ckibunenko
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.10.2007
- Poena
- 320
Zanima me kada ocekujete da blue-ray u potpunosti zameni DVD ( citaj kada ce se desiti shiftovanje da Blue-ray-->DVD , DVD-->CD , CD--> out ) ?Datum naravno...
Cim cena praznih medija padne na <100din i cene uredjaja na <100e. Datum? Zovnes neki kanal gde proricu i eto, vidovitih ima na pretek, hehehe.
Izmedju ostalog to je vezano i sa fabrikama koje prave diskove i sa prebacivanjem proizvodnje u druge zemlje i sa mnogo drugih ekonomskih razloga koji zapravo i diktiraju sve to ......
Kako si ovo predstavio ispade da je Sony izmislio sve te formate... a nije naravno...Pa bas to!Kada budu igre krenule da se fabricki rezu na Blue-ray to ce biti to...Naravno za PC...Sta, sada ce ponovo krenuti igre na po 4-5 DVD-a, a to je prilican smor!Placas svaki DVD...Pa kada pogledamo revulucije u gamerskoj industrii su se desavale sa pojavom novog medijuma ( citaj medijuma veceg kapaciteta ), CD-->PS,DVD-->PS2 ,BLUE-RAY-->PS3...
Diskovi ce se izbaciti,sve ce biti flash memorija! :banana:Zanima me kada ocekujete da blue-ray u potpunosti zameni DVD ( citaj kada ce se desiti shiftovanje da Blue-ray-->DVD , DVD-->CD , CD--> out ) ?Datum naravno...
Get a lifeZa Blyray ja vec imam potrebe, samo da je jeftinije. Gde da spakujem 4 Tb-a anima koje sam poskidao???![]()
Mislim da ce igracka industrija morati da povuce nogu, tako je bilo i sa DVD-om... sto se tice filmova oni uopste ne uticu na PC.
Dakle kad budete poceli da vidjate igre na 3 i vise DVD-a sacekajte 6 meseci i pocece da izlaze BD naslovi.
Realno do Decembra 2009 bluray rezaci ce kostati oko 100 eura. Prazni mediji od 25gb: 300 dinara.
ma kakve 2002... 2000, 2003 su se vec omasovili DVD rezaci...dvd je došao na tržište 1997 a tek 2002 su počeli rezači da se omasovljavaju (valjda, nisam baš siguran za godinu). pošto se napredak uvek ubrzava kao i prihvatanje novih tehnologija za jedno 2-3 godine je realno da blu-ray bude žešće jeftin.
mada HDDVD nije baš mrtav kao što svi misle. kinezi su počeli da prave svoj HD standard CHDVD, koji je ustvari HDDVD i već imaju uređaje ispod 50 dolara. možda ima neke nade da ponovo počne neki HD rat formata koji bi pomogao nama sa cenama koje bi se strmoglavile.
sony-ju se sad ne žuri da razvija preterano Blu-ray. pobedili su, sad ima vremena. mogu da lupaju cene kakve hoće i svi će kupovati jer nema konkurencije.
Koliko je sada Blu ray disk prazan i dali ima da se kupi kod nas ?
Odlična cena, znaš li koji je proizvođač u pitanju?BR prazan disk u Nisu u Virtycomu je 599din od 25GB.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari