Albanija je u daleko boljoj i zdravijoj poziciji od nas. Iako nemaju u velikoj meri razvijenu ftth infrastrukturu kao Srbija, posle privatizacije drzavnog telekoma - imaju 2 velika privatna igrača (liči na duopol) ali je tu dosta manjih kompanija što isp što pay tv. Nemaju giganta kao mi sa neograničenim budžetom koji kupuje svu konkurenciju i diktira cene, već cene i pakete oblikuje tržišna utakmica.Poredjenje sa Nemackom je bas na "odgovarajuce" za nas. Mi smo u grupi Albanija, Afrika, jugoistocna azija i slicne visoko umno razvijene oblasti....
@sestar Net u Srbiji je pojam razvijenosti u poređenju sa raspalom infrastrukturom u Nemačkoj koja je ubedljivo najgora po tom pitanju u čitavoj zapadnoj Evropi.
Zapravo je sve ocekivano kad se uzme u obzir da taj gigant koristi svoj uticaj da forsira medijske narative koji idu u prilog vlasti.
Ratel, Inpekcija za Telekomunikacije pri Ministarstvu i privredni sud su svakako nezavisna tela, i svoje odluke moraju da donose u skladu sa zakonom ili mogu da odgovaraju krivično, što sigurno niko ne bi rizikovao. Uzdamo se i mi da će se odluke donositi u skladu sa zakonom.Hvala pre svega na odgovoru na svakom od komentara... Da li možemo dobiti malo više detalja oko 5G alternative, licence i Ratela?
Da li je probijen rok za odobrenje licence takodje indirektno maslo Telekoma ili ipak možemo da verujemo da je Ratel makar u nekoj meri zaista nezavisno regulatorno telo i da je u pitanju nešto drugo?
Ja imam najiskreniju želju da sačekam da se problem reši ali ako će primarni slučaj potencijalno potrajati i godinama zaista bi značilo da znamo da li je i ta alternativa uopše realna opcija?
Vi radite na tome da postanete 4ti mobilni operator?Ratel, Inpekcija za Telekomunikacije pri Ministarstvu i privredni sud su svakako nezavisna tela, i svoje odluke moraju da donose u skladu sa zakonom ili mogu da odgovaraju krivično, što sigurno niko ne bi rizikovao. Uzdamo se i mi da će se odluke donositi u skladu sa zakonom.
Svakako mi im do tada uredno plaćamo svaku izdaju fakturu kako bi naši postojeći korisnici imali vrhunski internet.
Što se tiče alternative, u ovom momentu ne mogu da iznosim nikakve pojedinosti, a svakako je u toku i dobijanje licence za 4tog mobilnog operatora. Ova opcija će biti rešena u narednom periodu, trebalo bi najkasnije do kraja meseca.
Kao što podtoji već izgrađena optička mreža, tako postoje i izgeađene već postojeće mobilne mreže. Naravno da se u 2026 neće graditi nove bazne stanice.Тешко ће то да иде сад кад су поделили фреквенције.
Dužni smo da ukažemo na egzaktne činjenice, regulatorne standarde i zakonske posledice iznošenja ovakvih neistina.Ma daj,kao sto su "nacionalni internet provajder" koji pokriva 0,2% teritorije I to kao zakupac
Koji to poslovni ugled imate kad postojite i "poslujete" manje od 9 meseci? 😂😂😂😂 Ugled se gradi i ugled se zaslužuje, ne dobija se po default-u čim zakupiš domen i platiš taksu Ratel-u.narušavanje poslovnog ugleda naše kompanije.
Dobro, i gde su vam sad korisnici, gde vam je stvarna, praktična mogućnost da se danas dobiju vaše usluge na celoj teritoriji Srbije? Čak i onih koji su uopšte i saznali da postojite i kontaktirali vas za priključenje.obezbedili smo punu tehničku dostupnost servisa na teritoriji cele Republike Srbije,
Bla bla. Kao nekome ko je jedno vreme lično poznavao i komunicirao sa "čuvenim" Milanom Kragujevićem jezivo mi je koliko većina tvojih komentara napisanih ovde zvuče kao nešto što bi MK napisao i pisao je i ovde dok je bio aktivan korisnik Benchmark-a. I koliko je sveukupno to zvuči "delusional".Podsećamo autora komentara da je iznošenje neistinitih podataka o poslovanju privrednog subjekta kažnjivo prema članu 239. Krivičnog zonika Republike Srbije (Narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti), te da ovakvo postupanje povlači i direktnu materijalnu odgovornost za naknadu prouzrokovane štete. Kompanija će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva radi zaštite svog poslovanja i ugleda.
Javite se za jedno 10 godina kad budete iznad 10% i zaista imali neki ugled o kojem de da odluče korisnici usluga nakon nekog iskustva sa vama. Dotle, ovo je tipično prđenje koje vam ne pomaže mnogo, samo pokazuje da ste tipični šupci.Dužni smo da ukažemo na egzaktne činjenice, regulatorne standarde i zakonske posledice iznošenja ovakvih neistina.
Pristup veleprodajnoj optičkoj infrastrukturi pod jednakim, transparentnim i nediskriminatornim uslovima jeste standardni regulatorni model na kojem funkcionišu i operatori poput A1 i Yettel. Kroz uspešno realizovano međupovezivanje na svim ključnim nacionalnim čvorištima, obezbedili smo punu tehničku dostupnost servisa na teritoriji cele Republike Srbije, u skladu sa važećim Zakonom o elektronskim komunikacijama.
Tvrdnja o pokrivenosti od „0,2% teritorije“ predstavlja svesno i zlonamerno plasiranje neistina usmereno na narušavanje poslovnog ugleda naše kompanije.
Podsećamo autora komentara da je iznošenje neistinitih podataka o poslovanju privrednog subjekta kažnjivo prema članu 239. Krivičnog zakonika Republike Srbije (Narušavanje poslovnog ugleda i kreditne sposobnosti), te da ovakvo postupanje povlači i direktnu materijalnu odgovornost za naknadu prouzrokovane štete. Kompanija će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva radi zaštite svog poslovanja i ugleda.
Kao potpuno nezavisan nacionalni operator, koji ne posluje pod okriljem dominantnih igrača niti povezanih lica državnog operatora, predstavljamo stvarnu alternativu i četvrtog nezavisnog telekomunikacionog operatora.
Razumemo da razbijanje postojećeg oligopola (triopola) i prekid ustaljene prakse koordinisanog nastupa na tržištu ne odgovara pojedinim strukturama, ali naš regulatorni, tehnički i pravni status ostaje
Posle današnjeg posta reče čovek nedavno sve kako je i izgleda bi upravu.Oni se non-stop tužakaju, na tome im je zasnovan biznis model.
Hvala na izdvojenom vremenu i detaljnom komentaru. Razumem sumnjičavost i nepoverenje, ali s obzirom na to da je izneto nekoliko netačnih pretpostavki, red je da kao zakonski zastupnik pojasnim stvari na bazi činjenica:Koji to poslovni ugled imate kad postojite i "poslujete" manje od 9 meseci? 😂😂😂😂 Ugled se gradi i ugled se zaslužuje, ne dobija se po default-u čim zakupiš domen i platiš taksu Ratel-u.
Dobro, i gde su vam sad korisnici, gde vam je stvarna, praktična mogućnost da se danas dobiju vaše usluge na celoj teritoriji Srbije? Čak i onih koji su uopšte i saznali da postojite i kontaktirali vas za priključenje.
Bla bla. Kao nekome ko je jedno vreme lično poznavao i komunicirao sa "čuvenim" Milanom Kragujevićem jezivo mi je koliko većina tvojih komentara napisanih ovde zvuče kao nešto što bi MK napisao i pisao je i ovde dok je bio aktivan korisnik Benchmark-a. I koliko je sveukupno to zvuči "delusional".
Ali ajd Kragujević je još uvek prilično mlad čovek pa da mu se oprosti ekstremna naivnost i prazne pretnje a tvoje godište nemam pojma koje je, nadam se za tvoje dobro sa si sličnih godina kao on a ne neko od 50+ godina.
Pošto najčešće prvi moj utisak kad pročitam šta ovde pišeš i tvrdiš mi bude "auuu, previše se druži sa Kragujevićem".
Sa 2 lika u istom tom nekom ego tripu u rukovodstvo firme ne očekujem da vam kompanija bude išta dugovečnija i uspešnija od perioda kad je Kragujević sam bio takozvani "Alfa Telekom" i preprodavao ciganima po Klenovniku i Kostolcu bućkuriš kombinaciju rezidencijalnog SBB coax "uplink"-a, MTS VDSL i beše Supernova FiberBiz Pro ili kako već zove ne-GPON optička usluga za biznis korisnike.
Nema mesta tenzijama, niti nam je namera da bilo kome pretimo, niti smo pretili, a ponajmanje da se bavimo politikom.15 poruka i poce pretnja , los je to pocetak gradnje ugleda. mozes i mene da prijavis kod prvorodjenog neces biti ni prvi ni poslednji , nekako sam navikao da me hapse zbog gluposti i telekomunikacija.
Žao mi je što sa nivoa administracije foruma, umesto konstruktivnog dijaloga i moderacije, svedočimo direktnim uvredama i ovakvom nivou komunikacije.Javite se za jedno 10 godina kad budete iznad 10% i zaista imali neki ugled o kojem de da odluče korisnici usluga nakon nekog iskustva sa vama. Dotle, ovo je tipično prđenje koje vam ne pomaže mnogo, samo pokazuje da ste tipični šupci.
Naš biznis model su telekomunikacione usluge, optika i servisi za korisnike. Na sud smo morali isključivo onda kada smo bili prinuđeni da branimo sopstveni brend od pokušaja preotimanja od strane onih koji zakone ne poštuju.Posle današnjeg posta reče čovek nedavno sve kako je i izgleda bi upravu.
Jel ovo drugi put ? 😆Niste ga stvarno banovali ? 😆 😳
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari