Šta je novo?

BrzNet

• Začetnik teme Začetnik teme ukLz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Poredjenje sa Nemackom je bas na "odgovarajuce" za nas. Mi smo u grupi Albanija, Afrika, jugoistocna azija i slicne visoko umno razvijene oblasti....
Albanija je u daleko boljoj i zdravijoj poziciji od nas. Iako nemaju u velikoj meri razvijenu ftth infrastrukturu kao Srbija, posle privatizacije drzavnog telekoma - imaju 2 velika privatna igrača (liči na duopol) ali je tu dosta manjih kompanija što isp što pay tv. Nemaju giganta kao mi sa neograničenim budžetom koji kupuje svu konkurenciju i diktira cene, već cene i pakete oblikuje tržišna utakmica.

Ovde vidimo da državni gigant sabotira kompaniju koja je tek registrovana da se bavi preprodajom interneta koristeći njihovu infrastrukturu. Van svake pameti.

Zapravo je sve ocekivano kad se uzme u obzir da taj gigant koristi svoj uticaj da forsira medijske narative koji idu u prilog vlasti.

@sestar Net u Srbiji je pojam razvijenosti u poređenju sa raspalom infrastrukturom u Nemačkoj koja je ubedljivo najgora po tom pitanju u čitavoj zapadnoj Evropi.

Kolika je Nemacka po prostranstvu i broju stanovnika? Mi bi mozda mogli da se poredimo sa nekom adekvatnom pokrajinom. A sto se tice zapada, moje iskustvo sa USA je na tom nivou, bogu plakati. Predpostavljam da je "sada" bolje. Jos malo pa cemo preteci i Svajcarsku.... 😉

Zapravo je sve ocekivano kad se uzme u obzir da taj gigant koristi svoj uticaj da forsira medijske narative koji idu u prilog vlasti.

Ovdasnji operateri kao i drzava su juce usli u kapitalizam/"samostalnost", tako da moraju da primene najbolje prakse iz uciteljeve knjige, kako bi ih ucitelj ostavio na vlasti, da idu okolo lupaju gluposti i krste koze pod pricom razvoja, brige i sl. Da ne nabrajam sad razne investicije i price, realnost govori sama za sebe...

Hvala pre svega na odgovoru na svakom od komentara... Da li možemo dobiti malo više detalja oko 5G alternative, licence i Ratela?

Da li je probijen rok za odobrenje licence takodje indirektno maslo Telekoma ili ipak možemo da verujemo da je Ratel makar u nekoj meri zaista nezavisno regulatorno telo i da je u pitanju nešto drugo?

Ja imam najiskreniju želju da sačekam da se problem reši ali ako će primarni slučaj potencijalno potrajati i godinama zaista bi značilo da znamo da li je i ta alternativa uopše realna opcija?
Ratel, Inpekcija za Telekomunikacije pri Ministarstvu i privredni sud su svakako nezavisna tela, i svoje odluke moraju da donose u skladu sa zakonom ili mogu da odgovaraju krivično, što sigurno niko ne bi rizikovao. Uzdamo se i mi da će se odluke donositi u skladu sa zakonom.

Svakako mi im do tada uredno plaćamo svaku izdaju fakturu kako bi naši postojeći korisnici imali vrhunski internet.

Što se tiče alternative, u ovom momentu ne mogu da iznosim nikakve pojedinosti, a svakako je u toku i dobijanje licence za 4tog mobilnog operatora. Ova opcija će biti rešena u narednom periodu, trebalo bi najkasnije do kraja meseca.

Što se tiče aktivacije novih korisnika na optici, to zaista može da potraje možda i mesecima - godinama. Mi ćemo svakako gurati na svim frontovima da se samovolja jednog čoveka zaustavi.

Ratel, Inpekcija za Telekomunikacije pri Ministarstvu i privredni sud su svakako nezavisna tela, i svoje odluke moraju da donose u skladu sa zakonom ili mogu da odgovaraju krivično, što sigurno niko ne bi rizikovao. Uzdamo se i mi da će se odluke donositi u skladu sa zakonom.

Svakako mi im do tada uredno plaćamo svaku izdaju fakturu kako bi naši postojeći korisnici imali vrhunski internet.

Što se tiče alternative, u ovom momentu ne mogu da iznosim nikakve pojedinosti, a svakako je u toku i dobijanje licence za 4tog mobilnog operatora. Ova opcija će biti rešena u narednom periodu, trebalo bi najkasnije do kraja meseca.
Vi radite na tome da postanete 4ti mobilni operator?
Podrska za napor koji ulazete. Nadam se da cete ostvariti ciljeve.

Nazad
Vrh Dno