Šta je novo?

BTC-E kriza 25.7.2017.

Ovo je sada već očigledan patetični pokušaj, sada traže i gmail pass
.
fejk.JPG

Pa kako si mislio drugacije da kliknu na link u mail-u da potvrde transakciju jednog dana kad te budu krali? 😀
Ti da si neki covek ostavio bi im i broj telefona da te pozovu da im izdiktiras broj sa google autentifikacije :d

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ma odma skenira onaj key i posalje im da se ne muce da zovu

Sent from my P8000 6.0 using Tapatalk

Kolko sam razemo ovo je neki dr mr iz btc-e danas postovao:
Ну раз администрация официально сказала, значит точно так и есть. Никаких сомнений и быть не может. Ведб официально сказала!

I u potpisu mu stoji:
Для всех кто нас похоронил, напомню, сервис всегда работал на доверии и мы за это готовы отвечать. Средства будут возвращены всем! Клянусь любимой тёщей!

Nista, cekamo...
Realno kad bi se vratili ispali bi mega carevi i berza nad berzama

Poslednja izmena:
Paa, poslednja rečenica je 'kunem se u taštu', tako da smatram da ništa šta je taj rekao nije relevantno 🙂

Sta znas, mozda oni gaje neku ljubav prema tastama :d

Pa ulogujes se sa pogresnim podacima..ako nema tvoj username i pasword onda ne moze ni da zna da je pogresan

Capture.JPG

Если и заработает, то скорее всего без торгов и только на вывод. Потому что биржа это не торрент трекер, она не может каждый день менять домены. Буду рад, если я ошибаюсь и у владельцев с админами получится снять претензии федералов к бирже, выплатив штраф или еще как-нибудь.

Понятия не имею.

Но всё это и так понятно любому, писать это мне было совершенно необязательно.

Теперь три копейки немного отвлеченных мыслей по теме.

Вчера довелось поговорить с парой человек и спросить их мнение по этому поводу, с их точки зрения эти действия похожи на чистой воды рейдерский захват, как в России в 90-х. Я к этому мнению присоединяюсь. Навряд ли люди обрадуются тому, что некая держава присвоила их средства, экстерриториально применив свою юрисдикцию. Скорее всего, ответом будут неприятности для самого же ФБР, особенно если наберется хотя бы с десяток крупных клиентов, которые не постесняются официально подать требование к правительству США вернуть им арестованные средства. Для кого-то звучит смешно, но по сути это именно так. Навряд ли ФБР сможет внятно объяснить, на каком основании оно конфисковало средства, которые принадлежат третьим лицам и происхождение которых они смогут объяснить.

Ведь это же не силк роад, где владельцы средств гарантированно не стали бы выдвигать претензий правительству. Биржа - это объект совсем иного порядка, многие торговали совершенно честно полученными деньгами.

Poslednja izmena:
baltazar je neki rupas koji je izmislio neki novcic koji je samo na btc/e bio. ne secam se imena. nvm, tako nesto.

toliko

Sve sto se desava unazad par dana po meni smrdi kao sto sam rekao u proslom postu da su americka ***** ovo napravila u sklopu politike vrv su rujke ovde vrtele neku lovu a ovi im udarili sankcije, vidite kako ih je kepec izbacio iz Moskve nece ni gace da ponesu. Voleo bih da se BTCe vrati, to bi bila strasna stvar za kripto,.

Jos da dodam, ako serifi nastave da upadaju u menjacnice, bice svasta, mtgox novcica ima svuda tako da ta prica ne pije vodu.

Poslednja izmena:
U prvoj rečenici preporučuju email nalog sa 2FA radi sigurnosti, kao primer navode GMail. U drugoj rečenici kažu da ne treba koristiti istu lozinku za email nalog i BTC-e nalog. Odakle tebi da neko traži lozinku od tvog GMail naloga?

https://www.youtube.com/watch?v=a0x6vIAtFcI :eyebrows:

Mozda im je ideja da pokupe username/passove pa ako jednog dana btc-e izadje online u nekoj formi da odrade one koji nisu imali 2FA. Ili da pokusaju da se sa user/pass nekome uloguju na mail accounte. Posto mnogi ljudi koriste isti user/pass svuda...

U prvoj rečenici preporučuju email nalog sa 2FA radi sigurnosti, kao primer navode GMail. U drugoj rečenici kažu da ne treba koristiti istu lozinku za email nalog i BTC-e nalog. Odakle tebi da neko traži lozinku od tvog GMail naloga?

https://www.youtube.com/watch?v=a0x6vIAtFcI :eyebrows:

Znam dobro engleski, ali mi ovo deluje kao da te navode da se uloguješ u gmail, tj ostaviš im password za gmail, a dole i password za btc-e.

Svakako taj sajt, šta god bio, ne radi od juče, nije više bitno.

Trenutno moje mišlejnje, ne deluje mi realno da nastave da rade, ako odluče da nam vrate (deo) koina treba da budemo zadovoljni, šta sad' ..

Sto bi rekli kako je bankarima / vladama drzava lako da ukinu crypto, samo pozatvaraju menjacnice i gle cuda nema vise cryptoa, "as simple as that" 😉

Sta ce biti kad ukinu i Bitstamp, gde ce onda svi sa coinima (samo mi nemojte pricati o Kini), sto kazu danas ima buducnost, sutra "kljuc u bravu".

Poslednja izmena:
Nece kripto ni tada puci. Puci ce "komercijala", nece raditi oni koji to rade iskljucivo zbog para, cena ce pasti na ko zna koliko... Ali postojace i dalje 😉

@ GoranM je u pravu, to sam reko u poslednjem postu koji je obrisan posto je nekome delovao suvise politicki ali je tako ako su zatvorili BTCe tako ce sutra i Stamp ako im se ne svidja, to se zove demokracija.
I onda ce neko reci pukla piramida, lezite svi u sarkofag, ovo sa BTCe nam je poslednja opomena da smo se preigrali iz necijeg ugla i da to ugrozava njegov kapital
@Saj nepopravljiv si optimista ali mislim da oce da nam pokazu koje gazda.
Mnogo je ljudi ulozilo pare, pogledajte koliko je novih minera, kad ne bude menjacnica moci ce samo da poklanjaju kartice ili da se igraju u 40K

Poslednja izmena:
Tema je btce kriza i molim drzimo se teme.
Sta bi bilo kada bi bilo neka neko otvori drugu temu
Kada bi zatvorili i stamp, pojavice se neka nova menjacnica. Ko zna koliko senatora je dobilo novcice u pocetku u vrednosti miliona da lobiraru
Ne mesajte baba i zabe. Pranje para moze i bet coina.
Inace ako btce ne vrati, mene bas briga sta ce da bude jer mi je tamo sve iz vremena rudarenja ...

Poslednja izmena:
Nažalost, deluje da je većina optužbi (iako senzacionalističi prenaduvano) tačna.
Taj Aleksandar sam u temi koju je pokrenuo 2012 ne demantuje da je prodavao ukradene bitkoine, nego kao nije znao. A teško da nije znao, rekao je kao kupuje 'jeftino od ljudi' pa prodaje na berzi.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=85977.msg946161#msg946161

A tu negde na prvim stranama teme sa zvaničnog btc-e naloga ga podržavaju, 'znamo mi WME veoma dobro, on je veliki trgovac kod nas, bla bla..'

Zanimljivo, ono što sam sam, a i većina po drugim forumima smatrao za prevaru, btc-e.top, sada preusmerava na exmo

----

btc-e.nz is registered to EUROSTYLE ADVISOR LTD

btc-e.top is registered to EUROSTYLE ADVISOR LTD

now btc-e.top redirects to exmo.com

Our money are at exmo.com? Undecided

Wow, that's actually very interesting. BTC-e.top was showing something like a BTC-e mirror. I thought it was a phishing site, but now I'm not so sure, if it's registered to the same company that registered BTC-e.nz (their Russian-facing domain).

Even more interesting, I have always heard that there were connections between BTC-e and exmo.....

EXMo i advanced cash su usko povezani sa BTC-e primjer samo advanced cash je davao 2% ko je radio depozit u btc-e codovima 1% ko radi EXMo depozit, oni su sigurno u velikom minusu.

treba biti oprezan ako neko koristi EXMo ili AVCASH

Ne bih se igrao, ako bude bilo sta od ovoga objavice BTC-e na twiteru ili ce vec biti zvanicne informacije negde.
Mada mi je najlogicnije da ce (ako uopste bude povracaja) prebaciti na neku novu menjacnicu, jer da obnove staru sanse su male.

Poslednja izmena:
meni vec nekoliko meseci stizu mailovi za exmo...

Kapiram da ako žele, zbog ovog ludila sa cenom BCC-a mogu ladno iz dobijenih BCC da finansiraju izgubljeno i da se bez prevelikog ulaganja vrate online/ili vrate novac.

Niko kome je tamo zatečen BTC neće praviti pitanje, a gde je moj BCC ako mu se njegov ulog 100% i relativno brzo vrati.

Ako ni posle ovog razvoja situacije ne vrate novac......e onda su najobičniji prevaranti i samo im je izgovor bio potreban da ukradu toliku sumu, i slično bi se pre ili kasnije dogodilo i bez hapšenja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno