Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo su "doterani" shotovi i to smo svi znali jos pre godinu dana. Isto se radi sa svakom igrom.

Ti si koliko se secam skinuo shotove iz beta v1.0, dok su u beti v2.0 potpuno izmenjene teksture tako da novi shotovi (naravno na high-end hardweru) izgledaju odlicno.

Hi-res teksture su naravno vec odavno pripremljene a za v1.0 betu su ih smanjili iz nekog razloga.

Mada, mozda u DX10 modu i izgleda jos bolje? To jos uvek ne znamo, pa nema razloga da diskutujemo bez dovoljno informacija. Ovo je beta i to jos za MP.

Mislim, svi ste gledali gomilu videa u poslednjih nekoliko meseci i sad neko razocarenje.

iskreno ja sam se pomalo razocarao i kad sam gledao onaj frozen HD gameplat video. Deluje pusto i kockasto (objekti)

Ja ne, bas sam se odusevio. Po meni tako i treba da izgleda ako je zaledjeno :) Prikazivali su i pogled na gore, i odlicno je.

Ne znam da li ste videli i onaj video u beztezinskom stanju :)

Ako cete iskreno, ove shotke koje je gx-x postovao uopste nisu nemoguce, cak sada, kada sam video dx9 izvedbu koja nije u maximum setovanja, i bez AA, mogu slobodno da kazem da ce u maximum setovanjima sa masnim AA igra bas onako i da izgleda ... E sad, druga je prica sto ce to biti neigrivo za 96% PC u(loo)sera (ja cu da biti na celu te gomile i drzacu zastavu na kojoj pise Cevat Levat :D)

Poslednja izmena:
Pa kao sto sam rekao, nije kvalitet grafike na tapetu vec zahtevnost.

Jedini problem ovde je sto niko ne zeli da igra igru na nizim setovanjima, jer sa vecim monitorom i high podesavanjima eto nas na skoro pravom tropskom ostrvu i akcionom filmu :)

Samo upgrade graficke (samo :))

Dok je neko skine preko dial-upa moci ce da je igra.
Ja sam razocaran iz istog razloga kao i filipenko. Cekam da izadje pa da upgradujem komp, jer mi nije pametno sad dati 1000+ evra cekajuci Crysis. Ocigledno ko god da je to uradio, zestoko se zahebao. Ali eto kako stoje stvari ne postoji konfiguracija na kojoj ce ovo da radi kako treba, a uz to i ne izgleda kao nesto sto bi opravdalo takvu investiciju. Od onih prvih demonstracija (izgleda engine-a a ne igre) pa do ovih poslednjih shotova kvalitet opada, zahtevnost raste.

Kao prvo, jos nije izaslo finalno izdanje igre, noviji drajveri... Situacija ce se popraviti sto se tice zahtevnosti, ali realno je reci ne previse...
Kao drugo, nije tacno da ne postoji konfiguracija na kojoj ce ovo raditi kako treba, vec je pitanje zahtevnosti povezano sa GRAFICKOM !!!
Dakle ne veujem da sam se *****ao...
Siguran sam (naravno pretpostavljam :D) da ce za igru biti dovoljan bilo koji C2D ~ 3GHz ili neki X2 5000+ i jaci... i 2 GB Ram-a, i ovo bi trebalo da vazi jos dugo vremena, pa i ptice znaju da je u danasnjim igrama graficka najbitnija...
Sto se tice graficke e tu je, kao sto sam rekao, najvece pitanje sta ce biti potrebno da potera igru na pristojnim podesavanjim. U mom slucaju to podrazumeva 1024x768 sa podesavanjima medium-high, bez AA. Dakle mene interesuje da li ce moja 8800GTS 320MB moci da da zadovoljavajuci broj frejmova na ovim podesavanjima...

@zdravko: zasto se nece leba najesti ? Pa pogledaj strane forume, 90% ljudi ima 8800/2900 karte. Pa nemislis valjda da ce od Srbije leba da jedu ?

Pa nemam ja 8600GT, ja imam 8800GTS i zato kazem ako ne bude radila pristojno na mojoj grafickoj, nece se leba najesti, da cekaju zajedno sa igracima dolazak Nvidia 9xxx ili Ati 3xxx.

Ako cete iskreno, ove shotke koje je gx-x postovao uopste nisu nemoguce, cak sada, kada sam video dx9 izvedbu koja nije u maximum setovanja, i bez AA, mogu slobodno da kazem da ce u maximum setovanjima sa masnim AA igra bas onako i da izgleda ... E sad, druga je prica sto ce to biti neigrivo za 96% PC u(loo)sera (ja cu da biti na celu te gomile i drzacu zastavu na kojoj pise Cevat Levat :D)

Tacno...Posle pocetne brlje sa beta1 i grafikom, ovih dana pratim kako su sa beta2 poboljsali stvar.Sa High setovanjima igra izgleda prilicno blizu ovim najlepshim shotkama i wp-ima...A radi se o Dx9, bez very-High/Ultra High/kako-god setovanja...naravno plus sto je tek mp beta...
E sad, pitanje optimizacije je veeeliki znak pitanja jos uvek...fuckin demo je tako blizu bas me zanima sta ce biti...

ti shotovi su malo iscenirani pa ti mozda izgleda neverovatno ali tako ce crysis odprilike da izgleda sa ultra podeshavanjima i full aa , jedini prob je shto ce to moci da se igra normalno na sli gtx , mozda :p

Poslednja izmena:
koja je poenta youtube snimaka kad hl2 moze da izgleda isto tako dobro u tom formatu :p

Taj zadnji je najbolji :)

zdravko je napisao(la):
U mom slucaju to podrazumeva 1024x768 sa podesavanjima medium-high, bez AA. Dakle mene interesuje da li ce moja 8800GTS 320MB moci da da zadovoljavajuci broj frejmova na ovim podesavanjima...
posle se pitaju sto je pc gaming mrtav, kada se ljudi kada kartama od preko 250e pitaju da li ce igra raditi u 10x7 i medium/high podesavalnjima...:(

Ubedljivo, tek muzika..ostaje nam da dočekamo taj 25. Sept.
(mislim da će ovaj thread biti najduži do sad već smo na 50 stranica,a josh
kad izađe demo,pa tek full.... doguraćemo do 150-160 ;))

Poslednja izmena:
Mozda zato jer cu u Crysis-u raditi na nivou kao da su iz te klase.
Stvarno, da neko plati 300+ evra za graficku i da se ocekuje da radi u 10x7, uzas.
Sta bi tek bilo da neko hoce da uziva na 1680x1050 (1920x1200 bolje da ne pominjem).

Meni na ovim shotovima AA deluje sasvim pristojno.

Izgleda da ce batch3 biti za sve, a ne samo za subscribere :)

http://www.fileplanet.com/promotions/crysis/beta/

Krenulo je! :). 3. Krug! Ko hoce bolje? Ko moze bolje? Idemo, idemo! :D

BTW, ovaj lik izgleda sasvim ok pri HIGH (Very High je maximum ali nije dostupan u beti!), i u dx9 modu!

EDIT : Nazalost jos uvek je samo za subscribere :(

Poslednja izmena:
Izvini? Pogledaj samo teksture na ramenu i ruci, ozbiljno, ochajno! Nije mi jasno, jer je tekstura slema daleko bolja... Bice da je ovo ipak i dalje teska beta.

Ma videces, very high setovanje, plus racunaj na to da je ovo MP BETA i plus sto su na ranije postovanim shotovima Crysisa ustvari scene glavnog lika, koji ce biti detaljnije odradjen od ostalih. Mogu da se kladim u akvarijum ribica da ce biti drugacije ... A optimizacija u narednih mesec dana ima da bude spustanje drawdistance :D

Poslednja izmena:
ne znam sto stalno kacite slike na imageshack, em je spor, em retko kad uopste i radi...

Izgleda da ce batch3 biti za sve, a ne samo za subscribere :)

http://www.fileplanet.com/promotions/crysis/beta/

Krenulo je! :). 3. Krug! Ko hoce bolje? Ko moze bolje? Idemo, idemo! :D

BTW, ovaj lik izgleda sasvim ok pri HIGH (Very High je maximum ali nije dostupan u beti!), i u dx9 modu!

meni nisu toliko strasne te teksture na ramenu koliko mi je zanimljiviji prelom teksture "resetkastog" zida malo desno od njegove glave (tacno kod one crvene munje pocinje).....jel' primecujete kako po vertikali nema slaganja tekstura zida koji je inace ravan tj. nije da se susrecu dva zida.....mislim ovo ja malo trazim dlaku u jajetu, ali *** razmazili su nas :d

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno