Šta je novo?

Blu-ray

miomirje

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
319
Sta kupiti od Blu-ray rezaca.Recimo Pioneer BDR-202 cena je oko 100 evra.

Poslednja izmena:
U delta city-ju koliko se secam 1200 obican, 3000 i nesto 50gb :zgran:

LiteOn je najavljivao u januaru 6X model za 150 evra (preko grane naravno). Zna li neko sta je sa tim drajvom ili da ipak idem na ovaj 4X sto vec postoji u prodaji...

Kao što reče driver, nije problem u cenama BD rezača, medije su te koje kolju.
15 evrića za 25 giga je malkice poskupo, s obzirom da su DVD-R, i to oni najkvalitetniji, reda veličine 0,5 eura, tako da matematika kaže da za 1 blu-ray može da se kupi 30-ak DVD-a, a to prevedeno u gigabajte izgleda ovako:
BD: 15 evra - 25 giga
DVD-R: 15 evra ~ 140 giga

Dakle, još uvek je nekoliko puta skuplje.

Kao što reče driver, nije problem u cenama BD rezača, medije su te koje kolju.
15 evrića za 25 giga je malkice poskupo, s obzirom da su DVD-R, i to oni najkvalitetniji, reda veličine 0,5 eura, tako da matematika kaže da za 1 blu-ray može da se kupi 30-ak DVD-a, a to prevedeno u gigabajte izgleda ovako:
BD: 15 evra - 25 giga
DVD-R: 15 evra ~ 140 giga

Dakle, još uvek je nekoliko puta skuplje.

Znaci cena treba da padne ispod 3e da bi bio isplativ blue?

Vidi ti nosis 30 diskova a ovako 1? cena od 10e bi bila extra ♠:banana:

Znaci cena treba da padne ispod 3e da bi bio isplativ blue?

Vidi ti nosis 30 diskova a ovako 1? cena od 10e bi bila extra ♠:banana:

Cena treba da padne dosta ispod da bi bio isplativ BD, s obzirom da je tu i HDD kao konkurencija, a on tek šije BD odnosom GB/euro.
Što se mene tiče Blu-Ray me neće još dugo videti, daleko mi je komotniji moj iPod od 120 GB u džepu, slušam muziku, a i mogu boga-oca da nasnimim i prenesem kući na hardove.
Za backup koristim hard diskove, praktičniji su mi i jeftinije je. Samo ono što mi je ultra bitno imam i na DVD-R, a to su Verbatim DVD-R Archival Grade.

Poslednja izmena:
Au, 50gb? Pa ovo je vise nego povoljno!

Ma znam ja za raznorazne nacine gledanja filmova :) I ne osporavam tvoju logiku da je terabajtni drajv i jefitniji i prakticniji za skladistenje podataka, samo odgovaram na pitanje zasto bi se neko odlucio za BD i pored toga. Ko ima para, a zeli max uzitak u gledanju filmova, opremice se Blu tehnologijom. Mada ce taj verovatno uzeti i veliki hard i BRW :D A mi cemo jos neko vreme da merimo brasno kao da je koks :)

Ja sam u martu 2003 platio DVD-RW ASUS u kutiji, full-pack, 295 evra. Tako da sada cena od 170 evra za BR nije uopšte visoka, obzirom na zastupljenost .... Ali sam tada NoName ili AlfaMedia diskove plaćao 1 evro, a TDK i Maxxel plafon 3 evra, i to u CDJewel pakovanju, a ne na štapu .... kada BR bude u tom rangu, recimo kao sada DVD DL kvalitetniji (130-180 dinara), tada ću razmisliti o kupovini ...

Cistom logikom ?

ne rauzmem kako je veci uzitak sa standalone playra nego sa kompa povezanog na tv :)
kvalitet slike/zvuka ? - naravno da ne
sta onda ?

mozda sam se ja pogresnio izrazio - nisam hteo da kazem da je veci uzitak na kompu
vec ko zeli max uzitak moze i sa kompa da ga postigne nije nist abolje sa stand alone.

Poslednja izmena:
Vrh Dno