Šta je novo?

Bootabilni DVD. Kako?

Tek da javim da sam otvorio maca (mnogo to zanimljivo izgleda unutra. Pomalo prašnjavo, ali zanimljivo), izvadio superdrive, malo ga čistio, izduvavao, ali sve je bilo uzalud. Mislim, ništa se nije promenilo. I dalje ne čita DVD DL. ***.

*** :(

E baš ***a... :(

Proline externi 5,25'' rack sa fw (4.800 d) + najjevtiniji LG dvd (1.750) = rešen problem.

Prvo što sam narezao bio je DVD DL sa Leopardom 10.5.4 - i sve je radilo bez greške. Sad bi još trebalo da sa njega mogu i da instaliram Lea.

Nisam te pohvatao.

Narezao si Leopard 10.5.4, a treba da instaliraš Leo4All? Pa zašto si rezao? :)

Ne shvatam.

Nemanja, ne pratiše fabulu radnje. U MBP mu je prestao da radi DVD snimač i radera je htio da ga zamijeni... Nije našao uređaj za zamjenu, pa je uzeo eksterno kučište i LG DVD±R/W i testirao ga sa image fajlom instalacionog diska Leoparda...

Ne, 10.5.4 mi je za mbp. (Ukratko: pukao mi je SD na mbp, ne čita i ne reže dvd dl i cela ova operacija sa externom fiokom je zbog toga. Još sam na Tigru na mbp, hteo bih da pređem, konačno, na Lea...)

Meni ne treba Leo4All. Ne za sada, mada ozbiljno razmiljšljam da od nove godine sklopim jednog.

Haha...

^^
Ma pratio sam i znam. Nego mi nije bilo jasno šta sad instalira, šta reže... Tu sam se pogubio.

^Skapirah i ja... Dobro је. :D

Nemoj se toliko truditi da postigneš na svim frontovima... ;)

Da nastavim staru temu novim problemom: kao što rekoh, prvo što sam narezao na externom LG dvd rezaču kroz fw vezu bio je Leopard na dvd dl. I posle je stalo (sad već pričam o običnim, single layer dvd) - neće da reže kada to radim kroz fw. Počne, a onda je negde zaglupi i to može da traje i sat i više vremena, posle čega moram ga cancelujem operaciju i bacim disc.

Kada to istu uradim samo kroz usb vezu, sve lepo radi, za par minuta disc je narezan.

Dakle, gde bi mogla da bude greška, ili gde ja grešim. Zašto usb vezom hoće, a fw neće? Samo da dodam da čitanje dvd-ijeva ide bez problema kroz oba protokola.

A da probaš da zamijeniš FW kabal? Možda on pravi probleme... Kao što se uz WD Studio diskove dobijaju falični FW kablovi koji su u stanju da spale USB port ili možda čak i čitav kontroler...

Probao jutros. Nije kabl - i sa drugim kablom se isto ponaša!

Krene lepo, trepće lampica na DVD rezaču, prođe "burn lead in" i posle 10-20-30 sec ugasi lampicu i kao nešto reže, vrti onaj dvd unutra iz sve snage, ali ništa od toga. I sve vreme stoji da je narezao 0%.

Jesi gledao log? Da tamo možda nešto ne piše...

Šta ćeš, imaš posla i sa ovakvima - kako do loga?

Pa trebao bi da se nalazi u /private/var/logs pod imenom programa koji snima. Ili gledaj system.log u nadi da ćeš se snaći u moru poruka, kao i da ćeš naći to što ti treba...

Nazad
Vrh Dno