Šta je novo?

Blockchain games

гнд

Cenjen
Učlanjen(a)
25.03.2016
Poena
115
Поздрав свима,
колико видим нема сличне теме, а мени је доста занимљива постала у претходних пар месеци, повукла ме скорија тема на дискусији о ценама да је отворим.

Нисам ни ја пробао нешто много, посебно јер ни ван крипта не играм ништа на компу, тако да са гејминг стране нећу можда бити много релевантан. Направићу кратке описе пар игрица па ће се надам листа попуњавати.

Crypto Royale (ROY)
Од овога је све и кренуло, након пар прочитаних уписа на редиту.
Прво, ван свега, ово је одлично за неког ко тек почиње крипто причу, јер само ова игрица захтева отварање метамаска, подешавање хармони мејннета, учи се о стејкингу и процентима, свапује токен, шаље на друге мењачнице и новчанике итд. И све ово без улагања и ризика од губитка.
Сама игрица, за убијање досаде сјајна, доста заразна, одлично осмишљења. Након повезивања са дискордом, постоје нивои, статистике, турнири дневни, недељни са већим наградама и некада сарадњама са другим пројектима (wagmi, freyala итд), тако да са те гејминг стране је интересантна. Почео сам да је играм јер ми је служила да намножим хармонија (ONE) што више могу, тако су је и сви користили нови у међувремену, свака већа зарада, одмах сваповање, тада је однос био 15ак ROY токена 1 ОNE. Зарада јесте раније била већа у токенима, али је цена токена била око 0.01, тако да се само гомилало. Сада се ствар мало променила, цена је доста порасла, веће паре су ушле, кренуло је по твитеру како већ све то иде, цена је отишла на око 0.2, мало пала, али све у свему је однос отишао на око 2:1 ROY:ONE, што је одлично из више разлога. Један је што је и даље бесплатно, награде за победе у партијама (које трају по минут два) јесу мање, али је стејкинг скоро остао исти. Дневно се зарађује 0.15% (73% APY), што је када се све сабере у неком овом тренутку око 10х исплативије него да се стејкује директно хармони, што на крају је мени и даље циљ намножити га. Наравно и ризик је већи. Да не улазим превише у игру и саму токеномију, може се лако пробати, постоје и тренинзи са ботовима, бесплатне игре, мало улази NFT у причу, најава неких других модова итд.
Ко год је ушао на време, велике паре је зарадио, а по тим најавама, ценим и надам се да може још горе.

FREYALA (XYA)
Зарадио сам био неки њихов NFT и токене, па сам ишао да видим о чему се ради. У принципу није толико игрица колико је фокус на куповину и продају земљишта и карактера. Брзо сам продао то што сам освојио за лепе паре (па ко жели може да се позабави њиховом продавницом), тако да нисам ни отварао после сајт, није ми изгледало занимљиво. И сам токен је у паду.

DINO BATTLE (DBT)
Пројекат јако млад али сам га морао навести. Исто кратка забавна игрица са много багова, проблема са логовањем, сецкањем, све је ту, али ћу свакако играти и пратити развој јер су ми интересантне ове игрице које могу да се играју у неким паузама без да се залепим за екран. О токену не знам ништа, једва се и купује јер је ликвидити ту негде око 500 долара константно. Оснивач тврди да може свашта, без неких улагања ћу му веровати па да видимо где и када може. До тада кратко играње и гомилање.

HARMONY WHALES (ARB)
Тек су ту најаве, али колико сам схватио није нека игрица већ махање ко има бољи NFT тих китова. Свакако пратићу токен више.

На сличну фору су и још неки пројекти на хармонију, али мало је ту неког играња.

SORARE
Доста сам очекивао, ко воли фудбал и фантази, тј менаџер игрице, разочараће се. У принципу скупљају се картице играча, али без улагања се не може ништа. Добију се на почетку неки шокси фудбалери, учествује се као на турнирима где је превише играча, али да би се дошло до тих вреднијих картица, мора се плаћати, тако да сам одустао. Још је на сву муку ако се не варам на етх мрежи.

MIMIR QUIZ (MIMIR)
По мени супер концепт, нешто слично паб квизовима, иде често "уживо", има водитеље итд. Пар турнира дневно, различите области, али није ми то то. Прво, расподела награда је лоша, добијају само они који одговоре све тачно, или који имају 9/10 нпр, мање награде не постоје, тако да ко има брзе прсте и доста знања може покушати. Ван тога неме неке забаве, чекаш квиз у 3, погрешиш на првом питању и можеш да се опростиш. И овај токен као да је настао онако успут, у принципу био је крипто квиз и нека од питања су била, која је најбоља мрежа (етх), да ли ће 2022 бити бул или бер итд. Ни к од квиза. Остале теме су биле боље, али видим и на дискорду константно кукају како су неки одговори нетачни, тако да све нешто смуљано. Доста је клипова по јутјубу, све плаћено без било каквог показивања игре.

Напоменућу да слабо пратим ове квалитетније игрице, којих и јесте мало чини ми се. Тражим ове лагане и једноставне.
Од тих јачих упада у очи највише а можда и једино illuvium, то већ изгледа јако озбиљно.

Sajt sa crypto igricama:
Lako je za pretragu, ima informacija o airdrop-ovima...
Doduše, za dosta njih se može čuti na reddit-u, pre nego što se pojave na dappradar-u.

Ja bih pojasnio je jednu komplikovanu igricu na prvi pogled, a posebno što se tiče igranja. Prva je na listi na sajtu koju je korisnik Robobobi objavio. U pitanju je Splinterlands.

Ne bih objašnjavao u vezi igranja igrice, nego priliku za ulaganje u istu. Jednu od mnogih. Objasnio bih šta ja to sledeće radim i šta imam od toga, pored igranja iste skoro već dve ipo godine. U top 50 sam sa čak dva naloga od skoro 300k aktivnih članova.

17.1. počinje javna prodaja petog izdanja pack-ova Chaos Legion koji svaki sadrži po pet kartica potrebnih za igranje igrice. Zbog čega deo zarade ulažem u iste?

Spreman sam da kupim 1265 pack-ova. Tačnije 1100, 165 je 15% bonus za kupovinu između 500 i 1999 pack-ova. Na preko 2000 bonus je 20%. To će me kostati oko 4700$, jedan pack je 4$, a za bonus su potrebni vaučeri, cena istih varira, trenutna je 2,3$.

Postoji par razloga...

Cene prethodnih izdanja su bile od 2 do 3$. Sva izdanja su ograničene serije. Više na ovom linku: https://www.splintercards.com/editions.html
Trenutne cene istih, posebno nakon par meseci od rasprodaje, se kreću od 40$ do 400$. Detaljnije ukucavanjem simbola ALPHA, BETA, UNTAMED, SLDICE, nakon posete ovom linku https://tribaldex.com/tokens

Bilo je dva kruga pretprodaje tog petog izdanja pack-ova i nakon istih i nekih "bulk" kupovina u ponedeljak 17.1. će biti dostupno preko 10 milona pack-ova za kupovinu.

Mene kupovinom 1265 pack-ova očekuje i 11 airdrop-ova posebnih kartica na svaki milion prodatih pack-ova. Većina će biti Legendary omota. Cene istih iz prošlog izdanja, bio je isti airdrop, su bile od 10$ ukoliko odmah prodajete do trenutnih 300$, 400$, 500$ ukoliko imate strpljenja. To zavisi od preostale količine, jer su i te kartice ograničene serije. Mene očekuje 11 puta po 3 do 4 kartice, jer garantuju jednu Legendary na svakih 300 kupljenih pack-ova. Znači ukupno nekih 40-ak komada, što bi bilo nekih 400$ ukoliko odmah prodajem do ko zna koliko ukoliko sačekam neko vreme...

Sama igrica daje i airdrop SPS tokena u zavisnosti od količine imovine koju svaki dan imate, čuvate u igrici. Od kartica, valute unutar igrice, ali i ne otvorenih pack-ova. Ja sa 1265 kupljenih pack-ova mogu očekivati dnevno oko 30 SPS tokena u preostalih 190 dana koliko je ostalo do kraja tekućeg airdrop-a. Ukupno bi to bilo 5700 SPS tokena. Po trenutnoj ceni od 18 centi to bi bilo nesto preko 1000$, ali koja će cena biti za par meseci ukoliko isti skupljam i ne prodajem...

Pre dva, tri meseca dok je sve išlo na gore, i sam token je bio na skoro 90 centi, bilo je priče da će se sve rasprodati u roku od par minuta, trenutna situacija nije takva. Na par dana pred javnu prodaju vidi se da je spremno oko 4 miliona dolara za kupovinu, da vidljivo je sve i može se znati. Što znači da se u startu odlazi milion pack-ova. I da bude neki "hype" odjednom i da se proda 4-5 miliona pack-ova, ukoliko isti kupite u prvih 24h isti vam se računaju u svih 11 airdrop-ova, bez obzira gde se nalazili u kupovini tih 4-5 miliona.

Da ne družim više, eto to je moja sledeća investicija i objašnjenje iste. Ukoliko nekog isto zanima tu sam da detaljnije pojasnim kroz odgovore ovde na temi ili DM, svejedno.

Deluje kao zanimljiv projekat.

Ja bih pojasnio je jednu komplikovanu igricu na prvi pogled, a posebno što se tiče igranja. Prva je na listi na sajtu koju je korisnik Robobobi objavio. U pitanju je Splinterlands.

Ne bih objašnjavao u vezi igranja igrice, nego priliku za ulaganje u istu. Jednu od mnogih. Objasnio bih šta ja to sledeće radim i šta imam od toga, pored igranja iste skoro već dve ipo godine. U top 50 sam sa čak dva naloga od skoro 300k aktivnih članova.

17.1. počinje javna prodaja petog izdanja pack-ova Chaos Legion koji svaki sadrži po pet kartica potrebnih za igranje igrice. Zbog čega deo zarade ulažem u iste?

Spreman sam da kupim 1265 pack-ova. Tačnije 1100, 165 je 15% bonus za kupovinu između 500 i 1999 pack-ova. Na preko 2000 bonus je 20%. To će me kostati oko 4700$, jedan pack je 4$, a za bonus su potrebni vaučeri, cena istih varira, trenutna je 2,3$.

Postoji par razloga...

Cene prethodnih izdanja su bile od 2 do 3$. Sva izdanja su ograničene serije. Više na ovom linku: https://www.splintercards.com/editions.html
Trenutne cene istih, posebno nakon par meseci od rasprodaje, se kreću od 40$ do 400$. Detaljnije ukucavanjem simbola ALPHA, BETA, UNTAMED, SLDICE, nakon posete ovom linku https://tribaldex.com/tokens

Bilo je dva kruga pretprodaje tog petog izdanja pack-ova i nakon istih i nekih "bulk" kupovina u ponedeljak 17.1. će biti dostupno preko 10 milona pack-ova za kupovinu.

Mene kupovinom 1265 pack-ova očekuje i 11 airdrop-ova posebnih kartica na svaki milion prodatih pack-ova. Većina će biti Legendary omota. Cene istih iz prošlog izdanja, bio je isti airdrop, su bile od 10$ ukoliko odmah prodajete do trenutnih 300$, 400$, 500$ ukoliko imate strpljenja. To zavisi od preostale količine, jer su i te kartice ograničene serije. Mene očekuje 11 puta po 3 do 4 kartice, jer garantuju jednu Legendary na svakih 300 kupljenih pack-ova. Znači ukupno nekih 40-ak komada, što bi bilo nekih 400$ ukoliko odmah prodajem do ko zna koliko ukoliko sačekam neko vreme...

Sama igrica daje i airdrop SPS tokena u zavisnosti od količine imovine koju svaki dan imate, čuvate u igrici. Od kartica, valute unutar igrice, ali i ne otvorenih pack-ova. Ja sa 1265 kupljenih pack-ova mogu očekivati dnevno oko 30 SPS tokena u preostalih 190 dana koliko je ostalo do kraja tekućeg airdrop-a. Ukupno bi to bilo 5700 SPS tokena. Po trenutnoj ceni od 18 centi to bi bilo nesto preko 1000$, ali koja će cena biti za par meseci ukoliko isti skupljam i ne prodajem...

Pre dva, tri meseca dok je sve išlo na gore, i sam token je bio na skoro 90 centi, bilo je priče da će se sve rasprodati u roku od par minuta, trenutna situacija nije takva. Na par dana pred javnu prodaju vidi se da je spremno oko 4 miliona dolara za kupovinu, da vidljivo je sve i može se znati. Što znači da se u startu odlazi milion pack-ova. I da bude neki "hype" odjednom i da se proda 4-5 miliona pack-ova, ukoliko isti kupite u prvih 24h isti vam se računaju u svih 11 airdrop-ova, bez obzira gde se nalazili u kupovini tih 4-5 miliona.

Da ne družim više, eto to je moja sledeća investicija i objašnjenje iste. Ukoliko nekog isto zanima tu sam da detaljnije pojasnim kroz odgovore ovde na temi ili DM, svejedno.

Svaka cast za uspeh i veoma lepo objasnjenje sto se tice investment strane. Dobro je sto je igra stara par godina i sto ima toliki broj aktivnih igraca. Ako imas neki laki how-to-play youtube klip da okacis ili da nam objasnis malo da vidimo i sto se gameplay-a tice kakva je bilo bi super. (y)

Pozdrav svima,

Za ljubitelje TCGa(trading card games), velika sansa za zaradu je igra Skyweaver. Tek pre oko mesec dana pusten je Soft Launch, tako da za igru i dalje treba access code koji se lako moze nabaviti preko discorda.

Igra nema svoj coin, nagrade su u vidu kartica koje se mogu prodati za USDC. Postoje silver kartice cija se cena vrti oko 1.5$ i gold ciji je raspon trenutno od 15$ do 130$.
Zlatne karte se osvajaju, ostvarivanjem tri vezane pobede u conquest modu.
Ulog za conquest je 1.5$ ili silver karta, a nagrade su:
1 pobeda = 1 silver karta
2 pobede = 2 silver karte
3 pobede = 1 silver i jedna zlatna

Trenutno stanje je da je i prosecan procenat pobeda od samo 50% dovoljan za vrlo dobru zaradu, jer zlatna karta vredi u najmanju ruku 10x vise od uloga.

Za potpune pocetnike igra moze biti prekomplikovana, al ko je upoznat za igrama tog tipa (Hearthstone, MTG..) vrlo lako ce se snaci.

Opisah ukratko samo deo koji se tice glavne zarade, igra ima ranked mode koji ne zahteva nikakav ulog i funkcionise slicno kao i HS ladder.

Izvinjavam se ako sam nisam dovoljno lepo objasnio, tu sam ako ima nekih pitanja.

Postoji par razloga...

Update: Javna prodaja je počela u ponedeljak. U prva 24h prodato je oko 2 ipo miliona pack-ova. Zbog količine kupljenih pack-ova u tih prvih 24h puštene su odmah 3 airdrop Legendary kartice. Na kraju sam kupio 1403 pack-a i na osnovu toga imao garantovano sigurnih 4 kartice u svakom od tih tri airdrop-a. Na videu ispod je prikazano kako to sve izgleda i šta sam na kraju dobio.

Airdrop.png
Vrednost svih dobijenih kartica trenutno je oko 400$. A preostalo je još 8 airdrop-ova, na svakih milion prodatih pack-ova će puštati po jednu. Od tih preostalih 8 je sigurno još 6 Legendary kartica.

Neko ima i dosta sreće...
Sa 918 pack-ova:

Airdrop 1.jpg

Sa 194:

Airdrop 2.jpg

1403 pack-ova iznose 420900 poena pri dobijanju SPS token airdrop-a, koji da podsetim traje još 187 dana. Na tu cifru se dodaje i vrednost dobijenih kartica u videu poena, jer se i one računaju kao imovina u igrici, a to bi bilo oko 30000.

