Šta je novo?

Bluetooth pitanjca

morbius

Rambo Amadeus
VIP član
Učlanjen(a)
08.03.2003
Poena
1,065
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600X
Matična ploča
Asus Prime B350-Plus
RAM
2x8GB Corsair DDR4 CMK16GX4M2B3200C16
GPU
Sapphire Pure Radeon 9060 XT 16GB
Storage
XPG Gammix S11 Pro 1TB
PSU
Seasonic 520W 12Mii
Monitor
BenQ VZ2770 27"
Miš & tastatura
Motospeed Ck104, ProtoArc EM03
Mobilni telefon
Poco F5
Pristup internetu
  1. Optički internet
Juče sam po prvi put instalirao USB Bluetooth adapter na računar. Uz njega je stigao neki BlueSoleil program koji se instalira pre ubacivanja spravice u USB port i moram reći da nisam zadovoljan ovim programom, pošto je komplikovan, nepregledan, ima gomilu meni nepotrebnih opcija i nije u stanju da vidi većinu fajlova prisutnih na mobilnom telefonu. E sad me zanima:

1. Može li se instalirati bilo koji program ove namene sa bilo kojim USB Bluetooth dogleom, nezavisno od proizvođača? Koji program vi koristite?

2. Vidim da windows XP u sebi ima drajvere za Bluetooth. Ima li on i neki interfejs za osnovne Bluetooth servise (transfer fajlova, štampanje...)? Koristi li ga neko i kakvi su utisci?

ja sam pre koristio od drugara msi bt i uzasno me je nervirao njegov soft.
za sebe sam kupio tecom i nisam ni instalirao njegov soft. sa diska vec cim sam zakacio bt na komp xp je sam instalirao drajvere. dobio sam bt ikonicu u trayu i preko nje saljem i primam fajlove. ostalo me nije zanimalo pa nisam ni probao. znam samo da je instalirana i podrska za net preko bt-a.

Mislim da samo Win XP Service pack 2 ima podršku za BT...
Po meni je bluesoleil sasvim korektan softver, i ja ga koristim, ali za transfer fajlova sa mobitela koristim PC Suite (Nokia telefon, 6600)...
Nisam primetio nikakve probleme ili komplikacije u vezi BlueSoleila...

Koristim bluesoleil i nokia pc suite,i jedan i drugi su vise nego jednostavni za koriscenje.Bluesoleil->File transfer service za prebacivanje podataka.Probano i na Nokia i na SE aparatima.GA bt.

Najveći problem sa BlueSoleil-om je u tome što ne mogu da pošaljem fajlove preko njega. Kada pokrenem file transfer servis dobijem samo share-ovane foldere u telefonu, a većina fajlova u njima se uopšte i ne vidi. Ne postoji način da preko ovog programa pošaljem fajlove sa PC-a na telefon. Kada prebacujem fajlove sa računara na telefon to moram da pokrenem sa telefona, pošto BlueSoleil izgleda da uopšte nema tu mogućnost, ili je ona negde duboko sakrivena. Evo, sad sam u helpu provalio da je nema, nego moraš iz drugog uređaja da pristupiš fajlovima u share-ovanom folderu na kompu.
Izgleda i da BlueSoleil onemogućava da Windows pristupi bluetooth-u, pošto kada uradim desnik klik na fajl i odaberem send to bluetooth, Windows XP SP2 pokrene svoj čarobnjak za Bluetooth prebacivanje fajlova koji kaže da ne može da pronađe uređaj.
Znam da postoji neki program za Bluetooth transfer nalik na Total Commander, samo prevlačiš fajlove iz jednog prozora u drugi.

Uzeo si Bluetake USB BT i koliko god ocajavao zbog BlueSoleil-a, boljeg resenja nema. Do sada nisam pronasao softverske alternative.

Ako imaš Nokia telefon, dovoljno je da desnim tasterom na taskbaru klikneš na plavu bluetooth ikonicu pa connect i onda se telefon predstavi sistemu kao još jedan drajv sa koga i na koga mogu da se prebacuju podaci. Probano na nekoliko telefona, radi... MSI bluetooth je u pitanju, bez njegovog softvera.

Opet, taj BlueSoleil nisam gledao, moguće je da je lošiji od ovog MSI-a. Ali u svakom slučaju ostaje ti Oxygen Phone Manager ako nemaš neku drugu mogućnost.

Samsungov telefon je u pitanju. Oxygen beše radi samo sa Nokijom?

Meni nije nikako radio BlueSoleil koji sam dobio uz bt i tek kad sam skinuo verziju sa net-a, onda je proradio. Telefon sam podesio, dobio sam konekciju, pozelenele su tri ikonice, ali nisam znao kako dalje i onda sam instalirao PC Suite koji je lep ali ne radi.....Nije mi jasno da li je Nokia PC Suite softwer koji ide uz taj BlueSoleil....ili mu on smeta, posto ne vidi moj telefon? Ako i jedan i drugi softwer sluze istoj svrsi, onda nema logike da se ukljucuju oba,ali PC Suite prepoznaje BlueSoleil, kao da to tako treba........Dosta mi je to nejasno, a instalirao sam i koristio more programa........Telefon je Nokia 3230.

Mobiledit (www.mobiledit.com) radi posao dosta dobro... Vidim da moze da sljaka (ne obavezno sve preko BT) sa Samsungovim modelima od A800, preko E800 do X600 (vidim bar 10-ak modela u listi)...

Slazem se da su MS drajveri dosta dobri, ali steta sto rade samo na XP-u (SP2)... Ima li MS negde poseban download BT drajvera za druge svoje OS-ove?

Poslednja izmena:
Vrh Dno