Šta je novo?

Bridge Connections?

• Začetnik teme Začetnik teme syntax
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

syntax

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2004
Poena
319
E ovako, mučim se već danima u više navrata i nikako da uspem u bridge-ovanju dve lokalne konekcije. Dakle jedan komp sa dve mrežne kartice povezan je sa još nednim desektop računarom i jednim laptopom. Kad pokušam da uradim bridge jednostavno dobijem poruku : "An unexpected error occurred while configuring the Network Bridge" i to je sve? Kako ja sad da znam u čemu je problem? Postoji li neka začkoljica koju sam prevideo i koja mi onemogućava da uradim ovo? Treba mi ovo jer samo prvi komp ima izlaz na net, direktno preko adsl modema. Do sada sam vrlo lako delio net konekciju između dva kompa ali sada je u igru ušao i laptop a za to mi treba bridge.

Moram da napomenem da lokalne mreže rade normalno, znači od prvog kompa do drugog desktop računara, kao i od prvog kompa do laptopa. Eto, sve sam pokušao, raznorazne : "Set up a home or small office network" misleći da će se nešto interno podesiti kako treba i da će se rešiti problem ali ništa, uvek je na kraju prokleta poruka "An unexpected error..."

Izgubih živce pa sam morao da pitam za savet.
Unapred hvala na pomoći!

Bridge? Mislim da tebi treba softversko rutiranje, a ne bridge. Probaj sa WinGate ili CCProxy.

ukoliko imas setovan ICS na nekom od tih adaptera (tj. ako je ICS sa internet konekcije usmeren na neki od ta dva adadptera), izbrisi ga. ako ti treba ICS, kreiraj ga nakon kreiranja bridge-a. pobrisi sve eventualne staticke IP adrese koje si dodelio na adapterima koje vezujes u bridge.

Sve sam to već uradio i opet ona prokleta poruka o grešci...

ako ne ide bridge, probaj sa proxy-jem koji ti je pomenuo nadrealista. jedino sto gubis je to sto drugi desktop i laptop nece imati direktnu lokalnu konekciju.

Nazad
Vrh Dno