Trenutno na osnovu tih 450000 poena u narednih 187 dana dobijam 40 SPS dnevno. Iznos će se smanjivati kako se sve više pack-ova kupuje i samim tim ukupan iznos imovine svih igrača uvećava.

Pozdrav svima,

Za ljubitelje TCGa(trading card games), velika sansa za zaradu je igra Skyweaver. Tek pre oko mesec dana pusten je Soft Launch, tako da za igru i dalje treba access code koji se lako moze nabaviti preko discorda.

Igra nema svoj coin, nagrade su u vidu kartica koje se mogu prodati za USDC. Postoje silver kartice cija se cena vrti oko 1.5$ i gold ciji je raspon trenutno od 15$ do 130$.
Zlatne karte se osvajaju, ostvarivanjem tri vezane pobede u conquest modu.
Ulog za conquest je 1.5$ ili silver karta, a nagrade su:
1 pobeda = 1 silver karta
2 pobede = 2 silver karte
3 pobede = 1 silver i jedna zlatna

Trenutno stanje je da je i prosecan procenat pobeda od samo 50% dovoljan za vrlo dobru zaradu, jer zlatna karta vredi u najmanju ruku 10x vise od uloga.

Za potpune pocetnike igra moze biti prekomplikovana, al ko je upoznat za igrama tog tipa (Hearthstone, MTG..) vrlo lako ce se snaci.

Opisah ukratko samo deo koji se tice glavne zarade, igra ima ranked mode koji ne zahteva nikakav ulog i funkcionise slicno kao i HS ladder.

Izvinjavam se ako sam nisam dovoljno lepo objasnio, tu sam ako ima nekih pitanja.

Moze li pomoc kako da dobijem access code ?
Igrao sam jedno vreme HS pa bi mi ovo mozda bilo zanimljivo

Ja sam TCG veteran, ima li tu nešto što bi stvarno vredelo igrati?

meni za sad samo ovaj illuvium deluje interesantno, jer to je neka varijanta prave igre. sve ovo ostalo su neke proste igre koje ne mogu da razumem... pa cak i ovaj illuvium ima neki deo koji je "auto battle". boga pitaj sta im je to.

zasto ne postoji neka open world rpg igra kao elder scrolls?

meni za sad samo ovaj illuvium deluje interesantno, jer to je neka varijanta prave igre. sve ovo ostalo su neke proste igre koje ne mogu da razumem... pa cak i ovaj illuvium ima neki deo koji je "auto battle". boga pitaj sta im je to.

Pa ceo pvp se vrti oko auto battla, to sad postaje dosta popularno. A inace Illuvium je funkcionisao slicno kao i vecina drugih igara na blockchainu, prvo ulozi pare u projekat sa lepim dizajnom, al koji nije ni blizu zavrsetka, sacekaj par godina, pa ako imas srece i igra izadje imas sanse za lepu zaradu.

Ono sto su izbacili deluje vrlo zanimljivo, al freemium model mi nije nimalo primamljiv.

Pa iluvium ce zapravo biti nesto kao rpg imaces open world gdje ces sakupljati petove koje ces poslije koristiti u areni protiv drugih igraca, ali mislim da je igra jos uvijek daleko od alfa/beta faze.

pa taj drugi aspekt igre, ta borba tih cuda mi se ne dopada... kapiram da ce da stave veliki akcenat na taj deo igre :/

nije tako daleko od bete, ja je ocekujem za par meseci...

mi o vuku, a vuk na vrata... najavili su prvu betu za illuvium, i to najgluplji aspekt igre, taj auto battle.

Update: Javna prodaja je počela u ponedeljak. U prva 24h prodato je oko 2 ipo miliona pack-ova. Zbog količine kupljenih pack-ova u tih prvih 24h puštene su odmah 3 airdrop Legendary kartice. Na kraju sam kupio 1403 pack-a i na osnovu toga imao garantovano sigurnih 4 kartice u svakom od tih tri airdrop-a. Na videu ispod je prikazano kako to sve izgleda i šta sam na kraju dobio.

Pogledajte prilog 332129
Vrednost svih dobijenih kartica trenutno je oko 400$. A preostalo je još 8 airdrop-ova, na svakih milion prodatih pack-ova će puštati po jednu. Od tih preostalih 8 je sigurno još 6 Legendary kartica.

Sa 918 pack-ova:

Pogledajte prilog 332135

Sa 194:

Pogledajte prilog 332136

1403 pack-ova iznose 420900 poena pri dobijanju SPS token airdrop-a, koji da podsetim traje još 187 dana. Na tu cifru se dodaje i vrednost dobijenih kartica u videu poena, jer se i one računaju kao imovina u igrici, a to bi bilo oko 30000.

Trenutno na osnovu tih 450000 poena u narednih 187 dana dobijam 40 SPS dnevno. Iznos će se smanjivati kako se sve više pack-ova kupuje i samim tim ukupan iznos imovine svih igrača uvećava.

Od ovog prethodnog posta prodato je milion pack-ova. I vreme je za novi airdrop Legendary kartice.

I dalje imam 1403 pack-ova, nisam dokupljivao. Za ovu karticu na svakih 500 su garantovali jednu običnog omota, za onu sa zlatnim omotom treba mnogo više. Znači očekivao sam sigurnih dve običnog omota.

Rezultat sa previše sreće:

Airdrop 2.png
7 običnih i 3 zlatne, trenutne vrednosti nešto preko 500$.

Uloženo u pack-ove: 4900$
Do sad dobijeno: 18 običnih i 5 zlatnih, kroz 4 airdrop-a (preostalo ih još 7), trenutne vrednosti 800$
I oko 500 SPS, dobijenih kroz 12 dnevnih airdrop-ova (preostalo je još 169 dana) na osnovu imovine u igrici (kupljeni pack-ovi i dobijene kartice), trenutne vrednosti 60$.

Poslednja izmena:
Sad sam naleteo na link, nisam ga detaljno proveravao (u smislu kvaliteta sadržaja i verodostojnosti).
Javite utiske!

P2E igrica

Nasi ljudi pravili, imate i telgram grupe gde mozte da ih sve pitate.

trenutno im se zavrsava ico

igra ce po principu bilijara na pc, kliknete i uzmerite igraca ka lopti
1646954066039.png

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 332129

Sa 918 pack-ova:

Pogledajte prilog 332135

Sa 194:

Pogledajte prilog 332136

Moze li neki update, kakvo je sada stanje, da li se splinterlands i dalje igra, vidim da je cijena tokena pala dosta, ali takav je trend trenutno.

Imas Big Time, trenutnu vrlo malo ljudi je dobilo mogucnost alfa testa, za koji dan bi trebali da otvore za jos ljudi pa se nadam da ce biti i vise video klipova, za sad djeluje zanimljivo, rade je ljudi koji su radili WoW, CoD i Fortnite, trenutno jedina igra pravog MMORPG zanra na blockchainu, Illuvium za sada fokusiran na te arena borbe koje mene ne privlace, ocekivao sam malo vise fokusa na rpg, za sad nemamo nikakve world zone samo arenu...

Moze li neki update, kakvo je sada stanje, da li se splinterlands i dalje igra, vidim da je cijena tokena pala dosta, ali takav je trend trenutno.

Da. I dalje je igra. I dalje igram istu, aktivno već treću godinu. Igrica je svakako prežiela već jedan bear market, doduše bez tokena, ali mislim da će i ovaj trenutni prebroditi. I pored situacije, izbacuju novine, najskorija su nodovi i prodaja istog. Uskoro će biti i land ekspanzija, moći ćeš da gradiš, praviš posebne predmete koji će ti pomoći u bitkama, koje ćeš moći i da prodaješ drugim igračima. Dosta toga... Cena je u velikom padu, ali je i bila prenaduvana, ako uzmemo u obzir da je private sale bio za 0.015$, a cena je išla u nekom trenutku i preko dolar.

Vrh Dno