Albanija je u daleko boljoj i zdravijoj poziciji od nas. Iako nemaju u velikoj meri razvijenu ftth infrastrukturu kao Srbija, posle privatizacije drzavnog telekoma - imaju 2 velika privatna igrača (liči na duopol) ali je tu dosta manjih kompanija što isp što pay tv. Nemaju giganta kao mi sa neograničenim budžetom koji kupuje svu konkurenciju i diktira cene, već cene i pakete oblikuje tržišna utakmica.Poredjenje sa Nemackom je bas na "odgovarajuce" za nas. Mi smo u grupi Albanija, Afrika, jugoistocna azija i slicne visoko umno razvijene oblasti....
@sestar Net u Srbiji je pojam razvijenosti u poređenju sa raspalom infrastrukturom u Nemačkoj koja je ubedljivo najgora po tom pitanju u čitavoj zapadnoj Evropi.
Zapravo je sve ocekivano kad se uzme u obzir da taj gigant koristi svoj uticaj da forsira medijske narative koji idu u prilog vlasti.
Ratel, Inpekcija za Telekomunikacije pri Ministarstvu i privredni sud su svakako nezavisna tela, i svoje odluke moraju da donose u skladu sa zakonom ili mogu da odgovaraju krivično, što sigurno niko ne bi rizikovao. Uzdamo se i mi da će se odluke donositi u skladu sa zakonom.Hvala pre svega na odgovoru na svakom od komentara... Da li možemo dobiti malo više detalja oko 5G alternative, licence i Ratela?
Da li je probijen rok za odobrenje licence takodje indirektno maslo Telekoma ili ipak možemo da verujemo da je Ratel makar u nekoj meri zaista nezavisno regulatorno telo i da je u pitanju nešto drugo?
Ja imam najiskreniju želju da sačekam da se problem reši ali ako će primarni slučaj potencijalno potrajati i godinama zaista bi značilo da znamo da li je i ta alternativa uopše realna opcija?
Vi radite na tome da postanete 4ti mobilni operator?Ratel, Inpekcija za Telekomunikacije pri Ministarstvu i privredni sud su svakako nezavisna tela, i svoje odluke moraju da donose u skladu sa zakonom ili mogu da odgovaraju krivično, što sigurno niko ne bi rizikovao. Uzdamo se i mi da će se odluke donositi u skladu sa zakonom.
Svakako mi im do tada uredno plaćamo svaku izdaju fakturu kako bi naši postojeći korisnici imali vrhunski internet.
Što se tiče alternative, u ovom momentu ne mogu da iznosim nikakve pojedinosti, a svakako je u toku i dobijanje licence za 4tog mobilnog operatora. Ova opcija će biti rešena u narednom periodu, trebalo bi najkasnije do kraja meseca.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari