Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvar je u tome što neće biti drugih mačića. G80 je potpuno programabilan čip, sve dalje će biti pumpanje broja šejder jedinica. Nemaju više rupa na saksiji da izmišljaju ako postoji nešto na čemu može da se obavi sve bez ograničenja.

Ne postoje "DX10 efekti", sve što može da nacrta DX9 može i DX10, s tim što u DX10 to radi brže i efikasnije. Fotorealistična grafika može da se dobije samo pumpanjem poligona jer su svi efekti koji sada mogu da se izvedu dovoljni za simuliranje real-life scene.

Ajde da probam jos jednom da ti objasnim ... Prvi DX10 macici, to su G80 i R600, ili 8800GTX i atijev bem li ga kako ce se zvati, su kartice koje se u sustini nece navrteti full dx10 support igara, jer jednostavno, dok te igre izadju, pojavice se i nove, brze kartice, koje ce i biti potrebne da bi se pristojno te igre vrtele u setovanjima koja omogucavaju potpun vizuelni uzitak .. Jesi sad napokon shvatio ???? Ne pricam o novom cipu, vec novim karticama, brzim, karticama koje ce zaista moci da vrte ono u onom kvalitetu koji je prikazan na shotovima ... To je masinerija koja je davno osmisljena i fantasticno funkcionise u uzimanju novca ...

A ja tebi kažem da maksimalna fotorealističnost može da se ostvari i na G80/R600 bez potrebe za jačim karticama, samo ako se developeri potrude i maksimalno optimizuju engine.

Samo cekam da izadje Crysis ili far Cry, pa da ljudi najzad "progledaju" kako moze da se napise igra, da izgleda bolje i od Obliviona i od R6 vegasa, a da radi glatko na masini sa C2D6300 ili AMD3500+, 7900GT/GTO/GTX i 2GB memorije u 1024x768 sa 4xaf. Zivi bili pa videli!

A ja tebi kažem da maksimalna fotorealističnost može da se ostvari i na G80/R600 bez potrebe za jačim karticama, samo ako se developeri potrude i maksimalno optimizuju engine.

U teoriji, i ja bih mogao da ozenim Angelinu Jolie, samo jos kad bi ona pristala, to je otprilike tvoja teorija ... Sta ti imas od toga, to je moje sledece pitanje? ... A usput, to sto tvrdis apsolutno je netacno, al ajde ...

Samo cekam da izadje Crysis ili far Cry, pa da ljudi najzad "progledaju" kako moze da se napise igra, da izgleda bolje i od Obliviona i od R6 vegasa, a da radi glatko na masini sa C2D6300 ili AMD3500+, 7900GT/GTO/GTX i 2GB memorije u 1024x768 sa 4xaf. Zivi bili pa videli!

Jes,k'o sto je far cry radio glatko na tadasnjem hardveru :D

To je masinerija koja je davno osmisljena i fantasticno funkcionise u uzimanju novca ...

Shvatili smo da si otkrio rupu na saksiji i sta sa tim?
Sto si toliko zapenio da dokazes ono sto je u potrosackom drustvu odavno poznato a to je da svaki sledeci proizvod ma koliko napredan da je, osmisljen je da uzme sto vise para i omoguci sto vecu zaradu. I?

Poslednja izmena:

bezi bre sa tom bangavom rezolucijom, ne mogu ni tetris u toj rezoluciji da igram, mnogo sam se razmazio i navikao na LCD :)

Poslednja izmena od urednika:
uh bre dokle vise upucava onaj helikopter dajte ljudi nesto stvarno novo!
p.s.najzanimljivija stvar je da od svog onog haj teka ne moze covek da ima rocket launcher sa pratecim raketama nego ga gadja onako odokativno i pop*zdi na kraju i izroka ga mitraljezom lol
Svaki gameplay je nov i u svakom se sazna nesto vise o igri. A bacac raketa ima automatsko navodjenje projektila. I mitraljezom ga je oborio jedino gadajuci ga u naoruzanje tj. rakete koje nosi na krilcima. Jasno se videlo u prethodnom "istom" gameplay-u ;)

Poslednja izmena:
@Ivke76:

pisali su da je heatseeking AI iskljucen u demou namerno od strane developera, verovatno da bi produzili igranje posto se demo zavrsava obaranjem helikoptera. U finalnoj igri rakete ce biti HS

@Ivke76:

pisali su da je heatseeking AI iskljucen u demou namerno od strane developera, verovatno da bi produzili igranje posto se demo zavrsava obaranjem helikoptera. U finalnoj igri rakete ce biti HS

uh dobro je ja taman pomislio "gadjaj kraljicu u oko" fazoni iz vremena kad se pikao spectrum :S:

bezi bre sa tom bangavom rezolucijom, ne mogu ni tetris u toj rezoluciji da igram, mnogo sam se razmazio i navikao na LCD :)

Pa dobro ti stavi 1280x1024 imas taman toliko brzu grafiku ;)
Hteo sam samo da kazem da Nemci znaju svoj posao, tj. da igra na medium/high detaljima ima da "usije" sve kvalitetom grafike, a da lepo radi na navedenim kartama. Za High/ultra high trebace naravno 8800 :S:
pa i prvi Fc je na medium detaljima izgledao bolje od svih ostalih igara tog vremena, a radio je na tadasnjim kartama od 200eura sasvim pristojno (9600xt) ;)

Poslednja izmena:
I vise nego pristojno. Na 1700+ Atlonu, 512Rama i 9600

a oblivion ne radi na ovoj makini? :)

zaboga pa on leti i sa 6600 i 512 rama ! doduse 6600 kloknut na gt

a oblivion ne radi na ovoj makini? :)

zaboga pa on leti i sa 6600 i 512 rama ! doduse 6600 kloknut na gt

Pa bogami radi, ali FC ce verovatno izgledati bolje, a raditi istom brzinom, a bozda i sa manje padova framerate-a ;)
Pa eto, cak i kada programeri maximalno zeznu stvar, izlaze zakrpe, recimo za Gothic 3 i za R6: Vegas ;)

Poslednja izmena:
Nazalost sumnjam da ce ista iskrpiti Gothic 3 kako treba. Nego, kad ce vise Bioshock. "Look at you hacker, a pathetic creature of flesh and bone..." Ljude iz Irrationala treba proglasiti za bogove ako Bioshock uspe.

Otprilike potvrdjeno ono sto pise u clanku sa gejspota...znaci :banana: :banana: :banana:
Mada je i bilo za ocekivati...

Uh, izgleda hebeno dobro igrati se na onolikom monitoru :D :smoke:

Mene zanima kako će se igra ponašati pod DX9?

to 60+ fps u ACDsee-u kad gledas screenshot ili u glavnom meniju igre LOL...8800gtx nema konstatnih 60 fps u toj rezoluciji ni u nekim starijim igrama, a kamoli crysis-u, to je bre mediska hajka...

pa pravi novi dx10 trailer :) tako bar pise lol (sto je i najsmesnije)

Poslednja izmena:
E sad mene zanima da li ce Crisis kao i druge DX10 igre moce da se igraju pod XP a da radi u DX10 modu?

Meni je vazno da budu podrzane karte sa 128 MB.

Ovaj video pokazao je do sada najvise, fenomenalne explozije, efekti, fizika. Steta sto je u losem kvalitetu, ali vredan svakog bajta svakako ...

http://www6.incrysis.com/incrysis_dot_com_ces07_gs_cevat_stage.zip

Evo nesto sa incrysis.com :

"The Crysis dev told me to my face that NV is working directly with them on getting the framerate up. He said NV sent engineers to Germany to profile things. The game I saw was not at 2500x1600. It was on a 24" at probably 1680x1050. I am almost certain it was not even at that screen's native 1920x1200"

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno