- Učlanjen(a)
- 23.02.2024
- Poena
- 125
Kakvo budženje, bojler od 6 litara čim malo podigne temperaturu diže debelo pritisak i mala je površina posude da koliko toliko dilatacijom kompenzuje pritisak.
Tako sam u mogućnos' 😀50 lit. to je za jednog čoveka jedno tuširanje, za žensku osobu sa dužom kosom to je pa i malo tople vode.
Imaosam ga i znam koju muku sam imao, pre njega od 60 litara, već 60 litara je drguga priča. Letos sam njega ispravan skinuo i stavio kombinovani od 80 lit. Nesećam se na samoj kutiji za bojlere kako pisaše za koliko je on osobe.Po toj logici za 4 osobe treba 200litara
50 litara je kapacitet za dve osobe, 80 za 4
...ako udjemo zajedno...
Ali nemamo svi kadu80l za 4 osobe? Kod mene je 80l za 2 osobe kada ja idem prvi ili ako udjemo zajedno. 80l je za jednu kada zena udje sama. Ne izlazi dok ima tople vode.
Naravno da je do nas. Neko moze da se kupa hladnom vodom i da mu ne treba bojler uopste.To je do vas a ne do bojlera i normalne potrošnje.
Svako moze da istoci ceo bojler, i ta voda u bojleru se meša sa hladnom
Kod mene je neki takav Hertz (10 ili 12 bar, nisam siguran skroz) i ne kaplje. Bojler je mali Ariston, mislim da je od 5 litara (nije bilo mesta za veći, nešto su menjali u modelima, prethodni koji je crkao je bio 10 litara).Pozdrav svima. Vec par dana pokusavam da utvrdim da li je problem u bojleru, pa da proverim i ovde, mozda je neko imao slicnu situaciju.
Naime, kupio sam niskomontazni kuhinjski bojler Ariston Andris Lux 6 UR. Montirao ga i povezao, ali kada se ukljuci bojler, cak i na minimum, pusta vodu na sigurnosni ventil.
Zamenio sam fabricki ventil novim Rosan od 9 bara, ali ista situacija. Cuo se sa jednim vodoinstalaterom, kaze uzmi Hertz od 12 bara i zameni.
Pozvao sam Ariston ovlasceni servis, dosli su, sve je dobro povezano. Ali kazu da je to normalno i da je potrebno postaviti odvod za vodu koja curi na sigurnosni ventil.
Meni to nije normalno. Dva vodoinstalatera i dva razlicita predloga.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari