evo ga video klip koji detaljno pokazuje sta ce sve moci engine da radi (ako je vec postovano, sorry :d)
http://www.entropiauniverse.com/movies/crytechflash/CRYENGINE_DEMO.html
mogu samo reci da ce biti verovatno najrealniji engine do sada
btw 56k warning :d
u globalu se slazem, ali nisam bas takav pesimista sto se tice implementacije u samu igru, mislim da ce da odrade dobar posao, ako ne odmah, a ono kroz par zakrpa.....inace sto se tice lisca/biljaka i na ovom klipu vidis da tu postoji neki bug, jer kada tenk uleti u kucu i srusi pa zid padne na neki zbun pored, on samo prodje kroz njega umesto da ga zgnjeci, verovatno ce to biti reseno kad tad (a nadamo se u originalnoj verziji igre)Mene recimo ne interesuje sta ce engine moci da radi, interesuje me sta CE RADITI u datoj igri koju cekamo. Moze i id tech 4 engine jos svasta da radi ali to ne radi u krajnjem proizvodu. Koliko ja vidim, u tech demou je lik pomerao lisce dok je hodao kroz paprat, a u demou je fosna koja prolazi kroz sve kao duh, kao i u svim ostalim igrama. A to da li engine moze da renderuje ceo univerzum - to mi nije uopste interesantno niti bitno. Bitno mi je samo sta ce konkretno Crysis raditi, a ne sta Cry engine 2 moze. Polako pocinjem da razumem konzolase. Njima prikazuju sta ce IGRA moci da radi, a ne sta ce engine IZA igre moci inace da radi. Koga bole uvo da li Cryengine 2 moze da ide u svemir ako nam to nece dati u samoj igri...
Tech demoi Crysis-a mi deluju kao auto koji ide bez problema 400 na sat i ima odlican handling u krvinima, ali kao krajnji proizvod cu dobiti auto baziran na prethofnoj tehnologiji koji ide 100 na sat i nema nikakav handling ali HEJ ! u sustini on to moze i ja sad treba da sam u euforicnom stanju sto sam dobio jugo koji je potencijalno mogao biti i mercedes... Vauuu.... njesra :wall:
Svi koji su probali mp betu se slazu da je grafika problematicna.Ali hvale zato sto se lisce ipak pomera kad se dokaci, btw...Doduse ne mogu otkidati grane na drvecu.Mene recimo ne interesuje sta ce engine moci da radi, interesuje me sta CE RADITI u datoj igri koju cekamo. Moze i id tech 4 engine jos svasta da radi ali to ne radi u krajnjem proizvodu. Koliko ja vidim, u tech demou je lik pomerao lisce dok je hodao kroz paprat, a u demou je fosna koja prolazi kroz sve kao duh, kao i u svim ostalim igrama. A to da li engine moze da renderuje ceo univerzum - to mi nije uopste interesantno niti bitno. Bitno mi je samo sta ce konkretno Crysis raditi, a ne sta Cry engine 2 moze. Polako pocinjem da razumem konzolase. Njima prikazuju sta ce IGRA moci da radi, a ne sta ce engine IZA igre moci inace da radi. Koga bole uvo da li Cryengine 2 moze da ide u svemir ako nam to nece dati u samoj igri...
Tech demoi Crysis-a mi deluju kao auto koji ide bez problema 400 na sat i ima odlican handling u krvinima, ali kao krajnji proizvod cu dobiti auto baziran na prethofnoj tehnologiji koji ide 100 na sat i nema nikakav handling ali HEJ ! u sustini on to moze i ja sad treba da sam u euforicnom stanju sto sam dobio jugo koji je potencijalno mogao biti i mercedes... Vauuu.... njesra :wall:
zasto ne? :S cek ba , EAX1600 pro 512 mb 3.0 shaders nece moci pokrenut ovaj djavo???
Verovatno ces moci da igras, ali kako neznam, x1600 nemoze ni far cry da potera sa jacim podesavanjima
Svi koji su probali mp betu se slazu da je grafika problematicna.Ali hvale zato sto se lisce ipak pomera kad se dokaci, btw...Doduse ne mogu otkidati grane na drvecu.
Takodje postoji momenat da mp demo resetuje setovanja na LOW kad se udje u igru, tako da se mora unutar igre cackati po setovanjima da bi se ukljucilo sta treba.A i tada postoje problemi.
Ljudi, ipak je ovo beta demo koji sluzi za nesto drugo.Da se testiraju serveri i slicno, kao i da EA zaradi malo ekstra ke$a od Filefronta ili cega vetj.
Crysis MORA da ima sve te napredne features-e u finalnoj igri, jerbo je to za Crytek ono sto je UnrealTurnament za Epic.Ako se endzin ne izreklamira u najboljem svetlu, nista od ke$a.
Btw, izgleda da su izbacili neki update sto se demoa tice, pa su poboljsali teksture:
Slike i neka poredjenja:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=98166&page=52
Ma jelte. Npr. Freespace 2 na starom kompu (K6-2 300MHz), Freespace 1 je radio sa svim detaljima na max, dvojka je na ultra low jedva seckala, kada je izgledala gore nego TIE Fighter iz '93.
Na drugom kompu (P4 2.6GHz, R9600XT) je Quake 4 imao misticne pauze i FPS manji od 15 i u 640x480 sa svime na low. Takodje na istom kompu, Oblivion, kad zasece sve jedno mu, pa da stavim 640x480 i sve na minimum, on decko nece preko 5 fps u pojedinim situacijama.
Ono o cemu pricam je da licno znak neoptimizovanosti uzimam kad npr. prvi deo igre radi na max max max u pristojnoj rezoluciji, a da bi iz nastavka izvukao bilo kakav prihvatljiv fps u bilo kojoj rezuluciji, trebam da ga tweakujem da izgleda 10x gore od prethodnika. Zar je toliko nemoguce da novi engine zadrzi elemente starog za ljude sa starim kompovima. Znam koliki je posao, treba imati nekoliko setova tekstura i razlicitim rezolucijama, modele u razlicitom broju poligona, kontrolu osvetljenja...
Ne znam da li je ovaj zadnji trailer koji sam pogledo najnoviji, ali ne svidja mi se onaj glas sto ispusta odelo, ono maximum speed, maximum strength... nekako mi zvuci jadno, traileri od pre godinu i nesto su imali bas dobar glas. Voleo bi da ga promene u finalnoj verziji. Mogli bi bez problema da stave onaj stari grobarski... ili da ga zamene sa zenskim glasom.
uskoro?! planiras da nam poklonis kompove neke?
Haha, da, zvuci kao turchin koji radi u Nemackoj, sto i nije daleko od istine s obzirom na poreklo pocetne ekipe Cryteka. Ko zna, mozda je neki od njih i izazvao incident na nasim autoputevima vracajuci se kuci majci za godisnji
.
Ima u igri dosta stvari koje bi mogle da iritiraju kada se bude igrala full verzija, videcemo sta ce na kraju ispasti. Ali ono sto je najverovatnije, od tolike kolicine dobre grafike, oprastace im se propusti koje inace ne bi prastali. Tako to ide ...
Intel Core 2 Duo @ 2.52ghz
8800GTS 640mb Overclocked
2gb Ram
Win XP
3dmark06: Just over 10,000
(1280x1024, High settings, 4xAA, 16xAF)
i cisto da znate, ono sto su ljudi pisali da je sa 8xAA niej sa 8xAA, AA ne radi u MP demou koji su pustili. Ono sto mu daje "soft" efekat je blur iz igre. tako da onaj lik sto ima 8800GTS 640 ima 20-30fps BEZ AA.
dakle da rezimiramo:
= http://img522.imageshack.us/img522/7618/48246047ur3.jpg
= http://img522.imageshack.us/img522/1429/29535652vh8.jpg
= http://img522.imageshack.us/img522/9665/36481094zw6.jpg
i zaboravite da mu je upaljen 4xAA, posto ne radi. (vidi se da su ivice krzave, a zamucene)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari