- Učlanjen(a)
- 29.11.2006
- Poena
- 440
^Da to je tacan citat. Medjtuim moras da postavis stvari ovako. Mi nismo razmisljali\planirali da broj brakova bude manji. 
Pa popravlja se u smislu da ce prvo morati da se popravi u gradovima, pa tek onda na selu. Proces je krenuo za jedno 10 godina kapiram da cemo biti normalna zemlja ali sta do tada?
Slažem se, situacija nije ni alarmantna nego je potpuno katastrofalna, a ti što su odmah uvatili u glas protiv "uvoza žena" očigledno nisu mrdnuli guzicu dalje od Beograda i nemaju predstavu na šta liči selo sa 200 muškaraca po 40+ godina bez porodice i bez apsolutno ikakve naznake da se to promeni. I ne vidim koje kršenje kakvih prava, niko neće te žene dovoditi u lancima i na silu, i praviti ovde shotgun wedding. Ti muškarci dole bi platili (kao što i plaćaju, kad idu u Albaniju po žene) da se ožene, a i šta fali azijatkinjama, realno?
I koliko god po našim selima uslovi za život bili loši, ubeđen sam da su bolji nego po nekim Vijetnamskim zabitima.
Mislim da je ceo problem u terminologiji, pošto je dotični gospodin koristio termin "uvoz" što podrazumeva robu i njeno plaćanje.
Inače nemam ništa protiv svih legalnih mera za povećanje nataliteta.
Mislim da je kod nas pre svega problem u prihvatanju pogrešnog sistema vrednosti gde je sve (materijalno) bitnije od dece. Tako i oni koji realno mogu da imaju decu čekaju da se "stvore uslovi", a kad se ti uslovi stvore već je kasno ili u najboljem slučaju završe sa jednim, eventualno dvoje, što je nedovoljno i za prostu reprodukciju.
Znaš šta, jedan od njegovih "argumenata" (iz intervjua jednom dnevnom listu) je da su žene iz tih zemalja navikle da žive sa 10-15$ mesečno, pa su i zato podesne za Srbiju. E pa kad ti u jednoj evropskoj zemlji unapred projektuješ mesečnu nadnicu u tim selima na 10-15$ onda će ona da izumiru, pa sve i da uveze pola Kine. Na stranu to što je on prevideo da sa 10-15$ mesečno može da se živi u Laosu, ali ne može u Srbiji, ni te žene ne mogu.Ma nema tu popravke. Nema cekanja. Sela izumiru, bukvalno. Dodji do Cacka da ti pokazem.
Znaš šta, jedan od njegovih "argumenata" (iz intervjua jednom dnevnom listu) je da su žene iz tih zemalja navikle da žive sa 10-15$ mesečno, pa su i zato podesne za Srbiju.
Vrlo je slično... Silni Ameri su se poženili Ruskinjama (često iz ruske provincije) verujući kako će u odnosu na njihovu bedu tamo Amerika biti WOW itd. Ali šta se desilo? Čak i ako nisu znale ranije (a pitanje da li nisu), one su tamo brzo videle da ima i lepše, i bogatije, i mlađe... od onoga što je njima "zapalo". I onda su im svi dalji planovi bili da sebi traže bolje. Tako da obično sačekaju da dobiju državljanstvo, decu nikad ne rađaju, a onda mužu daju šut kartu. U međuvremenu se često dešava da tamo dovuku i svoje roditelje i rođake i mužu izvuku silne pare za njih.Pa ne znam za te Amere i Ruskinje, baš bih voleo da čujem![]()
Od tih seljaka o kojima pričamo su mlađi, bolji i bogatiji bar 75% muškaraca u Srbiji. Nisam rekao da će se udati za Gorana Bregovića. Pričamo o ljudima koji nisu mladi (a većinom verovatno nisu ni lepi), nisu obrazovani, koji su siromašni i koji, u stvari, malo šta imaju da ponude.S obzirom da su u Srbiji kod tih mlađih, boljih i bogatijih na ceni samo silikonjare
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari