Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
lol bre, ja imam osecaj da ce igra biti kao i sve do sada x puta vidjeno, moci ce da se igra u mega fullu sve na max bla bla tek u 2008. ako izadje u junu 2007. :)

Dobro, a odakle ti taj osecaj. Jel mogao Far Cry, prvi FPS sa potpuno novim DX9 engienom, da se igra na "full" tek krajem 2004 pocetkom 2005 na nekom Atlonu 64 3000+ sa giga rama i 6800ultra? Ajde molim sve koji pevaju tu pesmu da se lepo izjasne.

Ma kakav 9800Pro! Meni je FC tek sa 7800GT proradio kako treba! I Crysis će biti ista priča.

Ma kakav 9800Pro! Meni je FC tek sa 7800GT proradio kako treba! I Crysis će biti ista priča.

Pa, ako sam ja mogao fino da da igram na mid setovanjima, onda je neko sa 9800Pro sigurno mogao sve na high. E sad, mozda ti mislis na igranje sa AA, AF i HDR-om, to je onda druga prica :)

Nekom je ok raditi u 20ak fps, nekom nije i to je osnovna razlika u gledanju na situaciju. Dosadasnje iskustvo je pokazalo da bla bla price o zahtevnosti , i to od strane developera uvek budu samo zvaka ... Ne kapiram zasto bi bas sada bilo drugacije, i to kada treba da izadje igra koja je za 2 klase bolja vizuelno od bilo cega sto se pojavilo uopste ... Stvarno mi je smesan taj neosnovani optimizam ... Al dobro, o cemu bi drugom pricali uopste ovde :D

Ja sam zbog Far Cry-a kupio 9800 Pro i nisam se pokajao. Eto, toliko o tome da li FC moze da radi na 9800Pro na high. :smoke:

Meni je Far Cry radio odlično na Radeon 9600 Pro sa 256 MB.

Pa, ako sam ja mogao fino da da igram na mid setovanjima, onda je neko sa 9800Pro sigurno mogao sve na high. E sad, mozda ti mislis na igranje sa AA, AF i HDR-om, to je onda druga prica :)

pricamo o apsolutno maksimum setovanjima u bar 1280x1024..a ne o nekim mid setovanjima u 800x600...

FarCry ide oko 40 FPS na Radeonu 9800 Pro, 1024x768 4xAA 8XAF, max setovanja. Toliko o tome da nije mogao da se igra na njemu.

Poslednja izmena:
interesatno kolko je taj r9800pro dobar, skoro ko 6800GT, koji je bez AA na vulcan mapi u 1280x1024 sa skoro svime na high, a ponesto na MAX/highest imao 18~22fps...na onim vecim predelima je imao oko 40fps...****ga, bolje da sam kupio tada radeon 9800pro posle fx5900

edit: neki benchmarci...http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1578&page=8 ... kazu da je average na 4xAA i AF u run trough demou 35 fps, sto nikako nije glatko igranje niti igranje uopste sto se mene tice...

Poslednja izmena:
pricamo o apsolutno maksimum setovanjima u bar 1280x1024..a ne o nekim mid setovanjima u 800x600...

Ja ne govorim o 800x600 vec o 1024x768 i to sa mid-high detaljima... Nije letelo, ali je moglo normalno da se igra
U to vreme, 12x10 nije bila default rezolucija kao sto je danas, vec 10x7... tako da ocekivati da najlepsa igra dotad radi u bar 1280X1024 na skoro godinu dana starijem hardveru je pomalo besmislena...

znam samo da je u vreme kad je Far Cry izasao, ni top kartice u to vreme nisu mogle da pruze konstantan framerate iznad 50 ... bilo je opasnih padova ... Ko tvrdi drugacije, laze ...

Naravno da nisu mogle, ali je mogla fino da se igra. Uostalom, koja danasnja iole zahtevnija igra nema osetne dropdownove ? Nista nije savrseno...

Poslednja izmena:
znam samo da je u vreme kad je Far Cry izasao, ni top kartice u to vreme nisu mogle da pruze konstantan framerate iznad 50 ... bilo je opasnih padova ... Ko tvrdi drugacije, laze ...
da stvar bude gora, meni je outdoor FC danas isao do 30 sa 7900GTO klokovanom na klokove 7900GTX, pa i malo vise. i to u 12x10 sa 4xAA i 16xAF. a FC je izasao pre nepune 3 godine. poenta je da ne postoji nijedna karta koja ce ikada moci da daje konstantnih 50+ u najzahtevnijoj igri tog vremena, npr u 12x10.
cak mi se cinilo da kada sam probao MoH:AA da mi je i tu palo nesto debelo na istoj karti, a neko bi rekao da imam 200+ konstantnih...a igra matora ko biblija...
mene bas interesuje da li 8800GTX da daje konstantnih 50+ u Vegasu u 12x10, vece rezolucije necu ni da pominjem. ako neko ima kartu neka napise ako je probao ovu igru. znaci na koliko se spusti fps kada krene rokanje i krene sve da leti na sve strane, a ne kada se gleda u zid u mraku :d

Poslednja izmena:
Dobro, a odakle ti taj osecaj. Jel mogao Far Cry, prvi FPS sa potpuno novim DX9 engienom, da se igra na "full" tek krajem 2004 pocetkom 2005 na nekom Atlonu 64 3000+ sa giga rama i 6800ultra? Ajde molim sve koji pevaju tu pesmu da se lepo izjasne.

farcry je izasao u martu 2004, do pocetka 2005. godine je proslo mnoooogo vremena, a sa svim ultra high setovanjima sa sve hdr-om je mogao da se igra tek od skoro.... ako pretpostavimo da su dosta optimizovali engine, nova igra ce biti igriva sa svim maximalnim grafichkim detaljima oko 6 meseci po izlasku :)

jednostavno sam dugo "u igri" pa se ne palim na marketinshke fore....

edit: btw da bi sve bilo smeshnije navedeni minimum za far cry je bio

* Operating system: Windows 98 SE/ME/2000/XP/XPx64
* 1 GHz CPU
* 256 MB RAM
* DirectX 9.0b
* Video Card: 64 MB DirectX 9.0b-compatible graphics card
* Sound Card: DirectX 9.0b-compatible PCI expansion card
* 4x DVD-ROM; 16x CD-ROM
* 4 GB hard drive space
* Multiplayer: Broadband with 64 kbit/s upstream to play (512 kbit/s upstream to host 8 players)

:p kako je makreting dobra stvar

Poslednja izmena:
zasto samo 6 meseci, ako je za FC trebalo kazes preko 2 godine? gde je tu analogija, a igre su sve vise zahtevne u apsolutnom smislu?

Ja ne govorim o 800x600 vec o 1024x768 i to sa mid-high detaljima... Nije letelo, ali je moglo normalno da se igra
U to vreme, 12x10 nije bila default rezolucija kao sto je danas, vec 10x7... tako da ocekivati da najlepsa igra dotad radi u bar 1280X1024 na skoro godinu dana starijem hardveru je pomalo besmislena...

Naravno da nisu mogle, ali je mogla fino da se igra. Uostalom, koja danasnja iole zahtevnija igra nema osetne dropdownove ? Nista nije savrseno...

kako ti znas sve ovo kad ni nemas tu kartu ? Uostalom, ako je tebi to "dobro" onda ce ti i crysis dobro raditi na tom 9600xt u 1204x768 sa nekim medium/low setovanjima...Mnogo puta je raspravljano - sto je nekome dobro - nekome je neigrivo, meni je 35fps average apsolutno ne igrivo.

PS. meni je 12x10 bio default jos 2003-ce kad sam kupio 17" TFT LCD.

Poslednja izmena:
ivke, to je bez AA i AF, sa 1.2patchom, a ne vidim ni 9800 tu, ali ga vidim u onom benchmarku sto sam ja okacio. takodje x800 nije postojao kad je FC izasao, a ni 6800 karte...i opet napominjem - ne vidim 9800 nigde u toj prici, a vidim da i x800 kuburi u sm2.0 pathu u 1600x1200, sto je i za ocekivati, u 1280x1024 bi radio solidno bez AA i AF.

PS. vidim sad gde je i 4xAA i 8xAF. 45fps na x800...jako je igrivo, ko fudbal usred tajfuna...(to nije min fps, to je average, znaci da pada verovatno debelo ispod 20 fps, ne vidim kako je to igrivo, a ako uzmemo u obzir da je x800 blago receno duplo jaci od 9800 onda ne znam zasto jos uvek idemo u off topic sa ovim...)

Poslednja izmena:
Skroz su ralicite stvari igrivost i minimalni fps.
Ako je average 35 npr. ali stim da nikad ne spada ispod 30 a i to da bude bas retko onda se moze reci da je igrivo jer ce u 99% slucajeva biti glatko.
E sad ako je average 35 ali da to znaci da cim je ovoren prostor ili rokanje padne na 20 to je vec neigrivo. Iskreno sumjam da crysis moze da baca 60 fps konstantnih, to je bas suludo.
Ako bude avg 35 bez dropova u visokim rez i detaljima to ce biti odlicno.

ivke, ti gledas prosecni fps, a mi minimalni. dzabe meni sto u FEAR-u EP u demou imam npr. 38fps kada u igri padne i na 20 ili manje. minimalni fps je mnogo vazniji, prosek u principu ne govori nista osim koja je karta jaca, mada je i to pod znakom pitanja. mozda karta sa vecim prosecnim fps-om ima manji minimalni. nije nemoguce...

zato ja testove uvek gledam na HardOCP-u posto oni lepo daju grafikon gde se vidi kako se krece fps, a ne samo average.

@face.

Prosek od 35fps bez dropova bi znacilo recimo 30fps min i 40 fps max. Cisto sumnjam da je to moguce :p

edit: evo da se ne raspravljamo mnogo : 35fps average: http://www.hardocp.com/article.html?art=NjA2LDQsLDEwMA== (test 9800xt, 5900 i 6800, ima grafikon sa fps-om) Iskreno, meni 30fps nije bas igrivo, a dipovi na ispod 30fps prouzrokuju da igru ostavim za neka bolja vremena.

PS. Da dodamo: Mighty GeForce 8800GTX @ a6fps :p http://enthusiast.hardocp.com/image.html?image=MTE2Nzg2MzA2MFl3dldOa2JTQ2ZfM181X2wuanBn

cela stranica: http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTI1MiwzLCxoZW50aHVzaWFzdA==

Poslednja izmena:
E, napisao sam post pun hatea za ljude kojima je 35+ average malo. Ali ne bih da me odma banuju. Ajde uzivajte vi sa XFX8800XXX i pustite obican narod da sanja o prihvatljivom seckanju na 1000x700 sa nekim stvarima na high.

kako ti znas sve ovo kad ni nemas tu kartu ?

Mozda zato sto sam citao po raznim casopisima i testovima na netu...
A kako svi ovde onda mogu da komentarisu HW koji nemaju, npr. 8800GTX ili PS3 ili bilo koji drugi HW koji ne poseduju? Da li im to sto nemaju dotican HW oduzima pravo da diskutuju i informisu se o njemu ?

Poslednja izmena:
pa eto ti okacio sam ti testove pa citaj malo bolje...nije da ne radi ali ne radi "super" "odlicno" itd.

pa to su pretpostavke i nagadjanja. Vecina ne govori, a ovde mislim da niko ni nije reko, 8800gtx ce to terati 100% super, a ovde pricamo o igri koja nije izasla. Ja ne znam gde si ti video da neko pominje 8800gtx sem ovde...u par topika se navodi pod pretpostavkama "da li bi" , "sta mislite oce li" itd.

a ti si rekao:

"
Originally Posted by undefined
Jel mogao Far Cry, prvi FPS sa potpuno novim DX9 engienom, da se igra na "full" tek krajem 2004 pocetkom 2005 na nekom Atlonu 64 3000+ sa giga rama i 6800ultra
colt je napisao(la):
Naravno da je mogao. Mogao je jos i kad je izasao na 9800Pro/XT...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno