Šta je novo?

Bojler za kupatilo

Bez želje da te kritikujem, ali pre neki dan sam zamenio bojler novim. Bilo je u igri i smart rešenje (prvi pik je bio Metalac Sirius u inox izvedbi, dok je žena želela neki slim pa su bili u igri i Electrolux i Bosch i Ariston). Odustao sam baš zbog elektronike, jer bojler u suštini treba biti prost i jednostavan bez viška potencijalno kvarljivih delova (elektronike). Kupio sam Metalac Aurora 80l sa dva suva grejača u inox izvedbi.

Zamenio sam ja ovaj naduveni kondenzator Panasonicom od 39 rsd, ali je zbog njega iskočio i dodatni unutrašnji osigurač u samom bojleru (pored onog prvog koji je na napojnom kablu).

E, sad, kako su svi video tutorijali za otvaranje donjeg poklopca bojlera snimani na bojleru koji je demontiran i okrenut naglavačke, da bi se, je'te, išta videlo na snimku, nisam ni zalazio u to da je moguće da se taj poklopac skine dovoljno (nekoliko cm) i kada su cevi/creva priključena i da možeš zavući ruku unutra i napipati osigurač koji treba da se pritisne i - to je bilo sve.

Platio sam 4000 rsd za izlazak majstora na teren da odšrafi dva šrafa i pritisne to dugme... što kažu, ne plaćaš da udarim, nego što znam gde treba da udarim.
Ali da, ovaj naduveni je izazvao izbacivanje internog osigurača i nastavio bi to da radi do zamene cele pločice sa elektronikom koju servis preporučuje.
Kako je ista izašla iz garancije za nekoliko dana, lemilica i kondenzator od 39 dinara rešavaju problem... i naravno, da se zna šta treba pritisuti nakon popravke. 😀

BTW, ne može niko da me ubedi da ovaj zeleni kondenzator nije namerno ostavljen da bude najslabija karika i umre u nekom periodu koji će biti nakon isteka 2 godine... sramota, jedino što može da se kaže.

1787923548060.webp

Sreća tvoja pa si kadar. Šta će 98% nesretnika koji ni sijalično grlo ne mogu da defektuju. Mogu biti samo ovce za šišanje.
Njima je svejedno koji će se bojler kvariti, ne znaju ni jedan popraviti. Iz tog razloga preporučujemo jeftini izbor, makar imaš nekog u okolini koji može zameniti grejač/termostat/sigurnosni ventil.
Ja sam kupio elit inox talas i da kucnem u drvo nisam imao ikakvih problema za ovih 6-7 godina.

Nazad
Vrh Dno