Šta je novo?

Brand name DVD/DIVX playeri

gx-x je napisao(la):
off-topik: Ne upucen sam u ovu temu ali sam negde procitao kako su svi ti "brandovi" zapravo falsh i da je diviX i dalje ne legalan nacin reprodukcije filmova (Sony rekao naravno) i da samim tim "brand" DVD plajeri ne bi trebalo da mogu da pustaju divx-e ??? Znam da ovo vecini vas sad zvuci kao glupost ali meni je imalo neke logike kad sam citao pa vas pitam jeste/nije tako ?

PS. Sa ovim uredjajima koje pominjete, da li je dovoljno ubaciti "standardan" divx cd sa avi fajlom i .txt (sub itd) fajlom (titlom) izabrati kao u windowsu i to je to ? Kako tacno "radi" cela stvar, mislim na pustanje divx-a . Kupio bih matorcima posto sad imaju DVD a sve sto ima na DVD-u su odavno gledali, pa me interesuje koliko je komplikovano za dve tehnoloski ne obrazovane osobe da savladuju ovu radnju ?
kod mene je to ovako... ubacis disk, on procita sadrzaj diska, ti odes na subtitle fajl i pritisnes "subtitle" dugme na daljincu, pa odes na avi fajl i pustis... i to fino radi... cak i ako je film razbijen na vise diskova, on sam pusti sledeci bez ikakvog primetnog seckanja!

ma to da su falsh je samo izmisljotina,posto su Philipsovi uredjaji na philips.com sajtu.
Pitanje je samo meseca kada ce i Panasonic i Sony izbaciti uredjaje koji citaju DIVX,isto je kao ako se secate u veci MP3-a.Sony je zadnji izbacio DVD playere sa MP3 reprodukcijom

sony je ozbiljno izbacio DVD sa mp3 reprodukcijom ???? zjuuu, jedno pricaju drugo rade, a najavljuju i novi sistem zastite od kopiranja diskova....cccc

PS. hvala na odgovorima :wave: Idem prvo da vidim da li mozda ima neki firmware za ovaj moj pioneer DV-350, mozda moze i on da pusta divx...

Sony je vec izbacio divx player!

Ne znam da li je neko vec kupio DVP 720 SA.. Ali Cesi su uradili jako dobar posao na ovom sajtu.. www.philips720sa.wz.cz - Koliko sam shvatio, okacen je firmware koji podrzava CP 1250 tj. sva nasa slova, koja su oivicena, tako da nema problema sa citljivoscu na svetloj pozadini.. Okacen je cak i program za editovanje firmwarea za MTK divx playere! Pa ako neko ima vremema moze da pravi svoj sopstveni firmware ;)

Nedavno sam dobio Philips DVD 632 plejer i veoma sam zadovoljan kako slikom tako i odlicnim zvukom. To sto je zvuk tako dobar me je posebno iznenadilo. Cita DivX-e, pusta nas subtitle. U uputstvu ne spominju DVD-R standard tj. nije na listi podrzanih medija ali nisam jos probao da li bi neki "-" DVD ipak ocitao. Sve u svemu odlican plejer koji je uz to i tih u radu.
Pored tako jeftinih "Brand Name" plejera stvarno ne treba davati pare na neke malo jeftinije "polu brand"-ove pa se zezati...

Poslednja izmena:
Uh, greska! Plejer je Philips DVP 642K (a ne 632 kako sam gore napisao).

I ja imam philips 737 i stvarno je odlican, sem malih slova kod titlova (divx) ...

Kupio ortak pre neki dan Philips 630 i radi ok. Nervira me malo sto su mu sitna slova i oce da pravi problem sa neki subtitlovima iako su bili u istom formatu. Mrzelo me da gledam detaljnije sta je problem. Daljinski mu je malo siromasan, bar meni fali taster za sound preset i volume control. Generalno, ok kupovina.

Moja preporuka u ovom trenutku je yamaha s550. Izasao je firmware sa podrskom za divx titlove, a cini mi se da je nesto kvalitetnije uradjen od ovde spomenutih playera.

Blade je napisao(la):
Moja preporuka u ovom trenutku je yamaha s550. Izasao je firmware sa podrskom za divx titlove, a cini mi se da je nesto kvalitetnije uradjen od ovde spomenutih playera.

Jos samo gde ima da se kupi ?

Uh, jos kada bi mi rekao cenu ... A da ne zaboli ...

Evo sta sam ja nasao
http://www.hifi-regler.de/shop/sony/sony_dvp-ls785v_s_silber.php
http://www.hifi-regler.de/shop/sony/sony_dvp-ns955v_s_silber.php

Da li je to i Sony krenuo sa prozivodnjom DVD playera sa DIVX reprodukcijom.Na Sonyjevom .co.uk sajtu nepise da ovi playeri imaju to,ali na ovom sajtu (Nemackom) pise da mogu da reprodukuju DIVX.

Kao sto vidite oba podrzavaju i SACD(multikanalni) tako da su konkurenti Philipsu 720SA i Pioneeru 575.

update:sto se tice Yamahe s550 ona je konkurent Philipsu 630/632 i Pioneeru 470 posto nema SACD

Poslednja izmena:
Mislim da je prethodnik modela S550 (bio je S540) kostao oko 250eura u 4Audio u NS-u tako da ni ova nova nece biti jeftinija (ako ne bude i skuplja).

