Šta je novo?

[Blizzard MOBA] Heroes of the Storm

Ve®sus

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2008
Poena
380
logo-hots.png

http://www.heroesofthestorm.com/en-us

Beta sign-ups poceli.

Samo PoE nista me vise ne interesuje. Pogotovo ne ovaj potez ocajnika...Bas sam zamrzeo Blizzard onako iskreno zbog D3 i onog pederluka sa Hearthstone da mi ne pada na pamet da se i ovim "bakcem"...

Naravno da grafika deluje super i sve ali kasno prekasno sto se mene licno tice, ali ko sam ja :d

@Oki
Sa Diablo III su usrali motku to cinjenica,ali sta je problem sa Hearthstone-nom?Igra je fantasticna,ako si imao priliku da je odigras.

Pa nisam imao priliku o tome se radi i ne da nisam ja nego nije koliko miliona ljudi a kao dele je.. pazi izlazi i patch i sve i dalje ima gomila ljudi koja cak nije ni probala i nema pojma o cemu se tu radi a fb i twitter ubija od reklama..

Meni ne moze da se prodaje taj marketing i to sve, zao mi je nemam 10 godina..

Sto se ove igre tice def. mislim da su okasnili dosta jer je masa navucena na DOTA2 i na LoL koji konstantno se budze i imaju update i sve. Pa ja ne poznajem osobu koja ima ikakve veze sa video igrama a da nije dobila preko steam-a kljuc da proba DOTA2 npr. Sta je problem onda sa Hearthstone? Sta ce biti problem sa ovom igrom?

Od mene sto kazu ni naradi nece videti govnarska pohlepna mrtva i ucmala korporacija madafaka.

@Oki
Nzm sta da ti kazem.Blago receno stavovi su nam suprotni,ali dobro.

Iskreno ja cekam ovo od blizz-a jako dugo . Klinacki san je bio da blizzard izbaci njihovu "dotu" i to je to tesko da ce da omanu ...

@Oki
Nzm sta da ti kazem.Blago receno stavovi su nam suprotni,ali dobro.

Pojasni?

Sta ja to znam o tvom stavu koji nije ni predstavljen? Jel bi voleo da cekas toliko i toliko vremena da probas igru koja se hajpuje a jednostavno ne mozes da je imas jer zasto?
Jel to sto se slazemo da su usrali motku sa D3 predstavlja da su nam stavovi suprotni? Ovo je kontradiktorno.

Nije istina da su svi navuceni na DOTA2 i LoL i da ama bas ko god je hteo da proba i igra te dve igre to nije mogao?

Gde se ti i ja razlikujemo u stavovima nije mi bas jasno?

Bice F2P skoro sigurno. Trebalo je prvo biti deo SC2, tj. mod u Arcade-u, ali ce sada biti zasebno (iako je jos uvek SC2 engine).

Pa nisam imao priliku o tome se radi i ne da nisam ja nego nije koliko miliona ljudi a kao dele je.. pazi izlazi i patch i sve i dalje ima gomila ljudi koja cak nije ni probala i nema pojma o cemu se tu radi a fb i twitter ubija od reklama..

Meni ne moze da se prodaje taj marketing i to sve, zao mi je nemam 10 godina..

Sto se ove igre tice def. mislim da su okasnili dosta jer je masa navucena na DOTA2 i na LoL koji konstantno se budze i imaju update i sve. Pa ja ne poznajem osobu koja ima ikakve veze sa video igrama a da nije dobila preko steam-a kljuc da proba DOTA2 npr. Sta je problem onda sa Hearthstone? Sta ce biti problem sa ovom igrom?

Od mene sto kazu ni naradi nece videti govnarska pohlepna mrtva i ucmala korporacija madafaka.

Pojma nemas koliko nisi u pravu, ali bas bas.

Hype za Dotu 2 je bio ogroman, ne moze da se poredi sa HearthStonom.
I to da su svi dobili kljuceve preko Stema da probaju je... ne znam sta da ti kazem, ocigledno si se kasno ukljucio u pricu.

Beta kljucevi za Dotu 2 su jedno godinu i vise bili kao suvo zlato, delili se na kasicicu po forumima i preprodavali za 50evra (u pocetku i mnogo vise).
Tek posle godinu ipo su malo pojacali distribuciju, delili vise invajtova, ali su se i dalje prodavali za po 20-25 evra...

I onda posle 2 godine su krenuli da dele sakom i kapom, tek tad je mogao da proba svako tj onaj ko nije hteo da plati.

Znaci ako HearthStone nastavi sa malom podelom beta kljuceva narednih godinu dana, tek onda mozes da ih poredis sa Dotom 2

To su sve igre u beta fazi, i nikada nece svi dobiti kljuceve (dok ne bude open beta), i uvek ce se neko zaliti.

@DBravez
Ja se lepo povukoh na vreme :)

Ok. Vidimo se 2015 u Hearthstone-u ili ovom copycat-u pa opusteno djuskamo...

Da ja potpuno pojma nemam na steam-u sam od 2005 godine.. Totalno ne znam nista o tome da mi se cela lista ljudi od samoga pocetka gadjala tim kljucevima jer su bili zaslepljeni css-om kada je izasao i nista drugo ih nije interesovalo.

U svakom slucaju ja ne vidim poentu diskusije igre koju ima 5% ako i toliko plus budzenje patch-eva plus hajpovanja toga..
No povlachim se i ja naravno necu da izigravam *****a na forumu.
Trailer izgleda kao i svaki iz Blizzarda nikad bolji i sve ali ovo je po mom misljenju totalno fazon BF4 - suvise isto i suvise nasminkano kao sve do tada...

I ja sam se nervirao sto nikako kljuc da stigne, a ljudi su po forumu poceli uveliko da komentarisu igru.

Onda je napokon stigao kljuc, probao sam igru i skroz se prijatno iznenadio.
Nisam iskreno nesto mnogo bio zagrejan za Heartstone, i probao sam je cisto da vidim o cemu se radi... Kad ono stvarno odlicna igra. :)

Da ja potpuno pojma nemam na steam-u sam od 2005 godine.. Totalno ne znam nista o tome da mi se cela lista ljudi od samoga pocetka gadjala tim kljucevima jer su bili zaslepljeni css-om kada je izasao i nista drugo ih nije interesovalo.

U svakom slucaju ja ne vidim poentu diskusije igre koju ima 5% ako i toliko plus budzenje patch-eva plus hajpovanja toga..
Trailer izgleda kao i svaki iz Blizzarda nikad bolji i sve ali ovo je po mom misljenju totalno fazon BF4 - suvise isto i suvise nasminkano kao sve do tada...

CSS ili mislis na CSGO ?

ja ti opet kazem, mnooogo pre ikakve bete ze csgo ( vise od godinu ipo sigurno) je izasla beta za dotu2, i bila je ultra retka.
Nije uopste bilo onih invajtova na steamu koje saljes i trejdujes vec klasicnih cd keyeva, i to dugo vreme.

reko je ovaj na blizzcon da ce igra biti ortovrena za svi sledeceg meseca tj open beta :d

nisam ni ja dobio kljuc jos, mada i da jesam nesto me igra mnogo ne zanima pa bih najverovatnije i dao kljuc nekom ili djaba ili za d3 sh*t :d

Poslednja izmena:
Sve sto nam je trebalo jeste jos jedna MOBA igra...
Blizzard se mnogo ulenjio. Gde je ona kreativnost koju su imali???

HS nisam probao, ali koliko sam video deluje ok i verovatno cu probati kad izadje open beta, ali ovo nije ozbiljna Blizzard igra. Vise mi deluje kao side-dish. Ostalo sve sam s**t. Nova ekspanzija za wow mi deluje kao totalni fail. Kao novi content patch. Mada mislim da bi bilo najbolje za nas da im wow totalno propadne. Kad vise nemaju kravu muzaru, mnogo vise bi se trudili oko toga sto prave...

