Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
strašne stvari

To je sve što mogu da kažem, to su strašne stvari. Pa ovo su očajni rezultati. Lost Planet kao čudo neoptimizovanosti radi bolje. GeOW će najverovatnije raditi bolje, a videćemo kako se stvarno porede engieni kad krenu realni in game shotovi za crysis.

Izgleda da će stvarno za 1680x1050 biti potreban GF9800 minimum. Dobro, će se vadi CRT iz podruma, i 1024x768 je za žive ljude.

Performanse ocaj, bar za moje poimanje. 30-40fps, ne libi se nekada da padne i ispod 30fps ... A uz to treba uzeti u obzir da zaista po defaultu AA ne radi, pokusacu da iscackam nesto, ali po defaultu ne radi. Potom, treba uzeti u obzir da je ovo dx9 izvedba, i da u podesavanjima nisu dozvoljena VERY HIGH podesavanja, odnosno maximum. E sad, moguce je da je VERY HIGH rezervisan za dx10, a moguce je i da ce biti otkljucano u full verziji i pod dx9.

Ah da, mp jos nisam izgustirao kako treba jer sve vreme jurim po mapi, pucam kao budala u lisce, ubijam sebe, ubijam koke, ptice, vreme, itd ... Ali, ovo sto sam video, mp lici na BF2, ne djasvi mi se ...

Poslednja izmena:
Šotke uopšte nisu impresivne:S:

Performanse ocaj, bar za moje poimanje. 30-40fps, ne libi se nekada da padne i ispod 30fps ... A uz to treba uzeti u obzir da zaista po defaultu AA ne radi, pokusacu da iscackam nesto, ali po defaultu ne radi. Potom, treba uzeti u obzir da je ovo dx9 izvedba, i da u podesavanjima nisu dozvoljena VERY HIGH podesavanja, odnosno maximum. E sad, moguce je da je VERY HIGH rezervisan za dx10, a moguce je i da ce biti otkljucano u full verziji i pod dx9.

Prvo je bilo najava da ce biti veoma zahtevan, pa onda slede informacije da ce biti dosta optimizovan, sad ovo...
Pa kojim podesavanjima ja mogu da se nadam sa mojom konfiguracijom, 1024x768 medium ?
A ja kupio kompjuter (izmedju ostalog) i zbog Crysis-a da bi mi leteo na kompu...
Nadam se samo da ce lepo izgledati na ovom boldovanom i da fps nece padati ispod 30fps.

edit: a onaj lik Senad hoce da ga igra na X1600Pro, pa to ce mu em lose raditi em ce izgledati losije nego Far Cry :bottle:.

Poslednja izmena:
Naravno, sada se nećeš vratiti na "PS3 pojeftinio kod nas" topik na konzolaškoj sekciji foruma i izvesti modifikacije svojih preporuka? :d :)

Anyway, na stranu hardverska zahtevnost, ja sam poprilično razočaran grafikom. Jednostavno, to nije to što smo očekivali, ili makar što sam ja očekivao, a slično viđenje ima još par poznanika. Posebno su sramotne one indoor slike. Jeste, Crysis je prevashodno outdoor, naravno, ali ono je katastrofalno...

[zlobnost] toliko teoretisanja i pričanja napamet oko tekstura i 2-4-8 GB rama što omogućava PCu da bude generacijama dalje od konzola itd. da bi se na kraju pribegavalo istim trikovima kao na konzolama...[end_zlobnost] :)

Ah da, mp jos nisam izgustirao kako treba jer sve vreme jurim po mapi, pucam kao budala u lisce, ubijam sebe, ubijam koke, ptice, vreme, itd ... Ali, ovo sto sam video, mp lici na BF2, ne djasvi mi se ...

e znas sta, bas od tebe sam ocekivao da neces kao ovi lejmeri sa nvzone-a iskljuciti fraps. Tamo svi imaju fraps i namerno ga ne ukljucuju samo da bi prikazali kako to super izgleda sa kvazi 8xAA u visokim rezolucijama. Ajde sad lepo ukljuci fraps i ponovi screenshotove pa da se svi iz pouzdanog nam izvora informisemo o framerateu i sta da ocekujemo :) Aj please, znam da ti nije tesko, cimao si se oko snimanja filmova iz igara ovo ce ti biti walk in the park. Udari 5-6 komada, bez AA, sve ostalo high kako dolikuje tvojoj masini :)

PS. rekoh ja da nema AA, sve je to toliko blurovano kao sto i sam vidis da nemozes razaznati da li ima ili nema AA. Inace, mozes zbudziti jos malo grafiku iz registry editora, nadji crysis tamo i imaces par opcija za edit sa 0 na 1. ;) (tako sam citao)

Prvo je bilo najava da ce biti veoma zahtevan, pa onda slede informacije da ce biti dosta optimizovan, sad ovo...
Pa kojim podesavanjima ja mogu da se nadam sa mojom konfiguracijom, 1024x768 medium ?
A ja kupio kompjuter (izmedju ostalog) i zbog Crysis-a da bi mi leteo na kompu...
Nadam se samo da ce lepo izgledati na ovom boldovanom i da fps nece padati ispod 30fps.

edit: a onaj lik Senad hoce da ga igra na X1600Pro, pa to ce mu em lose raditi em ce izgledati losije nego Far Cry :bottle:.

800x600 low. Kraj.

Zar ovo o cemu pricate nije multiplayer beta i od nje i ne treba ocekivati grafiku od koje otpadaju usi. Za par dana izlazi demo (nadam se) koji ce najverovatnije pokazati kakva nas tacno grafika ocekuje.

Pa dobro, jeste. Ali neće valjda sada da igra uđe u neki ultramegarealizam mod. A ako ovakva beta traži C2D na 3 GHz, 2 GB rama i 8800 GTS 640 MB da bi se vukla u 20 fps koliko li će tražiti neka eventualno primetno bolja single verzija, sa velikim brojem poboljšanih detalja koji dižu zahtevnost brutalno?

nVidia, izbacuj G90 do kraja godine ili ce biti svasta ! :d

Za gx-a - salio sam se naravno :)

Poslednja izmena:
@filipenko:

naravno da nece. Zapravo su ovi screenshotovi i sve do sada pod NDA i ne bi smeli (beta testeri sa kljucevima) da objavljuju ovo uopste...kad malo bolje pogledas, procitas i razmislis, skontas i zasto...Zamisli performanse igre kad se ovde jos uplete i AI, rusenje palmi i vegetacije itd...

@colt:

daj nemoj molim te, pa ti imas 9600 :( kao kupices 9800 za 600evra ? (pretpostavljam da si se salio ali reko za svaki slucaj :p )

Poslednja izmena:
Izbaciće oni nešto, ali neće biti high-end, već varijacije za srednje-srednjo-srednju klasu, srednje-visoko-srednju klasu, visoko-donju-srednju klasu i srednje-srednjo-visoku klasu :)

Pa dobro, jeste. Ali neće valjda sada da igra uđe u neki ultramegarealizam mod. A ako ovakva beta traži C2D na 3 GHz, 2 GB rama i 8800 GTS 640 MB da bi se vukla u 20 fps koliko li će tražiti neka eventualno primetno bolja single verzija, sa velikim brojem poboljšanih detalja koji dižu zahtevnost brutalno?

Pa bas zato se i zove beta, jednostavno nedoradjena i neoptimizovana igra. Ne kazem da nece biti zahtevna, ali mislim da ce na masini koju si naveo raditi sasvim pristojno na high podesavanjima (ne mislim very, ultra, mega...high) u 1280*1024 npr.

Poslednja izmena:
@gx-x
naravno da neće, na to sam i mislio, samo sam morao da to ukažem onima koji se nadaju da će biti dosta bolje nego na ovim šotkama.

Elem, da sada kažem još ponešto, nakon što sam se malko smirio i prošao me prvi talas :), izgleda da smo dobili samo najobičniju iteraciju u odnosu na ono što smo do sada imali, ni manje ni više. Bolje je od dosadašnjih engine-a, sigurno ima potencijala za dalje dobudživanje, ekstremno je hardverski zahtevno u skladu sa time, ali ipak nije toliko ubedljivo i ipak se primenjuju brojni trikovi i maske kako bi se pravili kompromisi. Pretpostavljali smo da će igra biti zahtevna, ali nadali smo se da će barem na high-endu biti pošteđena kompromisa i da će biti ultimativno grafičko iskustvo, čak i ako secka.

Već vidim Nvidia i ATI bombardovanje - "sačekajte nove drajvere", "biće sređeno u katalistima 8.2", "ispravljeno je pucanje u SLI režimu", "performanse su poboljšane 7%" itd. itd. :d

Pa bas zato se i zove beta, jednostavno nedoradjena i neoptimizovana igra. Ne kazem da nece biti zahtevna, ali mislim da ce na masini koju si naveo raditi sasvim pristojno na high podesavanjima (ne mislim very, ultra, mega...high) u 1280*1024 npr.

Postoje bete i bete. Ovo je ipak suviše blizu izlasku da bi se radilo na tako krupnim zahvatima. Dakle, nije ona beta, već druga beta :p Ovo je u suštini beta u kojoj je rad priveden kraju, ostaje samo da se poradi na nekim bagovima i ispravkama terena ili nečeg sličnog. Ne vidim šta tu oni mogu da dorađuju na grafici. To nam je što nam je. Nije ovo rana beta, već beta pred final...

edit: a problem i jeste što su ovo high detalji. O tome se i radi, igra na high uopšte ne izgleda spektakularno kao što smo se nadali. Ako ne nekom very high/dx10 modu izgleda onako kako je delovalo da će da izgleda, to bi onda bila ogromna razlika u kvalitetu prikaza, baš ogromna, veća nego između low i medium ili medium i high, a ni ne vidim kako bi to hardver izgurao, čak i imajući u vidu DX10 mogućnosti.

Poslednja izmena:
800x600 low. Kraj.

E sad... 8800GTX i QuadCore dakle daju neupotrebljiv fps u 1680. Meni licno ne smeta sve sto ne pada ispod 30-35fps, dakle neko osciliranje oko 40fps. Tako da bi GTX trebao da daje sasvim igrive rezultate u 1024x768 i mozda u 1280x1024. Govorimo sve na high, aa i af odvrnuti.

Tako da bi uz prihvatanje povremenih padova FPSa (znaci neupotrebljivo za multiplejer, single moze da se igra, secka ponekad ali ne boli glava od toga) GTS 320 mozda mogao da da upotrebljiv fps u 1024x768 sa medium detaljima i mozda po nesto na high. Lose, ali ni blizu 800x600 u low.

Vidicemo za manje od 10 dana u svakome slucaju.

DX10 ce po svim znakovima biti mnogo zahtevniji, i u njemu tesko da ice ista preko 1280x1024 biti igrivo bez SLI ili Crossfire resenja. A ako high end graficke iduce generacije ne izadju do kraja godine (cela prica o G92 i da li je high end ili medium), Crysis je naebo...

e znas sta, bas od tebe sam ocekivao da neces kao ovi lejmeri sa nvzone-a iskljuciti fraps. Tamo svi imaju fraps i namerno ga ne ukljucuju samo da bi prikazali kako to super izgleda sa kvazi 8xAA u visokim rezolucijama. Ajde sad lepo ukljuci fraps i ponovi screenshotove pa da se svi iz pouzdanog nam izvora informisemo o framerateu i sta da ocekujemo :) Aj please, znam da ti nije tesko, cimao si se oko snimanja filmova iz igara ovo ce ti biti walk in the park. Udari 5-6 komada, bez AA, sve ostalo high kako dolikuje tvojoj masini :)

PS. rekoh ja da nema AA, sve je to toliko blurovano kao sto i sam vidis da nemozes razaznati da li ima ili nema AA. Inace, mozes zbudziti jos malo grafiku iz registry editora, nadji crysis tamo i imaces par opcija za edit sa 0 na 1. ;) (tako sam citao)

Evo, evo, izvinjavam se :D

Na ovom linku sam zapakovao vise njih (nesto vise od 12MB) : sad ce link, upload je u toku :p

BTW, ko je rekao da ce gledanje u nebo da donese 100fps? :D

Prilozi

• Crysis 2007-09-17 23-48-59-87.JPG
    Crysis 2007-09-17 23-48-59-87.JPG
    342.9 KB · Pregleda: 220
  • Crysis 2007-09-17 23-49-13-04.JPG
    Crysis 2007-09-17 23-49-13-04.JPG
    118.8 KB · Pregleda: 212
  • Crysis 2007-09-17 23-50-21-93.JPG
    Crysis 2007-09-17 23-50-21-93.JPG
    375.9 KB · Pregleda: 223
  • Crysis 2007-09-17 23-51-07-35.JPG
    Crysis 2007-09-17 23-51-07-35.JPG
    434.9 KB · Pregleda: 201
  • Crysis 2007-09-18 00-03-18-84.JPG
    Crysis 2007-09-18 00-03-18-84.JPG
    360.8 KB · Pregleda: 184
Poslednja izmena:
Pa ne gledas u nalepljenu teksturu nego u Volumetric Clouds;)

Ne mogu reći da ne izgleda dobro, ali očekivao sam više. Nebo mi loše izgleda, ima dosta toga mutnoga, drveće na pojedinim delovima dosta loše...

BTW, ko je rekao da ce gledanje u nebo da donese 100fps? :D

Posle u edit dodah "bez oblaka", pre nego mi obrisashe post :D

Za mene bi tih 40/50 fps-a na tim setovanjima u toj rez. bilo vishe nego dovoljno, uz pretpostavku da ce full biti optimizovaniji. Uz mashinu iz potpisa ... nadam se, da ce u 1024*768 raditi u slichnom broju fps-a(nek bude 30/40 neki prosek recimo) na high/ultra setovanjima. Mada chisto sumnjam :( , osecam da cu zbog manjka frejmova neke deonice prolaziti sa pogledom u vec spomenuto nebo. Videcu u demo-u shta me cheka :S:

Glavni junak drzhi shtoljpi ko' onaj iz F.E.A.R.-a :d

edit: A jel ovo testirano na onim beta driverima u kojima stoji: Improved compatibility for Crysis and Bioshock ?

Poslednja izmena:
800x600 low. Kraj.

Sad si ga bas preterao. Pa ako tako bude, onda je taj endzin los i nece se leba najesti ti sto prave Crysis. Naravno da ce morati da dodje do dodatne optimizacije...
Mislim suluda je to situacija da igra izadje u Novembru i onada ceka izlazak 9xxx koje ce ko zna kada biti, za recimo 5-6 od izlaska Crysis-a, da bi se valjano igralo...

Naravno, sada se nećeš vratiti na "PS3 pojeftinio kod nas" topik na konzolaškoj sekciji foruma i izvesti modifikacije svojih preporuka? :d :)

Da moja preporuka iz one teme i dalje stoji. To ako Crysis eventualno ne bude radio kako treba, to nije dovoljan razlog da pobijes moje tvrdnje tamo iznesene. Letece igre na Unreal endzinu na kompovima slicnim mom jos duuugooo :p.
Eat my shorts iliti izes mi gace :D.

Poslednja izmena:
@zdravko: zasto se nece leba najesti ? Pa pogledaj strane forume, 90% ljudi ima 8800/2900 karte. Pa nemislis valjda da ce od Srbije leba da jedu ?

@jovyland:

ako oni za mesec dana (kolko otprilike ima do izlaska igre) uspeju da ubrzaju igru za 50% onda ce za dve godine uspeti da posalju raketu na alfa centaury.

Postoje bete i bete. Ovo je ipak suviše blizu izlasku da bi se radilo na tako krupnim zahvatima. Dakle, nije ona beta, već druga beta :p Ovo je u suštini beta u kojoj je rad priveden kraju, ostaje samo da se poradi na nekim bagovima i ispravkama terena ili nečeg sličnog. Ne vidim šta tu oni mogu da dorađuju na grafici. To nam je što nam je. Nije ovo rana beta, već beta pred final...

edit: a problem i jeste što su ovo high detalji. O tome se i radi, igra na high uopšte ne izgleda spektakularno kao što smo se nadali. Ako ne nekom very high/dx10 modu izgleda onako kako je delovalo da će da izgleda, to bi onda bila ogromna razlika u kvalitetu prikaza, baš ogromna, veća nego između low i medium ili medium i high, a ni ne vidim kako bi to hardver izgurao, čak i imajući u vidu DX10 mogućnosti.

apsoluto se slazem sa ovim od reci do reci. Ni sam ne bih bolje rekao. Ovo izlgeda ok, u singleplayer-u ce biti jos i volumetric fog i light, jos fizickih djakonija i ovo sto sada na 8800gtx radi u 30fps ce raditi u 20fps. I onda kao sto i sam kazes - novi drajveri popravljaju performanse i do 15%, pa onda patch za igru koji donosi 15% (i skida senke od trave) i tako dalje dok ne izadje neka zver od graficke koja moze ovo da proguta u celosti. Bio je goranstein u pravu jos pre 2 meseca kad je reako sa smehom "sta se tripujete da ce ovo da vam radi :D"

...ja ne znam sta vama nije ovde jasno, evo i Goran vam je okacio shotke, to je na high end masini, dobro naklokovani 8800gtx (duplo brzi od 8800gts), odlican CPU, sve high BEZ AA 1680x1050...Engine je takav kakav je, jos je ono sve bez AI-a (kao sto sam vec pomenuo) i nekih efekeata koje ce biti ukljuceni u SP-u. Pa nece valjda covek sa grafickom od 500e i monitorom od 400 da igra igru u 1024x768 ? :zgran: Bice ovo kao i sa Far Cry, igracemo kako treba tek za godinu dana (i manite onu pricu kako je FC radio dobro sa 9600xt molim vas ! Imao sam tu kartu i igra je radila lose, kasnije sa HDR-om je radila osrednje i na 6800GT)

Poslednja izmena:
...ja ne znam sta vama nije ovde jasno, evo i Goran vam je okacio shotke, to je na high end masini, dobro naklokovani 8800gtx (duplo brzi od 8800gts), odlican CPU, sve high BEZ AA 1680x1050...Engine je takav kakav je, jos je ono sve bez AI-a (kao sto sam vec pomenuo) i nekih efekeata koje ce biti ukljuceni u SP-u. Pa nece valjda covek sa grafickom od 500e i monitorom od 400 da igra igru u 1024x768 ? :zgran: Bice ovo kao i sa Far Cry, igracemo kako treba tek za godinu dana (i manite onu pricu kako je FC radio dobro sa 9600xt molim vas ! Imao sam tu kartu i igra je radila lose, kasnije sa HDR-om je radila osrednje i na 6800GT)

Kako duplo brži od 8800gts ??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno