Šta je novo?

Brutal gaming setup za rezoluciju 1280x1024 :))

dulsrules

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.08.2007
Poena
499
Znaci, da se sve pegla u fullu, bez AA ili sa 2xAA.

Raspalite sa predlozima ...

M5A99X EVO R2.0
FX8320 + CM Hyper 212 EVO
2x4gb ram na 1866mhz
GTX660 ili Radojko 7870
Krsteno napajanje od 500+ W (SEASONIC SS-520GM 520W npr)
Thermaltake Element T
SSD Samsung 830, 840 ili Mushkin Chronos MX

To je ono sto mi sada pada na um

M5A99X EVO R2.0
FX8320 + CM Hyper 212 EVO
2x4gb ram na 1866mhz
GTX660 ili Radojko 7870
Krsteno napajanje od 500+ W (SEASONIC SS-520GM 520W npr)
Thermaltake Element T
SSD Samsung 830, 840 ili Mushkin Chronos MX

To je ono sto mi sada pada na um

za 1280x1024 sa 2xAA :hair:

Sadasnji setup je sledeci:

CPU: Intel e2160 @3.0 Ghz OC + Gemini II/push-pull 2x12 ventovi
MB: Gigabyte P41 chipset
RAM: 3 GB DDR2
GPU: Gainward 4850 nereferentna hladna i klokabilna
Napajanje: LC Power 550 W staro nekih 4-5 godina

Dakle, samo bih zadrzao napajanje, HDD i kuciste. Dakle, da bude sto manji potrosac a da se ipak oseti boost u performansama u odnosu na sadasnju konfiguraciju. Ne znam koliko je quad core obavezan na duze staze, mozda ipak treba dati prednost nekom dvojezgarcu najnovije generacije. Iskoristio bih i Gemini II kuler ako je ikako moguce. Monitor ce ostati, rezolucije kao iz naslova. Pucajte :)

Daj neki okvirni budzet. Evo za neku jeftiniju varijantu:
Intel G530 -35e
8bg DDR3 1600 Kingston/Transcend 35e
Neka Asrock/MSI/Asus ploca do 50e, u zavisnosti sta ti od konektora treba,
MSI/Saphire/Asus 7770 105e

Sve zajedno 225e, e sad mozda eventualno neki kuler, za taj Gemini ne znam da li ce moci da se nakaci, ali 212+/evo bi to hladili mozda cak i pasivno, bez ventova ukoliko preferiras tisinu.

Quad core ne bi preporucivao posto nemas neko jako napajanje, meni se na starom LC 5550 gasio komp u igrama, sa ovom trenutnom konfiguracijom, dok ovaj malisan g530 za tu rezoluciju sasvim je dovoljan po meni.

Naravno, uvek to moze bolje i skuplje, al onda za bolji cpu mora bolja ploca i tako sve u krug :)

I meni treba isto, a slicna nam je konfiguracija. G530 i nije neki upgrade...
Mislio sam neki athlon x4, ploca ima za oko 60e, jos 4gb rama i ne znam koja grafika?

Dakle, ti preporucujes da apgrejdujem samo grafiku ??

Tipa 7770 ili nesto sl. ? Da ne bude usko grlo ovaj proc e2160 koji moze da ide i do 3.3 Ghz bez problema ? najvise bi mi se isplatilo da ostanem na ovoj staroj platformi, ali ne znam koliko bi to jos moglo da gura nove hitove koji stizu.

Nema šta da bude usko grlo...sve to možeš da teraš sa jačom grafikom.Jedino ako menjaš na duže staze pa možeš da ubaciš neki G intel ili eventualno neki dual koji se otključava...

@ peja

Čim on to tera na toj rezoluciji, jasno ti je da ima stari monitor i rekao bih, ograničen budžet, a uvek kasnije može da se ubaci neki i3/i5.

Vidim da u prodaji jos ima i AMD 955 i 965 BE procesora za simpa pare. Sta kazete da se tako nesto mozda sklopi, imao bi poprilican boost u performansama, Sa nekim ok kulerom i jako dobar OC. Am3+ ploca i ddr3 memorija, za relativno male pare. Ili smatrate da je ta generacija procesora prevazidjena ? Budzet nije ogranicen al se trudim da bude sto je moguce manji, jel mi to nece biti primarna masina.

... Ili sacekati Q1 2013 i izlazak novih Ivy Bridge Celerona ? Koliki ce napredak biti u odnosu na Sandy Bridge Celerone ? Sta kazete ?

Naravno da je najbitnija grafika ali tek kad se ispuni neki uslov - smatram da cpu mora neki quad, pa neka je i najgori athlon

Phenom II 955 BE jel dovoljno dobar ? U kombinaciji sa 7770 recimo. Hoce li izdrzati napajanje ?

Hoće ja sam imao identično napajanje sa tim procesorom,4850,4gb ddr2...ako nećeš kačiti ništa više mislim da će moći obzirom da je 7770 manji potrošač.

Poslednja izmena:
Ukoliko uzmes phenoma, bices na granici za to napajanje, grejace se dosta i pitanje je koliko ce trajati. Taj LC power max ako izvlaci 400-450w. Kazem ti, meni je isto lcpower od 550w gasio komp sa 2500k, koji manje trosi od tog phenoma, a i graficka nije neki potrosac, oko 150w kolko se secam. Jeste, slazem se da je taj phenom odlican, ali napajanje je diskutabilno.

Aj ovako imam 8 mašina (2 u stanu i 6 u firmi) gde je najslabija P2 720 @ 3,6 sa 4 otkljucana jezgra 4GB DDR2 6850 1HDD NVidia 980 SLi ploca i LC 6550G star 4-5 godina i sve to radi besprekorno. Nošena je nedavno i na Lan Party gde je ceđena do maksimuma nekoliko dana. Još u slične dve mašine kucaju 550W LC Titani malo noviji.

Aj ovako imam 8 mašina (2 u stanu i 6 u firmi) gde je najslabija P2 720 @ 3,6 sa 4 otkljucana jezgra 4GB DDR2 6850 1HDD NVidia 980 SLi ploca i LC 6550G star 4-5 godina i sve to radi besprekorno. Nošena je nedavno i na Lan Party gde je ceđena do maksimuma nekoliko dana. Još u slične dve mašine kucaju 550W LC Titani malo noviji.

+1 :) ja sam istog mišljenja a baš zato što mi se to napajanje pokazalo kao jaaako dobro opet sam uzeo LC ali ovog puta X-Type za 50-tak evra...600w svaka preporuka!

Jel mogu na PhenomII 955 da nakacim GeminII ? Sjajan je kuler, samo dal mi je poitrebno drugacije kacenje i ima li ga uopste u zemlji Srbiji ?

Jel mogu na PhenomII 955 da nakacim GeminII ? Sjajan je kuler, samo dal mi je poitrebno drugacije kacenje i ima li ga uopste u zemlji Srbiji ?

heheh nikako...ja sam ga kačio i moj 955 se pregrevao,ne znam o čemu se radi ali GeminII nije za quadove što se tiče AMD-a!!To nikako ne radi!

Kako moze da se pregreva, koliko GeminII ima heat pajpova, a i ogroman je + push/pull ventovi ?
A reci mi, koje si kacenje koristio ?

To sam i ja kapirao dok nisam sam video...jednostavno ne funkcioniše,kačio sam naravno sa AM3 kompletom koji se dobija sa kulerom.Naravno pod uslovom da govorimo o istom kuleru pošto ima više varijacija.Ja sam imao ovaj:
http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-geminii-rr-cch-anu2-gp/comp_comp_cooler/54/349

sa dve 12-ice,bukvalno kao da ga nije bilo na procesoru,u idle modu sve ok ako kreneš nešto malo više tipa unzip ili igra...ćao...mada to je moj slučaj možda ja nisam nešto uradio kako treba ali čisto sumnjam da sam baš takav tantus da ne znam da nakačim kuler :)
Moja preporuka ti je da ako odlučiš da ga stavljaš u biosu podesi određenu temperaturu procesora za reset...čisto preventive radi.

Nazad
Vrh Dno