Šta je novo?

Borderlands 2

Jel rasplozen neko za multi? :)

Stavio sve na max i lepo radi, nije neshto zahtevna igrica.

Stavio sam sve na max. I meni se cinilo da radi fantasticno. Ali na nekim mestima gde ima puno fizike ozbiljno preznoji konfu iz potpisa. FPS padne cak na 20!

Klizi sve ko podmazano u 1920x1200, čak i u najzahtevnijim scenama. Naravno sve na maksimumu uključujući i fiziku... Dobro su je optimizovali, nema šta...

Kakva optimizacija, u pitanju je UE3, star 6 godina, to vise ne bi trebalo da bude zahtevno, bez obzira na unapredjenja samog engine-a.

Slazem se. Ali izgleda da mi je grafika slaba za fiziku na High u ovoj igri.

Naravno... Nego, grafika na stranu, odusevio me humor, u prvih 15 minuta ima toliko epic citata, robot je luuud... :D

Da. Claptrap je skroz otkacen. :D

Ja ne znam kako to kod vecine klizi, meni sa fizikom na high zna da se spusti na 30-ak frejmova.

Spusta ti se na 30 FPS-a sa i7 i GTX680?!

I to prilicno cesto, kada gledam u daljinu na vece objekte, o borbama i da ne pricam, tu se uzasno vidi pad.

Malo mi je to cudno. Kod mene se FPS krece uglavnom izmedju 40 i 60 (stavio sam na capped 60). U ekstremnim situacijama, kada je borba u zatvorenom prostoru, a puca se na sve strane i eksplodira,... tada padne na 20FPS. Trebalo bi probati sa nizim podesavanjima za PhysX, da vidimo ima li razlike.

Probao sam PhysX na low i onda je zakucano na 60 frejmova. Tacno je zbog fizike.

Edit: Evo i slike bez borbe sa PhysX na high.

Prilozi

• Borderlands2 2012-09-22 15-08-56-98.jpg
    Borderlands2 2012-09-22 15-08-56-98.jpg
    263.9 KB · Pregleda: 131
Poslednja izmena:
Probaj update drajvera, mozda resi problem. Trebalo bi da ti radi na max detalja bez stucanja.

Ja nisam daleko odmakao, ali kod mene nije zasad palo ispod 60 na max.

Kakva ti je konfa mogao bi da teras tri Borderlendsa :D

To je ili neki bag, mozda i do shebanog win7 ali je moguce da namerno optimizuju igre samo za najnovije procesore. Prosto je nemoguce da i7 920 i gtx680 ne mogu da guraju ovu igru sa high fizikom sa 60 fps.

Secam se da sam dobijao savete da igre lose rade na starim platformama jos iz perioda kada sam hteo da c2d e8400 zamenim sa q9550 i naklokujem, na jednom drugom forumu jedan clan mi je slao neke tabele gde se lepo videlo da q9550 naklokovan na ddr2 platformi ima mnogo losije rezultate od i3 2100 sa istom grafickom pa cak i od Phenoma II na ddr3.

Hocu da kazem da neoptimizacijom mozda namerno hoce da nateraju ljude da kupuju nove procesore, realno koja jos to igra moze da uspori q9550 na 4Ghz ili ovaj i7 920 toliko pa da fps bude na granici igrivosti? a u nekoj temi ovde sam video da prelazak za q9550 oc na i5 2500k duplira fps u nekim igrama.. i sto je najjaci fazon cak i i3 moze duplo vise da izvuce, ja mislim da je to klasican primer namerne neoptimizacije zbog ostvarivanja profita.

Poslednja izmena:
Ako neko hoce, nas dvoje prelazi, trenutno 14. level cini mi se, nismo jos kod Tine stigli, ali tu smo...gunzerkera i axtona igramo

To je ili neki bag, mozda i do shebanog win7 ali je moguce da namerno optimizuju igre samo za najnovije procesore. Prosto je nemoguce da i7 920 i gtx680 ne mogu da guraju ovu igru sa high fizikom sa 60 fps.

Secam se da sam dobijao savete da igre lose rade na starim platformama jos iz perioda kada sam hteo da c2d e8400 zamenim sa q9550 i naklokujem, na jednom drugom forumu jedan clan mi je slao neke tabele gde se lepo videlo da q9550 naklokovan na ddr2 platformi ima mnogo losije rezultate od i3 2100 sa istom grafickom pa cak i od Phenoma II na ddr3.

Hocu da kazem da neoptimizacijom mozda namerno hoce da nateraju ljude da kupuju nove procesore, realno koja jos to igra moze da uspori q9550 na 4Ghz ili ovaj i7 920 toliko pa da fps bude na granici igrivosti? a u nekoj temi ovde sam video da prelazak za q9550 oc na i5 2500k duplira fps u nekim igrama.. i sto je najjaci fazon cak i i3 moze duplo vise da izvuce, ja mislim da je to klasican primer namerne neoptimizacije zbog ostvarivanja profita.

Pa onda bi svi imali problem sa i7, ne samo pojedinac. Ja ne znam koji procesor ima posle tog noviji i jaci? To je vrh ponude trenutno, ako na njemu ne radi i na ovoj grafici koju covek ima. Onda svi treba da batalimo racunare i kupimo kutiju ili ps3. Meni na mojoj masini radi super sa midium podesavanjima. Moze cak i da se podigne neki detalj.

Pa onda bi svi imali problem sa i7, ne samo pojedinac. Ja ne znam koji procesor ima posle tog noviji i jaci? To je vrh ponude trenutno, ako na njemu ne radi i na ovoj grafici koju covek ima. Onda svi treba da batalimo racunare i kupimo kutiju ili ps3. Meni na mojoj masini radi super sa midium podesavanjima. Moze cak i da se podigne neki detalj.

Gresis. Njegov i7 je dve generacije star, ali to ne znaci da je slab. I bas me cudi da na GTX680 ne moze sve da tera na max.

Jeste star ali je i dalje u vrhu ponude, a o grafici da ne pricam. Znaci nije do toga 100%

Corvux Corax^ono o cemu ja pricam. taj cpu je mator bez obzira na snagu. Realno ljudi, pa kako je moguce da i3 sa 2 fizicka jezgra u prici ''nije cpu toliko bitan za igre'' baca bolji fps od q9550 na 3,8Ghz npr. Najjace da je q9550 slab, ubedjen sam da neoptimizacijom namerno teraju ljude da kupuju nove procesore.

Poslednja izmena:
Ma i nije bitan toliko CPU za igre. Mnogo je bitniji GPU. Bitno je da CPU moze dobrim delom da "isprati" GPU. Poenta je da kod njega definitivno nesto nije u redu. Ali pustimo to, uzivajmo u igri koja je odlicna. :D

Jel ima zaintersovanih za co-op? Sad sam ''narucio'' igru, trebalo bi vec sutra da je tu.

Ako ima zaintersovanih ( preko tungle ) posaljite PM pa cemo se dogovoriti ;)

...kod mene i7 920/560ti radi 60fps, nema to veze sa procesorom

Hm, nisam probao igru, ali sam gledao onaj snimak gde lik igra sa 660 i fizikom na high i fps mu lagano opadne na 30-ak pa i manje cim se ubaci gomila cestica i fluida...

Sad malo eksperimentisah. Vama kojima igra ima nizak FPS, probajte da iskljucite Ambient Occlusion. Izgleda da resava problem.

eh prvi put da zazalim sto nemam nvidia kartu, nije losa fizika uopste...

Vrh Dno