Šta je novo?

Blueberry NETCAT-M03-C-4GB

djurkash

Slavan
Učlanjen(a)
23.09.2009
Poena
465
Ok, pošto prvi tablet i nije baš tako sjajno prošao, bar na ovom forumu, hajde da vidim da li će drugi pokušaj "naših" kineza biti bolji...

Dakle, informacije koje su do sada dostupne:
7″ LCD 800×480,
CPU Cortex A8 1.2 GHz,
4 GB memory,
512 MB DDR3 RAM,
Wlan b/g/n,
HDMI,
USB OnTheGo,
1.3 Mpix Webcam,
microSD slot,
Android 2.3 – garancija 2 godine

U prodaji od sledeće nedelje...cena oko 18K

Mene interesuje da li će android market dobiti sertifikaciju, i naravno, glavno pitanje je koji je SoC unutra, odnosno koji GPU?

Poslednja izmena:
Cena u pinsoftu je 19.901,70, tj bice toliko. :)

Toliko pise na njihovom sajtu,ne znam nista vise... :) ali ipak nije mnogo, ukoliko su ove specifikacije..

Sent from my HTC Legend using Tapatalk

Rezolucija je u ovoj celoj gunguli sa honeycombom još uvek pre prednost nego mana, sve dok ne izađe icecream sandwich, sa podržanim svim rezolucijama...

Problem je samo kakva ce biti podrska zajednice, kustom romovi i tako to. :)

To je uvek problem, ali nadam se da će taj 2.3 raditi kako treba, pa neće biti potrebe za nekim promenama...

Opet 7". Mislio sam da ce novi model imati veci ekran.

Izgleda da su samo prepakovali stari uz par poboljsanja, nista posebno..

Pa nije bas da su prepakovali stari, tu je novi procesor, vise memorije, vise rama, nova verzija OS-a... :)

Pa nije bas da su prepakovali stari, tu je novi procesor, vise memorije, vise rama, nova verzija OS-a... :)

Potpuno isto izgleda samo su poboljsali nedostatke (512mb ram OS) , ako je kapacitativan ekran onda je ok kupovina samo sto se meni ne svidja izgled tj okvir oko ekrana, velicina ekrana, rezolucija displeja, USB je opet nefunkcionalan...Nikako da docekamo nesto primamljvo i koliko toliko zaokruzeno za ispod 200 evra.

u njemu je najverovatnije Telechips T8803 ili Rockchip RK2918 - jedine verzije CortexA8 koje su "zbudzene" na 1.2Ghz pored Samsungovog Hummingbird-a.

jel moze neko da da neki link, pored ovog Novicomp, jer ja na google-u ne nalazim ama bas nista .. ?

nema linka, i ja ga tražih, ali danas kreće sa prodajom, pa ćemo videti...elem, koji GPU imaju ta dva SoC-a koje si naveo?

pitaj boga. koji god da je, moci ce valjda da tera na toj rezoluciji sta god oces, tu je imperativ pustiti fajl u 480p i da uzivas, zaista nema potrebe ni za 720p.

elem, ovaj novicomp link, mutno to mnogo .. ne bih bio skepican, da za prvi netcat nisu rekli sve i svasta, poput 1280x720 rezolucije (to bi onda bio tablet sa najvecom rezolucijom ikada) i upgrade na Froyo i ostalo ...

ovi Soc-ovi ne podrzavaju DDR3, to je budzevina, jer znam sa developer foruma da je moguce, ali skoro neizvodljivo zbudziti DDR3 na Cortex A8, pa iPad2 na A5 chipu nema DDR3 vec dvojku.

ako ziasta bude imao sve ovo, onda ce biti solidan tablet, za ovu cenu, uz napomenu da je gabarit istog krajnje glup - 7 inchi na 800x480, onda sve ove fensi specifikacije postaju beskorisne. ko da moras da igras Crysis na VGA rezoluciji.

moze biti zanimljiv ako bude imao bar pristojnu autonomiju

Autonomiju naravno, i da ekran bude iole upotrebljiv...meni je uostalom tablet najpotrebniji za čitanje raznoraznih web sadržaja, a manje za multimediju.
Tu mi je ipad2 bio keva, ali mi mnogo nešto skupo da držim 500eur uređaj za čitanje weba, zato ga i prodadoh...

Opet ja, sad na ovoj temi, pitanje za Igoricu: Sta mislis o ovom tabletu za moje potrebe koje sam objasnjavao na temi Netcat 1?

P.S. Da li je neko možda zvao Novicomp, ja ih zvao juče pa me malo blam da zovem svaki dan. Inače, oni su mi potvrdili današnji dan na osnovu dopisa uvoznika ( Pin comp.). BTW, nigde nema onih eksternih tastatura...

Poslednja izmena:
eksterne tastature mozes da koristis od Netcat1, ako ih ima, sve je to isto. Android tableti rade sa bilo kojom tastaturom, tako da tu nije problem.

o ovom tabletu mislim da je fenomenalan, u slucaju da je istina. a ne mislim da je istina sta ima u njemu.

znas onu staru - "coban i vukovi" pricu ... :) u svakom slucaju bi meni kopalo oci sto je 800x480. glavni razlog zasto ja nikad nisam praktikovo sedmicu, ali to je individualni dozivljaj. nekima je to bolje, neki kazu da im odgovara i ona rezolucija sa Galaxy-a, meni ne. u svakom slucaju, aj da sacekamo reakciju. ja bi volo da je ovo istina.

da li ovaj procesor moze da pokrene ove "novije" gameloft igrice?
po meni je 7' idealno za tablet, ali, o ukusima se ne raspravlja... :)

eksterne tastature mozes da koristis od Netcat1, ako ih ima, sve je to isto. Android tableti rade sa bilo kojom tastaturom, tako da tu nije problem.

o ovom tabletu mislim da je fenomenalan, u slucaju da je istina. a ne mislim da je istina sta ima u njemu.

znas onu staru - "coban i vukovi" pricu ... :) u svakom slucaju bi meni kopalo oci sto je 800x480. glavni razlog zasto ja nikad nisam praktikovo sedmicu, ali to je individualni dozivljaj. nekima je to bolje, neki kazu da im odgovara i ona rezolucija sa Galaxy-a, meni ne. u svakom slucaju, aj da sacekamo reakciju. ja bi volo da je ovo istina.

Ha, slozismo se, na kraju balade (ne o slanom moru... i ja volim stripove). Pozz, dosta stvari sam sa tvojih (izvini sto ne persiram) postova saznao o tabletima i androidu.
P.S. Opet tastatura - nazalost, i trazio sam za Netcat1 ali su misteriozno isparile iz zemlje Srbije. Ima ih u USA, cca 20 USD, ali do Soluna... uglavnom, zgodno bi mi bilo za nošenje, čuvanje, ima zgodan potkočivač da zakriviš ekran... eh, šmrc...

da li ovaj procesor moze da pokrene ove "novije" gameloft igrice?
po meni je 7' idealno za tablet, ali, o ukusima se ne raspravlja... :)

moze. racunaj da dva SoC-a (koje sam spomenuo, Rockchip i Telechips) na 1.2Ghz u rangu Freescale ili TIOMAP cortex A8 na 1Ghz (sto je dobro) . kog zanima zasto je to tako, mogu da mu objasnim ako ga ne mrzi da cita o ARM arhitekturi.

Valjda ce sad neko na kupi i podeli utiske sa nama. :)

Ja lično od tih BlueBerry više ni za džabe ništa ne bi uzeo. Sramotna obmana sa M-01... totalno sramotna. Išli su na to da će uređaj kupovati oni koji nemaju baš previše keša računajući da ti isti neće imati keša ni da ih tuže za prevaru. Banda!

Novicomp ladno skinuo novog NetCat-a sa sajta... kao zavrnuo ih uvoznik (znamo ko je)... ajde g-dine Ashley, uključi se...

Kolko vidim, na njihovom sajtu jos uvek stoji. :S

Ja lično od tih BlueBerry više ni za džabe ništa ne bi uzeo. Sramotna obmana sa M-01... totalno sramotna. Išli su na to da će uređaj kupovati oni koji nemaju baš previše keša računajući da ti isti neće imati keša ni da ih tuže za prevaru. Banda!
+1

Gde je sad Ashley da se izvini za ekran rezolucije 1280x720, posebno dizajniran hardver za srpsko tržište, upgrade na Froyo...

Sam Peca je bio u fazonu da dugo godina poznaje istog :trust:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?246765-Blueberry-NETCAT-%28MID%29&p=2406874&viewfull=1#post2406874

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno