Šta je novo?

Bojler za kupatilo

Kakvo budženje, bojler od 6 litara čim malo podigne temperaturu diže debelo pritisak i mala je površina posude da koliko toliko dilatacijom kompenzuje pritisak.

Mali kuhinjski bojleri, bar oni koje sam ja video, nisu pod protiskom. Kad digne temperaturu, voda kaplje na slavini.

Po 10. put, postoje pod pritiskom, kod mene kući je takav. Prvo sam kupio bateriju, pa sam onda prema njoj tražio bojler, maltene svaka radnja ga ima.

И ако купујете нискомонтажни који није под притиском обавезно гледајте неки са прохром или инокс казаном. Данас је пластика у моди.

Šta može da bude problem sa plastičnim kazanom? Pitam da bih znao šta da očekujem :) Imam neki Magnohrom 20 godina i radi dobro.

Može biti loš kvalitet ili odlivak iste. Znam za nekoliko slučajeva da su u garantnom roku pukli.

Kupih Metalac Aurora bojler od 50 l danas.Po specifikaciji deluje OK, valjda se nisam zaj..., generalno je loš izbor bojlera bio za sad i odmah...

50 lit. to je za jednog čoveka jedno tuširanje, za žensku osobu sa dužom kosom to je pa i malo tople vode.

Po toj logici za 4 osobe treba 200litara

50 litara je kapacitet za dve osobe, 80 za 4
Imaosam ga i znam koju muku sam imao, pre njega od 60 litara, već 60 litara je drguga priča. Letos sam njega ispravan skinuo i stavio kombinovani od 80 lit. Nesećam se na samoj kutiji za bojlere kako pisaše za koliko je on osobe.

Sve je stvar navike. Ja sam svojevremeno trošio bojler vode za kupanje, bez obzira na njegovu litražu. Dakle, kupanje je trajalo sve dok ima tople vode.

50 l sam morao da kupim, jer se bojler nalazi iznad mašine za sušenje, a ispod koje je veš mašina. Takođe, stan u kome živim ima dva kupatila...

80l za 4 osobe? Kod mene je 80l za 2 osobe kada ja idem prvi ili ako udjemo zajedno. 80l je za jednu kada zena udje sama. Ne izlazi dok ima tople vode.

...ako udjemo zajedno...
python GIF

To je do vas a ne do bojlera i normalne potrošnje.

Svako moze da istoci ceo bojler, i ta voda u bojleru se meša sa hladnom

80l za 4 osobe? Kod mene je 80l za 2 osobe kada ja idem prvi ili ako udjemo zajedno. 80l je za jednu kada zena udje sama. Ne izlazi dok ima tople vode.
Ali nemamo svi kadu :D

Realno, potrebna količina tople vode za održavanje higijene nije velika. Sve ostalo ide na uživanje...

To je do vas a ne do bojlera i normalne potrošnje.

Svako moze da istoci ceo bojler, i ta voda u bojleru se meša sa hladnom
Naravno da je do nas. Neko moze da se kupa hladnom vodom i da mu ne treba bojler uopste.
Hteo sam da kazem da je sve individualno, nema pravila 2 na 50l, 4 na 80l i sl. Da smo nakaceni na toplovod moza zena bi zabagovala u kupatilu i ne bi izasla do proleca :ROFLMAO:

Inace, vezano za bojlere i plastiku... Tiki je ranije imao kazane koji su imali plastiku s unutrasnje strane. Desavalo se da rikne termostat pa se bojler ne gasi, plastika se istopi i zapusi sigurnosni ventil i onda bojler eksplodira, razvali zidove. Masovno su crkavali. Od tada bojler i plastika u mojoj glavi ne idu zajedno.

Pozdrav svima. Vec par dana pokusavam da utvrdim da li je problem u bojleru, pa da proverim i ovde, mozda je neko imao slicnu situaciju.

Naime, kupio sam niskomontazni kuhinjski bojler Ariston Andris Lux 6 UR. Montirao ga i povezao, ali kada se ukljuci bojler, cak i na minimum, pusta vodu na sigurnosni ventil.

Zamenio sam fabricki ventil novim Rosan od 9 bara, ali ista situacija. Cuo se sa jednim vodoinstalaterom, kaze uzmi Hertz od 12 bara i zameni.

Pozvao sam Ariston ovlasceni servis, dosli su, sve je dobro povezano. Ali kazu da je to normalno i da je potrebno postaviti odvod za vodu koja curi na sigurnosni ventil.

Meni to nije normalno. Dva vodoinstalatera i dva razlicita predloga.
Kod mene je neki takav Hertz (10 ili 12 bar, nisam siguran skroz) i ne kaplje. Bojler je mali Ariston, mislim da je od 5 litara (nije bilo mesta za veći, nešto su menjali u modelima, prethodni koji je crkao je bio 10 litara).
Zgrada inače ima limitator pritiska na 4 ili 4.5 bar, i pošto smo na poslednjem spratu (mali duplex na 4. i 5.) baš imamo slab pritisak u instalaciji.

Nazad
Vrh Dno