Šta je novo?

[Blizzard] HearthStone: Heroes of Warcraft

vidim onaj lik archon sa streama igra :)

MTG je dosta propao u poslednjih nekoliko godina, igra je dosta uproštena(zbog novih igrača, i yu gi oh igrača), tako da više nije tako dobar, dok sa druge strane WoW TCG donosi dosta novina i balans same igre je odličan.
Kod svakih TCG igara ima 3 faktora, koji kod nekih TCG igara manje ili više utiču na igru
Sreća
Karte-Pare (dok se ne skupe karte potrebne za dek, ali je bitno da onaj koji je puko 1000$ na karte nije nepobediv)
Znanje

Ima vec par mjeseci kako sam se prijavo za betu i opet ne salju nista :/
Sad sam opet updateovo one preferencije pa se nadam uskoro...Izgleda vrlo zanimljivo,a i prvi mi je put da iz probavam ovakvu vrstu igre tako da jedva cekam :)

Poslednja izmena:
Overview igre:

Igra jeste F2P, ali daleko od toga ako hocete bilo kakvo ozbiljnije igranje. Jedine karte koje se mogu dobiti igranjem protiv ljudi, tj. levelovanjem su Basic set karte. Te karte se ne mogu disenchatovati, sto znaci da ih ne mozete koristiti da pravite bolje karte. Jedini nacin da dobijete ozbiljnije i bolje karte:

- Kupujete Cards pack, 5 karata po packu
- Ucestvujete u Areni koja se naplacuje $2.99 po ucescu (igrate dok ne izgubite tri puta, dobijate reward u zavisnosti koliko ste pobedili na kraju)
- Kombinujete materijale koje se opet dobijaju samo od boljih karata ili ucescem u Areni (ne moguce ih dobiti u F2P)

PS Beta nije pocela u Evropi, nema potrebe da proveravate account.

Overview igre:

Igra jeste F2P, ali daleko od toga ako hocete bilo kakvo ozbiljnije igranje. Jedine karte koje se mogu dobiti igranjem protiv ljudi, tj. levelovanjem su Basic set karte. Te karte se ne mogu disenchatovati, sto znaci da ih ne mozete koristiti da pravite bolje karte. Jedini nacin da dobijete ozbiljnije i bolje karte:

- Kupujete Cards pack, 5 karata po packu
- Ucestvujete u Areni koja se naplacuje $2.99 po ucescu (igrate dok ne izgubite tri puta, dobijate reward u zavisnosti koliko ste pobedili na kraju)
- Kombinujete materijale koje se opet dobijaju samo od boljih karata ili ucescem u Areni (ne moguce ih dobiti u F2P)

PS Beta nije pocela u Evropi, nema potrebe da proveravate account.

Mozes arenu da igras i ako das 150golda a njih zaradjujes u samoj igri.

Ako volite online TCG igre, definitivno probajte Shadow Era, po meni to je najbolja takva igra trenutno. Uz to se karte relativno brzo grajndaju ili se mogu kupiti pack-ovi po sasvim pristojnim cenama.

Zaradjujes od questova kojih nema beskonacno? Ili se varam?

Mislim da svaki dan imas daily quest koji ti daje 100golda a vidim dobijaju se goldi i ako neke achievemente uradis npr sad vidim lik je dobio 20g jer je uradio 100dmg neprijateljskim herojima. Tako da nije bas strasno :)

Ne bi me cudilo da igra bude P2P s obzirom da pricamo o Blizzardu,ali sve u svemu izgleda zanimljivo i bice dobro da se ubije koji sat dosade :)

Dobija se 1 gold po pobedi, sto znaci da ako imas optimisticni 50%-60% win-rate, treba ti oko 300 igara da bi skupio gold za jednu arenu (koju mozes da izgubis za 10 minuta). Mislio sam da su samo kinezi sposobni da smisle nenormalan grind. :p Achievementi su one-time, a daily questove jos nisam video.

dok je beta ne kupuje se nista?

Moras da placas sve kao da je retail, ne daju nista besplatno. Zato je toliko puno ljudi i dobilo bete, nema svrhe limitirati dostupnost kad vec traze pare.

ali beta nije retail, sta zbog nekog buga izgubis nesto sto si platio pravim parama?

Treba pitati Blizzard sta onda. U svakom slucaju, ne moguce je testirati i razvijati TCG sistem ako dozvolis da je sve besplatno, posto bi onda svi kupili 2509809 packova karata i imali sve karte pri cemu dosta stvari gubi smisao.

EDIT: Inace, mislim da se dobija racun za svaku transakciju, kao sto se dobija i za RMAH u D3. Tako da bilo sta da izgubis, imas dokaz da trazis povrat.

Poslednja izmena:
pa jednostavno odradis hard reset kad vise nije beta :)

Ne mozes da testiras match-making sistem, balans karata, reward sistem, sistem questova, enchanting/disenchanting, niko ne bi igrao arenu itd. ako je sve besplatno. 95% igre gubi smisao, igrala bi se samo Play opcija koja Blizzardu ne donosi nikakve pare niti igracima donosi "car" TCG/poker igara.

Poslednja izmena:
koliko god sad karata da kupis u beti, kada igra izadje imaces te pare u vidu poena sa kojima ces moci ponovo u shoping.

Ako imate sve karte igra ne gubi smisao, pricam iz ličnog iskustva vezano za recimo MTG
Možete skinuti sa neta Magic Workstation i preko njega igrati MTG,WoW,YoGiOh... dobijete bazu sa svim kartama, nadjete servere na kojima se igrači okupljaju i igrate se, mada je sve to radi "obične" zabave i testiranja dekova, prava zabava je turnir za koji ste dali kintu da bi igrali....

smith_bre, MTG != Hearthstone. Trenutno najzanimljiviji deo igre je Arena, koja gubi smisao ako imas sve karte. Nemas apsolutno niti jedan razlog da se takmicis tamo, posto je mnogo bolje da igras Play mode sa svojim dekom svih mogucih karata.

Kada ce ovo u Evropi vise? Rado bi da probam,ali nista mi ne salju...

Mogu se jos uvek odrzavati turniri, nego Blizzard nece odrzavati licno sto je radio do sada. Izlazi jos jedna ekspanzija za TCG i to je to.

Mogu se jos uvek odrzavati turniri, nego Blizzard nece odrzavati licno sto je radio do sada. Izlazi jos jedna ekspanzija za TCG i to je to.

Blizzard to nije nikad radio, nego je licencu prodavao drugima, koji su vodili svu brigu oko edicija, karata, logistike, turnira, i svega.
Ta ekspanzija se pojavila, poslednja u setu, (čak šta više, prvi put su sad tražili da im se roba plati u napred, kad su svi platili sutradan je objavljeno da je licenca ukinuta), tako da su svi (veliki)turniri za sada na čekanju(otkazani).
Ove informacije sam dobio od ortaka koji je sudija u WoW-u, sad koliko će toga da se promeni to ostaje da se vidi

WJRfT16.gif

Ima par ljudi na twich.tv koji strimuju ovo povremeno .

Dosta ljudi streama na twitch-u posto su garantovani viewers. Inace, Blizzard je objavio da ce "uskoro" da pocne EU beta.

Beta u Evropi pocela vec davno,nista ne salju,ima li neko da je dobio? Vidim vec neki Evropski strimovi igraju,a nista ne mogu sem da gledam,sr*nje ):

Vrh Dno