacio stare sa sena i leze perfektno.
O samom zvuku vec sam pisao par recenica bas mi deluje primetno snazniji u odnosu na senn ali su mi i visoki toliko jaki da slusalice pri jacem zvuku prste,suste...ne znam kako bih lepse opisao sto kvari kompletan utisak jer zvuk deluje neujednacen,na senu mi fali basa ali sam zvuk onda izgleda prirodniji puniji bas je solidan ali su i lepo izrazeni i srednji i visoki,ovde nemam takav utisak...ovo se donekle kompenzuje EQom ali ipak Senn po meni ubedljiv pobednik ali s obzirom na razliku u ceni...ovo je zaista jedna ooodlicna kupovina.

E upravo je to mene zanimalo.
Imao sam odlicne Beyerdynamic DTX 72ie ali je kabal bio kvalitetan i tezak te je same bubice vukao na dole sto mi je prilicno zamaralo usi, a sam zvuk nije dolazio do potpunog izrazaja jer nijedne gumice nisu sasvim odgovarale upravo jer su stalno vucene na dole pa je cesto falilo basa. Sad imam neke kineske maxell i one mi super leze i zato ne fali basa pa je na kraju krajnji utisak da su mi bolje od Beyer. iako su zvucno 2 klase losije.[emoji23]
Narucice ih drug pa cu jos probati kako stoje i da li mi ispadaju.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Pa jeste,svakako licna anatomija...ali ima udela i kabl,u odnosu na senn bar meni je primetnooo tezi i vuce sluske dosta,ali sa senn gumicama,kod mene je situacija ok :) ne spomenuh i multifunction key,par komentara je bilo la los kvalitet i da taster igra u kucistu,na mojima posle par nedelja funkcionise i kao kada su stigle,tako da nije tako los :))

Eno devojka se ne odvaja od slusalica, kaze sto si se trosio, garant su 20-30 eura :D Jos mirisu na neke zvake, jagodu neku.

Sad ne smem ni da joj kazem koliko kostaju, ubila bi me :d

To moze da bude nagovestaj da su ipak bolje od Senn? :)

Mada mi se ne svidja ovo sto je dacha napisao:

O samom zvuku vec sam pisao par recenica bas mi deluje primetno snazniji u odnosu na senn ali su mi i visoki toliko jaki da slusalice pri jacem zvuku prste,suste...ne znam kako bih lepse opisao sto kvari kompletan utisak jer zvuk deluje neujednacen,na senu mi fali basa ali sam zvuk onda izgleda prirodniji puniji bas je solidan ali su i lepo izrazeni i srednji i visoki,ovde nemam takav utisak...ovo se donekle kompenzuje EQom ali ipak Senn po meni ubedljiv pobednik ali s obzirom na razliku u ceni...ovo je zaista jedna ooodlicna kupovina.

Ove su izgleda odlicne za 10-ak $: https://audiobudget.com/product/ColYue/E1

Ili ove za 18-20$: https://audiobudget.com/product/MEMT/X5

Licno mislim da nisu,jedinooo u cemu siju senn je jacina basa,sa ovim se slazu sestra i brat koji su koristili i senn i uisii,a nije ni da sam utrefio falicne jer sam ih porucio iz 2x :))

Ne znam za Senn, ali su lošije od Pistonki, previše su oštri visoki, za te pare mislim da su odlične, ali ne treba imati neka posebna očekivanja. Piston ne radi sa Nexusom, i zato sam morao da potražim alternativu.

Licno mislim da nisu,jedinooo u cemu siju senn je jacina basa,sa ovim se slazu sestra i brat koji su koristili i senn i uisii,a nije ni da sam utrefio falicne jer sam ih porucio iz 2x :))

Onda bas i nisu za neku preporuku.. nije ni cudo sto su na rasprodaji 4$ mada opet i da su ''tu negde'' sa Senn 150 to je uspeh za tako nisku cenu :)

Moje misljenje je da se apsolutno isplati uloziti bar 40-50e u in ear, samo treba pazljivo izabrati model koji je u tom trenutku najbolja kupovina (primer - CX150 kostaju 3300-3500 din a do nedavno su CX 5.00 kostale oko 5k din a drasticno bolje zvuce, jasno je da se isplati dodati tih 1500 din)

Poslednja izmena:
To moze da bude nagovestaj da su ipak bolje od Senn? :)]

Ne, nego ona nikad nije imala in ear slušalice, većinom obične bubice, pa joj je ovo wow [emoji4]

Generalno kontam da su okej, ali ne verujem da isporučuju zvuk kao cx150 iako su bassy.

Nazad
Vrh Dno