Slazem se sa mnogim stavovima ovde,ali dzabe sve kad razvojni timovi sve gledaju kroz novac.Dokle god se djubre prodaje(Call of Duty najbolji primer)oni ce stancovati.Evo Diablo III koji je ok(los je ako gledamo legacy keca i dvojke)prodase u 14 miliona primeraka,danas potvrdjeno i sta ih briga?Prosto kvalitet je pao u drugi plan.

da se nadovezem na pricu DOTA 2 bla bla secam se te beta faze, kada je bilo tesko nabaviti kljuc, i kada mi je jedan od clanova foruma (da ga ne imenujem), dao acc nekog svog ortaka iz kine/japana sta god, poenta jeste da je bas bilo tesko doci do kljuca, prodavao se, i dosta dugo je igra bila u toj fazi, bas za mali krug ljudi.... kasnije su u vejvovima delili kljuceve ali i dalje je bila vrlo tesko doci do svog primerka. pa su onda isto delili ljudima koji vec imaju kljuc da invajtuju prijatelje, sto se opet svodilo na uzi krug ljudi. zbog toga se to i zove closed beta, i ljudi su i tad hajpovali igru... slicna prica je i sa HS-om, closed beta, ograniceni broj "testera", kao i za svaku drugu blizzardovu igru nista novo, nista strano, opste poznata metoda za testiranje servisa, servera, gejmpleja i slicnih stvari. tako da brate moj @Oki HS je u closed beta fazi, tako da i nije bilo realno da svako moze da igra igru, dok je ne otvore za sve. stoga nema potrebe za hejtom :)
sto se tice HOTS-a, igra deluje interesantno, i po mom misljenju ono sto je ubilo originalnu dotu jeste zastarelost WC3 endzina. HON je dobrim delom iskoristio recept dote, iskopirao heroje, mapu, prepeglao modele i dodao po meni najbitniju stvar a to je rikonekt, sto je umnogome uklonio frustraciju igraca pa i mene prilikom pucanja konekcije ili pak zakucavanje masine (lan) u 40+ minutu partije i slicno.
Ako HOTS bude gadjao na DOTA 2/LOL igrace, a sto je pitanje obzirom da postoje vise mapa, i citav taj gejmplej, ima potencijala da bude dota2/lol "kiler". Cinjenica je da blizzard ima armiju fanova koji su se tokom godina pronasli i povezali sa karakterima iz svojih omiljenih igara, i po meni je i u originalnoj doti to bila odlicna stvar. Mnogi su predvidjali da ce GW2 upucati WOW, da je to next gen mmo bla bla truc truc ali opet je blizz komjuniti dokazao suprotno. HS-om je blizz dokazao da manje projekte mogu lepo da ispeglaju i da naprave do toga veliku stvar, tako da ne sumnjam da ce i HOTS doziveti znacajan uspeh iako nisam nesto odusevljen onim sto sam do sad video. Lepo deluje i sve to ali cini mi se da me podseca na HON u smislu ceo ekran svetli i pitaj boga ko je sta i kad kastovao, naravno ovo se igranjem i vremenom promenilo, covek se jednostavno navikne, tako da kapiram da ce biti isto i sa ovom igrom, ali dok ne probam ne zelim da donosim neki sud. Tako da cekamo betu pa cemo videti sta i kako, da igra ima potencijala o tome ne treba diskutovati. :) Pozdrav!

To sa beta ključevima je postao opasan biznis, i za tako velike kompanije, teško da će neko da me ubedi da ne praodaju te iste ključeve na crno, jer je vrednije i po 100x u odnosu na konačan proizvod

Kompanija koja zaradjuje po milijardu dolara godisnje od svojih naslova ce prodavati 100-3000 kljuceva po kojoj ceni da joj se uopste tako nesto isplati? 10,000 dolara?

ovaj lik iz Hrvatske sto streamuje (slayervedran) placa dnevno 10€ za beta RoS pristup :) samo ne znam kome

Cene tih kljuceva su bile takve za sto su ti izabrani preprodavali. I opet nije bilo vise od 10,000 korisnika u beti na kraju (Hearthstone se mnogo vise razlikuje po tome posto su poslali vise od milion kljuceva do sada). Da traze i 500 dolara po kljucu za svaki od tih 10k, to je mizerna cifra i preveliki rizik za kompaniju kao sto je Activision-Blizzard.

Vrh Dno