Šta je novo?

Blueray playeri...

eufrat

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2008
Poena
405
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1
Kratko i jasno:
Da li ima kod nas da se kupi,
gde,
koliko para otprilike?

p.s. ne za komp vec za TV

hvala

Poslednja izmena:
Sto je jos najbolje pre nedelju dana isto u Metrou (NS) video i ja ali je stajao raspakovan kod LCD televizora... Konto da ga prodaju, kad ono oni ga koriste za neke video projekcije na televizorima i kaze mi jos lik da nemaju u planu da nabavljaju....

Sto je jos najbolje pre nedelju dana isto u Metrou (NS) video i ja ali je stajao raspakovan kod LCD televizora... Konto da ga prodaju, kad ono oni ga koriste za neke video projekcije na televizorima i kaze mi jos lik da nemaju u planu da nabavljaju....

Sto se tice toga da nece nabavljati, kod njih radnici uglavnom ne znaju sta ce dolaziti... to je mozda samo pretpostavio, a u Metrou u BG je bio u prodaji, mislim da su cak davali i neki film uz njega gratis.

Ау, и ја сам само видео да се користе за презентацију :S:.

Не гине ти PS3 по свој прилици.

У Хрватској има неколико модела (1.779 куна за најјефтинији Сони).

taj samsung je čisti promašaj od uređaja, jer ako hoćeš npr. neki dvd da pogledaš on ga prikazuje uokvirenog. taman kolika je rezolucija, tako da ima crne trake gore dole i sa obe strane + jako dugo mu treba da učita blu-ray disk. a cenu ne želim da komentarišem.

nedavno sam otvorio temu o sony-jevom playeru BDP S350.
to je noviji model, podržava BD-Live, brzo očitava diskove, sigurno je duplo manji od tog samsunga.
tj. dimenzije su mu kao današnjim dvd playerima. ima da se kupi u pixels-u, preko njihovog sajta za 200e okruglo. raspitivao sam se, kažu da je cena do nove godine, a od nove godine se ne zna da li će ići dole ili gore, pošto je odgovor poslan pre finansijske krize logično(ali samo za srbiju) je da će poskupeti. u nemačkoj npr. u media marktu (to su oni čiji logo je drpio naš tehnomarket) košta 249e. u americi će sutra 26.12. biti na akciji za 199 dolara, a inače je 300.

evo i link

BDp%20s350..jpg

nedavno sam otvorio temu o sony-jevom playeru BDP S350.
to je noviji model, podržava BD-Live, brzo očitava diskove, sigurno je duplo manji od tog samsunga.
tj. dimenzije su mu kao današnjim dvd playerima. ima da se kupi u pixels-u, preko njihovog sajta za 200e okruglo. raspitivao sam se, kažu da je cena do nove godine, a od nove godine se ne zna da li će ići dole ili gore, pošto je odgovor poslan pre finansijske krize logično(ali samo za srbiju) je da će poskupeti. u nemačkoj npr. u media marktu (to su oni čiji logo je drpio naš tehnomarket) košta 249e. u americi će sutra 26.12. biti na akciji za 199 dolara, a inače je 300.

evo i link

BDp%20s350..jpg
Ја се убих тражећи на њиховом сајту :wall:.

Кога интересују утисци:
http://www.amazon.de/Sony-Player-10...=sr_1_2?ie=UTF8&s=ce-de&qid=1230245149&sr=1-2

П.С.
ТехноМаркет није наш :d.

TM mozda ima sediste u Bugarskoj ali ga drzi nas covek, heh.

Preporuka za BD player je Panasonic DMP-BD55 ili slabiji 35. Jesu skupi ali ocenjeni sa 5 zvezdica i potpunom podrskom za sve opcije, ukljucujuci HD decodere. Znaci, preko HDMI 7.1 LPCM i eto.

What Hi-Fi Srbija imao je test BD playera i PS3 nije ocenjen najbolje za sliku i zvuk u okviru BD poredeci ga sa novijim modelima. Pomenuti Sony i Panasonic daju bolju prikaz. Gledajuci na sajtu taj BD Sony video sam da reklamiraju koje kupio ovo dobija i AVR 2400ES... zna li neko kakva je akcija u pitanju?

Vidi, nemam razloga da branim PS3 ali gledaj to na ovaj način:

- ni jednom mediju danas prosto ne možeš tek tako olako da veruješ - 100x sam u praksi nailazio na suprotne informacije od onih koje sam video/čuo na tv, radio ili netu

- imaš li dovoljno kvalitetan projektor/TV i kutije na kojima ćeš proveriti te razlike u kvalitetu - po današnjim standardima (hdmi, optical audio) razlike postoje, svakako, ali one ne mogu da budu toliko velike i potrebni je top end oprema da se to provali... zavisi i od internog procesiranja, naravno, ali (vidi ispod)

- PS1 i PS2 su bili lideri po kvalitetu slike u odnosu na druge uređaje slične i ne tako slične namene. Ne vidim zašto PS3 ne bi to nastavio. Mada, istina, nikada nisam imao dovoljno kvalitetnu opremu da probam mogućnosti zvuka Playstationa.

Ne pričam ti ja sve ovo da bi neko kupio PS3. Već iz prostog razloga što ja tako gledam na stvari - 2-3%, pa i 5% razlike u kvalitetu (više od toga ne mož da bude) nisu problem, obzirom na multimedijalne mogućnosti PS3-ke - koje su na samom vrhu u celoj industriji, a daleko prevazilaze bilo koje uređaje "jedne namene". Napominjem da sam "igranje" od starta izbacio iz priče.

Ja sam gledao BD na PS3 i super je, nisam gledao kako pusta SD materijal za koji kazu da je losiji a nisam ni video nove BD playere od Sony i Panasonica, smao sam pomenuo sta pise u WHF.

Vrh Dno