Ne radi se o CT-u, radi se o pljuvanju necega bez da se sagleda cela prica.
Ko hoce racunar za 200evra mora da se pomiri sa cinjenicom da ce dobiti "krsh", tj. komponente koje ce svako ko misli da zna vise o harderu nazvati djubretom.
To prodaje svaki veci ili mali proizvodjac, bila to neka kompanija poput CT-a ili diler poput Zvera.
I koja je onda poenta u Zverovoj izjavi da se velica ADI 17" monitor i KME kuciste i periferije ? Koliko treba da ne znas da to pricas ? Ili da budes pristrasan ? Ne, ni 7th Sense ili Trust uz CT-ov Basic nije nista bolji, ali o kojoj jednakosti pricamo ako se pljuje samo jedno ?
A to je ono sto mi najvise smeta, neznalica koja udara "ko maksim po diviziji" po necemo sto mu je palo na pamet, siri dezinformacije i gluposti. Zver je u tome sampion i ja cu biti tu uvek da ga "poklopim"
Bottom line:
Basic jeste los racunar, ali za 200 evra novo ne moze bolje. Dacia je krsh auto ali za 6k evra bolje novo nema.
Ocemo da je pljujemo ili da se pomirimo sa cinjenicom da ce to ipak veliki broj ljudi kupiti i biti zadovoljan.
Ja kazem da ispod Opela/Hyundai/FIAT-a nema kola, kao sto ispod 300e (samo kuciste) nema valjanog kompa. Ali to je subjektivno misljenje.
Objektivno je da svako u ~200e racunare stavlja najjeftinije delove, bilo da je to PiN, KimTec, CT, PCCentar, Jugodata ili neko peti. Nema drugog izbora.
Ili druga grupa: Sve je to krsh, moras da stavis makar 1GB rama, dual core i graficku sa 256/256. Mislim, alo, o cemu pricamo ?
Moj komp kosta par puta vise od tih najjeftnijih pa ne pricam da su budale i neznalice oni koji kupuju jeftinije/slabije/drugacije.
Bottom bottoma.
CT se pominje u dve teme i sa obe sam vrlo upoznat. Kad god nesto dobro znam trudim se da obavestim ljude.
Kako znam konkretn ovo ? Da, vrlo sam blizak sa CT Computers ali i sa drugim firmam u IT poslu jer se time aktivno bavim 10tak godina.
U Srbiji ljudi pljuju "po defaultu" pa svako ko prica realno dobija etiketu da je potplacen i to je realnost ove drzave. Stoka smo i "po defaultu" smo u fazonu da komsiji crkne krava, ne cenimo niciji trud a naravno, svojim dupetom ne mrdamo sem ako bas moramo. Ali tudje mrdanje naravno omalovazavamo.
Cast izuzetcima ali takvih je malo. Za ostalu bagru cu ja biti tu da im objasnim koliko grese, makar oko onoga sta znam.