Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

Koliko vidim radi se o modelu ProTab 2 koji u ponudi ima i Point of View evo linka: http://www.pointofview-online.com/showroom.php?shop_mode=product_detail&product_id=269

Izmedju ostalih i oni su stavili svoje ime :) Stvarno je kvalitetan ovaj NetCat i sto vise koristim sve mi je bolji ali baterija ipak drzi samo 3-4 sata u proseku+nije jednostavno rutovanje. S druge strane mi stoji Huawei Ideos S7 Slim kome baterija drzi 5-6 sati maltretiranja opusteno a jednako je brz. Do nedelje pada izbor-a Ideos vodi 51:49 :)

I meni po ovim trenutnim informacijama jedini minus je baterija, dobro bilo bi lepo da ima i blueotooth (bilo bi lepo da ima i GPS i 3G, ali za ovu cenu je to nemoguće), sa druge strane opet je NetCat oko 100 jura jeftiniji od Ideosa S7 slim.

kakve su to bre baterije slabije od netbook-a ?

ARM trosi prema x86 kao sto Yaris 1.3 VVTI trosi prema VW-ovom 5.0 biturbo benzincu. tablet NE SME da ima bateriju manju od 6 sati. ja sam video samo prvi netcat, od tih "rebrendiranih" tableta, e da, i Prestigio 7070c, i nisu mi delovali kao toliki potrosaci. FT2 i FR-809 oba imaju 4000maph bateriju, i FT2 drzi dobrih 6-9 sati sa cackanjem, dok FR-809 ima Li Polymer bateriju, i sa gashenjem i paljenjem, sabrano, izdrzi u zbiru ponekad i preko 10 sati.

vi sto ste navalili na netcat ko baba na ratluk, javite mi se ako hocete da vam napravim auto punjac, jer ja tablet od 4-5 sati nikad u zivotu ne bi uzeo, ako nemam bar nekakav nacin da ga napunim.

ARM trosi prema x86 kao sto Yaris 1.3 VVTI trosi prema VW-ovom 5.0 biturbo benzincu. tablet NE SME da ima bateriju manju od 6 sati. ja sam video samo prvi netcat, od tih "rebrendiranih" tableta, e da, i Prestigio 7070c, i nisu mi delovali kao toliki potrosaci. FT2 i FR-809 oba imaju 4000maph bateriju, i FT2 drzi dobrih 6-9 sati sa cackanjem, dok FR-809 ima Li Polymer bateriju, i sa gashenjem i paljenjem, sabrano, izdrzi u zbiru ponekad i preko 10 sati.

vi sto ste navalili na netcat ko baba na ratluk, javite mi se ako hocete da vam napravim auto punjac, jer ja tablet od 4-5 sati nikad u zivotu ne bi uzeo, ako nemam bar nekakav nacin da ga napunim.

ja sam očekivao za ovaj da je bar 8 sati minimum ako već svi govore da je malo deblji od starog.

Ja sam danas pogledao ovaj Netcat , ima ga na Spensu u NS u jednoj manjoj radnjici. Izgleda prilicno kvalitetno uradjen , sto se tice konstrukcije. Sto se tice samog uredjaja ekran je nesto ruznjikav i touchscreen je u par navrata pokreno aplikaciju dok sam pokusavao da skrolujem meni , a to je nesto sto me najvishe nervira kod mog prestigia(mada bio je pod folijom). Nista na uredjaju nije ustelovano tako da nisam uspeo da probam market a nije bilo ni interneta. U sustini cini mi se kao napredak u odnosu na predhodni netcat al ne dovoljno velik napredak u odnosu na prestigia pmp3084b da bi ga kupio. Cekam da dodje prestitio pmp5080b kojeg najavljuju krajem sledeceg meseca. Inace cena ovog netketa je u toj radnji preko 20k.

to je garant ona radnja što nemoš da se okreneš u njoj a imaju milion fotoaparata i navigacija u izlogu. oni su ultra skupi, ja tamo odem kad hoću malo da se smejem cenama. i onda odem preko puta u novel gde televizori, modeli od pre tri-četiri godine, koštaju duplo više nego najnoviji :D

Novi Sad je prepun lopova, *** veći kriminal nego na Kosovu

to je garant ona radnja što nemoš da se okreneš u njoj a imaju milion fotoaparata i navigacija u izlogu. oni su ultra skupi, ja tamo odem kad hoću malo da se smejem cenama. i onda odem preko puta u novel gde televizori, modeli od pre tri-četiri godine, koštaju duplo više nego najnoviji :D

Novi Sad je prepun lopova, *** veći kriminal nego na Kosovu

Da to je upravo ta radnjica.

Nisam nesto precizno merio, rekao bih da traje oko 5 sati sa ukljucenim wifi i konstantnim njakanjem. Meni je to skroz ok, ali to zavisi pre svega od potreba. Neko ko je zaposlen, tesko da ce naci vise od 2 sata dnevno za zezanje sa ovom spravicom. A za slobodne dane, vikende, praznike, odmor, mislim da je 5 sati vise nego dovoljno, nema toga sto mi ne bi dosadilo posle 5 sati. U praksi, verovatno bi morao na punjac svako vece, eventualno svako drugo, sto je ok, na granici upotrebljivosti. Da je losije od toga, onda vec ne bi bilo za preporuku, ovako, sasvim je ok.

Ja sam danas pogledao ovaj Netcat , ima ga na Spensu u NS u jednoj manjoj radnjici. Izgleda prilicno kvalitetno uradjen , sto se tice konstrukcije. Sto se tice samog uredjaja ekran je nesto ruznjikav i touchscreen je u par navrata pokreno aplikaciju dok sam pokusavao da skrolujem meni , a to je nesto sto me najvishe nervira kod mog prestigia(mada bio je pod folijom). Nista na uredjaju nije ustelovano tako da nisam uspeo da probam market a nije bilo ni interneta. U sustini cini mi se kao napredak u odnosu na predhodni netcat al ne dovoljno velik napredak u odnosu na prestigia pmp3084b da bi ga kupio. Cekam da dodje prestitio pmp5080b kojeg najavljuju krajem sledeceg meseca. Inace cena ovog netketa je u toj radnji preko 20k.

I ja mislim da nije neki napredak u odnosu na taj Prestigio, koji sam takodje imao nekoliko dana na testu. I jedan i drugi su mi ok, a najveca razlika je sto netcat ima kapacitivni ekran koji bolje reaguje i precizniji je. Sa druge strane, prestigio ima malo veci ekran i odnos stranica 4:3, sto je po mom misljenju bolje za tablet. U svakom slucaju, ni ja ne bih prelazio sa tog prestigia na netcat, ali za nekoga ko nema tablet, nije los izbor.

^Kakav je sa gledanjem filmova?

Probao sam jedan HD 720p klip koji je bio na njemu, neki crtac, radi skroz lepo i brzo ga je otvorio, a i premotavanje ide trenutno, bez bilo kakvog zastajkivanja. Takodje sam pustio jedan divx koji sam ja snimio, i to super radi. Vise od toga nisam cackao, posto za video vise volim veci ekran. Nisam isprobao HDMI izlaz zato sto je na uredjaju HDMI mini port, a ne ide kabl uz njega.

Jel uspeo neko da osposobi taj sim slot, i ako nije tesko bacite neki video preview, hvala unapred!

Čačkao sam malo tablet i u opcijama Wirless and Nettwork Setings, pored opcija za WiFi našao sam opciju za 3G i Mobile networks.
Pošto ima sim slot, može li neko da potvrdi da li radi 3G, odnosno internet preko sim kartice?

svaki Android ima te opcije, pitanje je dal uredjaj podrzava.

svaki Android ima te opcije, pitanje je dal uredjaj podrzava.

Video sam većinu Android tableta koji su našem tržištu i ni jedan model koji po specifikacijama ne podržava 3G, nije imao u opcijama 3G i mobile networks.
Danas sam baš video i neke Archos modele 7 serije, takođe ni jedan nije imao te opcije.

Čačkao sam malo tablet i u opcijama Wirless and Nettwork Setings, pored opcija za WiFi našao sam opciju za 3G i Mobile networks.
Pošto ima sim slot, može li neko da potvrdi da li radi 3G, odnosno internet preko sim kartice?

Ubacio sam VIP sim karticu i nije radilo. U Wireless and Network Settings sam ukljucio 3G ali je izbacio poruku da ne moze da se konektuje.
Inace, kada sam ubacio sim karticu, pojavila se poruka da je ubacena kartica. Izgleda da je ovo definitivno model bez 3G podrske, a to potvrdjuje i kutija za uredjaj na kojoj nigde ne pise 3G, pise samo wireless. Za te pare mislim da ni ne moze da bude 3G-a, Huawei ideos slim koji ima 3G kosta preko 30.000, a tu su negde u istoj klasi po svemu ostalom.
Ali moguce da Blueberri planira i model sa 3G podrskom, kada su vec stavili sim slot?

Koja je svrha tableta ako nemas internet bilo na sim karti bilo preko usb-a.Domet napolju wi fija i pokrivenost istog od strane jednog provajdera je vise nego tuzna.

ako ne znas odgovor na to pitanje, odna nije tablet za tebe.

Da, reklo bi se ta je to taj. I rekli su na snimku da je doplata za 3G 45$, a ne 25$. Znaci da bi 3G Netcat trebalo da kosta oko 40 evra vise od wifi verzije, ako ga bude bilo.

Samo ne zaboravi da kada uredjaj ima ugradjen 3G modem, prestaje da se tretira kao racunar, vec kao telekomunikaciona oprema, i podleze porezu od 18 a ne 8%, sto znaci da bi tablet bio dosta skuplji kada sve saberesh... Ovo za porez isto vazi i za GPS mogucnosti koje nedostaju u skoro svim tabletima koji se danas prodaju kod nas...

Poštovani poznavaoci ove tematike. Molim za pomoć ako je neko u stanju da mi je pruži.
Kupio sam upravo tablet o kom se diskutuje Blueberry NETCAT-M03-C-4GB. Želim od svog laptopa (HP ProBook 4710s + Windows 7 Ultimate) da napravim Hot Spot za ovaj tablet i na taj naćin mu obezbedim Wireless internet. Dakle... na laptopu odem na Network and Sharing Center zatim na Setup a new connection or network i onda na Set up a wireless ad hoc networ i kreiram novi network. Postavim da mi sheruje internet preko ove mreže. Novu wireless mrežu vidim na svom mobilnom Nokia E52 ali je ne vidim na Tabletu. U čemu je problem???

Ne vidi Android po defaultu Ad Hoc mreže.

Poštovani poznavaoci ove tematike. Molim za pomoć ako je neko u stanju da mi je pruži.
Kupio sam upravo tablet o kom se diskutuje Blueberry NETCAT-M03-C-4GB. Želim od svog laptopa (HP ProBook 4710s + Windows 7 Ultimate) da napravim Hot Spot za ovaj tablet i na taj naćin mu obezbedim Wireless internet. Dakle... na laptopu odem na Network and Sharing Center zatim na Setup a new connection or network i onda na Set up a wireless ad hoc networ i kreiram novi network. Postavim da mi sheruje internet preko ove mreže. Novu wireless mrežu vidim na svom mobilnom Nokia E52 ali je ne vidim na Tabletu. U čemu je problem???

Treba ti ruter, to je najbolje resenje.

Prikačio sam Net Cat M03 na komp preko usb-a i nevidim u eksploreru kompa tu internu memoriju od 4G. Za trenutak mi je izbacio kao da vidi 4 flash diska a onda ni jedan više. U devices and printer vidi ga kao device M801_88 ali taj device nema drajvere i Windows nemože automatski da ih updejtuje sa interneta . AAAAAAaaaaa poludeću. Verovatno treba da uradim neku glupost ali sam mnogo glup. Please HELP....

Već su ti ljudi odgovorili al' ajde da pojasnim pošto sam se pre neki dan razvalio dok nisam prokljuvio.
Ti tzv Hot-spotovi mogu biti ad-hoc i infrastructure tipa. android ne vidi te ad-hoc (npr sa nokie). novi android telefoni imaju infrastructure hotspot pa ih tableti vide.
E sad za ovo nisam siguran, izgleda da ako ti je rootovan uređaj (mislim generalno na uređaje ne baš na blueberry) pa ako je to neko napravio za njega može i da se nabudži da vidi i te ad-hoc.
za ovo na kraju neka me neko ispravi ako nije tačno.

Poslednja izmena:
Prikačio sam Net Cat M03 na komp preko usb-a i nevidim u eksploreru kompa tu internu memoriju od 4G. Za trenutak mi je izbacio kao da vidi 4 flash diska a onda ni jedan više. U devices and printer vidi ga kao device M801_88 ali taj device nema drajvere i Windows nemože automatski da ih updejtuje sa interneta . AAAAAAaaaaa poludeću. Verovatno treba da uradim neku glupost ali sam mnogo glup. Please HELP....

Kada ga prikacis na racunar, dodirnesh status bar (ono gde je sat, Wi-Fi ikonica i sl.), i ne pustajuci povuces na dole. Ako ti je uredjaj prikljucen na racunar, trebalo bi da vidish da pise "USB Connected", i na to pipnes. Zatim bi trebalo da se pojavi na uredjaju dugme gde pise "Turn on USB storage", pritisnes to "dugme", pojavi se jos jedan dijalog box gde pise da ce prestati da ti funkcionisu aplikacije koje su na nand memoriji (tu kliknes na OK) i trebalo bi da ti se pojavi drajv u my computer. Kada hoces da ga skines sa racunara, prvo na uredjaju stisnes "Turn off USB storage" dugme, i onda ga cupas sa kabla.

Ovo ovako ili slicno funkcionise na svakom android 2.2 ili 2.3 uredjaju...

Poslednja izmena:
Kada ga prikacis na racunar, dodirnesh status bar (ono gde je sat, Wi-Fi ikonica i sl.), i ne pustajuci povuces na dole. Ako ti je uredjaj prikljucen na racunar, trebalo bi da vidish da pise "USB Connected", i na to pipnes. Zatim bi trebalo da se pojavi na uredjaju dugme gde pise "Turn on USB storage", pritisnes to "dugme", pojavi se jos jedan dijalog box gde pise da ce prestati da ti funkcionisu aplikacije koje su na nand memoriji (tu kliknes na OK) i trebalo bi da ti se pojavi drajv u my computer. Kada hoces da ga skines sa racunara, prvo na uredjaju stisnes "Turn off USB storage" dugme, i onda ga cupas sa kabla.

Ovo ovako ili slicno funkcionise na svakom android 2.2 ili 2.3 uredjaju...
Hvala veliko... Sve funkcioniše fantastično. :happy:

evo mene nazad, elem uredjaj je malo pobrljavio, resetovan je i radi ko zmaj, jedino je baterija malo jadna za sada. Na Blueberry sajtu se konacno pojavio i ovaj, sve sa spec.

Vrh Dno