Šta je novo?

Brutalno - Crysis

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
za razliku od FarCry ovo ima gameplay! moze da bude brzo, jako zanimljivo za MP i obecali su podrsku mod zajednicama.
ne znam sta me vise odusevljava ovih dana Crysis ili S.T.A.L.K.E.R. svaki naslov na svoj nacin.

mozda ce moci, ali bih se zakleo da ono nije terano na single karti, vec je pao neki SLI. a ti vidi koliko ljudi imaju dve graficke koje vrede preko soma evra. nadam se da ce Crysis izaci sto kasnije :D

Pa naravno da ce se moci igrati na danasnjem hardveru, zasto je inace 8800GTX tu?

Prelepo jutro (u svakom smislu) :) No, ono sto ce vas najvise zanimati je Crysis.

Ako vas je odusevio osmosekundni video - ne znam da li da vam pokazujem novi od dva minuta? U stvari, dva minuta x 2. :d Koga zanima neka skokne ovde i zacas skine. Izasle su i nove slike - cak rezolucije 4000x3000. Kome treba novi wallpaper za novi wide monitor od 30" neka obidje ove stranice. Ni to nije sve, GameSpot je objavio preview (hands-on) koji mozete pogledati ovde.

Mislim da je dosta za danas...

Poslednja izmena:
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=71621

When's it going to be finished?

"As soon as possible." He's still smiling. "We're hoping this year, but we're not making any commitments or promises at this time."

Pa normalnoooooooo :) .... Kao sto rekoh, trebace nesto sto je 2xjace od 8800 da to gura na ovim detaljima :p ....

Poslednja izmena:
sta to sad znaci ? da ce verovatno izaci 2007-me, a mozda i nece ? LOL, samo da ne postane ko stalker ili ne daj Boze dukne nukem fornever

sta to sad znaci ? da ce verovatno izaci 2007-me, a mozda i nece ? LOL, samo da ne postane ko stalker ili ne daj Boze dukne nukem fornever

Hehe, to je moderno sada... Seti se samo kada su najavljivali UT2k7 (pricalo se da ce izaci jos davnih dana) za kog se secam kako su pricali da ce 6800Ultra to da gura bez problema i neki AMD X2 prve generacije. Sada mogu da se samo nasmejem na to, a grohot ce doci kada doticni naslov izadje.

Crysis izgleda jos nasviranije, i zaista je naivan onaj koji misli da ce se sada desiti cudo i taj nivo grafike raditi na necemu sto se muci sa SCDA, ili RS Vegas ... Ima da vriste masine :p

Poslednja izmena:
pa vegas ti je na u3 engine, ako ti to radi dobro, radice i ut2007, malo losije verovatno, ali na dx10 kartama bi trebalo da radi ok.

Kako je krenulo igra nece jos 6 meseci da izadje, mozda i duze a tada bi trebalo ocekivati vec neki NV9900gtx ili sta vec i tek ta highend generacija ce da tera kako valja i dolikuje:D

Pa ja zaista ne znam ko je mogao biti naivan ovde i ocekivati da to prvi macici (G80 i R600) teraju ovu bebicu na max detalja sa sve AA i pri visokim rezolucijama u playable framerateu (50+)???

1. Ne zna se na kakvim masinama su se vrteli demoi kada su snimani traileri.
2. Zaista ne moze da se provali na kom nivou detalja su podeseni demoi dok su ih ljudi igrali. Shotke su jedno, a gameplay koji je prikazan ,moze biti, a i sigurno jeste nesto sasvim drugo sto se detalja tice ...

Citat iz Gamespotovog hands-ona:

Surprisingly, the systems at the show weren't too unreasonable. We were told the game was running on a single-core high-end CPU with the latest Nvidia graphics card, and the frame rate was smooth for the most part. Crytek CEO Cevat Yerli told us that the game still has plenty of optimization work to go through.

Pa ja zaista ne znam ko je mogao biti naivan ovde i ocekivati da to prvi macici (G80 i R600) teraju ovu bebicu na max detalja sa sve AA i pri visokim rezolucijama u playable framerateu (50+)???

1. Ne zna se na kakvim masinama su se vrteli demoi kada su snimani traileri.
2. Zaista ne moze da se provali na kom nivou detalja su podeseni demoi dok su ih ljudi igrali. Shotke su jedno, a gameplay koji je prikazan ,moze biti, a i sigurno jeste nesto sasvim drugo sto se detalja tice ...

radice radice ne brini...ipak je to vec matora igra hahahaha :) elem, ako je ono iz demoa ispod max detalja i ako to radi iznad 30fps i tako izgleda - odlicno ! Bolje ni ne treba, ali ako moze - extra ! ja svakako ne bi dao 1000+ e da bi igrao neku igru sa max detaljima ako mogu i sa malo manje da je igram za 500e.

ako ne lazu Fuada, ne laze ni on nas ... sredinom 2007-me :) :
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36803

hmmm...

"The demo of the game we played showed a great potential. The game was running in DirectX 10 mode on 32-bit Vista. The code may still have some infant illnesses but it looks great on a G80, Geforce 8800 GTX, Core 2 duo and it provides 60 FPS+, at almost all times. It certainly works and looks much better than Rainbow [buggy] Six Vegas"

nesto "malo" sumnjam u ovaj bold-ovani deo (s'obzirom na "source" info-a:S: ) al'eto nada umire poslednja lol :d

Koji bre prvi mačići, pa svi derivati će biti samo slabiji. A drugo, G80 je hardverski dovoljno dobar da tera U3 i Crysis na maksimumu, a to što ovi ne znaju da optimizuju endžin je njihov problem. Kako recimo Vegas radi bolje sa zadnjim patchom i ždere manje memorije? Da se nije grafička najednom poboljšala, majku mu?

Poslednja izmena:
ne nazalost, to je nas (consumer) problem...njih bas zabole

Koji bre prvi mačići, pa svi derivati će biti samo slabiji. A drugo, G80 je hardverski dovoljno dobar da tera U3 i Crysis na maksimumu, a to što ovi ne znaju da optimizuju endžin je njihov problem. Kako recimo Vegas radi bolje sa zadnjim patchom i ždere manje memorije? Da se nije grafička najednom poboljšala, majku mu?

Ko prica o slabijim modelima, derivatima pomenutih cipova? Ja govorim o prvim DX10 macicima ...

Uostalom, videcemo kada izadje. Secam se kako su iz UBI Softa pricali da ce SCDA da radi sasvim ok u full detalja na nekoj 6800 kartici i sa nekim 3500+. Od toga ostalo je samo prica ...
Jedva cekam da se desi Crysis i UT2k7 pa da se smejemo zajedno. Ja sa razlogom, a ti kiselo :D
RS Vegas btw treba da radi jos bolje jer nije ni blizu onoga kako ce izgledati UT2k7, niti ima ijednog DX10 efekta ... Pa zar mislis da ce 8800GTX da radi bolje sa DX10 efektima u odnosu na recimo SCDA ili RS Vegas gde je vec porazen ozbiljnim dropdownima framerate u pojedinim momentima, a nema nijednog dodatnog DX10 efekta ... Ajde molim te postavi stvari sa malo logike, saberi i oduzmi i probaj da zakljucis ...
Crytek nas filuje awesome shotovima koji su na maximumu maximuma plus opako jak AA, sto, bojim se, nece ni kada izadje igra, biti igrivo na HighEnd masinama pri tom setovanju ....
No, mozemo samo da se u nedogled raspravljamo, ali dosadasnje iskustvo sa ostalim naslovima je na strani teorije koju ja zastupam ... Ne znam zasto se pri svakom iscekivanju nekog mumbo jumbo naslova veruje u cuda i zivi se u ubedjenju da su programeri bas ovaj put bili toliko velikodusni i napravili maltene savrsen engine koji ce raditi i na jogurtu od pola litra ...

Poslednja izmena:
moraces Gorane malo da pogledas sta je zapravo DX10. Dacu ti tip - 80% noviteta u njemu nema veze sa efektima vec sa ubrzavanjem performansi API-ja, skracivanjem vremena i kolicina komandi za neke stvari, tipa DX9 vs DX10, preko DX10 se ista stvar mnogo lakse i brze izrenderuje nego sa DX9 itd. Ali necu sad ovde u OT da idem sa time, jednostavno cela arhitektura API-ja i grafickih karti za DX10 je totalno drugacija i najjednostavnije receno ista karta u dx9 modu i u dx10 modu u istoj igri = dx10 mod bi trebao da radi dosta bolje i brze cak i sa vecom kolicinom efekata.

moraces Gorane malo da pogledas sta je zapravo DX10. Dacu ti tip - 80% noviteta u njemu nema veze sa efektima vec sa ubrzavanjem performansi API-ja, skracivanjem vremena i kolicina komandi za neke stvari, tipa DX9 vs DX10, preko DX10 se ista stvar mnogo lakse i brze izrenderuje nego sa DX9 itd. Ali necu sad ovde u OT da idem sa time, jednostavno cela arhitektura API-ja i grafickih karti za DX10 je totalno drugacija i najjednostavnije receno ista karta u dx9 modu i u dx10 modu u istoj igri = dx10 mod bi trebao da radi dosta bolje i brze cak i sa vecom kolicinom efekata.

Bi trebao ... Samo teorija ... Isto kao sto se ovde razglaba sada u nedogled ...
Jedva cekam da se desi Crysis ... A onda cemo da pricamo :)

Hej, slicne price slusali smo i prelascima sa dx7 na dx8, pa sa dx8 na dx9 ... Sada se najavljuje ludilo ... Od toga nece biti nista ... I dalje se lekic daje na kasicicu i to svakih 8 sati, kako nam je doca i preporucio ...

Poslednja izmena:
Ko prica o slabijim modelima, derivatima pomenutih cipova? Ja govorim o prvim DX10 macicima ...
Stvar je u tome što neće biti drugih mačića. G80 je potpuno programabilan čip, sve dalje će biti pumpanje broja šejder jedinica. Nemaju više rupa na saksiji da izmišljaju ako postoji nešto na čemu može da se obavi sve bez ograničenja.
RS Vegas btw treba da radi jos bolje jer nije ni blizu onoga kako ce izgledati UT2k7, niti ima ijednog DX10 efekta...
Ne postoje "DX10 efekti", sve što može da nacrta DX9 može i DX10, s tim što u DX10 to radi brže i efikasnije. Fotorealistična grafika može da se dobije samo pumpanjem poligona jer su svi efekti koji sada mogu da se izvedu dovoljni za simuliranje real-life scene.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno