Šta je novo?

Brikovan Nexus 7

• Začetnik teme Začetnik teme Duck
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Duck

Slavan
Učlanjen(a)
05.10.2007
Poena
319
Sa ponosom mogu da kazem da sam uspesno brikovao model Nexusa 3G (2012god.) :smash: :wall: .
Dosadio mi je konstantan lag na lolipopu, pa sam hteo da uradim svoj prvi downgrade na 4.4.4 kit kat-a.
Otkljucao sam bootloader-a, obrisao sve podatke, instalirao SuperSU v2.30 koga sam i pokrenuo sa fast boot-om,
da bi dosao do zadnje tacke kada se loaduje naredba:"fastboot flash recovery recovery-clockwork-touch-6.0.0.6-grouper.img
fastboot erase cache" iz cmd.exe., da bi mi pri zavrsetku kopiranja imidza na tabletu racunar javio da nije pronadjen grouper driver...
Da skratim racunar ne vidi tablet kao prenosivi USB disk i mislim da ne mogu nista da uradim... imam beskrajni loop but skrina za
loli pop i mogucnost da udjem u boat loader preko precice power on + vol.- dugmeta.
Sta da radim, svaka sugestija je dobrodosla, posto mislim da sam za ove stvari beskrajno glup, moze i savet za neki servis...
Hvala 🙂 !

Pa ako mozes da udjes u bootloader onda ga nisi hard brikovao, to je soft brick koji moze da se sredi.
Ne znam kako doduse, nemam uredjaj, mislim da se to radi tako sto skines oficijalni rom, prebacis ga na memoriju i flesujes iz fastboota. Nesto na tu foru. 🙂
Najbolje pitaj na xda, ili cekaj nekoga ovde ko ima iskustva s tim..

Nije tako lako hard brikovati Nexus.
Po ovome što si do sada napisao, i ako je tablet dostupan računaru u fastboot režimu tvoj Nexus je verovatno samo soft brikovan.
Ne možeš mu naškoditi ako je zaista hard brikovan, ovde imaš detaljno uputstvo šta ti je činiti pa idi po njemu pažljivo i korak po korak.

[GUIDE] Nexus 7 - Factory Image Restore

Edit:
Zakasnio.. 🙂

Iskreno nisam ocekivao ovako brze odgovore, hvala svima, probacu sta mogu da uradim, hvala jos jednom :wave: !

Ovo ti je softbrick, cim je u boot loop-u, tako da ne bi trebalo da imas vecih problema da vratis.

Jesi probao Nexus Root Toolkit..ja sam tako zeznuo N5 i sa NRT ga uspesno oziveo..Sve radim preko njega..

Imao sam sličan slučaj krajem prošle godine...

Nexus 7 (2012) iz čista mira je zaglavio na beskrajnom loop uvodne animacije... Mogao sam da uđem u fastboot, ali bootloader nisam uspio da otključam. Takođe, računar više nije prepoznavao tablet. Pretraživanjem raznih foruma ispostavilo se da su svi koji su imali takav problem, isti riješili tako što su vratili tablet dok je bio pod garancijom i dobili novi. Pošto je moj došao i Amerike, nisam imao tu opciju. 🙁 U zvaničnom servisu su mi rekli da mi je otišla matična i da su spremni da je zamijene za tričavih 22 000 dinara! :zgran: Priča je ipak imala srećan kraj jer sam kupio drugi Nexus, kome je razbijen displej i zamjenio matične, tako da me na kraju čitava operacija izašla oko 50 evra. :happy: Tako da ne diži ruke od Neksusa! 😉

E sad što koči na lolipopu i što svako malo hoću da ga razbijem je druga priča... :d

Poslednja izmena:
Ako tablet ili fon ulaze u bootloader, ne postoji apsolutna sansa da je maticna otisla.

Nazad
Vrh Dno