Evo i cena nekih Samsungovih kompleta (plejer + 5.1 zvucnici)

Samsung HT-DS 400
- DVD/Divx
- RDS Tuner
cena: 19.500

Samsung HT-DS 490
- DVD/Divx
- RDS Tuner
- BEZICNI 5.1 sistem zvucnika
Cena: 29.500

E, sad... imaju i neki Daewoo komplet za samo 11.995 dindzi (DVD plejer + RDS Tuner + 5.1 zvucnici) ali na zalost ne podrzava divx :D

AVC, Ustanicka 189, v.p. 29; 011/2888-450
Multimedia d.o.o. Sarajevska 1/L2; 011/3612-360

Blade je napisao(la):

Gde si nasao taj firmware ? Juce sam bio u 4Audio i video Yamaha S550. Vise mi se svidja onaj stari S540 (nisam ljubitelj ovih novih slim komponenti). Inace S550 kosta 190E.

Pa to je super cena za S550. Znaci nije vise onaj dizajn nego Slim "pakovanje"...

Eh, juce probam put oko sveta za 80 dana sa Dzeki Cenom na Philips 630 kad ono cvrc ... Pusta film , ali je kodek zbrljan pa se vidi neka teska brljotina. Pogledacu koji je kodek pa se javljam. Inace, ima li negde neki noviji firmaware za njega, mnogo su mi sitna slova.

Video sam u Merkatoru radnju koja prodaje neku tehnicku robu i jos imaju neki zastakljeni deo gde stoje neki receiveri i dvd-ovi medju kojima je i ... Pogadjate Yamaha S550 DVD i DVS 550. Cene su iste kao i u 4Audio. S550 je oko 15000 din.
Ima li iko ovu Yamahu jer sam na ivici da je pazarim, pa ko velim , da cujem neko misljenje .

I jos jedan post ... Od utorka u SuperVeru bice Pioneer 646 (mislim da je taj model) koji cita i divx, kosta oko 15000 din, pa kome je blizu nek ide da pogleda. Baja koji radi tamo kaze, ako ne laze, da planu za 2 dana od kada se pojave u prodaji.

Neki dan moj prijatelj je kupio Yamahu S550 pa sam malo uporedjivao sa mojim philips-om (640K). Yamaha ima Philipsov drajv sto je dobra osobina. Kao malu prednost mogu navesti sto ima premotavanje do 32x (philips ima do 8x). Slika je takodje besprekorna. Mana je sto, cini mi se ima losiji zvuk od Philipsa, sto ako niste zagrizeni audiofil i ne gledate pretezno video koncerte nije presudno.
Pozdrav!

Kazi jos nesto. Koliki je font u odnosu na Philips-a i cita li kukice ?
To da je zvuk losiji .... Nesto mi je tu mnogo sumnjivo. Uglavnom su po stranim review-ima Philips-a zesce popljuvali bas po pitanju reprodukcije audio diskova - u fazonu dobar je samo za gledanje filmova. Sta cita od kodeka ?

Kupio bih i ja Pioneer 575, ali me interesuju neke stvari:

1. Kvalitet zvuka pri MP3 reprodukciji (u poredjenju recimo sa Philips 630/720)
2. Dali prepoznaje i ispisuje ID tag-ove?
3. Kako stoje stvari sa reprodukcijom MP3 fajlova sa DVD-a?

Pozdrav!

Nismo probali DivX filmove posto covek iskljucivo koristi Yamahu zaDVD koncerte i poneki DivX koncert gde nema subtitla. Opaska na zvuk se odnosila samo na zvuk sa DVD i DivX video snimaka. Ne koristimo DVD player za audio CD-e.

vrobec je napisao(la):
Kupio bih i ja Pioneer 575, ali me interesuju neke stvari:

1. Kvalitet zvuka pri MP3 reprodukciji (u poredjenju recimo sa Philips 630/720)
2. Dali prepoznaje i ispisuje ID tag-ove?
3. Kako stoje stvari sa reprodukcijom MP3 fajlova sa DVD-a?

Pozdrav!

Posto verujem da nema velike razlike u odnosu na DV-470 - tagove i ukoliko cita nema neke vajde, jer prikazuje 14 karakterra, pa sta vidis - vidis :(
Citanje sa DVD-a radi sasvim OK. Pobao sam samo neke koje sam imao na DVD+RW, pa verujem da rade i +/-R s obzirom da filmovi sa -R rade odlicno....

Blade je napisao(la):

Blade, koji ti firmware koristis ? Ovde na sajtu pise:

What is new in Version V.34:
1. After playing JPEG/MP3, shuffle mode cannot be canceled by tray open/close.
2. After playing WMA, DVD-Video playback sometimes becomes slow.
3. DivX subtitle cannot be displayed.

Sad da li ja ne razumem tj. hoce da kaze da su ovi problemi uklonjeni ili recimo ovo pod 3. prevoda nema posle ovoga ?

Oce da kazu sta je ispravljeno novim FW (bar je takvo moje iskustvo sa svim ostalim uredjajima mada obicno napisu sta je fixed...)

Nazad
Vrh Dno